Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ahmedabdul

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
ahmedabdul 2021.02.01 16:09:23
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "a szegények 27% világbajnok ÁFÁ-t fizetnek 5% kamat formájában a gazdagoknak"

Ennek a mondatnak az ég világon semmi értelme nincs.

Az áfát nem a "gazdagoknak" fizetik, hanem (közvetve) az államnak. Ti. ebből jön be az adóbevétel.

Az állampapírok kamatait (hozamát) sem a gazdagoknak fizetik, hanem az állampapírok tulajdonosainak. Én pl. még véletlenül sem vagyok gazdag, de a megtakarításaim egy részét részvényben tartom (másik részét bef. alapban), ugyanakkor a fogyasztásom után én is fizetek áfát.

*Fejcsóvál*
ahmedabdul 2021.02.01 21:24:49
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ahonnan az állam a gazdagoknak fizet extra 5%-ot, 0%-os, meg negatív EU kamatkörnyezetben."

Te kevered a gizikét a gőzekével.

Az eurózónában a legutóbbi Q3 Eurostat adatok szerint (szerencsére enyhe) defláció van (éves szinten -0,3%), Magyarországon pedig ugyanebben az időszakban mérsékelt infláció (3%). A közönséges egyéves állampapírra Magyarországon 2,5% nominális kamatot fizetnek, azaz a reálkamata enyhén negatív (ez megfelel a konjunkturális környezetnek).

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) egy ötéves, sávos, fix kamatozású lakossági értékpapír, ennél némileg kedvezőbb kondíciókkal, amelyeket épp a fentebb már ismertetett célok (háztartások megtakarításának ösztönzése; a gazdaság & államháztartás sebezhetőségének csökkentése a magyar háztartások általi finanszírozás által) érdekében alkalmaznak. Ennek a reálkamata ugyan pozitív, de a jelenlegi ill. a várható infláció mellett messze nem éri el az 5%-ot.
ahmedabdul 2021.02.01 21:29:46
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "minél gazdagabbak, annál több papírjuk van"

A nagyon konzervatív, szinte csak államkötvényekre építő befektetési politikát nem a leggazdagabbak folytatnak.

Egy gazdagabb magyar már megengedhet magának egy diverzifikáltabb, részvénytúlsúlyos befektetési portfóliót is, igaz, ez majd a kedvezőbb konjunkturális környezetben lehet igazán kifizetődő (ha most olcsón bevásárolnak).