Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daikini

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon jók a kommentek, tök sok jó ötlet van köztük, köszi, örülünk. Egész jól ráéreztetek a tüntetés mondanivalójára.:))Nos, az is persze remek, ha otthon elkészítitek a saját tábláitokat és úgy jöttök a tüntetésre (kérlek, figyeljetek rá, hogy konkrét politikai…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
Daikini 2008.05.09 07:48:08
Nem is tudom melyik a rosszabb dolog idehaza, ha egy partnak van programja (MSZP - Medgyessy), vagy ha nincs (Fidesz). Felek, ugyanabba a csapdaba lepnek bele az emberek, mint 2002-ben. Ott van az ember, aki kolbaszbol igeri a keritest, es mindenki vakon koveti. Csak a doktrina mas: Medgyessy elosztott mindent ami volt, meg azt is ami nem volt, Orban pedig most azt igeri, hogy nem vesz el annyit, de minden jar ugyanugy. Na elerkezik majd a Kanaan, teljes foglalkoztatottsag, minden jar, de semmit sem kell erte fizetni.

Persze. Nana. Kell az ilyen nepnek demokracia... az kell a magyarnak, hogy elnyomjak. Valami kulfoldi diktator kellene, akkor talan osszetartana a magyar, es vegre nem azt nezne a villamoson osszehuzott szemekkel a mellette allon, hogy vajon MSZPs-e vagy Fideszes-e. Mert ugye mas nincsen. Az Isten ovjon attol, hogy masra szavazzon. Jaja, a jo oreg Isten, mert hinni benne ma eppen sikk, es politikai toke, meg Gyurcsany is terdelve imadkozik ejszaka, mint Ivy a Csengetett Mylordbol.

Oszinteseg kellene, de az emberek nem fogadnak be. Meg kellene vonni a 13. havi nyugdijat, kirugni nehany allamot vezeto idiotat, leepiteni a "kozszolgalati" azaz jobban mondva "kormanypropaganda celokat szolgalo" televiziokat, osszevonni a kismillio adot, amit az utobbi 10 evben gyartottak az idiota vezetoink, es a multiknak csak akkor nyujtani adokedvezmenyeket, ha Borsod kellos kozepere epitenek gyarat, de akkor lehet tobb kedvezmenyt is adni.

Nem... nem ez tortenik: felezzuk az adokat, es akkor rendbejon minden, felporog a gazdasag, mint a bugocsiga, es nem is kell csinalni semmi mast.
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..
w Govorit Moszkva 2007.07.30 05:30:00
Cs. Kádár Péter éhségsztrájkba kezdett, mert kitették a szűrét a Magyar Rádióból, pedig harminc évig dugdorászta a banándugókat. De közben elhervadtak a banándugók. Elkeseredése és indulatos elszántsága érthető. Gyermekei vannak és rosszul kereső felesége; amiért…..
w Igaz történet 2007.07.27 04:30:00
Elfogyott a tömlőssajt, úgyhogy lefáradtam a boltba, ahol persze került még a kosárkámba néhány apróság. Néha rámtör a háborús romantika, meg a konzervek iránti kíváncsiság, tehát páncélosételből is bevásároltam. No, még a pénztárhoz vezető soron egy jókora…..
Daikini 2007.07.30 06:55:12
Vadóc9 2007.07.29. 18:50:33 :

Mas dolog valakit a meltosagatol megfosztani, es mas a szavazati jogatol. Csak egy sarkos pelda: en peldaul nem adnek szavazati jogot soha, semmikeppen sem annak, aki koztorvenyes bunozo, mondjuk gyilkos. Az o erdeket ne kepviselje senki, mint azt bizonyitotta, sajat maga el tudja latni ezt a feladatot.

Az ertelmi cenzus (amit irtam joval minimalisabb, mint egy natur IQ teszttel valo valogatas) nem dontene rabszolgasorsba es nem fosztana meg emberi meltosagatol az embert. Egyreszt azert sem, mert anno a rabszolgak nem tehettek semmit statuszuk javitasaert. En azt irtam, hogy a kerdeseket mondjak be a hirblokkokba, igy az aki alapbol nem tudta, utana tudna nezni. Ez legalabb azt jelenti, hogy hajlando utana olvasni, es megerdemelten gyakorolja szavazati jogat. Elmeletileg a kerdeseket (azt az 5-ot) amiket feltettem mindenkinek tudnia kellene kapasbol, hiszen aki legalabb kettessel elvegezte a 8 altalanost, annak ezeket tudnia kellett.


vakapad 2007.07.29. 19:52:30 :

Nem, a kampanyigeretek elmeletileg a program reszei kellene, hogy legyenek. De: nincs program, es nem is tartjak be oket. Sot eleve keptelenseg betartani oket. Nem szamit melyik mondja, igaz, hogy a kormanyra kerult hatalmon lehet leginkabb leverni, de mi volna, ha te epitenel hazat, es ket komuves brigad versenyezne a kegyeidert, es ha az egyik 10 millioert vallalja el, a masik azonnal rakontrazik, es vallalja 8-ert, erre az elso 6-ert vallalja, es egeszen lemennek 350 ezerre. Aztan te rabolintasz, es kiderul, hogy bocsi, de megiscsak 14 millioba fog kerulni, sorry. Ezzel szemben miert nincs eszed arra, hogy mar 8 millional felkialts: "8 millio?! Ide a terveket, erre kivancsi vagyok!"

