Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanyi Hungaria

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc József egy arasznyi függőágyból figyeli a várost Járókelőként már évek óta rendszeresen összefutok Budapesten a Magyaroroszágon élő, ukrán származású szobrászművész, Kolodko Mihály (Mihajlo Ivanovics Kolodko) köztéri miniszobraival, de egészen addig nem gondoltam arra, hogy valamennyit…..
Sanyi Hungaria 2024.03.14 20:21:16
@AttHunter: Van már erre séta túra.

tturak.hu/hikeOccasion/6171/details

III. 10-én volt de tudtommal geo go-n is teljesíthető

tturak.hu/hikeOccasion/6171/details
Túrázók a Nagy-Koppány ormán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,30 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1143/835 m (emelkedés/lejtés,…..
Kilátásban gyönyörködő társaság áll a Só-hegy ormán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 19,23 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
Pilisvörösvár és a Pilis gerincének panorámája a Zsíros-hegy kilátópontjáról A  TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI -   Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 22,57 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés…..
Csapatunk a Normafától nyíló kilátásban gyönyörködik A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 5,70 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
Szánkózók a Hármashatár-hegyen A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 15,61 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 583/668 m…..
Sanyi Hungaria 2023.12.20 17:44:58
@horvabe: A börzsöny Vulkántúrán voltam: Királyrét- Cseresznyefa parkoló- Nagy-hideg hegy- Csóványos- Miklós tető- Fekete völgy- Hollókő- salgóvár- Magyar hegy- Magyar völgy - Nagy hideg hegy- királyrét kb 17 óra volt a menet olyan 6:15-kor indultam
Sanyi Hungaria 2023.12.21 16:59:16
@horvabe: nem foglalkoznak annyira a szint idővel a lényeg hogy belátható időbe azért érj be inkább olyan tájákoztató jelegűnek veszik. Hála istennek azért a feleségem jött értem így vezetnem nem kellett. Köszönöm szépen tényleg nem volt egy könnyű menet de így utólag megérte :) jövőre biztos megint megyek
Ősz a Keleti-Bakonyban A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 26,65 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 777/740 m (emelkedés/lejtés,…..
Kilátás a Legény-barlang szájából  A KIRÁNDULÁS ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 12,96 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 746/353 m…..
Elsőre talán nehéz elhinni, de egy csomó mindenre nincs szükségünk egy túra során azok közül, amit máskor "nem tudunk" nélkülözni. Ha azonban odáig jut az ember, hogy nem csak a Normafa környékén akar kóborolni, hanem kicsit komolyabban veszi a természetben a testmozgást, akkor bizony hamar rá fog…..
Az ingókövek jellegzetes példánya a Kőkocka A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,08 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1041/1064 m (GPS) - Lépések…..
Túrázók a Fekete-kő kilátópontján. A kép nem ezen a megmozdulásomon készült - a szövegből majd kiderül, miért. A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 18,73 km (GPS)-…..
Sanyi Hungaria 2023.01.24 20:13:06
@horvabe: Köszönöm szépen már be vagyok sózva rendesen. Egy túra lesz szombaton kb 20 km 500 szinttel
Kapaszkodás az Ezüst-hegy gerincén a Nagy-Kevély felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 18,07 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 752/726 m (GPS)-…..
Panoráma a Guckler Károly kilátóból 2020. november 21.-én A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 22,47 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1061/841 m (GPS)-…..
Kő-hegy, Petőfi kilátópont A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 21,46 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1055/461 m (GPS)- Nehézség: 8/10 (Egész napos…..
Túra a Cuha-patak kanyargós völgyében A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonal GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel: 14,39 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel: 244/133 m (GPS)- Nehézség: 3/10 (Félnapos gyalogtúra…..
 A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A TÚRA JELLEMZŐI: - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 14,93 km- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 566/566m- Nehézség: 4/10 (Félnapos túra átlagos szinttel)- Kilátások: 1/10 (Kisebb kilátások a fák között a…..
A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A TÚRA JELLEMZŐI: - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 25,32 km- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 992/890 m- Nehézség: 7/10 (Egész napos túra sok szinttel)- Kilátások: 8/10 (Kilátás a Kétágú-hegyről, kilátás a…..
A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE Az útvonal a Google Térképen A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 18,40 km - Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1068/993 m - Nehézség: 10/10 (A túrát a hó tette extra nehézzé, nyáron, jól járható utakon 8/10 - Egész napos túra…..
Sokszor találkozom azzal a helyzettel, hogy a kirándulók túlvállalják magukat és túra közben jönnek rá arra, hogy csak hosszabb idő alatt, nagyobb erőfeszítéssel tudják megtenni a maguk elé kitűzött távot. Jó példa erre a Prédikálószéken 2016-ban épített kilátó, amely rendkívül csábító lehet, hiszen…..