Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Big Ed

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klasszikus összeesküvéselméletes téma, hogy a gázszolgáltatók titokban nem "vizezik-e" a gázt. Egy csomóan biztosak benne, hogy igen, és a fűtőérték a valóságban egyre alacsonyabb. ("A fűtőérték nem más, mint egy köbméter normál állapotú földgáz…..
Big Ed 2008.11.19 14:26:19
segíccség!

a következő szitu miatt vívok a közös képviseletünkkel / a közös teherviselés elvével - kommentezzétek please:

társasház, első emeleti lakás, három és fél oldalon szomszéd, két oldalon folyósó, fél oldalon külvilág + az egyik falam tele az emelet fűtéséért felelős csövekkel. ezek alapján télen is alig csökken a benti hőmérsékletem (kivéve ha ezerrel szellőztetek). senkit nem használok ki tudatosan, de egyszerűen NEM MEGY a benti hőmérséklet 20-21 celsius alá. mégis kénytelen vagyok alibiből fűteni (+ szellőztetni) mert az okosan megszavazott szabályzatunk alapján a lph átlagfűtésének 45%-át el nem érőkkel kifizettetik AZ ÁTLAGOT (kb.2x szorzó). a szomszédom meg valamiért olyan idióta, hogy 25-28 celsiuson füstölteti a saját rendszerét + szellőztet + fizeti az indokolatlanul magas számlát mint a katonatiszt (és persze viszi az átlagot is felfelé). mit lehet ilyenkor csinálni, ha a fő érvrendszer A HÁZ oldaláról mindig az, hogy "a szomszédaiddal fűttetted fel magad", pedig ez nem igaz. ráadásul a szomszédok (két oldalon folyosó!!!) által fűtött mennyiség (ez előbb említett idiótát leszámítva) is tök átlagos. ilyen lakás volt, az elhelyezkedése miatt kicsit drágábban is adták, ha vki a szarabbért (ti. mélygarázs van alattam ami hideg) nem alkudott, az az ő baja...
két éve játszunk ezen, most már kezdek belefáradni. szerencsére simán belefér a büdzsébe, de az elvvel nem tudok egyet érteni.
GinGin bankszámlája egy technikai hiba miatt lenullázódott: hiába szüntette meg a csoportos beszedési megbízást, az mégis teljesült. A Budapest Bank tanácsa az esetet követően: amíg az osztályok egymást közt levelezgetnek, fusson ő maga a pénze után.  Az alábbi levelet…..