Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minusz

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
Tudjátok mik ezek? Ha most látjátok őket először, akkor kár is tippelgetnetek, nem fogjátok kitalálni. Bringatároló szekrények. Mátyásföldön a HÉV-megállókba telepítették őket olyan 98 körül, s bár 2000-ben egy lelkendező cikk jelent meg arról, hogy itt épp úgy…..
Elképesztő vihart kavartak az új metrólogók az Urbanistán. Míg egyes kommentelők meg voltak győződve, hogy a BKK fizetett ügynöke lettem, aközben a közlekedési központ - kis túlzással - válságstábot hívott össze tegnap a posztjaim miatt, annyira váratlanul érte őket a…..
Minusz 2013.11.21 22:07:21
Nos,nekem még lenne kérdésem, ami ugye fel is lett téve a BKK-nak, csak épp nem éppen a konkrét kérdésre válaszolt. Ha újfent adódna egy kérdezz-felek szituáció a BKK-val, örülnék ha kicsit konkrétabban fel lenne téve a kérdés, amire kénytelen lenne egyenesen válaszolni a BKK.

Erről a kérdésről és a hozzá tartozó válaszról lenne szó:
"Mi baj volt a régivel? Azzal nem lehetett volna egységesíteni?"

Ugye itt a konkrét logóra vonatkozott a kérdés, amire sikerült valami homályos választ adni ("Az M2 felújításakor olyan jelek kerültek ki, amelyek nem igazán működnek."), ami nem igaz, a válasz további részében meg megpróbálják alátámasztani ezt egy, a logótól független dologgal.

Ha már arra kérdésre nincs konkrét, alátámasztott, egyenes válasz hogy miért kell új logó és mi a baj a régivel, akkor az egész projekt létjogosultsága megkérdőjeleződik.

Továbbá az erre a kérdésre adott válasz se igaz teljesen:
"Mennyibe fog kerülni a kihelyezése?"
"...Ugyanakkor azt lehet mondani, hogy ez egyáltalán nem fog plusz költséget jelenteni a városnak... "
Egy példával szemléltetve hogy ez miért nem igaz:
Szituáció 1.: Új logót vezetünk be, elkészül a 4-es metró. Ekkor ugye cserélni kell pl. az M2 vonalán az ajtó feletti sematikus metróhálózati térképet, mert fel kell tüntetni az új vonalat és átszállási kapcsolatokat. Ha már cseréljük, akkor meg lehet változtatni magát a logót is. Viszont akkor lehet cserélni azokon a buszjáratokon is, amiknek kapcsolata van a 2-es metróval. Továbbá a H8/H9-en is cserélni kellene ezeket, de annak alapból is változna a logója, szóval azokon a buszjáratokon is cserélni kellene amik ugyan a metróval nem találkoznak, a HÉV-vel viszont igen. Na most evvel a szép piramisjátékkal odajutunk hogy majdnem minden járaton cserélni kell mindent.

Szituáció 2.:Marad a mostani logó, elkészül az M4, ekkor a 2-es metró vonalán cseréljük a metróhálózati térképet, viszont az azzal átszállást biztosító buszjáratokon(villamoson, trolin, egyéb kutyafülén, például az újonnan kihelyezett aluljárós táblákon, ezeket előbb kihagytam a felsorolásból) nem kell cserélni semmit, és a HÉV-en is marad a régi, így az sem vonja maga után a kapcsolódó buszjáratokon a térképek módosítását.

