Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SuTóth

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerős lehet a magyar irodalomból Karinthy erős akaratú hőse, aki közel félszáz alkalommal volt képes leszokni a dohányzásról. Többször próbálkozott, ahogyan az a hölgy is, aki megpróbált „leugrani” a Molnár-szikláról. A vérbe borult, testén durva horzsolásokkal teli nő, mielőtt követte volna az…..
Érdekes büntetőügyet tárgyalt a miskolci törvényszék 1932 júniusában, ugyanis egy különös csalás miatt került egyesbíró elé egy szilágysomolyói származású magyar, aki megpróbálta kijátszani a lillafüredi vendéglátást. /A cikk az Arcanum adatbázis segítségével készült./ Történt ugyanis, hogy…..
Hámor Filmkultúra Lillafüreden 2023.10.13 10:05:14
   Lillafüredhez nemcsak az a híres írótalálkozó köthető, melyen megszületik József Attila Óda című költeménye, de itt rendezték meg az 1939-es évek júniusában az első lillafüredi Nemzeti Filmhetet is, amely abban az időben a kátyúba jutott magyar filmgyártás újra megindulásában és a magyar film…..
Mint a női irodalom egyik különleges géniusza, úgy tehetség volt, korának népszerű ifjúsági és nőmozgalmi írója, verselője, a madárvilággal foglalkozó gyermekirodalom közkedvelt szerzője. 12 évesen, aki „jobb irodalmi vállalatoknak is sikeres gyűjtőnője volt”, un. tűpénzéből megtakarított 2 forintot…..
Liaison A paradicsomból a pokolba 2022.01.12 17:54:59
  Valahol talán minden kapcsolat jól indul, azonban nem mindegyik ér be a jóértelemben vett "finisbe". Hogy útközben mi történik velünk, észre sem vesszük, hiszen egyre jobban sodródunk a párkapcsolati dominancia tengerében. Csiszolódunk? Kompromisszumot kötünk? Vagy inkább egyszerűen csak még több…..
Hámor Papillo 2021.07.30 21:37:52
   ..
Hosszú évtizedek óta ezrek és tízezrek utaznak a lillafüredi erdei vasúton, látogatják és csodálják az egykori nyaralótelep természeti szépségét, megpihenve egy-egy sziklaszirten. Az itt élő emberek számára természetes e táj szépsége, és megkérdőjelezhetetlen, hogy Fazola Henrik megszállottságának…..
SuTóth 2021.01.30 20:40:48
@master of infinity: Köszönöm@
Előző blogunkban a térképek kiválóan megmutatták számunkra, hogy a mai település az 1700-as évek végén egészen másként határolódott. A Garadna felső folyásánál megépült nagyolvasztó foglalt helyet Felsőhámorban, ma ez a terület Ómassa. Itt laktak a diósgyőri koronauradalom favágói, szénégetői és…..
Hámort, mint a Borsod megyei, Pesti kerületi és „miskolczi” járási Alsó és Felsőhámor községet elsőként 1764-ben említik. Ezen forrás szerint, eredeti neve Alsó és Felsőhámor, azonban a korai forrásdokumentumok „Borsodi Svaicze”-nek és „magyar Sweicz”-nek is nevezik. Lakosságát a korabeli…..