Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hoerbi

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CDL (Canal Defence Light – csatornavédő-fényszóró – álcázásként kapta ezt a nevet) alapötlete az volt, hogy az éjszakai harcmező megvilágítására egy harckocsi tornyát nagy teljesítményű fényszóróval váltják fel. Az ötletet először a 30-as években vetették fel, és 1939-re fényszóróval felszerelt…..
A Tokaji mellett leghíresebb és legkedveltebb hungaricumot, a Pick szalámit olasz mesterek és egy Csehországból jött zsidó terménykereskedő teremtette meg. A Pickek cége számos megpróbáltatáson ment keresztül az államosításig. Pick Márk leszármazottjai számos ügyvédet tettek gazdaggá egymással…..
A most következő cikkben az aradi vértanúk kivégzésének évfordulója alkalmából bemutatjuk a 13 kivégzett katonatiszt utolsó óráit. ..
Ma kicsit megint rendhagyó lesz a válogatás. A téma a Szovjetunió, de az ötvenes évek végétől A posztsztálinista időszakból eljutunk a kommunista birodalom végóráiig, érdekes képekkel és kivételesen kicsit viccesebben. Ja és a Fekete Péntek itt is vasárnapig tart, úgyhogy most 10%-kal több képet…..
A hadtörténelem lapjaira számtalan katonai alakulat írta fel nevét dicsőséges háborús szereplésével, vagy akár szerepléseivel. Ezen a blogon is sok olyan poszt született, ami ezek közül jópárnak állított emléket, vagy mutatta be jelenkorig tartó történetüket, mindennapjaikat. Így hát itt az idő,…..
Ki a mellet, be a piercinget! Egyre népszerűbb az intim testékszer és sokan vannak, akik átszúratják a mellbimbójukat. Brrr..... Nem értem ez miért jó? Ez, elmondások szerint egy 1-től 10-es skálán legalább 7-es fájdalommal jár. A férfiaknak még érzékenyebb ez a testrészük,…..
Hoerbi 2010.11.19 14:24:30
@TwoSheds:

Én nem!
Nőnap van, ráadásul nemzetközi. Az íróasztalom fölé görnyedve hosszú órákat töltöttem annak kifundálásával, hogyan is emlékezhetnénk meg méltóképpen erről a jeles alkalomról (Mata Harit ugye már kilőttük, akarom mondani kitárgyaltuk), mígnem eszembe jutott egy régebbi…..
Hoerbi 2010.03.08 12:53:12
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
  Darwin-díjas ügyfelek, vagy műszaki hiba? A világon hatmillió, itthon akár húszezer Toyotát hívnak vissza a gázpedálok miatt. Elmondjuk a titkot, hogyan ússza meg, ha önnél is beragad. Vélemények azonos című írásunkról...
Hoerbi 2010.02.05 15:27:28
"Bernard pressed long and hard on the brakes and was able to pull over and slow down. He put the car into neutral, but the engine continued to race at full speed. After several failed attempts at turning off the engine, he realized the floor mat had jammed the gas pedal."
www.facebook.com/note.php?note_id=191121031794

Ezek szerint a fék, a váltó üresbe és a motor leállítás is csődöt mondott Bernard bácsinál, miközben a kocsi gyorsult.
Marad a lehetőség szerint puha célponttal történő lelassítás. Mire valaki ezeket végigpróbálja, addig elég csúnya dolgok történhetnek padlógáznál még egy gyenge kocsinál is.
Egy-egy durvább film nézése közben mindig eszembe jut anyukám mondata: „Kisfiam már megint ilyen ocsmány filmet nézel? Remélem nem lesz valami bajod tőle!!!” Édesanyámmal ellentétben én jól tudom, hogy csupán fikcióról van szó és a film készítői mindenféle…..
Hoerbi 2010.02.05 09:34:20
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

A "Salo, avagy ..."-ról alkotott véleményeddel egyetértek. A teltházas moziban négyen(!) maradtunk a film végére. Én is csak azért, mert úgy voltam vele, hogy ha már elkezdtem, akkor csakazértis végig nézem. Pasolini egy beteg állat.
Az első rész után most a másodikkal folytatjuk Kismy dolgozatát XII. Károlyról, arról a svéd királyról, akinek életpályáját fürkészve (spoilerezés nélkül is) biztosak lehetünk abban, hogy végül nem családi körben, az unalomba és a semmittevésbe pusztult bele. Ukrajna…..
Hoerbi 2010.01.25 12:44:39
Mai posztunkkal eddigi olvasónk, Kismy  mutatkozik be szerzőként. Kétrészes írásának főhőse XII. Károly, a messzi Észak egyik emblematikus uralkodója, aki - amint azt többször is látni fogjuk - néha egészen mediterrán jellemvonásokat felmutatva viselte a svédek koronáját.…..
Hoerbi 2010.01.18 15:05:50
@vén betyár:

Ott csak pihent egyet. Debrecenben viszont aludt is a Régi Posta fogadóban. Gyerekkoromban én is sokszor olvastam az ottani táblát és nem bírtam elképzelni, hogy hogyan kerülhet egy KIRÁLY egy ilyen kicsi épületbe. :)
Tudjátok, hogy szolgálati közleményekkel csak módjával, nagyon indokolt esetben szoktunk megszakítani a szakmai posztok sorát. Ma ezt tesszük, pontosabban teszem. Kérlek benneteket, olvassátok figyelmesen az alábbiakat, illetve kattintsatok a  posztban látható linkekre.…..
Hoerbi 2010.01.13 22:25:49
@21 hónap:

Mielőtt elfelejtem, az érmeket és kitüntetéseket lágy súrolófénnyel világítsd, ne frontállal! Sokkal szebb (és láthatóbb mintázatú) lesz.
Az idei év első lemiles közvéleménykutatásán (amelyen a Lemilközösség regisztrált tagjai vehettek részt) mai posztunk főszereplője toronymagasan végzett az élen, megelőzve három másik versenytársat. A név minden magyar irodalomkedvelőnek és Rejtő-rajongónak ismerős lehet. Ki ne tudná, hogy az igazi…..
Hoerbi 2010.01.05 13:54:11
@yarisugi:

Nekem is megvan! Kb. öt éve olvastam utoljára. :)
November 11-e van, ami az angolszász világban az Emlékezés Napjaként ismert és szervesen kapcsolódik az első világháború rettenetes katonai áldozataihoz. Markgraf barátunk, aki az első világháborús emlékblogon, testvérblugunkon, már néhány kitűnő posztot publikált,…..
Hoerbi 2009.11.18 12:48:37
@Panzer:

A Fiumei úti temetőben nagyon szépen néz ki az orosz katonai részleg, természetesen oszlop is van. Ugyanez a helyzet Debrecenben.
Nem temetőben van pl. a veszprémi (belváros) és a lovasberényi (a városhatáron kívül, erdőben).
Hoerbi 2009.11.18 12:50:42
@MantaMann:
A hortobágyi T-34 pár éve lett átfestve és a környező növényzetet is valamelyest szebbé varázsolták.
Valljuk be: zaklatott történelmünk, továbbá Jókai, Gárdonyi és hasonszőrű (általunk amúgy roppant tisztelt) írótársaik sokat tettek azért, hogy a „török katona” jelzős szerkezet hallatán az átlagmagyar lelki szemei elé évszázadokon keresztül a bugyogós, lehetőleg félszemű, görbe karddal hadonászó,…..
Hoerbi 2009.07.21 08:48:19
@Titus Pullo Urbino:

Azt hittem, hogy az teljesen befuccsolt. Egy ideig nem volt új hozzászólás, úgyhogy azóta nem is néztem arra a blogra. Mindjárt átlesek.
Néha ugyan írogattam ide kommenteket, de a folyamatban levő válóperem is eléggé jó kifogás szerintem. :)

Csokigolyó helyett legyen inkább sör. :)))
Ahogyan azt két héttel ezelőtt felelősen megígértem, albániai kiruccanásunk során folyamatosan szem előtt tartottam a lemilblog olvasóinak érdeklődési területét, s igyekeztem olyan látnivalókat is feltérképezni, amelyekről feltételezhető, hogy egy katonai-rendvédelmi…..
Hoerbi 2009.06.12 21:29:35
@Alal:

Én valami tizenmillióra emlékszem. Sajnos nem sikerült rábeszélnem a nőt. Pedig három szintes és valami 120 négyzetméter. Az értékbecsléskor amúgy találtak három katonát is a legfelső szinten, meg némi magyar-német vegyes fegyverzetet, ezért elég sokáig meszezték.
Csak azt nem értem, hogy '45-től miért nem használta senki. Az is huszon-harminc négyzetméter.
Hoerbi 2009.06.12 21:33:04
@Titus Pullo Urbino:

Erről jut eszembe...

