Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cinike néni Iróniából

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor akad egy ember, aki bátran kiáll, gyakran mások gerince is kiegyenesedik. Billy Graham amerikai prédikátor és polgárjogi aktivista  ..
Magyar Péter március 15-i tüntetésén becslések szerint annyian voltak, mint Orbán Viktornál, A Mi Hazánknál és Karácsony Gergelynél együttvéve. Pár nappal később feleségverő lett. Szerencse, hogy nem voltak még többen az Andrássy úton! Akkor bizonyára már arról cikkezne minden pártlap, hogy…..
Ma vettem tíz magyar tojást 1 190 forintért. Hát igen... megírták, hogy a takarmány drága, meg fűteni is kell, és madárinfluenza is volt idén. Ugyanitt vettem magyar csirkehúst is...
Amerikai szakértők tüdőkből, májakból, vesékből és epékből vettek mintákat, és az általuk vizsgált mind a 47 mintában találtak apró műanyag töredékeket – közölte az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society). Ezek a szervek a leginkább kitettek a fertőzöttségnek, mivel ezek szűrik vagy…..
A Csuzsung marsjáró magyar idő szerint 2021. május 15-én, szombat éjszaka landolt az Utopia Planitia nevű fennsíkon. A tervek szerint három hónapig fogja tanulmányozni a kőzeteket és a légkört. Kína a harmadik olyan ország, amely sikeresen landolt a Mars felszínén, és a történelem során ez az első…..
Az egész világ koronavírus elleni harcát veszélyezteti India, de alig egy marék országban van az utazási tiltólistán: 2021. május 12-ig 35 ország tiltotta meg Indiából a beutazást, ebből 7 EU tagország. Magyarország nincs köztük. Indiában egyre súlyosabb a helyzet az új koronavírus-mutációk…..
Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra. Trump szerint ha a WHO jól végezte volna a dolgát, akkor már korábban egészségügyi…..
Egy ellenséges ország elleni nagy intenzitású háború lehetőségére készül fel a 2020-as években a francia haderő, és ennek jegyében összfegyvernemi hadgyakorlatot készül végrehajtani 2023-ban, "Orion" fedőnéven. Januárban tíz munkacsoportot hoztak létre az ország és a hadsereg felkészültségének…..
2015. november 13-án 130 embert öltek meg összehangolt (robbantásos és lőfegyveres) támadás-sorozatban iszlamista terroristák Párizsban. Meghalt hét merénylő is, több száz ember pedig megsebesült. Az éppen a francia–német barátságos futballmérkőzésnek otthont adó Stade de France stadiont, több…..
Amerikai szakértők tüdőkből, májakból, vesékből és epékből vettek mintákat, és az általuk vizsgált mind a 47 mintában találtak apró műanyag töredékeket – közölte az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society). Ezek a szervek a leginkább kitettek a fertőzöttségnek, mivel ezek szűrik vagy…..
2020. július 24-én kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index.hu hírportál szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint 80 munkatársa szintén beadta…..
A szerb kormány új bizottságot állít fel, hogy kivizsgálja a szerbiai szülészetekről korábban eltűnt csecsemők ügyét – írja a Szabad Magyar Szó. Szerbiában mintegy hatezer szülő gyanítja, hogy csecsemőjüket elrabolták az újszülött-osztályon, és eladták gazdag, gyermektelen pároknak, főleg más…..
A napenergia lett az egyik legolcsóbb energiaforrás, a szénenergia például kétszer költségesebb. A Lazard befektetési tanácsadó cég készített egy felmérést arról, melyik energiahordozóból mekkora költséggel lehet 1 MWh-nyi energiát előállítani. Ezek amerikai adatok, de a piaci trendeket ismerve…..
Egy nyolcéves kisfiú a testvéreivel bement egy svájci falu boltjába és megkérdezte, hogy fizethet-e a nála lévő játékpénzzel, amire válaszul az eladók kihívták rá a rendőröket. (Az eset még 2020 májusában történt, de csak hetekkel később értesült róla a világsajtó.) A "pénz" hasonló volt az…..
Egy éve vettek őrizetbe 11 embert a német hatóságok, akik filmre vették, ahogy gyermekeket molesztálnak egy nyaralóban. A fő gyanúsított egy 27 éves informatikus volt, akinek a 45 éves édesanyja engedte át a nyaralóját a bűncselekmények elkövetésére. A házban professzionális filmes felszerelést,…..
2008. május 25-én (magyar idő szerint 26-án, hétfőn hajnali 1 óra 53 perckor) landolt a Phoenix-űrszonda a Marson. A szonda fő célja a víz felkutatása volt, amit július 31-ére teljestett is: felszín alatti vízjeget talált. [Origo]  ..
Egy 1084 méter hosszú, 70 millió forintból készült kerékpárutat adtak át ünnepélyes keretek között a Zala megyei Lentiben. Az Index.hu felsorolása szerint a ceremónián jelen volt egy országgyűlési képviselő, egy megyei közgyűlési elnök, a polgármester, egy tűzoltó ezredes és egy pap. [Index]..
Lovas András aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos szerint alapvető problémák vannak a magyar kormány által beszerzett lélegeztetőgépek egy részével, konkrétan a ResMed Lumis 150 típusú készülékkel. Ezek non-invazív, légzéstámogatásra szolgáló készülékek, melyek egy arcra erősített maszkkal…..
Az összeomlás szélére került a koronavírus-járvánnyal küzdő brazil egészségügy az AP hírügynökség szerint. Rio de Janeiro és legalább négy további nagyváros kórházai tele vannak, egyetlen új beteget sem tudnak fogadni, de a halottasházak és a temetők sem bírják a terhelést. Manausban, Amazonas…..
Kínai tudósok kidolgoztak egy eljárást, ami segíthet kitakarítani a vízből a természetbe bekerülő antibiotikumokat. Ez az elmúlt évtizedekben mind nagyobb problémát okoz, mivel hatására egyre ellenállóbb baktériumok fejlődnek ki. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) 2019-es…..
A Google utcakép-rögzítő autói, 2009-ben jelentek meg először a magyar utakon, azonban jogi és adatvédelmi aggályok miatt csak négy évvel később jelenhettek meg a felvételek. A magyarok a régióban utolsóként kezdhették el használni a szolgáltatást, azonban a hosszúra nyúlt adatgyűjtésnek…..
Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra. Trump szerint ha a WHO jól végezte volna a dolgát, akkor már korábban egészségügyi…..
Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO egy sajtótájékoztatón ismételten kiállt amellett, hogy egészséges, nem beteggel foglalkozó embernek nem ajánlják a védőmaszkok hordását. "Nincs arra konkrét bizonyíték, hogy a maszkok viselése potenciális haszonnal járna a lakosság számára. Sőt, néhány…..
Totális győzelmet hirdetett az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) nevű dzsihádista szervezet felett az amerikai támogatású kurd-arab fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF).Felszabadították a kelet-szíriai Baghúz települést, mely a terrorrezsim kezén levő utolsó zárványterület volt.…..
2018. március 21-én kiszabadult a Boko Haram nevű dzsihadista szervezet fogságából az egy hónappal korábban elrabolt 110 iskolás lány többsége az északkelet-nigériai Dapchi településen. Lai Mohammed nigériai tájékoztatási miniszter 91 túsz visszatéréséről tájékoztatta a közvéleményt. Azt is…..