Lehet, hogy tevedek, de egy orszag vezetese igen nagy feleloseg. A kampanyt pedig nem veletlenul nem nevezik ossznepi hulyitoversenynek. Nem az lenne a celja, hogy beigerjek az 500. havi nyugdijat, a GDP megduplazasat, urbazist, es hogy mindenkinek minden jobb lesz.
A legszomorubb, hogy erre van kozonseg, azaz van olyan hulye, aki keptelen belegondolni abba, hogy ezek abszurdumok, es sem az MSZP-n, sem a Fideszen, sem az SZDSZ-en nem kerik szamon azt, hogy bocsesz fiuk, de ezt mind mibol?!

Nem... a nep egyszeru. Kimennek a csapolt sorre, az allami penzen osztogatott virslire, az arpadsavos zaszlolengetesre, a vezerkultusztra, hogy imadjak szeretett vezereiket, a piros negyszoget es a narancsszinu karikat.

Ez nem politika, ilyen bonyolultsagu szimbolumrendszer mar az ovodaban sincs. Erre megis valamiert vevok az emberek, akik felelotlenul, nem gondolkodva dontenek.

Es persze vagyok en, aki batorkodom azt kerni embertarsaimtol, hogy ugyanmar, gondolkodjanak is! Ha egy pici teszttel bebizonyitjak, hogy nem hiaba koltott el a tarsadalom tobb, mint 2 milliot az oktatasaikra, akkor nyugodt szivvel vetem ala a nep akaratanak a sajatomet.
w Coming out 2007.07.16 05:30:00
Töröltem a Wiwen az összes ismerősöm. Egyenként. A regisztrációt meghagytam, mert vannak, akik csak ott tudnak belépni az internetre, és levelet is csak ott tudnak írni. Még nem kapták meg a világútlevelet. A tömeges szakításra elegendő ok lett volna az is, hogy az utóbbi…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
w Szerenád az ORTT-hez 2007.04.12 06:00:00
Betelt a háromdecis pohár. Most már muszáj médiatörvényezni és ORTT-zni. Egy. Mostantól híradót kell adnia a Spektrumnak, meg a Filmmúzeumnak is. Mert a médiatörvény kimondja, az ORTT döntött, bla-bla-bla. Nem érdekel senkit, hogy a törvény rossz (az), vagy a hatóság hibája.…..
Daikini 2007.04.13 18:15:18
reagalok is ra:

"És az a véleményem, hogy ilyen biztos bevételi forrást, az államnak meg kell tartania, hogy mindenkor élhessen annak monopoliumából eredő hasznaival."

Ez mar nem a szocializmus... lehet, hogy mukodik a szerencsejatek rt sokaig, lehet, hogy 4 ev mulva agyonnyomja egy esetleges konkurens szerencsejatek multi. Itt nincsen garantalt beveteli forras. Mellesleg a szitu meg tovabb gyuruzik azzal, hogy a megvasarolt ceg nem izolalodik el az allamtol... azutan is bevetelt general ado formajaban. Nem akkorat, mind addig a nyereseggel egyutt, de nem is kicsit.

"Ráadásul ez ezer milliárdos tétel"
??! na ne...
Szamoljunk csak utana, mennyi penz folyik at a lotton?
Tegyuk fel, hogy atlag a lakossag egy otode jatszik atlag mondjuk ket szelvennyel hetente. Nem tudom mennyibe kerul a lotto, de vegyuk 200 Ft-nak egy jatekot. Ez mondjuk 2 millio x 400 Ft hetente, ami 800 millio Ft.
A lottozokat fenn kell tartani, abban emberek dolgoznak, a szelvenyeket ki kell nyomtatni, szetosztani, ehhez is emberek kellenek, raadasul meg a franya nyeremenyeket is ki kell osztani. De legyen a bevetel-kiadas aranya ~20% a bevetel oldalara (elegge vad becsles, de mondjuk, ezzel mar egy bazijol mukodo vallalatot irtam le), ekkor hetente 160 millio marad meg nekik, ebbol adozni kellene, mondjuk maradjon 100 millio tiszta haszon, ez 5 milliard evente. De azert elmondanam, hogy ez nem ezer milliard, hacsaknem 200 ev alatt, es raadasul sztm mindent vadul tulbecsultem a szerencsejatek rt. javara. Ha 5%-os banki kamatot nezunk, egy ilyen ceget mar 100 milliardert is erdemes eladni. Es megerne valamivel olcsobban is, mert ugy is hasznot hoz az adozassal. Mind az Rt, mind a jatekos felol.
Daikini 2007.04.14 10:11:10
jus murmurandi 2007.04.14. 00:18:05 :

Nem ertettuk felre egymast, es megertetted mire celoztam. Direkt irtam, hogy rossz, de szemleletes analogia. A jelenertekrol a jovobeni ertekrol, es a hozamrol szolt a mese. Ezek a lokott peldak arra jok, hogy megvilagitsak kicsit, hogy nem lehet ugy gondolkodni: "Dehat ez 20 ev alatt joval tobbet hoz!"

