Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ScoTTThun

2 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura dolog ez a hamburger, az ember hozzá van szokva, hogy megkapja kis noname bodékban, gyorséttermekben, bevásárlóközpontokban, marhából, sertésből, patkányból, csalamádéval. Nem is feltétlen az illusztris szakmák csúcsa burgerbloggernek lenni. De akkor, amikor egy 98 éve…..
Sandra Bullock helyett a hadviselés legújabb frontjáról, a kibertérben zajló küzdelemről beszélgettünk és szokásunktól eltérően, hazai témákat is érintettünk. Tovább... Beszélgetőpartnerek:CN, Marton Péter, Keleti Arthur, Huszár Viktor, Szöllősi Gábor, Benicsák…..
Szép új világunkban egyre több légicsapást hajtanak végre távirányítással működő repülőgépekről. Miféle gépek ezek és kik irányítják őket? Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, CN, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA, Benicsák Péter A vonatkozó linkeket…..
Testvérblogunk, a Konfliktus és Konspiráció legújabb adásában: "Szíria lelőtt egy török vadászgépet. Oda a barátság? Vajon lehet még törökmézet kapni Damaszkuszban?" A beszélgetőpartnerek ezúttal: CN, Wagner Péter, Benicsák Péter ..
ScoTTThun 2012.07.17 22:51:04
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Ha megérjük a karit, akkor kisbetűvel fogjuk leírni. :) Addig is javítottuk a többit, ahol lehetett utólag is.
Szíria lelőtt egy török vadászgépet. Oda a barátság? Vajon lehet még törökmézet kapni Damaszkuszban? Tovább... Beszélgetőpartnerek: CN, Wagner Péter, Benicsák Péter Az előzős adás Szíriáról itt. Direkt letöltés itt.iTunes itt.A kép és a zene forrása...
Ez alkalommal sörök nélkül beszélgettünk Szíriáról és az ott kialakult helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Rammjaeger83, SchA, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter   A lezáró zenét Omar Souleyman szolgáltatja. Ezzel tesszük föl a hangminőség okozta sokkra a…..
ScoTTThun 2012.02.21 21:49:27
@Rammjaeger83: Ebből is látszik, hogy jól vagyunk... vagy esetleg a War Tard-ot is mi írjuk. Ooops... :)
Irán évtizedek óta egy nagy kérdőjel a nemzetközi politikában. Megpróbáljuk megfejteni. :) Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, Rammjaeger83, 5.g, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter Több jó cikk is megjelent magyarul ebben a témában: Külpraktika,HTKA, DiploMaci…..
ScoTTThun 2012.03.06 23:57:38
@face007: Röviden annyit, ha megtehetjük, meg is tesszük. A sok hónapos szünet után egyelőre annak örülünk, hogy van még műsor!
Benicsák Péterrel, Wagner Péterrel és a KatPol stábjából Rammal és SchA-val a szíriai helyzetet boncolgattuk ebben a podcastben, ni.A hangminőség az úttörő Skype-os módszer miatt elmarad az ideálistól (hamarosan virtuális audio adapterek és egyéb segédlet jóvoltából rohamosan…..
A tudósításokban többnyire azt hallani, hogy a szíriai felkelőknek főként Kalasnyikovok és RP-gránátvetők állnak a rendelkezésükre. A továbbiakban kíváncsiságból kikockázok itt ezt-azt, amit tudok, hogy lássuk, ezeken kívül még mik, és ezzel a fegyverkereskedelem…..
ScoTTThun 2012.02.12 00:53:27
by 5.g & CN & Rammjaeger83 & SchA Néhány évvel ezelőtt War Nerd felhívta a figyelmet a hidegháborút követő első, sok tekintetben szánalmas évtized egyik ritkán emlegetett sajátosságára: a korszak fegyveres konfliktusainak stratégiai, történelmi jelentősége…..
Louie the purple horse Bezupálás 2011.12.06 03:07:00
Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek…..
ScoTTThun 2011.12.06 14:39:44
Alljon itt egy hozzaerto, puskaport mar szagolt ember velemenye a jelenlegi helyzetrol. Az gondolom mindenki szamara ertheto, hogy ezen valtoztatni kell.

