Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papá Stefano

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyorsan elkészíthető sütemény   Ha túlérett banánjaink vannak, ne dobjuk ki, jók lesznek banánkenyérnek!  Cecilia és Papá Stefano   Szerzői jogvédelem Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében…..
Nem a kor számít, csak az, hogy az ember mennyinek érzi magát!  Ahogy olvasgatom a Régiségeknek blog írásait, ezekből, meg a hozzászólásokból sok hozzám hasonló Régiség mindennapjai bontakoznak ki. Kedvet kaptam arra, hogy én is leírjam, hogyan tudom mozgalmassá tenni hétköznapjaimat, közelítve a…..
YouTube csatornánk követőinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! A karácsonyi vásárok még tartanak, aki  az utcákon tölti az év utolsó napját, az élvezheti a vidám sürgést-forgást, ünnepi kivilágítást és a vásári finomságokat. Mi a Szent István Bazilika előtti vásárban jártunk két nappal az év vége előtt.…..
Megelevenedik egy egykori erdélyi kisváros és egy falu  A tavaly megnyílt új Erdély tájegység épületegyütteseit jártuk körbe a szabadtéri múzeumban. Egy képzeletbeli kisváros és egy falu elevenednek meg boltokkal, kávéházzal, iskolával, templommal.  Nézzétek meg ott készült videónkat!   Papá…..
 Nincs időm unatkozni!  Elég régóta vagyok nyugdíjas, amit így közel a nyolcvanhoz, nyugodtan elmondhatok magamról. Annak idején az átmenet sem okozott gondot, mert egy ideig még visszajártam dolgozni, aztán jött a „semmittevés”. De csak rövid ideig, amíg fel nem mértem a lehetőségeket. Munkával…..
Visegrádtól alig pár kilométerre található egy kellemes kirándulóhely, a Bertényi Miklós Fűvészkert és a Pisztrángos Tavak. Az éledő természet szépséges arcát mutatta és kényelmes sétára csábított. Videónkból kiderülnek a részletek:     Látogass el közénk, blogunk   facebook…..
Könnyen elkészíthető sós sütemény A leveles tésztából készíthető rágcsálnivalók legkiválóbbika ez a sós rúd, amit gyakran készítek a család és vendégek nagy megelégedésére. Frissen omlós és ropogós, de jól el is tartható, dobozba téve alig veszít frissességéből.   Papá Stefano   Látogass el…..
Nyaralás egy alsó-ausztriai parányi településen a hegyek között, egy csordogáló patak mentén.   Látogass el közénk, blogunk   facebook csoportjába,   ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket.  Iratkozz fel blogunk VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is, hogy értesülj…..
Szeretünk új helyeket felfedezni, most egy frissen átadott sétányról számolunk be. A  XX. kerületben, Pesterzsébeten, a Soroksári-Duna partján új pihenő- és sétálóhely létesült.  A csónakházak élték itt fénykorukat egykor. Mostanság felújítva, új szerepkörben éledtek fel és egy új sétány teszi…..
Észak-olaszországi úti élmények, videóval Mostanság nem utazunk. De úti emlékeink lenyomata, azaz fényképeink, videóink ott lapulnak a számítógép mappáiban és emlékezetünk bugyraiból előásva a hozzájuk kapcsolódó élményeket, újra élhetjük utazásaink legszebb pillanatait. Mi is ezt tettük. Az…..
Nagyapám az első világháborúban Ez a festmény lakásunk falát díszítette amióta az eszemet tudom. Nagymamám azt mesélte róla, hogy a képen az olaszországi Lago di Garda látható, ahol nagyapám az első világháborúban katonai szolgálatot teljesített és a képet egy katonatiszt társa festette. Ennél…..
Papá Stefano 2022.02.02 00:36:29
@gigabursch: A beépítések miatt nem lehetett úgy feljebb menni, hogy a festményen lévő részt lefotózzuk. Ez volt a legmagasabb pont, ahonnan az öblöt még le lehetett fényképezni.
Tánciskola és össztánc, rock and roll és twist Egyik nap az unokánkat vittük edzésre és a kocsiban beszélgettünk. Valahogy szóba került a tánc, és rám kérdezett: szerettél táncolni fiatal korodban? Egy pillanatnyi tűnődés után elmémben kavarogni kezdtek a régmúlt emlékei. Azután mesélni kezdtem…..