Plusz egyáltalán, oké hogy például az elmúlt hetekben kihelyezett táblákon a 4-es vonalán csak egy matricát kell cserélni, mert megvétózták a drága tűzzománcot, de az új matrica, a cserére fordított idő nem kerül pénzbe?
Ja,de, itt a BKK saját válasza az egyik előző kérdésre:"A matricák cseréje jóval olcsóbb."(de mégis csak pénzbe kerül)
Csakhogy újfent idézzem és kiemeljem, mert olyan szép ez az önellentmondás a fentivel:
BKK:"Ugyanakkor azt lehet mondani, hogy ez egyáltalán nem fog plusz költséget jelenteni a városnak"
Kicsit túl prezis nekem, pár egyszerű kép nekem többet mondana, de biztos ez volt a feladat. Na de a lényegből ez semmit nem von le, az elképzelés nekem tetszik: villamost az Infoparkba! (tipp: delbudamaskepp.blog.hu) Frissítve: Az egyik szerző, Munkácsi Kristóf képekben is…..
Minusz 2013.05.23 00:58:23
@Farkas Levente:Ha már nem a rakparton lenne vezetve(tényleg távol lenne a kiszolgálandó épületek többségétől), akkor tényleg inkább a körúton menjen, jelenleg 4-6-os megállójától min 250 m-t kell gyalogolnia az ELTÉseknek(északi tömbig), ez körúton levő megállóig is hasonló táv lenne, viszont a délihez vezető 500-560m-es séta is rövidülne 200m környékire.
Bár ekkora távért átszállni 4-6-osról az új villamosra 1 megálló távra(ha nem alapból azzal jön az ember)a lustaság netovábbja... :D
...esetleg ha siet az ember :P

