Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konora Blog

521 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmerült nem rég egy csoportban, hogy friss vagy nem annyira friss anyuka milyen ajándéknak örül igazán. Szerintem már a gondolat is értékelendő, nekem legalábbis nagyon jól esik, amikor valaki látogatóba érkezik és nem csak a kislányunknak hoz valamit, hanem nekem, nekünk is. Nyilván nem irigy…..
Igen, ezennel hivatalosan is megnyitom a blogon a karácsonyi szezont, november közepe van, szinte már el is vagyok késve. Na jó, azt azért nem, de az ajándékokról jobb időben gondoskodni, hogy ne az utolsó hajrában maradjon el valami. Ez lesz az első karácsonyunk családként, a kislányunk…..
Igazából nem is teljesen esti és nem is tudom, ki számít friss anyukának,- 3 hónapos a kislányom - de a lényeg, hogy így is kell időt szánni magatokra, ezzel a poszttal hátha motivállak titeket. Ez megint olyan régi klasszikus témájú bejegyzés lett, mint a legutóbbi, de nagyon jól esik most…..
Konora Év végi kívánságlista 2023.10.17 20:18:54
Olyan régen volt már ilyen témájú bejegyzés a blogon, régebben pedig igazi klasszikusnak számított és most olyan jól esett elnézelődni a webshopok kínálatában és gyűjteni a kiszemelt kincsek listáját.   Amikor 9 évvel ezelőtt (milyen rég volt már!) elkezdtem a blogírást, akkor ehhez hasonló…..
Konora Ismét itt az illatok ideje! 2023.10.05 18:01:37
Persze az év melegebb hónapjaiban is szeretjük az illatokat magunk körül, de míg nyáron a naptej, a bogrács és a lédús gyümölcsök friss illatát kedveljük, addig ősszel előkerülnek a nehezebb, fűszeresebb illatok. A forralt bor, az édes vanília és az elmaradhatatlan sült tök... Nagyon régóta…..
Néhány napja egy anyukás csoportban az egyik friss anyuka megkérdezte, hogy egy anyának jár-e énidő? Én pedig furcsán néztem a kérdést és a hozzá tartozó történetét. Szomorúan olvastam, hogy ez egyáltalán felmerül bárkiben... Én korábban sem értettem, amikor egy édesanya elmondta, hogy fogat…..
Mindannyian jártunk már úgy, hogy reggel 30-40 percet töltöttünk a sminkeléssel, mégsem voltunk elégedettek a végeredménnyel, aztán szembe jött velünk egy látszólag smink nélküli nő az utcán, aki ragyogott és azt éreztük, kár volt reggel ennyit a sminkre szánni. Ismerős, igaz? Őszintén szólva én…..
Bizony-bizony, már az őszről írok, ideje hangolódni! Én legalábbis nagyon unom már ezt a 35-40 fokos meleget, főleg szinte egész nap "bezárva" egy pár hetes babával, hiszen napközben mégsem vihetem ki ebben a kánikulában. Így én fejben már az őszre készülök, az illatgyertyákra, a puha pokrócokra,…..
Fogalmam sincs, mikor volt utoljára új cikk a blogon, viszont már több, mint 3 hete megszületett a kislányunk, ideje visszatérnem! Így baba témában biztosan várhatóak majd bejegyzések, amik ha csak egy embernek is hasznosak lesznek, már megéri megírni őket. Első gyermekes szülőkként nem sok…..
Berobbant a nyár, előkerülnek a szandálok és papucsok, így kezeink ápolása mellett ideje elkezdeni odafigyelni a lábainkra is, mert hiába igényes és ápolt a kézfejünk és a körmeink, ha lent nem tettünk meg mindent ugyanezért a hatásért. Valljuk be, az őszi, téli hónapokban a legtöbbünk kevesebb…..
Így a várandósságom 35. hetében már elmondhatom, hogy kitapasztaltam a termékeket, amelyeket a pocakom ápolására rendeltem hónapokkal ezelőtt. Ideje beszámolnom róluk nektek is! Bár van még hátra néhány hetem, túl vagyok 2 "hirtelen" növekedésen pocak ügyileg, így ha valamikor, ezen alkalmakkor…..
Bár nem tombol még a 40 fokos kánikula, azért ebben a hirtelen jött 20-25 fokban is nagyon oda kell már figyelni a megfelelő fényvédelemre, ha napon szeretnénk tartózkodni, leégés és egyéb bőrkárosodás nélkül. Hiába a sok cikk, a sok elrettentő példa, még mindig észrevehető, hogy nem veszik elég…..