Különleges ízt ad a korongoknak a két lap közé tett hagyma és sajt Leveles tésztával való kísérleteim legújabb darabja ez a ropogós, sós sütemény, amely az ünnepek alatt bizonyára sikert arat. Nézzétek meg a videón, hogyan készítem el! Recept és videó: Papá Stefano   Látogass el közénk,…..
Az olasz zöldségleves sűrűbb, mint a szokásos magyar levesek, pedig nincs benne rántás. Sokszori elkészítés után alakítottam ki a saját variációmat. Az év bármely szakában készíthető, a szükséges zöldségek nem idény jellegűek. Kiadós és nagyon finom, fogyókúrázóknak is ajánlott! Nézzétek meg rövid…..
Az ember mindig változik, főleg a kor előrehaladtával. Amikor még dolgoztam, szinte semmire nem maradt időm, minimális segítségben merült ki otthoni tevékenységem.   Aztán „rámszakadtak” a nyugdíjas évek és hirtelen mindenre lett idő, s hogy jobban teljen, elfoglaltságokat kellett találnom.…..
A fővároson átcsordogáló Rákos-patak part helyenként - így Zugló egyes részein - kellemes séta, futó, vagy  kerékpározó hely. A zuglói revitalizált meder és a szépen felújított partszakasz megtekintésre érdemes, egy kellemes sétára invitál. Nézzétek meg erről készült  videónkat!    Papá…..
Szeretek sütés-főzés terén kísérletezni, mostanában  leveles tészta felhasználásával alkotok új ételeket. Ezúttal a cukkinit házasítottam össze a leveles tésztával. Nézzétek meg a videót, ha tetszik a végeredmény, próbáljátok ki!   Ha megnyitottátok a videót a YouTube-on, iratkozzatok fel …..
Varázslatosak a tavasz beköszöntének első jelei, amikor a téli szendergés után a fák, bokrok, virágok felébrednek, életre kelnek. Ennek az évente megismétlődő csodának voltunk szemlélői egy séta keretében március vége felé, a Városligetben.    Tekintsétek meg erről készült videónkat!   Ha…..
  A régóta várt patak-revitalizáció folyamatban van Szeretünk a Rákos-patak mentén sétálgatni Zuglóban. Már tavasszal felfedeztük, hogy munkálatok folynak a patakparton. Készítettünk egy pár perces videót arról, amit láttunk, kiegészítve néhány információval, amit  a neten…..
Gyors és kiadós sós A bolti leveles tésztát sokan kedvelik. Felhasználásával igen sokféle édes és sós finomság süthető. Csak a képzelet  szab határt a különböző sütemények elkészítésének.  Én ezúttal kevés hozzávalóval, egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető ropogtatni valót sütöttem. A videó…..
  Derűs és borús gondolatok séta közben A napsugaras, kora-őszi délutánon a gödi Dunaparton andalogtunk. Kellemes sétánkról egy kis videót készítettünk, melyben az idilli látvány kapcsán felmerülő  derűs és borús gondolatainkat is elmondtuk. Nézzétek és…..
   Könnyű, nyári étel Alapvetően húsimádó vagyok, minden formájában – sütve, grillezve, pörköltnek, kolbásznak – szeretem és szívesen eszem. De a zöldségeknek sem vagyok ellenére, s ezért kigondoltam, hogyan lehetne zöldséggel pótolni a húst, úgy mintha valójában húst ennénk. Így született meg a…..
  1500 rózsatő nyílik a Zsolnay díszkút körül Téli első látogatásunk óta most újra jártunk a városligeti Millennium Háza rózsakertjében és elámultunk a különböző színű és fajtájú virágzó rózsák tobzódásán. A rózsakert közepén, a Zsolnay-díszkútnál megállva nyílik a legpompásabb látvány a…..
  Természetközeli séta- és pihenőhely Pesten A Naplás tó „felfedezését” a karanténnak köszönhetjük. A kezdeti, nehéz időkben próbáltunk olyan természetközeli helyeket keresni a főváros pesti oldalán, ahol kevés emberrel találkozunk. Így leltünk rá először a Szilas patak menti bicikli- és…..
  Zöldséges, paradicsomos, sajtos rakott tészta Aki ismeri a receptjeimet, az tudja, hogy  nagy kedvelője vagyok az olasz, az olaszos konyhának. Szeretem ezeket az ételeket, mert könnyűek, nem fekszik meg a gyomrot, és a fűszerezésükkel fantasztikus ízeket lehet létrehozni. Nejem piacozásából…..