Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabor2239

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
Ass blaster Proli politológia. 2016.10.06 00:36:03
Az évek során hozzáértő emberek szakmányban gyártották az elemzéseket a rendszerváltástól eltelt időről. Ezek az elemzések újságírók, közgazdászok, politológusok és egyéb diplomás nagyon okos emberektől származnak. Most próbáljuk meg egy aluliskolázott proli szemszögéből látni az eltelt időt. Hogy…..
Az a röhej az ebben az egészben, a regnáló mutyikormány ismét olyan megoldáson töri a fejét amikor megment valakit, aki lehet pont miatta került nehéz helyzetbe, hogy az neki minél kevesebbe kerüljön, jól lehessen hivatkozni rá, vagy inkább a szóvivők hangzatosan tudjanak róla…..
gabor2239 2013.07.25 11:21:10
A rádióban jól mondta egy közgazdász, ez nem adósmentés, hanem BANKmentés lesz leginkább.
Nekem is volt CHF hitelem. Tököm tele, hogy mindenki az árfolyamot hibáztatja holott a kamatemelés volt a fő probléma, meg az, hogy bárkinek, bármire adtak hitelt.
Azért az mégiscsak furcsa, hogy a külföldi bankok 200km-t nyugatra haladva már csak véletlenül sem alkalmaznak hasonló kondíciókat, mint itt.
Szerintem a következő volt a gáz:
- Jellemzően felelőtlen hitelezés a bankok részéről, semmi jövedelemre is simán hiteleztek, ez tisztán az Ő felelősségük
- Kölcsönfelvevők egy része csak rövidtávon gondolkozott, gondolok itt az első x évben csak kamatot fizetőkre
- Amikor elszabadult az árfolyam (bankválság), a bankok egyoldalúan módosították a kamatokat, így a fizetendő összeg szépen hízott. Esetemben 1. évben 390CHF volt a részlet, 5. évben már 510. Csak a kamatváltozás miatt. Ezt kell szorozni az aktuális árfolyammal. Ja nem is, hanem a törlesztésivel, mert még itt is levettek egy kicsit, a fix 1,9% kezelési költségen felül. Értem én, hogy ebben az országban ezt megtehették, ezért jól le is vették a sápot a népről, de valaki nagyon elszámolt valamit, mert az eddigi eseményekből az látszik, jól beborították az egészet. (azt ugye senki nem felejtette el, hogy a felvett milliárdokat, amit ez a kormányzási ciklus fizet vissza, szintén a bankoknak kellett felvenni, mert éppen nem bíztak egymásban annak idején...)

Én annó kiszálltam a hitelből, pedig simán fizettem volna még a maradék 8 éven keresztül, ha nem azt láttam volna, hogy a nemfizetők okozta kiadást is velem akarnák megfizettetni.

Egyszóval én is nemet mondok az adósok megsegítésére, ezt tisztán RENDEZZÉK LE A BANKOK! (az összeghez ne felejtsék el hozzászámolni az elmúlt években kitalicskázott pénzeket, ne csak a mostani mínuszt)
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
Bár Budapestet alapvetően retkes városnak tartom, mely retek képződésében egyszerre ludas a gátlástalanul szemetelő embertömeg, a pénzhiányos takarítóvállalat, a légköri viszonyok (nálunk eleve porosabb a levegő, mint például Hollandiában), illetve az általános…..
gabor2239 2011.08.26 02:22:34
@zeugma: Ha nem állhatnál az utcán, akkor egy épített parkolóban vagy mélygarázsban vagy a saját garázsodban állnál. Nekem a házhoz kötelező volt garázst építeni, ami után fizetem az éves adót. A panelokhoz is volt mindig parkoló, nem az utcán kellett állni. Ez csak mostanában divat, hogy 2 családi ház közé bevágnak egy 5 emeletes x lakásos házat, aztán nem építenek hozzá se garázst, se felszíni parkolót. Pedig törvényileg kötelező lenne. Helyette inkább "megváltják" a helyeket az önkorinál. Az meg elteszi a 4-500e ft / autó összeget és kvra nem csinál semmit, pedig ezen a pénzen parkolót kellene létesítenie a lakásokhoz közel.
Egyszóval a keret megvan, de senkit nem érdekel és így is jó minden érintettnek. Addig, amig valami gáz nem történik.
Hidd el, lenne megoldás, ha tényleg akarná(n)k.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..