Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak

57 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kína-tanulmány Colin Campbell közel 500 oldalon keresztül szolgáltat nekünk számtalan bizonyítékot arra az állítására, hogy az állati fehérjében dús étrend a nyugati (az ő szavaival élve: bőség) betegségeinek fő kiváltó oka. Így a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések és a cukorbetegség is…..
A pizza egyike a világ legnépszerűbb és persze legkedveltebb csemegéinek.  A házhoz rendelt ételek viadalában is rendszerint a dobogós helyeket foglalja el - a hamburgerekkel és sült krumplival bizonyára örökké tartó ádáz versenyt vív az első helyért. Valóban, sokszor nincs időnk főzni/sütni, s…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.29 11:00:12
@nagypapi: igen, meglepően kevés kell bele!
A lencse, amit idestova 10 ezer éve fogyaszt az emberiség A szegényebb országokban alap élelmiszernek számít, viszont a fejlett területeken, így hazánkban is valamiért igen kevés figyelem jut a lencsére. Az egyik legalulértékeltebb táplálék, a legtöbben szinte kizárólag újévkor esznek belőle. Ha az…..
Clint Eastwood idén május 31-én tölti be 91. életévét. Ez már önmagában lenyűgöző életkor, de tegyük hozzá, hogy a színész-rendező a hírek szerint tökéletes egészségnek örvend, és folyamatosan gyártja az új filmjeit. Legutóbbi alkotása, a Richard Jewell balladája 2019 telén jelent meg, de Eastwood…..
Az áfonya a világ egyik legegészségesebb élelmiszere. Ha ki kéne választani a legjobb gyümölcsöt mind közül, ez lenne az. Szerencsére igen népszerű Magyarországon is, ennek ellenére a legtöbben igen keveset fogyasztunk belőle. Frissen általában nehezebb beszerezni, és irreálisan drága (3-4 ezer…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.17 12:41:31
@horrorpornó bábszínház: A kommented alapján te akkor értesz hozzá, úgyhogy kérlek, magyarázd meg pontosan mit írtam rosszul, és hogyan kell jól írni, hogy a jövőben ne kövessem el ezt a hibát. Előre is köszönöm!

u.i.: a stílusodon viszont változtass, mert elég bunkóra sikeredett az írásod..
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
A BBC History magazin gondolt egyet 2005 telén, és kiválasztotta az utóbbi évezred 10 (minden évszázadban 1-1) legrosszabb britjét (Worst historical Briton list). Érdekes lista, de vajon milyen bűnöket követtek el a főszereplők? S vajon melyiküket választották mind közül a…..
Abban azt hiszem sokakkal megegyezhetünk, hogy Sean Connery mellett Daniel Craig a legjobb James Bond - legalábbis az én, szubjektív vélemény szerint. Első etapja, a Casino Royale minden idők legjobb akciófilmje - erre 10+1 érvet sorakoztattam fel ebben a cikkben. Viszont a második forduló, A…..
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.06 09:20:39
@eßemfaßom meg áll: miért? :D szerintem zseniális :D
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.04.06 12:55:17
@MEDVE1978: Jogos, A köd valahogy teljesen kiment a fejemből, pedig imádom, és valóban nem mainstream az sem
Ha a Távol-Keletre gondolunk (természetesen filmes szemszögből), akkor biztos vagyok benne, hogy az emberek 99%-ának ugyanaz a név ugrik be: Jackie Chan. A Chan Kong-san néven anyakönyvezett szupersztár a popkultúra egyik legismertebb alakja, csak Bruce Lee-hez fogható fenomén, ám tehetségében (és…..
1. Puerto Rico fővárosában, San Juanban született, Joaquin Rafael Bottom néven.2. Bátyja River Phoenix, akit például a harmadik Indiana Jones-ban láthattunk - ő játszotta a fiatal Indie-t a film elején. Sajnálatos módon nagyon fiatalon elhunyt, drogtúladagolásban. Joaquin jelen volt a balesetnél és…..
A horror és a pszichothriller határán egyensúlyozó Veszélyes szomszédság története röviden: Johnt elhagyja barátnője, amit igen rosszul visel. Viszont történik valami, ami talán kárpótolhatja, és még annyira messzire se kell mennie: két kimondottan dekoratív hölgy költözött be a szomszéd lakásba. A…..