- Miről lehet felismerni a francia katonát?
- Le van barnulva a hónalja.
Hoerbi 2009.06.12 21:37:01
@Titus Pullo Urbino:

Nemrég hallottam a Discovery-n, hogy a Holdról láthatóság UL. Mert ugyan hosszú, de csak nyolc (?) méter széles. Példának hoztak egy méteres hajszálat, ami nem látható már pár méterről sem.
Szerintem logikusan hangzik.
Az első részben megismerkedtünk azzal az – egyhangúnak korántsem mondható – életpályával, melynek lokális végpontján, 1962 januárjában ott áll hősünk, Kamal Amin Saabet, Argentínából hazatelepült szír üzletember bőrében és fürkésző tekintetét Damaszkuszra…..
Hoerbi kolléga - eredetileg a szerkesztőségnek címzett - levelét (hozzájárulásával) bekopizva kérem a tisztelt közönséget, hogy a kommentekben reagáljon.Van egy ismerősöm, aki lengyelországi turistautakkal foglalkozik. Kíváncsiságból érdeklődtem egy esetleges przemysli úttal…..
Hoerbi 2009.04.21 14:48:15
Hoerbi 2009.04.22 16:23:02
@NagyTeve:

Nosza! :)
„Könnyelmű” ígéretemnek eleget téve, bemutatom az ízig-vérig bácskai származású aradi vértanú, Schweidel József portréját. Schweidel József 1796. május 18-án Zomborban látta meg a napvilágot egy német származású család harmadik gyermekeként. Zombor csak…..
Hoerbi 2009.04.21 15:18:47
@GeoThrasher: csesztetnek is miatta eleget (nacionalista, fasiszta stb.). Szóval mi az igazság Urak?

Az az igazság, hogy nacionalista fasiszta vagy! :)
A Zenta cirkáló pusztulásának történetét, ahogy azt a történetírás feljegyezte, az előző részben olvashattátok. A levéltári kutatások során előkerült egy fontos dokumentum: a Zenta kapitánya – Pachner Pál fregattkapitány – által összeállított jelentés,…..
Ezzel a kétrészesre tervezett poszttal Hoerbi kolléga lepett meg bennünket. Amint azt olvasóink látni fogják, a Lusitania témája olyannyira többfunkciós, hogy tán még a konteóblogba is beleférne, de tiboru - miként az igazán nagy formátumú férfiak - tényleg tud veszíteni... Kezdődjék tehát a finom…..
Hoerbi 2009.03.07 22:42:03
@EnTeO:

"a történelem egyik legnagyobb hajókatasztrófája volt"

Attól függ, hogy tekintjük. való igaz, hogy éppen bekerülhet az első tízbe, de még a nyolcadik helyezett is kétszer ennyi halottal "büszkélkedhet".
Az első három mindegyike pedig német utasszállító. Kettőt közülük szovjet tengeralattjárók süllyesztettek el, "Szovjetunió Hőse" címet szerezve a kapitányoknak, a harmadikat pedig a Királyi Légierő intézte el. Utóbbiak a vízben úszó túlélőkre is lőttek.

"Gépágyúinkkal lőttük a vízben úszó fickókat. 20 mm-es ágyúinkkal lőttük a vízben lévő embereket. Szörnyű, de ez volt a feladatunk, és mi végrehajtottuk. Ez a háború." (Allan Wyse, RAF 193. repülőszázad)
Hoerbi 2009.03.15 14:25:48
@kinekapap:

A tudományos magyarázatát nem tudom, - talán valami kémiaprof a segítségemre siet - de a lőgyapot a tengervízzel érintkezve felrobban.
Hoerbi 2009.03.15 19:23:29
@Hoerbi:

Proletair! Nem valami kémiaprofi vagy? Vagy rosszul emlékszem valamire?
A német szövetségi határőrség rendőrség terrorellenes kommandójának megalakításáról és az alaptudnivalókról szóló első rész után most – ahogy az agrármarketing profijai mondanák – kukkantsunk be egy kicsit a cég hátsó udvarába, ahol a majorság néha bizony a trágyadombon kapirgál. A GSG-9 túl…..
Hoerbi 2009.03.15 13:26:12
@mr nemo:

Te már a pálinka előtt is szép voltál! :)
Bár blogunk a témájánál fogva főleg férfi olvasókat vonz, nagy örömünkre szolgál, hogy rendszeres látogatóink között a hölgyek is szép számban képviseltetik magukat. Tekintsék ezt a kis történelmi összefoglalót amolyan - majdnem megkésett - nőnapi ajándéknak és tisztelgésnek egykori hölgytársaik…..