Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pl pedagógia

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „„Le Nagy Testvérrel!” Igen, ezt mondtam! Ezt mondtam, úgy látszik, többször egymás után.Magunk közt szólva, öregfiú, boldog vagyok, hogy elfogtak, mielőtt még tovább fejlődöttvolna a dolog. Tudod, mit fogok mondani, ha bíróság elé állítanak? „Köszönöm - ezt fogommondani -, köszönöm, hogy…..
„Ha aszerint nézel valakit, például egy gyereket, amilyen ő most, a jelen pillanatban, azzal megakasztod a fejlődésének útját. Ha azonban aszerint nézel rá, hogy mivé lehetne, akkor segíted őt a fejlődésben.”  Johann Wolfgang von Goethe              A közoktatás rossz és lehetetlen állapotának…..
  „Vagy azt hiszed, hogy ülhetnél nyakán, ha a gazdának szükségét nem érzi?”[1]               A jelenkori pedagógustársadalom rabszolgasorsa felett érzett igazságtalanság és méltánytalanság élménye túlzott, és túlzottsága miatt nevetséges.             Az elmúlt nem egész egy évben, a vírus…..
„Vagy azt a felettes ént fogadom el, amiért a szülő szeret, és nekem velem születetten fontos, hogy szeretve legyek, vagy a saját utamon járok, és vállalom a kockázatát annak, hogy elveszítem azt a szeretetet, amire viszont szintén velem született igényem van.”[1]               Rossz szemléleti…..
PéLdául Pedagógia Egyenlőség 2021.01.25 07:46:17
„Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.”[1]               A jó nevelő mindig egyenlően bánik a növendékekkel.             Az egyenlőséget nem szabad összekeverni az azonossággal, ”ugyanolyanisággal”. Az a gondolat, hogy minden növendéket egyként és ugyanúgy kell kezelni,…..
PéLdául Pedagógia Fanatizmus 2021.01.24 12:59:23
 „Egyetlen meg nem érdemelt megrovás, vagy bizalmatlanság, mindenféle gúnyos és csúfolódó szó, mellyel a nevelő vagy a tanító a gyermeket illeti, lelkében levertséget vagy egyéb zavart idéz elő, sőt nagy kárt is tehet.”[1]               A nevelés fanatizmusa nem a dogmatikus végletességben…..
 „Az öregek egyet tehetnek. Feladhatják álmaikat. Az álom a vízió gyilkosa, mert azonos értékű és erejű, de ellentett előjelű. Adjuk fel álmainkat, és higgyünk az ifjúságban. Ez a nevelő legnagyobb odaadása, és ez a növendék legnagyobb fokú növelése. (…) Ha tehát azt akarjuk, hogy a gyermekeinkből…..