@worki: Annó a BKV hivatkozott arra hogy azért nem csinálnak füves pályát, nehogy valami illuminált állapotban lévő egyénnek oda támadjon kedve leheveredni pihenni.Na ez elég hülye indok/kifogás volt, de így belegondolva arrafelé néha tényleg meg tud nőni az ilyen állapotban lévő személyek száma :D
A mai napom a tudományos teljesítmény jegyében telt, mivel újabban napközben egyáltalán nem foglalkozom a személyes jellegű dolgokkal (közösségi portálok, levelek, hírek).  Kapcsolódó szolgálati közlemény, hogy ezért ha valakinek nem válaszolok elég gyorsan, akkor attól…..
Kiel projekt by bm Csatorna 2012.10.28 15:50:21
Ma is sétáltam egy jópár kilométert Kielben, és megnéztem annak a csatornának az itteni végét, amelyiknek a másik vége az Északi-tengernél van. Ha egy hajó erre jön, akkor sokkal gyorsabban átjut ahhoz képest, mintha meg kellett volna kerülnie Dániát (amely így lényegében egy…..
Minusz 2012.10.29 21:17:20
@Ridegfarkas:
És a csatornát nem figyelhették (akár angol, akár egyéb nemzetiségű) ügynökök/kémek, beszervezett informátorok? :D
Az még is keskenyebb mint a másik két szoros... :D
Ezzel a politikailag teljesen korrekt, és talán újra aktuálissá váló szösszenettel mutatom ma be azt a helyzetet, ami itt van: itt (legalábbis részben) megvalósult valamennyi internacionalista világifjúsági látnok terve.  Mert ugye otthon is vannak azért cserediákok,…..
Kiel projekt by bm Előre! 2012.10.14 21:17:51
Kértetek még tengeralattjárós fényképeket, hát itt van egy újabb jellegzetes pont (és későbbi posztokban még lesznek újabbak is!). Hogy személyes és jelképes jelentést is rendeljek hozzá: lassan itt lenne az ideje az elrugaszkodásnak, és a -lehetőleg előrefelé történő-…..
Történetünk a brit flotta ifjú büszkesége, a Bedale romboló vízre bocsátásával kezdődik, a szárazdokkból Scapa Flow vizébe 1941. májusában csúszott le a sólyáról a méltóságteljes hadihajó, ekkor még brit zászló alatt és HMS, Őfelsége Hadihajója besorolással. A hajó klasszikus feladatokat végzett…..
"Embertelen meleg jön, Súlyos áradások, Tűzvész Coloradóban" - szép hírcímek, nem igaz? És szerintem még mindig nagyon sokaknak nem esik le, hogy mi folyik. Ismételjük együtt: "Nincs globális felmelegedés, nem az ember okozza, majd a technika megoldja, a dolog kezelhető, ez egy…..
Az inkvizíciós szörnyűségek után több, mint egy fél évvel már senkit nem fog meglepni, hogy a portugál történelem nem éppen legkellemesebb korszakát választottam újabb posztom témájául. De hát a lemilhez nem is a kellemetességek illenek. Ebben a sztoriban van természeti katasztrófa, szerelmi dráma,…..
Ezt a posztot hiryu2,0 barátunknak köszönhetitek, aki nagy Mosquito fun fan hírében áll. A poszt maga kicsit dokumentarista és feszegeti az blogokban szokásos terjedelmi határokat, de biztosan állítom: megéri az embernek végigrágnia magát rajta. A poszt felvezetése felveti a…..
Minusz 2011.05.04 19:43:47
@teddybear01:
Az mit takar hogy "zsákmányolási előírások"?:D
Gondolom, azzal mindenki egyetért, hogy arról, hogy szülei milyen névvel látták el, senki nem tehet... SzaGértő barátunk a rövid, csattanós sztorik szagértője (hehe, milyen szellemes vagyok…), tehát nem meglepő, hogy mostani szösszenetének terjedelme sem haladja meg a 150…..
Eeegen, ezek köztünk élnek. Úgy érzem, hogy nem csak "a cserebogarat kéne irtani"... Vagy legalább kérem zárják vissza ezt a valamit oda, ahol eddig tárolták! Köszönöm. (Köszi Subba és subba kommentelők) ..
Előre szólok, hogy egy roppant személyes kitárulkozást fogtok másodperceken belül olvasni. Bízom a diszkréciótokban, s tudom, hogy minden köztünk marad.Nos, Tiboru alapító atya egyik gyermekkori rögeszméje (a számos felnőttkori mellett) a címerek és a zászlók. Egy időben…..
Minusz 2011.04.08 21:19:14
@stoppos76: Most mért, Ugocsa címerében tök zorall ahogy a fekete rák készül becserkészni a nagymacskát:D
Ahogyan azt a történelem iránt érdeklődő lemilesek milliói tudják, a nukleáris izékkel nem kizárólag a jenkik szórakoztak. Papírzsepi sorozatának második részéből megtudjuk, hogy a szovjetek (ebből a szempontból) bizony sokszor überelték a Nagy Vetélytársat - és most nem…..
Minusz 2011.03.18 16:48:28
A jó egy hónapos pihenő után újult erővel és változatlan lendülettel folytatjuk a katonatörténetek közlését. Mai szerzőnk Wendiii, aki hajmeresztő posztjában arról mesél, hogy milyen érzés újjászületni egy rozzant katonai Csepelen. Elöljáróban csak annyit, hogy…..
Minusz 2011.03.07 20:35:40
@Venyigeszu_de_Lucerna: Nekem úgyrémlik túlélte a pilóta és talán még találkoztak is egymással x év elteltével de nem esküszöm meg rá...
Zaphod Beeblebroxnak, a világegyetem legsikeresebb gazemberének, valamint a galaxis elnökének figyelmét sikerült felkeltenie a földlakó Hetesi Zsoltnak, aki a  Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport vezető kutatója. Történt ugyanis, hogy a Föld a pusztulás…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Néhány "útravaló" Már szinte teljesen áttekintettük a bakancs-témát. Azért még maradt néhány dolog, amiről érdemes beszélni és úgy döntöttem beteszek egy-két hivatalos linket, hogy a barangolást most kezdők…..
Pista egy roppant tanulságos történettel rukkol elő, ami igaz ugyan, hogy lassan harminc éves, de a benne foglaltak megszívlelése túlmutat konkrét haditechnikán, országhatárokon és tán még szövetségi rendszereken is. Ha össze akarnánk foglalni négy szóban, mindössze azt kellene…..
Agyhugykő Hangyafarm 2010.07.24 08:50:12
Kezdeném a legelején. Tudni kell, hogy a város kellős közepén lakok egy lakótelepen, a buszpályaudvar szomszédságában. Erről a lakótelepről tudni kell, hogy egy nagy hangyafarmra épült. De komolyan. Amikor eső vagy vihar jön, akkor szabályszerűen elárasztják a lakást a…..
Illetve még nem az de erősen ittas, köszönhetően hogy egy hét alatt két haláleset történt a családban. Nincs nagy kedvem hozzá de valakinek írnia kell ide is néhanap valami értelemtől menteset, valamit amitől a fejemben agyhugykő alakult ki. Úgyhogy mivel sztárocskáink és…..
Az egyik motorkocsi, a 921-es, firkálás áldozata lett. Jó, mondjuk ehhez nem kell semmilyen oldószer, hogy eltávolítsák. Elegendő lenne a kocsit lemosni. Ugyanis napok óta bele van firkálva a szürke dzsuvarétegbe az alábbi szöveg (valszeg papírzsepivel, vagy porronggyal): BKV én…..
Minusz 2010.05.11 16:31:21