index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/

2012 van, de Finnorszagban, ahol nem doltek be a leszerelesi es atszervezesi trukkoknek, a mai napig is van sorozas. Azert, mert az orszag pici es tul nagy riziko lenne egy apro profi hadseregre bizni a vedelmet. Attol tartok mi sem vagyunk ezzel maskepp. Szeretjuk, vagy sem megoldast kell talalni. A Kormany jelenleg a sorozasban latja a megoldast. Hat...meglatjuk.
Valami történt Pakisztánban, mert valaki csinált valamit. Ennyit tudunk biztosan, illetve ezen kívül még azt, hogy emiatt Pakisztán lezárta a két, Afganisztánba vezető átkelőt, a csámánit és a torkhámit. Ezzel a NATO utánpótlásai egy kicsit el vannak vágva Pakisztán…..
ScoTTThun 2011.11.28 07:19:48
@Marton Péter: Csapataink harcban állnak. :)
A honvedelem.hu-n jelent meg a következő cikk, amely a KFOR misszióban lévő magyar katonák gyakorlatáról szól röviden. Ami miatt viszont most ez itt szerepel, az az új típusú magyar védőmellény felbukkanása. Az új "taktikai málhafelszerelés készletet" tavaly…..
KatPol Blog Déjá vu 2011.11.12 09:55:00
 A minap véletlenül bukkantam rá erre a felettébb érdekes idézetre:Szélesen értelmezett nemzetközi síkon mérve, ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Szovjetuniónak nincs szándékában Afganisztánban maradni. Ellenkezőleg, mindent megtesz annak érdekében,…..
Kedves Olvasók! Alant olvashattok arról, hogy mi is az a lemilbuli, mire jó és mire nem jó, kinek érdemes jönni és kinek nem, továbbá távgyógyítok és sorselemzek is, de a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt ez a poszt. Hajtás után.   A Lemil immár sok éves blog;…..
ScoTTThun 2011.10.30 20:21:01
@Zig Zag: Úgy látom, hogy akkor én meg..izé.. foglalkozásomat tekintve vasöntődében vagyok Mancika. :)

Minden követ(et) megmozgatok, hogy ott lehessek.
ScoTTThun 2011.10.30 20:42:06
@Gloria Mundi: Nálunk a gyárban..akarom mondani az öntődében holnap is munkanap. :(

Egyébként a Ronin tényleg jó film. Az eredeti DVD-t egy Vajdasági bevetés...akarom mondani külföldi vakáció során vesztettem el. Azóta sírok folyamatosan. :(
Ha minden igaz, Németország a német titkosszolgálat, a Bundesnachrichtendienst saját informátorain keresztül tudta, melyik házban lehet Szörtben Kadafi. Ezt az információt pedig valószínűleg meg is osztották a franciákkal, mert a francia légierő meg tudta támadni Kadafi konvoját…..
ScoTTThun 2011.10.27 22:37:17
@Marton Péter: Röviden ez a Központ egy LUFI... de még a színe is szar. Bocs. :)
A kép forrása. Pár mondat Szudánról, az ismeretlen, távoli, véres, de még így is lenyűgöző országról. KundK Szudán by CandCHUNBeszélgetőpartnerek: Bányász Péter, Benicsák Péter, Illés Zoltán, Marton Péter, Wagner Péter Némi infó a műsorban elhangzott nevekről:…..
ScoTTThun 2011.10.06 20:45:28
@vén betyár: A Soundcloud.com DDOS támadás alatt volt több napon át. Mára úgy tűnik sikerült kivédeni, de sokan panaszkodtak.
Iróniát látok abban, hogy éppen ma reggel vonták le a szolgáltatás díját. :)
Mindenesetre kitartunk a cég mellett...
ScoTTThun 2011.10.07 20:02:39
@stoppos76: Attól függ mikor töltötted le. Ment a küzdelem a támadók és a soundcloud között, így voltak időszakok, mikor látszólag minden rendesen ment. Egyébként ennek már vége, szóval letölthető lazán.
ScoTTThun 2011.10.09 08:40:14
@nawakusi: Igen, latjuk a torteneseket. :( Figyelemmel kiserjuk a helyzet alakulasat. Ha ez folytatodik a jovoben, akkor termeszetesen lepni leszunk kenytelenek, ugyanakkor most is van masik forras.
A fejlecben az iTunes linkre kattintva tudja barki podcastkent letolteni az anyagot. Ehhez tobb kliens is van, de javasolt az iTunes hasznalata.
Az elso adas eseten is adodtak ilyen problemak. Akkor a Nepsziget Kft. szerveren tettuk elerhetove az anyagot es ez a jovoben is mehet igy.

