Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.Z.

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állattani szempontból a Kárpát-medence egyik leghíresebb, legismertebb és legjobban feltárt területe Herkulesfürdő. Valóságos búcsújáróhelye volt 1920 előtt a zoológusoknak. Hosszú csend következett később, de a hely egyáltalán nem merült feledésbe. Írta: Németh Tamás és Merkl Ottó (Magyar…..
Húsimádó Enchiladas verdes 2018.06.18 19:50:56
Már több mint három hónapja hazaérkeztünk Mexikóból, de az ízek és a hangulat még nagyon bennünk van, sőt nagyon hiányzik is. A hétvégén így akarva-akaratlanul, de mexikói hétvégét tartottunk, ugyanis készítettem  jó kis csípős sangrítát, ittunk az utolsó üveg mezcal-unkból ( Mezcal Oro de Oaxaca ),…..
G.Z. 2018.06.20 09:49:57
@Vondenberg: tudnál egy linket egy eredeti receptre?
A köztudatba valaki egyszer behozta azt a megállapítást, hogy szervezetünk tele van mérgekkel. Ahhoz, hogy tudjuk miről is beszélünk, definiáljunk néhány alap fogalmat. MÉREG: Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely az élő szervezettel érintkezve abban károsodást,…..
A paleolit áltanulmány kapcsán egész érdekes viták bontakoztak ki, ennek örömére folytatás következik: összefoglaló jelleggel, most egy újabb étrendi vizsgálatról lesz szó, eközben finoman megemlékezünk a korábbi vizsgálatok tapasztalatairól. Előre is elnézést kérek, néhol erősen szakmázós és elég…..
Egyes növényeket egyszerre lehet szeretni és utálni, mégpedig azért, mert vannak értékes és zavaró tulajdonságaik is. Iskolapélda erre az akác, mely alapvetően invazív faj, ugyanakkor kiváló mézelő, és hatékony talajmegkötő, nehéz tehát eldönteni, hogy jó vagy rossz növény, már ha egyáltalán vannak…..
De hogy! Mutatjuk: Az (ál)lap hátsó oldalán van egy keretes írás, amiben figyelmeztetik az olvasókat, hogy ez nem az a Magyar Hírlap, és csak azért jött létre, hogy pozitív, a kiadónak kedves híreket jelenítsenek benne, de lehet ez kevés lesz egy perben, mert a lap nevét, a…..
G.Z. 2015.10.30 15:27:01
@bestpixel: utolsó oldal jobb alsó sarkát tessen elolvasni. Nem lehet perelni.
A tapolcai pisztrángfesztivál komoly gasztrofesztivállá nőtte ki magát, három színpaddal. Vasárnap estig tart, még odaérsz! Az első nap még nem kellett sorban állni semmiért, az előző évek tapasztalataiból kiindulva ez nem biztos, hogy így lesz a hétvégén. Tavaly volt olyan…..
G.Z. 2015.10.04 09:26:44
Törökország ízei cikksorozatunkban elsőként az utcán fogyasztható gyors ételeket vettük górcső alá, ma pedig kedvenc főételeinket mutatjuk be néhány szóval nektek.  MANTI Darált hússal töltött, nagyon aprócska kockákból álló tészta. Készítésekor a tésztát egészen vékonyra nyújtják, majd nagyon…..
Hajónapló Kedd. 2015.07.08 00:35:33
Tegnap reggel felkerekedtem, átcsónakáztam a túlpartra és felHÉVeztem Budapestre. Kellettek a spéci csavarok, meg tartalék ékszíjak, csupa olyan holmi amit itt nem kapok meg. Mondjuk alighanem az év legmelegebb napjainak egyikét választottam ki a bevásárlásra, de annyira nem izgatott…..
Hajónapló Csütörtök. 2015.06.18 22:17:25
Ezt a képet Beho kedvéért raktam be, ő Jenő, jött engem meglátogatni pár napja, Behoék Lujzával barátkoztak elmondása szerint, ő majdnem ugyanilyen, csak mi tudjuk őket egymástól megkülönböztetni. Ma meglátogattam öreg barátomat Rezsőt, erős váram ő nekem, vannak…..
Smoking Barrels A szinkronról 2013.05.27 00:01:00
Shall we begin? Gondolom nem én voltam az egyetlen nőnemű egyén e kies földtekén, aki többször is csak azért nézte meg a Star Trek trailerét, hogy meghallgassa Benedict Cumberbatch józan észt mocsárba alázó hangján (igen, nekem is bele szokott telni néhány másodpercbe, amíg…..
