Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Melinda (EX ANTE)

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A települések vezetői napról napra több kihívással és feladattal szembesülnek tevékenységük során, ahol a fejlesztéseiket, beruházásaikat összhangba szükséges hozni a fenntarthatósági elvárásokkal. Az önkormányzati projektmenedzserek számára elengedhetetlenné válik a főbb klímapolitikai,…..
Forrás: https://www.recyclingtoday.com A TINLAB projekt keretében a Helyi fejlesztések, jó kormányzás tematikus fórum legutóbbi alkalmával egy olyan innovatív jó gyakorlat került bemutatásra, amely a településvezetőknek hivatott segíteni a körforgásos gazdaságra való átállásban.   A kifejlesztett…..
Forrás: Interreg Europe A zöld közbeszerzések alapkövetelménye, hogy az eljárásban résztvevő áruk, szolgáltatások, építési munkálatok közül a környezetet legkisebb mértékben terhelő kerüljön kiválasztásra[1]. A magyarországi zöld közbeszerzési stratégia[2] továbbá él a kiegészítéssel, miszerint az…..
dr. Vereczkey Zoltán előadása március 23-án Miskolcon (Fotó: KSZGYSZ) A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével több projektünkben partnerként együttműködve dolgozunk a zöldgazdaság területén, ezért örömmel adunk hírt legújabb széleskörű kezdeményezésükről. A KSZGYSZ országos…..
Forrás: https://otlet.budapest.hu/ Városlakóként gyakran eszünkbe jut, hogy mi az, amire nem költ eleget a városvezetés, az utcákon járva, emberekkel beszélgetve számtalanszor találkozhatunk lakossági panaszokkal és elégedetlenséggel. De vajon azon el szoktunk gondolkodni, hogy ha tehetnénk, mi mit…..
Forrás: Lightspring/Shutterstock.com „Greenwashing” – avagy a hamis-zöld marketing, amely ma már napjaink részét képezi. A vásárlók egyre számottevőbb részének fontos, hogy fogyasztásuk környezeti hatását mérsékeljék. A vállalkozások emiatt gyakran tüntetik fel termékeiket környezetkímélőbbnek,…..
Blogunk korábbi cikkében már foglalkoztunk a vertikális gazdaság térnyerésével és kihívásaival a városokban, most ennek egy speciális típusát járjuk körbe. A vertikális vagy függőleges gazdálkodás a mezőgazdaság újszerű, innovatív technológiai eljárása, melynek célja minél kevesebb (föld)terület…..
A járványügyi helyzet kialakulása előtt az utazás, mint hobbi népszerűsége töretlenül ívelt felfelé és egyre több és több ember ült repülőre, folyamatosan növelve az elképesztő mennyiségű repülőjáratok számát. A Covid talán egyetlen pozitív hatásaként nemzetközi szinten felerősödött az a folyamat,…..