Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miranda47

105 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A francia pite gyors vendégváró étel  Egy gyors, könnyen elkészíthető tésztát ajánlok nektek, ami kiváló vendégváró, finom ebéd vagy  vacsora is lehet.  A quiche (kiejtése: kis) jól variálható francia pite.   Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta fél kg csirkemellfilé 30 dkg sampion gomba 10…..
Haragudtunk volna, ha elmarad a hidegvizes locsolás   A húsvétról nekem azonnal a babarózsa jut az eszembe. Emlékeim szerint ilyenkor már szinte mindig ragyogó, szép időnek örülhettünk. A kertben  kinyíltak az első tavaszi virágok: a jácint, a tulipán, a nárcisz. A kapu mellett álló babarózsabokor…..
Egy kevéssé ismert gyöngyszem a Bihari-síkságon  Az ember így 80 felé ballagva azt gondolná, hogy Magyarországon már nemigen van olyan hely, ahol nem járt, vagy amiről legalább ne hallott volna. Kis hazánk azonban mindig tartogat meglepetéseket: számomra most Zsáka község volt az. Soha ezelőtt nem…..
Alkimisták nyomában A fantasztikus dél-csehországi vár- és kastélykínálatból adok ízelítőt. Sok utazási irodánál elérhetők könnyű, pár napos utak a közeli Csehország déli részére. A legtöbb ilyen társasút kényelmes buszos csillagtúra České Budějovice központtal. Maga České Budějovice is…..
Miranda47 2024.02.08 18:00:37
Esküvői ruhák, női sorsok egy fél évezred magyar történelmének tükrében  Valljuk be őszintén: szinte minden nőnek dédelgetett álma, életének egyik legnagyobb élménye a fényes esküvő. Tegyük a szívünkre a kezünket: ki nem szeretne legalább egyetlen napra hercegnővé változni, bámulatos…..
A tízujjas vakírásom imponál az unokáimnak Sose gondoltam volna, hogy az unokáimnak a gépelésem imponál majd a legjobban. Megbűvölve figyelik, ahogy a nagyi oda se nézve, nagyon gyorsan ír a számítógépen. Az összes ujja külön-külön mozog föl-le, jobbra-balra! Amikor akkora voltam, mint most Sára…..
Halsaláta előételnek vagy könnyű vacsorának A hal könnyen emészthető, fehérjében és különböző vitaminokban gazdag, valamint (főleg a tengeri hal) omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami köztudottan jót tesz a szívnek és az agyműködésnek. Sajnos mi magyarok igencsak hátul kullogunk az éves halfogyasztás…..
Szeptember óta része az életemnek a mellrák. Kimondani is furcsa volt először, rettentően nehezen ejtettem ki ezt a mondatot: Mellrákom van. Azóta ezt is inkább átalakítottam számomra emészthetővé: mellrákból gyógyuló vagyok. Hiszen a diagnózistól számítva egy hónap és 5 nap múlva már elkezdődött a…..
Könnyen elkészíthető, finom desszert   Ez a recept nagyon egyszerű, könnyű, a végeredmény pedig egy isteni finom krémes, ami felveszi a versenyt a cukrászdákban kaphatókkal. Családom körében osztatlan sikert aratott. Hozzávalók: 2 csomag előhűtött leveles tészta egy csomag Dr. Oetker házi krémes…..
Kecskeméti anziksz – 2. rész  Idegenvezetőnk elmondása szerint Kecskemét két, a monarchia idejében tevékenykedő polgármesterének, Lestár Péternek és Kada Eleknek köszönheti felvirágzását. E két városatya nevéhez fűződik az új, impozáns Városháza megépítése is. A pályázók közül a Lechner…..
Kecskeméti anziksz - 1. rész  Verőfényes koraőszi időben jártunk Kecskeméten, Magyarország nyolcadik legnagyobb városában. Elsődleges célunk a szecesszió két gyöngyszemének, a Cifrapalotának és a Városházának a meglátogatása volt. Ám amint kiszálltunk a buszból a történelmi főtérnél és…..
Pillanatok alatt elkészül   Ez a teasütemény igen finom, elomlik az ember szájában. Új kedvence a családunknak. Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 2 tojásfehérje 32 dkg liszt 1 csipet só fél kiskanál sütőpor 1 vaníliáscukor valamilyen kemény dzsem (én ribizlit…..
Szokatlan keresztnevek itthon, mindennapi keresztnevek Amerikában  2020-ban Magyarországon a Zente volt a 28. legnépszerűbb fiúnév, a Benett feljött a 14. helyre. A női nevek listáján Lili a 9., Lilien a 11., Liliána a 32. helyen állt. Érdekes Liza 25., Elizabet (így!) 49. helye, és Lilibet nevű…..
