Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sinclair

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"- Azt akarja mondani, hogy időgépet csinált... egy DeLoreanból?" Ez a nap is eljött. Harminc évvel ezelőtt mutatták be Robert Zemeckis mára kult klasszik filmjét, a nyelvünkön nagyon sekélyesen ragozható Vissza a jövőbét. Gondolkodtam mikor is kellene írni róla, mert az…..
Idén nyáron kétszer is jártam Balatonaligán, az egykori szupertitkos MSZMP-üdülőben, ahol ma a Club Aliga üzemelteti a hajdani kockahoteleket és a kertmozit, Kádár János málladozó luxusvillája pedig lassan az enyészeté lesz. Az üdülőkomplexum kellemes retró hangulatáról…..
Sinclair 2015.10.12 14:49:20
@-Szűcs Gyula-: Mi is pont ezért jártunk ide. Mit ne mondjak volt pofáraesés tavaly júliusban
Sinclair 2015.10.12 22:08:20
@-Szűcs Gyula-: Sajnos nem töltöttem fel, mert a Microsoft még nem adott ingyenes tárhelyet a felhőben, magam pedig nem éreztem fontosnak, hogy elmentsem online, azt hittem a hardware sosem romlik el, így a képek egy adatmentsre váró hdd n vannak, mert sajnos bekrepált. Sok minden amúgy nem látszik rajtuk, lévén az ablakok úgy tűnik természetüknél fogva mocskosak, régebbi típusú lumia- val készültek, de a leromlás mértéke évről évre szembetűnő volt.
Sinclair 2015.10.12 22:27:32
@...elmúlik...: Megbocsásson nekem, de engem még érdekel a korszellem. Nem személyre szóló érdeklődés ez, csupán lázba hoz, hogy számomra ismeretlen emberek nyaralásait élhetem/élhettem át. Hogy azokat a bútorokat használtam, amiket előttem csak nyaranta használtak számomra vadidegenek.
Így, új bútorokkal már nem volt az igazi, és tény, hogy jó része fejlesztésre szorul. De szerintem a XI-est, vagy legalbb 1-2 villát meghagyhatnák mementónak.
Mini osztálykiránduláson voltunk a szerkesztőség nem nyaraló tagjaival: buszos gyárlátogatást szerveztek az omnibuszos srácok. Erről majd nemsokára jönnek a beszámolók, én most a…..
Sinclair 2015.08.31 19:12:13
@Sinclair: Néha..megint megrándult
Dinamó Műhely Mi, Óbuda 2015.04.15 14:00:43
Buda az úri, az elit, Pest a progresszív, az izgalmas, Óbuda egyik sem. Óbudát nem ismeri a kortárs hazai progresszív baloldali ifjúság, már ha nem számítjuk ide a Szigeten eltöltött estéket. Talán éppen azért, mert nem menő, nincsen nyugati előképe. Az élményeitől…..
Nagyjából nyílt titkok volt már eddig is, hogy a Microsoft január 21-edikén fogja megtenni a nagy bejelentést a Windows legújabb generációjáról. Nemrég Joe Belfiore tartott egy kisebb keynote-ot, hamarosan pedig a szerecsések minden korábbinál közelebbi pillantást vethetnek a…..
Az utóbbi fél nagyjából fél, de inkább egy év legnagyobb kérdése mifelénk az volt, elfordulnak-e a vásárlók az új Lumiáktól, mert azok úgymond már nem Nokiák többé. Akármennyire is annak tűnik első látásra, ez egy percig sem a Nokia brand erősségéről szólt, hanem…..
A múltkori prágai Tatrás videó kapcsán írtam a "pukkogós" vezérlésről, azaz az akcelerátorról, vagy magyarul gyorsítóműről. Ezt a fajta villamosberendezést Amerikában fejlesztették ki az 1930-as években - mivel a pontos működését nem tudom leírni, félig viccesen azt mondanám, hogy egy bazi nagy…..
A HÉV korábban nem igazán volt az én világom, bár a nosztalgia járműveiket (és vendégeiket), illetve azok szállítását természetesen csíptem, a szentendrei telepen sorsuk jobbra fordulására váró járműveket pedig annak idején olyan alaposan körbefotóztam, hogy szerintem…..
Sinclair 2012.03.09 19:42:23
@Hamster: köszi, igen ez a kép ugrott be az említett videórész kapcsán. Azért átismételtem pesterzsébetet is, hiszen havonta egyszer a Baross u.-ból hazafelé mindig elszomorodom az útba temetett sínek kapcsán, majd fitogtatom tudásom a családnak, mikor kikanyarodok a soroksárira az omv nél. Már ők is kívülről fujják.:)
Van valami bája annak, hogy egy német fórumban találtam linket egy cseh YouTube-fiók magyar tartalmára, mely egy remix, de egyrészt lehalkított hanggal kibírható ;) másrészt maga a film jó (bár narráció nélkül elég hatásvadász)! És azok a mozdonyok, azok az autók... azok…..
A múltkor kicsi és/vagy szép kocsikat nézegettünk, most jöjjenek az igahordók, szintén a retró jegyében! Egy villamosos túra során Stuttgartban, a méteres nyomtávú villamos kocsiszín akkor már csak tárolásra használt alsó részén futottunk bele a helyi tűzoltómúzeum…..
