Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangos Blog

130 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadságvesztés helyett csak fizetniük kell az adócsalóknak   A 100.000 eurónál kisebb összegű adócsalás esetében, ha a kár megtérül ezentúl bírsággal is büntethetőek az elkövetők, nem kell feltétlenül szabadságvesztéssel fizetniük tetteikért. Mint kiderült, a CCR szerint nem alkotmányellenes az…..
A Tusványos az egyik legnépszerűbb erdélyi fesztivál   A Tusványoson arról érdeklődtünk, mi jut eszükbe a táborlakóknak egy-egy Tusványos nevéhez már-már hozzánőtt fogalomról.  A fiatalabb és az idősebb generáció véleményét ugyanúgy kikértük, mit gondolnak, miben rejlik a Tusványos vonzereje. A…..
Az otthonról végezhető munka látszólag kényelmet jelent, de hosszú távon rossz hatással van ránk   A ágyból való munka iránti vonzalom erős, de ha az ágyunkat munkahellyé alakítjuk, annak egészségügyi következményei lehetnek - úgy fizikai mint pszichológiai problémákat von maga után. Rengeteg…..
A romániai diákok körében márciusban sor kerül a próbavizsgákra   Az oktatási minisztérium közleménye szerint márciusban kerül sor az országos próba-képességvizsgákra valamint a próbaérettségire is.  Február 17-én tette közzé az oktatási minisztérium azt a közleményt, mely tartalmazza a…..
  A készítők egy bankrablással próbálták felhívni a nézők figyelmét egy mobil streaming platformra a Quibire. A bankrablók rohanva ki az épületből keresik az autót, ami már ott kellene hogy legyen. Felvéve a kapcsolatot a sofőrrel, azt válaszolja nekik, hogy "I'll be there is a Quibi" , ezzel…..
Hatalmas bulik, feledhetetlen pillanatok, új barátságok, menő programok, zene, tánc. Ez mind megtalálható Tusványoson, az egyik legmenőbb fesztiválon. S hogy kinek mit is jelent ez a fesztivál? Hamarosan megtudjuk. A fesztiválozókat faggattuk arról, hogy nekik mit is jelent, miért szeretik ezt a…..
Több tucatnyi ember volt jelen a Matei Bals intézet előtt, ahol január 29-én bekövetkezett kórháztűzben öt ember életét vesztette. A tüntetésen jelen volt a Colectiv GTG 3010 Egyesület elnöke is, Eugen Iancu, aki elmondta az AGEPRES hírügynökségnek, hogy a tragédia történései "a tehetetlenség…..
Bár 2020 nem a fesztiválok éve volt, nagy reményeket fűzünk a 2021-es évhez, hogy ezzel kapcsolatban változás következzen be, és újra vissza térhessünk Tusványosra. Az idei Tusványos időpontja megvan, az ötnapos diáktábor gazdag programkínálattal várja az időszerű közéleti témák iránt érdeklődő,…..
Február 8-án a diákok nagy része visszatérhet az iskolapadokba, viszont számos előírást kell követniük. Az egészségügyi maszk viselése kötelező úgy a diákok, mint a tanárok számára, akárhol tartózkodjanak. A folyosón, a tantermekben, de még az udvaron is viselniük kell a maszkot. Emellett, az…..
Tusványos mindenkinek mást és mást mond. Mindenki eltérő véleménnyel van róla, és más érzelmekkel fordul felé. Sokaknak a fellépők teszik emlékezetessé, de vannak akik az ott kötött barátságokról, a fesztiválon történt élményekről, a medvével való találkozásról, vagy akár Orbán Viktorról fognak majd…..
Fotó: nashvilleparent.com         Kolozsvári diákokat és szüleiket kérdeztük meg az új iskolarendszerrel kapcsolatosan. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén az iskolakezdés és az iskolába járás is teljesen rendhagyó lesz. Maszkban és a kötelező távolságot betartva indulhat az idei…..
             Gao Liu orra végén levő szövet az eljárás után elhalt Egy kínai színésznő figyelmeztet a kozmetikai sebészet veszélyeire, az által, hogy fotókat osztott meg sérült orráról egy eljárás után. Gao Liu énekes, illetve színésznő, aki több filmben és tévéműsorban játszott, egy felkelő…..