Jelenleg éppen pakolászom össze a sajátomat, így gondoltam hasznos lehet, ha veletek is megosztom azt a néhány terméket, amit semmiképp se felejtsetek ki belőle. Bár én szülésre készülődöm, mégis igyekeztem olyan listát hozni, ami bármilyen kórházban töltött napokra alkalmas lehet, hátha bárkinek…..
Kifejezetten sminkről talán ritká(bba)n írok már nektek, aminek egy oka van: jelenleg nem igazán hoz lázba. A hétköznapokon elvagyok a szemöldökzselé+spirál kombóval, de ettől függetlenül megvannak a jól bevált olyan kedvenceim, amelyeket én is másoknál láttam, így most nem csak a saját véleményemet…..
Körmös végzettséggel kicsit magam ellen fogok beszélni ebben a cikkben, de tudom jól, hogy sokaknak nincs ideje, energiája, kedve, pénze arra, hogy szakemberhez járjon. Viszont attól ezek az emberek is igényesek lehetnek a kezeikre, otthon pedig szuper egyszerűen karban tudjuk tartani kézfejünket és…..
Bármennyire is ügyelünk a tincseinkre, a tél mindenképpen megviselni. Töri a kabát, a sál, a sapka alatt sokszor beizzad a fejbőr, a hideg, csapadékos időjárás pedig kívülről tépázza a hajunkat, így neki sem könnyű a hideg hónapokban.  Itt van viszont végre a tavasz, lassan eltesszük a fejfedőket…..
Bár épp 7 fok van kint és erősen süvít a szél, azért mindannyian bízunk benne, hogy nagyon közel jár már a tavasz! Eltehetjük a nagykabátot és az ormótlan, ám meleg bakancsokat a következő szezonra és előkerülhetnek a lezser, rétegezhető ruhadarabok. Amikor szett ötleteket keresünk, olyankor…..
Bár hosszú évek óta jelen vannak a különböző jótékony olajak a szépségápolás minden területén, mégis még mindig sokan idegenkednek ettől az összetevőtől. Pedig szuper, ha megtalálod a megfelelőt! A legtöbben csak a hajápoló olajakat ismerik, pedig létezik kifejezetten testre, arcra, ajkakra,…..
A karácsonyi rohanás, családlátogatás, hidegben rohangálás és a sok nehezebb étel (na meg ital), bizony megviseli a szervezetet és ez a bőrön is látszani fog, ha hajlamos jelezni, hogy kicsit sok(k) volt az elmúlt pár nap. A két ünnep közt viszont jöhet a pihenés, a feltöltődés, a nagy filmezések…..
Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor tudja, hogy időszerű lenne már a hajmosás, de fáradt, nyűgös és egyszerűen nincs kedve, de mégis mennie kell valahova. Ismerős, ugye? Ettől még nem leszel sem igénytelen, sem kevésbé nőies, egyszerűen meg kell találni azt a frizurát, ami ilyenkor is megállja…..
Hello, 2023! Az évkezdés mindig egyet jelent azzal, hogy a Pantone megnevezi az év színét, amely idén a Viva Magenta lett! Lássuk, mit érdemes beszerezni ebben a gyönyörű árnyalatban! Nekem ez most igazán tetszik, nagyon az én ízlésem ez a már-már pirosba hajló, erős rózsaszín, szeretem is…..
Minden évben írok egy ilyen cikket és minden évben beleírom, hogy nem ciki és fantáziátlan ilyet ajándékozni. Parfümszettek, luxus ajándékszettek például mindennek számíthatnak, csak ötlettelennek nem. Én személy szerint imádom például a különböző tusfürdőket is, így ha valaki egy ilyen…..
Konora Arcápolás télen 2022.12.06 16:05:57
Hasznos tudni, hogy télen egészen másképp kell ápolni az arcbőrt, mint a melegebb hónapokban. Van, amit kifejezetten ilyenkor ajánlanak bevetni és van, amit jobb elkerülni a nap bizonyos szakában.   Nagy általánosságban kijelenthető, hogy télen nehezebb, táplálóbb krémekre és kíméletesebb…..
Az adventi időszakkal megkezdődik a karácsony előtti hajrá. Aki még nem találta ki, hogy kinek mit vegyen, annak igyekszem segíteni néhány bejegyzésen keresztül, hátha talál itt olyat, ami pont passzol ahhoz, akinek ajándékozni készül. Az első szóljon a nagyszülőkről, akiknek talán kicsit…..
Érkezett hozzám nyáron tesztelésre egy kis testápoló csomag a Lush csapatától és volt benne egy termék, ami nagyon sokat segített rajtam és erről mindenképp írni is szeretnék nektek. A Co-Mingle testradír volt az ősz megmentője nálam, hiszen az újabb csuklóműtét és gipsz, rögzítő után megint…..