Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrew Marcu

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi civilizációnak energiára van szüksége. Az űrben ezt nehezebb megoldani, mint a Földön, viszont a jövőbeli űrkolóniák számára létszükséglet lesz a folyamatos energiaellátás. Jelenleg napelemes paneleket használnak, viszont ezeknek több hátránya is van. Az űrben ki vannak téve az…..
A Koreai Szupravezető Tokamak Fejlett Kutatási (Korea Superconducting Tokamak Advanced Research) program, melynek célja egy fúziós reaktor megépítése és működtetése, nemrég rekordott állított fel. A 100 millió fokos plazma mintegy 20 másodpercig volt stabil. Ez azért nagy szó, mert ehhez a…..
A kvantumteleportáció létszükséglet sok kvantuminformációs technológiához, többek között a nagy távolságú kvantumhálózatokhoz. A PRX Quantum folyóirat írása szerint a Caltech és a Fermilab kutatóinak sikerült egy kvantumteleportációra épülő kommunikációs hálozatot létrehozniuk...
Az űrturizmus egy nagy bevételekkel kecsegtető új üzletág, amibe több cég is szándékozik belépni. Ilyen a mostanában egyre jobb eredményeket elérő SpaceX, a Virgin Galactic, a Blue Origin, az Axiom, a Space Adventures, és a Boeing is. Lássuk hát a legjobb ajánlatokat:..