Tovabba mar sokadjara merult fol egy YouTube account letrehozasa. Azt vajon mennyien pereferalnak a mostanival szemben?
Szinte minden, általunk ismert szereplő, terrorizmussal összefüggő konferenciát szervez szeptemberben. Mi sem tudjuk megkerülni a témát. Arról beszélgettünk, ki hogyan élte meg a tíz évvel ezelőtti eseményeket, illetve arról, ami ezek kapcsán eszünkbe jutott. :)…..
ScoTTThun 2011.09.20 13:41:13
@stoppos76: Nyugodtan tippelhetsz! Max. mi megyünk hozzád felvételt készíteni. :)
(nem, nem ijedünk meg akárhova is kell menni)
ScoTTThun 2011.09.21 09:18:38
@stoppos76: Be kell valljam, hogy nem volt beugratós kérdés. A válaszom volt az. Természetesen Maszúd(Massoud) a megfejtés. :)

Hova megyünk felvételt készíteni? :)
Tizenhat hónap börtön huszonhat rajzért, tíz hónap börtön Stohl András ámokfutásáért.Öngyilkosságot követett el egy 23 éves Hajdú-Bihar megyei graffitis fiatalember, akit idén egy év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek rongálás miatt. A nol.hu cikke szerint a…..
ScoTTThun 2011.09.06 20:34:33
A szerkesztőség a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is meghirdeti az író-olvasó találkozót, avagy közismertebb nevén Katpol-blogbuli hadműveletet! Kitűzött cél: Az ellenséges alkoholtartalmú italok felszámolása, továbbá felhőtlen szórakozás. Helyszín: Budapest Dátum:…..
ScoTTThun 2011.09.04 18:47:34
Külpraktika A líbiai blowback 2011.08.31 08:30:00
Tegnap írtam egy pósztot "A líbiai blowback lehetősége" címmel. A lehetősége szót most inkább elhagyom. Az olvasót bizonyára érdekli ez a nüansznyi kis különbség, úgyhogy nem csigázom tovább az érdeklődést. Annyit még hozzáteszek elöljáróban, hogy ezeket a…..
ScoTTThun 2011.09.01 21:00:15
@Marton Péter: micsoda marhaság külföldön nyomtatni...legalább akkora, mint felszámolni a hazai fegyvergyártási képességeket. :(
Mindenképpen lesz itt mire vigyázni, mert attól még, hogy a felkelők Líbia területének 95%-át elfoglalták Kadafi erőitől, ez nem lesz innentől automatikusan a prosperitásba ívelő győzelmi menet.Barak Barfi helyesen jegyzi fel, hogy a TNC dubajozhatott tervezhetett bármilyen…..
Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában…..
Augusztus 20 óta nagyon felpörögtek az események Líbiában. Íme, amit akkor tudtunk és gondoltunk a helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Benicsák Péter, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA, Wagner Péter. A fájlokat nyiszálta és ragasztotta: Bányász Péter Amennyiben a fenti lejátszó…..
ScoTTThun 2011.08.23 19:34:38
@stoppos76: A lejátszó jobb oldalán van egy lefelé mutató nyíl. Ha így jobban tetszik, akkor le tudod tölteni a lejátszóból is. (feltéve, hogy működik) A jövőben is így lesz várhatóan.
ScoTTThun 2011.08.24 06:59:51
@stoppos76: Micsoda érzelmek kérem! :) Ugyanakkor a lövöldözésről nálunk csak beszélgetni lehet sajna. :)
Szavazás lesz. Egyelőre dolgozunk rajta. Hja..nem sörbedobásos, hanem kattintós.
ScoTTThun 2011.08.28 13:44:04
@yves: Jogos. Minden készen van, de egyelőre technikai okai vannak a felvétel kimaradásának.