Feltárt titkok a Szent Mihály-templomról Ókori történelmi kincseket találtak a templom restaurálásakotór. Az épület javításakor találtak bizonyítékokat az ókori városról és temetőről. Senki nem számitott ilyen eredményekre. Nagyon sok történelmi esemény fűződik Kolozsvárhoz, hisz nagyon sok…..
Az amerikai "Gamestop" játékkölcsönző cég hatalmas pánikot okozott a tőzsde piacán. Ezúttal nem a nagy Wall Street cápái voltak a hunyók, hanem egy Reddit közösség, akik jól meg akarták leckéztetni a nagyágyúkat.   De mi is történt? A hatalmas pánik egy internetes közösségnek köszönhető, akik a…..
(forrás: mediafax.ro)   Az tanintézményekben fel kell függeszteni az oktatást a következő helyzetekben:    Ha egy óvodai/iskolai csoportban, egy diákot diagnosztizálnak a SARS-CoV-2 vírussal, 14 napra felfüggesztik az oktatást abban a csoportban. Ha ugyanabban a teremben más csoport is…..
Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike, Black Eyed Peas, Don Diablo és Nicky Romero - többek között ők is fellépnek majd a 2021-es Neversea fesztiválon.   Az egyik szervező azt nyilatkozta, hogy Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike, Black Eyed Peas, Don Diablo, Nicky Romero, Tchami és Ummet Ozcan B2B…..
Maros megye piros zónában Sajnos Temes megye még mindig a piros zónában található, mert az elmúlt 14 hónap alatt regisztrált koronavírusos esetek ezer lakosa meghaladta a 3-t. Szerdától a 3,16-tól, 3,22-re növekedett csütörtökig az esetek száma.  Bukarest továbbra is a sárga zónában található,…..
A 2025-re kitűzött fenntarthatósági célokhoz való közeledés érdekében a Nestlé nagy lépést tesz: a Smarties csomagolási koncepcióját nemzetközileg papírokká alakítják át. Csak a hamburgi telephely átalakításába összesen 10 millió eurót fektettek be. Korábban a Smarties termékek csak 10 százalékát…..
A koronavírus miatt maszkban zajlott a tanévnyitó, illetve a távolságot is bekellett tartani. Nem lehet összehasonlítani az online oktatást az offline oktatással, az előbbi csak szükségmegoldás. A szülők és a diákok is óvatosak, viszont nyitottak is egyben, és mindenki reméli, hogy működni fog az…..
(kép forrása: BBC) Hat év után kivonja az Egyesült Államokat a jemeni háborúból Joe Biden, minden támogatást felfüggeszt az ott zajló hadműveletek részére, kijelentve, hogy a több mint hat éves háborúnak be kell fejeződnie. Az Egyesült Államok 2015 óta biztosított hadianyagot a Szaúd-Arábia által…..
A világ legelső sikeres arc- és kézátműttetése New Yorkban 2018-ban az akkor még csak 20 éves Joe Dimeo hazafelé tartott az éjjeli műszakból amikor elaludt a volánnál és autóbalesetet szenvedett. Egy járókelő mentette ki az égő kocsiból mielőtt az felrobban volna. Dimore testének 80%-át harmadfokú…..
(Kép forrás: Google képtár) A Netflix bejelentette, hogy 28 nap alatt a Bridgerton család című sorozat megdöntötte a platform nézettségi rekordjait. A sorozat sztárjai saját közösségi felületeiken köszönték meg a rajongóknak a bizalmat. A Julia Quinn romantikus regénysorozatából inspirálódó…..
(kép forrása: memorialregionalhealth.com) Hat hosszadalmas hónap online tanítás után végre elkezdődhet a szemtől szembeni oktatás a kolozsvári iskolákban, rendhagyó módon. Az iskolásoknak, tanároknak és szülőknek rengetek változással és számos biztonsági intézkedéssel, korlátozással kell…..
A Legendás állatok című film harmadik részének a forgatása leállt, miután a csapat egyik tagjának a koronavírus teszt eredménye pozitív lett. (Forrás: bbc.com) A Legendás állatok 3. részét a Warner Brothers Stúdióban forgatták, Leavesdenben A filmet a Warner Brothers stúdióban forgatják, vagyis…..
(Fotó forrása: bbc.com) Felkavarta a kínai közvéleményt az oktatási minisztérium javaslata, miszerint edzettebb és férfiasabb fiatal kínai férfiakra van szükség, mert az elmúlt időben túlságosan "nőiesek" lettek. Sokan szexistának nevezték az ötletet és az ország hírességeit okolták a…..