Egy gyors találós kérdés: melyik az az európai ország, akik innovatív látásmódjukból adódóan évről-évre megdöbbentő és újszerű alkotásokkal örvendeztetnek meg minket, ami a realizmus és az abszurditás, meg persze a fekete humor hazája, amiért rajonganak mind filmkritikusok, mind a…..
Három fiatal suhanc azzal egészíti ki a zsebpénzét, hogy puccos házakba törnek be. Persze szigorúan figyelnek, nehogy nagy kihágáson ne kapják őket, amiért már börtön járna - így például készpénzt nem lopnak, és arra is figyelnek, hogy az eltulajdonított áru értéke ne legyen túl magas. De azért…..
A Netflix legújabb családi vígjátéka péntektől elérhető a streming szolgáltató platformján, és mondhatni rendesen belehúzott: ma már az első helyen nyitott Magyarország legnépszerűbb műsorainak Top 10-es listáján. De vajon tényleg megéri megnézni? A rövid válasz erre: igen! - de persze vannak…..
Tom Holland (nem összekeverendő a fiatal Pókemberrel) neve valamiért nem maradt fenn olyannyira a köztudatban, mint mondjuk John Carpenteré (Halloween, A dolog, A köd) vagy Wes Cravené (Rémálom az Elm utcában, Sziklák szeme, Sikoly). Érthetetlen, ugyanis az (a nevével ellentétben, hehe) amerikai…..
A fülöp-szigeteki direktor, Brian Yuzna számos, elsősorban "gagyiságukról" emlékezetes horror filmmel ajándékozta meg a műfaj fanatikusait - nem is gondolnánk, hányan rajonganak az efféle trash-filmekért. Többek között én is.  Yuzna producerként kezdte a pályáját, és már az első produkciója…..
Mint azt már sokan megírták, A boroszlói pestis valóban a lengyelek válasza a Hetedikre - már amennyire érdemes a kettőt egy lapon említeni. Meglepetésekkel teli doboz itt nincs, legfeljebb marhabőr, ám azért legyünk őszinték: nem lett ez annyira rossz, mint azt sokan mondják. Egy sorozatgyilkos az…..
2021. március 9-én lett 42 éves Oscar Isaac, aki már ilyen fiatalon is olyan magasságokba emelkedett, amire más élete legvégén is jóízűen csettintene egyet. És hol van még a pályafutása vége? Hogyan vált a közép-amerikai zenész fiúból, a jelenkor egyik legsikeresebb sztárjává? Isaac 1979-ben…..
Ugyan Walter Tevis regénye már 1983-ban megjelent, közel 37 évet kellett várni, hogy A vezércsel (eredeti címén: The Queen's Gambit) felkavaró története szélesebb közönséghez is eljusson. A könyvet feldolgozó Netflix-sorozat hatalmas sikereket ért el, és a mai napig óriási rajongótáborral…..
A súlyosan traumatizált Klara (Olga Kurylenko) egy katasztrófába torkolló bombamerénylet után tér haza édesanyjához és izgága kishúgához. Épphogy képes túlélni a mindennapjait, persze azt is csak töméntelen mennyiségű nyugtató segítségével. Egy napon húga ráveszi, hogy kísérje el őt egy buliba,…..
Michael Kovak (Colin O'Donoghue) egy fiatal papnövendék, akit sajnos cserben hagyott a hite – egyre bizonytalanabb, hogy valóban a papi hivatás-e az ő útja. Elöljárója, aki nagy reménységet fűz a fiúhoz, elküldi Rómába, hogy ördögűzést tanuljon - hátha majd így visszatér a hite. Kovak vonakodva, de…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
nemcsaktravoltathivjakjohnnynak 2021.03.03 08:57:33
@nincs1agy: persze, sokszor előfordul, hogy jobb a remake
Vasárnap (02.28) megrendezésre kerül az Oscar előfutárának, kisöccsének és főpróbájának is sokszor becézett Golden Globe-gála. Már nagyon várjuk, hova kerülnek a díjak. De hogyan lehet rá fogadni? Néhány nagyobb, külföldi sportfogadó oldal kínálatában szerepelnek a díjkiosztó kategóriái, így…..