Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak

71 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A holywoodi férfi színészek többnyire jóképűek, izmosak, bomlanak utánuk a lányok, stb. Ugye így van? Nos, nem minden esetben. Léteznek olyan színészek, akik (bár nyilván nem tehetnek róla) egyszerűen rohadt ijesztőek. Persze ehhez sok esetben hozzátartozik, hogy a legtöbb esetben az intrikus…..
  Sosem voltam elvetemült Scorsese-rajongó, valahogy rám nem hatnak a filmjeit átszövő átkok és varázslatok, amelyek oly sok embert fanatikusan tesznek a személye és művei iránt. Talán Puzsér Róbert mondta, hogy Scorsese az egyetlen olyan filmrendező, aki egyszerre lehet a kiművelt, sznob,…..
  2023. szeptember 21: Stephen King 76. szülinapja Háromból kettő könyve (akad azért egy-két gyengébb) egyszerűen letehetetlen, a borongós-szorongós és brutálisan erőszakos horror regényei mellett rengeteg lebilincselően izgalmas, valóságszagú krimit is írt. Vitathatatlanul a mai popkultúra…..
65 millió évvel ezelőttről indulunk, egy remekbe szabott őskori jelenettel, amiről két mondás azon nyomban az eszünkbe juthat: elsőként a durvább "erősebb kutya szeretkezik", másodjára meg Qui-Gon Jinn híres-hírhedtté vált szállóigéje (ami jelen esetben tökéletesen passzol): mindig van egy nagyobb…..
  Az új, Trónok Harca világában játszódó sorozat jelenleg hatalmas népszerűségnek örvend, a sorozat alapjául szolgáló regény viszont már évek óta megérkezett. Sokan olvasták, sokan nem, sokan már nem is emlékeztek... ami biztos, a könyv alapján számos meglepetés fogja még érni a széria kedvelőit.…..
Egyetlen tengerparti házban, egyetlen éjszaka alatt három ember élete változik meg örökre. Roman Polanski feszült filmje a kamaradráma és a múlttal való szembenézés műfajának diadala. Dél-Amerikában, a banánköztársaságok földjén járunk, egy diktatúra bukása után. Az ország tudatosan nincs…..
“A szépség belülről fakad” hangzik az igen elcsépelt mondás, de mit szólna ehhez a sárszegi Vajkay Ákos és neje? Vigasztalná őket? Aligha. Kosztolányi Dezső komor, pszichológiai drámájából készült nagyszerű film egy súlyos családi tragédiát mutat be. Az író leszámol a mindenkori családi idill hazug…..
Na jó, elnézést kérek a clickbait címért! A Harry Potter-rajongók tudhatják, hogy természetesen semmi ilyesmiről nincs szó. Csupán annyi, hogy az Igazából szerelemben (amely épp aktuális) Alan Rickman (Piton) és Emma Thompson (Trelawney) egy házaspárt alakítanak! Elnézést, hogy elraboltam 2…..
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
  A világ legnagyobb sporteseménye számtalanszor és számtalan módon megihlette már a filmgyártást. Következzenek a legismertebb darabok!   1. Tűzszekerek Eric Liddell és Harold Abrahams - futás (1924, Párizs) Mi mással lehetne kezdeni a sort, mint az 1981-es, legjobb filmnek járó Oscar-díjat…..
Melyik filmben hangzik el a legtöbb "F*ck" szó?   Mindenkit izgat ez a kérdés.   A kommersz, hollywoodi nagyjátékfilmek közül A Wall Street farkasa vezet (569 db), szorosan a nyomában pedig a zseniális Csiszolatlan gyémánt (560 db).   De vajon hányszor hangzik el az angol nyelv kedvenc…..
Tápláló. Egészséges. Finom A quinoa az Andokban őshonos növény, mi elsősorban a magját ismerjük. Sokan gabonának gondolják, azonban nem az, rendszertanilag a disznóparéjfélék családjába tartozik. A magyar gasztronómiában elsősorban reform köretként használják, felhasználhatósága azonban ennél…..
Egy francia, kezdő artista egy fogorvosi rendelőben, egy újságban megpillantja New York ikonikus, frissen épülő ikertornyait és azonnal az épületek megszállottjává válik: az lett a fiatal fiú életének fő célja, hogy átsétálhasson a két épület között, egy kifeszített kötélen. Álmára a gondos tervezés…..