27 évvel a világ legsúlyosabb nukleáris balesete után, mely a csernobili atomerőműben történt az egykori korház ugyanolyan érintetlenül áll, mint ahogy évtizedekkel ezelőtt, a katasztrófát követően elhagyták. Csak az idő és az anyatermészet "munkája" látszik rajta. S bár az…..
A hóesés mindig felélénkíti a kertek élőlényeit. Aktívabbak a madárkák, lelkesebben keresgélnek a fák kérgén már ezerszer átvizsgált repedésekben, hátha ott maradt egy rovartojás vagy bábdarab. A hó rendkívül jó nedvességpótló, és a fagyvédelem szempontjából is igen…..
Mai Manó Ház Blog Kép-párok #40 2013.01.09 00:02:00
Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót mutatunk be, amelyeket neves fotóművészek készítettek hasonló témában vagy olyat, amelyeken egymás munkáira reflektálnak.  Fotó: Robert Mapplethorpe: Ken Moody and Robert Sherman, 1984 © Robert Mapplethorpe FoundationFotó: Anton Corbijn:…..
       Tisztelni és megtartani a nemzeti hagyományokat, nemes cél és akarás, ehhez nem fér kétség. Olykor mellőzni őket, más nemzetek vagy újonnan teremtett szokások javára, bocsánatos bűn, úgy gondolom. Mert mi van akkor, ha torkig vagyok a karácsonyi mákos…..
Kapanyél Óriáslevelű parksztár 2012.07.05 09:00:00
A tűző nap felértékeli az árnyékot, ilyenkor népszerűek a nagy árnyékot adó növények. Mind közt csodának számít a kétméteres levélátmérőt produkáló brazil óriáslapu (Gunnera manicata). Aki teheti, fényképeztesse magát az óriással, de ha vigyáznak rá, nálunk is…..
Elkészült a Paneldoktor szakvéleménye a Volga Szálló bontásáról, melyet az Urbanista is jó ideje követ, s országos üggyé válásából is kivette a részét. Nos az összeállítás ha nem is olyan hosszú mint a plágiumjelentés, azért nem egy pár soros "poszt"…..
A második világháború Bécsben fellelhető emlékeit már korábban bemutattam, a mai jeles ünnep alkalmából pedig a tavalyi nyaralás során a bécsi hadtörténeti múzeumban (Heeresgeschichtliches Museum) készített azon képekkel kedveskedem az olvasónak, amelyek nem a történelem…..
világevő Vietnam íze videón 2012.02.22 11:00:00
Nem szeretek túl sok idegen anyagot közzétenni itt, főleg, ha lenne saját is egy témában, de ez a videó annyira profin összefoglalja és bemutatja a vietnami gasztronómiát, és annak a mindennapokat uraló mivoltát, hogy közkinccsé kell tennem, aki ezt látja, szerintem sürgősen…..
Kapanyél A mangó 2012.01.25 08:30:00
A mangónak rengeteg jó tulajdonsága van és egy rossz.Van benne temérdek vitamin (A-, B1-, B2-, C-, E-vitamin), akadnak ásványi anyagok (foszfor, kalcium, nátrium, magnézium, vas), csökkenti a vér koleszterinszintjét, rosttartalma emésztésserkentő.A mangó (Mangifera) egyébként a…..
Segítség! Elfogyott a pénzem! „De csóró lettem nincs kenyerem Elvesztettem a munkahelyem Jaj Istenem most mi lesz velem Hej de betörjek vagy guberáljak Jaj Istenem mit csináljak Mondjátok meg, hogy most mit tegyek Felmegyek a hivatalba Rávágok majd az asztalra Elmondom hogy éhen fogok…..
Nagyon is ideje volt már, hogy indexre tegyük a bor pozitív – vagy éppen negatív - élettani hatásait feltáró tanulmányokkal foglalkozó híreket (csak még ezt az egyet, búcsúzóul :)). Én elég lelkiismeretesen sajtófigyelek, és túlzás nélkül mondhatom, hogy nem múlik el…..
A világ legolvasottabb bormagazinja, a Wine Spectator kihirdette az idei év borvideó-versenyének győztesét. A közönségszavazatok alapján a Zinfandel - Paso's Grape című népszerűsítő, felvilágosító videó végzett az első helyen, amelyet a Paso Robles Wine Country Alliance rendelt…..
New York neve hallatán mindenkinek felhőkarcolók és forgalmas sugárutak jutnak eszébe. Aztán vannak még a számozott utcák, a Szabadság-szobor, a Wall Street - de kinek jutnak eszébe 18-19. századi szebbnél-szebb épületek? Pedig ezek is léteznek, és ha hosszabb időt tölt az…..