A Szentendrei HÉV Budapest legforgalmasabb elővárosi vasútvonala. A Budapesti Közúti Vaspálya Társaság által épített szentendrei helyiérdekű vasútvonal budai végállomása üzemének első éveiben az azóta felszámolt Filatorigát állomás volt. A Filatorigát állomástól…..
Illetve helyesebb lenne az Idegileg Vegetatív Emberi Roncsok (IVER) klubjának nevezni lassan a szerkesztőséget, hiszen furamód rángatózni kezd még szegény Angéla arca is, ha az OT Expo szóbakerül. Ma sikerült elterjeszteni a kórt az Indexes kollégák között is, hiszen Csikós röpke…..
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
Zugligetben 1977 januárja óta nem jár villamos, ám a vonal egykori végállomásai fennmaradtak. A többes szám azért indokolt, mert megvan az első, régi végállomás épülete, és az újé is. Az "új" végállomás több mint száz éves: 1903-ban nyitották meg  - ez egyúttal azt is jelenti, hogy a régi épület 108…..
Új gép, új képmegmunkáló szoftvereszköz (más átméretező és élesítő algoritmussal), új HTML-editor (mert az ezeréves Netscape Composer nem települ 64 bitre)... azt hittem, szétüt a guta, mire végre sikerült befejeznem ezt az oldalt. A fene essen mindenbe, hogy már a…..
Sinclair 2011.03.07 14:05:44
Az iwiw-et az internettel foglalkozó környezetem temeti. Az iwiw mára nem hype-os, halott cucc, felejtős, ennyi volt, kapu becsuk, ágyő, viszlát, és kösz a halakat. Az iwiw helyett itt a Facebook, az a király, az a cool, az a jó, az kell nekünk, az a divat.Amúgy az iwiw köszöni…..
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
Sinclair 2010.11.18 17:09:31
@bm613: igen, az "csak" 80 as :) Minden nap ellenőrzöm megvan e még, illetve talán az lenne a legjobb, ha valaki kibérelné azt az üvegvitrint, mint ahogyan volt eddig is, és tovább maradhatna a belső falán eltakarva, majd újabb 20-30 év múlva tulajdonosváltáskor előbukkanni hagyni kicsit :)
HamPLÓ Ezt se látni már 2010.09.22 06:01:00
(Persze elvileg most is ott van az időközben a házra applikált szigetelés alatt, de ez maximum a jövő generációk régészeinek szolgáltathat okot az örömre:)..
HamPLÓ Hidas panorámák 2010.09.16 18:30:00
Imádom Budapestet, imádom a hidakat, és időről-időre rámjön, hogy panorámaképeket csináljak (lásd az "ajánlott bejegyzések" linket alul). A legjobb pedig egyszerre foglalkozni ezekkel! Az első két kép a HÉV feletti gyalogoshídról készült, ami ugyan a mérnökök…..
HamPLÓ Sodrós jobbkanyar 2010.06.27 23:29:00
Sodrós, és némileg életveszélyes; persze nem az autósnak, hanem a gyalogosnak, aki esetleg pont a megállóban van, amikor az autós elnézi a saját sebességét:Szerintem csak azért nem volt még halálos áldozata ennek a remek kanyarnak (asszem még nem volt), mert a gyorsulásbajnokok…..
Sinclair 2010.06.28 21:18:10
@Hamster: közben megtudtam honnan hallottam, feleségemtől. Kerületi építésen dolgozik, úgy tudja ha így alakul, a villamost akkor is meg akarják tartani. Aztán az is beugrott mikor beszélgettünk erről. Elmúlt év végén, egy havas téli éjszakán gurultunk hazafele a Bartókon, én meg azt ecseteltem neki, hogy kis koromban milyen jó volt zöld Főtaxiladákkal rázkódni a BartókBélán, Kelenföldi Pu. -tól akkor még Dunakeszire, útközben nézni a házak ablakain kiszűrődő karácsonyfa izzók fényét, és álmélkodni hogy vajon az ott lakó gyerekek mit kaphattak? :)
Erre felvilágosított, elmondta, hogy talán hasonló lesz, díszburkolat, sétálóutca, metróval. Hirtelen önkéntelen is átfut ilyenor az emberen az éjszakai/hajnali váci utca.Csak itt egy 20 méter széles viakolor ösvény, középen bokrokkal, ott ahol régen villamos csilingelt, valahogy idegennek tűnik, és kiesnek. Lakhatatlanná válna a szememben, most viszont potenciális lakáslehetőség van ott utcára néző szobákkal, jól meg kell gondoljam :) Mert ha átalakítanák nem hiszem, hogy kedvelném. Szóval villamos jutott eszembe nekem is, de azt mondta nem tud róla, hogy ötletelnének a megszüntetésén. Na persze ő kisember ott, akármi is lehet.
HamPLÓ Nosztaliga 2010.06.28 07:00:00
Szombaton kiugrottam megnézni a nyáron ezen a napon délutánonként rendszeresen közlekedő nosztalgiatuját. Jó sz*r idő volt, én meg fáradt is lehettem, mert nem bírtam vízszintesen tartani a fényképezőgépet :) de azért felrakom ezt a horizontálisan kihívásokkal küzdő videót róla:..