Ha ölni kell (A Time to Kill)1996 Carl Lee Hailey 10 éves kislányát brutálisan megerőszakolja és félholtra veri két bedrogozott, rasszista férfi. A férfiakat később letartóztatják, s annak rendje és módja szerint bíróság elé állítják. Hailey ebbe nem nyugszik bele, elbújik a tárgyalás előtti éjjel…..
Kína-tanulmány Colin Campbell közel 500 oldalon keresztül szolgáltat nekünk számtalan bizonyítékot arra az állítására, hogy az állati fehérjében dús étrend a nyugati (az ő szavaival élve: bőség) betegségeinek fő kiváltó oka. Így a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések és a cukorbetegség is…..
A pizza egyike a világ legnépszerűbb és persze legkedveltebb csemegéinek.  A házhoz rendelt ételek viadalában is rendszerint a dobogós helyeket foglalja el - a hamburgerekkel és sült krumplival bizonyára örökké tartó ádáz versenyt vív az első helyért. Valóban, sokszor nincs időnk főzni/sütni, s…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.29 11:00:12
@nagypapi: igen, meglepően kevés kell bele!
A lencse, amit idestova 10 ezer éve fogyaszt az emberiség A szegényebb országokban alap élelmiszernek számít, viszont a fejlett területeken, így hazánkban is valamiért igen kevés figyelem jut a lencsére. Az egyik legalulértékeltebb táplálék, a legtöbben szinte kizárólag újévkor esznek belőle. Ha az…..
Clint Eastwood idén május 31-én tölti be 91. életévét. Ez már önmagában lenyűgöző életkor, de tegyük hozzá, hogy a színész-rendező a hírek szerint tökéletes egészségnek örvend, és folyamatosan gyártja az új filmjeit. Legutóbbi alkotása, a Richard Jewell balladája 2019 telén jelent meg, de Eastwood…..
Az áfonya a világ egyik legegészségesebb élelmiszere. Ha ki kéne választani a legjobb gyümölcsöt mind közül, ez lenne az. Szerencsére igen népszerű Magyarországon is, ennek ellenére a legtöbben igen keveset fogyasztunk belőle. Frissen általában nehezebb beszerezni, és irreálisan drága (3-4 ezer…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.17 12:41:31
@horrorpornó bábszínház: A kommented alapján te akkor értesz hozzá, úgyhogy kérlek, magyarázd meg pontosan mit írtam rosszul, és hogyan kell jól írni, hogy a jövőben ne kövessem el ezt a hibát. Előre is köszönöm!

u.i.: a stílusodon viszont változtass, mert elég bunkóra sikeredett az írásod..
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
A BBC History magazin gondolt egyet 2005 telén, és kiválasztotta az utóbbi évezred 10 (minden évszázadban 1-1) legrosszabb britjét (Worst historical Briton list). Érdekes lista, de vajon milyen bűnöket követtek el a főszereplők? S vajon melyiküket választották mind közül a…..
Abban azt hiszem sokakkal megegyezhetünk, hogy Sean Connery mellett Daniel Craig a legjobb James Bond - legalábbis az én, szubjektív vélemény szerint. Első etapja, a Casino Royale minden idők legjobb akciófilmje - erre 10+1 érvet sorakoztattam fel ebben a cikkben. Viszont a második forduló, A…..
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.06 09:20:39
@eßemfaßom meg áll: miért? :D szerintem zseniális :D
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.06 12:55:17
@MEDVE1978: Jogos, A köd valahogy teljesen kiment a fejemből, pedig imádom, és valóban nem mainstream az sem
Ha a Távol-Keletre gondolunk (természetesen filmes szemszögből), akkor biztos vagyok benne, hogy az emberek 99%-ának ugyanaz a név ugrik be: Jackie Chan. A Chan Kong-san néven anyakönyvezett szupersztár a popkultúra egyik legismertebb alakja, csak Bruce Lee-hez fogható fenomén, ám tehetségében (és…..
1. Puerto Rico fővárosában, San Juanban született, Joaquin Rafael Bottom néven.2. Bátyja River Phoenix, akit például a harmadik Indiana Jones-ban láthattunk - ő játszotta a fiatal Indie-t a film elején. Sajnálatos módon nagyon fiatalon elhunyt, drogtúladagolásban. Joaquin jelen volt a balesetnél és…..