Azt biztosan tudom, legalabbis az allami vezetesu cegekkel kapcsolatban semmi illuziom nincsen mar, hogy az osszes allami ceg vagy stagnal, hanyatlik, vagy csigalassusaggal kuszik felfele. Egyszeru, hogy miert... mert az elukre rakott emberek neha politikai erdemuk miatt kerulnek oda, unokaoccs, kisteso, meg ilyesmi. Ezt orokoltuk az elozo rendszerbol, es szerintem maig igy van. Ha nem hiszed el, hogy csokosok ulnek a barsonyszekekben, akkor csak gondolj egyet Aba Botondra, aki egeszen mostanaig uralkodott szinte kirobbanthatatlanul a szekeben. Akkor is megkapta a jutalmat, ha veszteseg volt, akkor is, ha nagy veszteseg volt. Neki mindig sutott a nap. Gondold csak el, mi lenne, ha a Suzuki magyar fonoke veszteseggel uzemeltetne a gyarakat onhibajabol, es meg tartana a markat a jutalomert. Hehh, szerintem egy ejszaka levagna ot a jakuza.

Szoval en ugy vagyok vele, minnel tobb dolgot helyezzunk magankezbe, mert ott piaci erdek a fejlodes. Es lehet, hogy rossz lesz a vezetese, mert megeshet, de allami kezen csaknem biztosan valami fatoku fogja iranyitani, akinek fingja sincsen hogyan viragoztassa fel, sot nem is fog ezen gondolkodni, mert ugyis megkapja a sajat kis mindennapi betevo szalonnajat es kenyeret. Raadasul ezt a pazarlast vegul garantaltan te es en fizetjuk meg.
w Helyreigazítás 2007.04.06 05:39:00
Üzent a Buta Fiú, nyilván megrettenve a haraszti zörgéstől, hogy őt holmi tévésre cserélné a párt. Most pedálozni kell. Intelme gyorsan, nyersen ért: ők bizony beperelik az Indexet, amiért úgy kommentáltuk Orbán Viktor Tápióbicskei Beszédét, miszerint „Orbán…..
w Szabadság! 2007.04.04 06:00:00
Ha nem lett volna rendszerváltás, ha nem lett volna Gorbacsov, akkor ma nagy ünnep lenne: a felszabadulásé. Április négyről szóljon az ének, csilingelnék az úttörők vidáman. A Parlament előtt díszszemlén vonulna el mind a tizenöt tankunk. Hazánkba látogatna az SZKP első…..
w Emberarcú hüllő 2007.04.02 06:00:00
Az SZDSZ elnöke Kóka János, a végeredmény nem okozott meglepetést, legfeljebb a szoros verseny. A legitimáció ahhoz kevés, hogy Kóka azt tegyen a párttal, amit akar. De bizonyára megpróbálja. Hogy mit, arról már írtam: a Magyar Kapitalista Párt létrehozását. Kell, kell, kell…..
w Hol volt, hol nem volt 2007.03.05 08:00:00
A Magyar Nemzet, mint tudjuk, egy ezer lóerős fospumpa, amely még olyan csimbóktól sem akad el, mint Horváth Zsolt. Rettenetes hírszerkesztést és az idiotizmusig párthű publicisztikákat buzog fel minden áldott nap. De a fosban mégis találni olykor gyöngyöt. Ha az allegóriát…..
A Zugügyvéd a Népszabadságban talált égy érdekes cikket egy fura gyilkossági ügyről. A gyilkosság tettesei megvannak, de nem ítéltek el senkit. A trükk egyszerű: közeli hozzátartozó a bűntárs, utána megfelelő vallomásokat kell tenni, majd visszavonni.  És bármilyen…..
A Zugügyvéd egy autóátírással kapcsolatos rémtörténetet kapott egy lelkes olvasótól.  Kicsit terjedelmes a levél, de mindenképp érdemes végigrágni magát az olvasónak, mert gyakorlatilag minden gyomorforgató jogi anomáliáról szó van benne, ami egy autóeladás során…..
w Ezek lopnak. 2007.02.19 05:00:00
Választások után pár napig téma, aztán fel-felröppen néha, de mindig elhal az aktualitások nyüzsgésében. Az állapot kevésbé alkalmas szalagcímnek, mint az esemény. Egy kordonbontás vagy egy zavargás, az breaking news. Hogy egyébként az egész magyar politika a lopásra épül,…..
w Heads Up! 2007.02.12 06:00:00
Hányásába fúlt nemzet vagyunk. A magyar állampolgár eleve elég tudatlan. A tömegek pletykalapokból és a kereskedelmi tévék álhíradóiból tájékozódnak, de külföldi híreket a magát műveltnek tartó közép- és felső osztály se szívesen fogyaszt – már azon kívül,…..