Megfizettem a „fűtéstudomány” elsajátításának tanulópénzét Majdhogy észrevétlenül repült el a nyár és köszöntött be a hűvösebb, őszies idő és hipp-hopp elővettük a vékonyabb, hosszúujjú pulóvereket, kistakarót. A fürdőszobában tollászkodva napok óta téblábolok, hogy biz’ a nem árt, ha gyorsabban…..
A műhelyben versenyhintókat, fogatokat, szekereket gyártanak és javítanak    Létezik még egyáltalán olyan ember, aki ezt a foglalkozást űzi, kérdezheti csodálkozva a kedves olvasó. Létezik bizony. Egyikük műhelyében nemrég tettünk látogatást Füzesgyarmaton. Kedves fiatalember fogadja nyugdíjas…..
Víz, hegy, napfény, művészetek A Comói-tónál annyi szépség van együtt, hogy az ember alig bírja egyszerre befogadni a színek és formák tobzódását. A tó kékje, a tavat körbe ölelő hegyek hol dúsan zöld, hol szürkén kopár oldalai, a terrakotta színű középkori házak és a bazaltszürke templomok…..
Miranda47 2023.10.05 20:09:53
Tévedésből került hozzám, de nálam végre jó helyen van Gondolom, nemcsak velem fordul elő, hogy valamiért hirtelen nagyon fontos lesz elolvasni egy bizonyos könyvet. Valaki ajánlja, vagy olvasok, hallok róla, esetleg régóta keresek valamit, ami benne lehet éppen abban a könyvben. Az egyik kedvenc…..
Miranda47 2023.10.05 20:07:55
Vibrálóan eleven, nyüzsgő kisváros    Brno, németes nevén Brünn, Csehország második legnagyobb városa, az egykori Morva Fejedelemség fővárosa. Az útikönyvek mini Prágaként is emlegetik, ami nem áll messze a valóságtól. Csak valamivel több, mint 48 órát töltöttünk ebben a vibrálóan eleven, nyüzsgő…..
Szintet lépett a  kapcsolatunk az unokámmal Három fiúunokám van, de csak egy él közülük Magyarországon. A másik kettővel – a nagy távolság miatt – mindössze évente egyszer vagy kétszer tudtam találkozni, igaz, akkor egy-egy hónapot is együtt töltöttünk. Mára igen megritkultak a találkozásaink, a…..
Szerettem iskolába járni   Hihetetlenül gyorsan elszállt a nyár, még számomra, a 80 felé ballagó nyugdíjas számára is. Mit szóljanak akkor a diákok? Általában nem szoktak túl boldogok lenni amiatt, hogy beköszöntött a szeptember és újra elkezdődik a napi…..
„A fotográfia a pillanat művészete...” Szeptember 10-ig tekinthető meg az Amit még nem láttatok... című, nagy ívű kiállítás, ami felöleli a művész 70 éves életpályáját, egészen a kezdetektől, 1954-től. A 94 kép nagy részét korábban még senki sem látta. Nagy várakozással mentem el a tárlatra,…..
Jól illik húsételek mellé A befőzőszezon kellős közepén vagyunk. Biztosan sokan tesznek el mostanában uborkát valamilyen formában. Szeretném a háziasszonyok figyelmébe ajánlani ezt a receptet. A vitaminhiányos téli időszakban, amikor a zöldségfélék ára az egekben van, egy finom salátával lephetik…..
Tájház, pincesor, erődtemplom A fővárostól mintegy 30 kilométerre, az M5-ös főútvonal mentén található a Duna–Tisza köze egykor hatalmas lápterületének (turjánnak) ez az utolsó maradványa.  A Tájvédelmi Körzetet 1975-ben hozták létre az itt élő növény- és állattani ritkaságok megőrzése céljából.…..
Fegyelem és szigorúság, magas színvonalú oktatás Kedves olvasók, van kedvetek nagyjából 60 évet visszaugrani velem a múltba? Éspedig a 60-as évek elejére, konkrétan az 1961-65 közötti időszakra, amikor gimnazista voltam? Képzeljetek magatok elé egy akkoriban igen unalmas, szürke kisközséget,…..
Könnyen elkészíthető sós finomság A tésztát nem kell hajtogatni, este begyúrhatjuk és másnap, frissen kisütve kínálhatjuk. Egy szem sem marad belőle, garantálom! Nemrégen kaptam ezt a receptet egy ismerősömtől. Hozzávalók: fél kg túró fél kg liszt 30 dkg margarin 4 dkg friss élesztő vagy 1…..