Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paraszthajszal

0 bejegyzést írt és 2271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
paraszthajszal 2020.02.15 14:33:24
@Andy73: Szakmailag mire lehet valaki jó egy egyetemi v. tudományos karriert tekintve, ha nem képest publikálni, disszertációt írni?

És mit mondhat az erkölcsi értékrendjéről az, hogy doktori fokozatot hamisíttatott magának?

Amúgy az élet számtalan területén valóban lehet doktori fokozat nélkül is érvényesülni (leginkább persze az egyetemi katedráktól távol), akár intézményvezetőként is, Daróczi Csilla is nyugodtan választhatott volna magának más pályát.
Teljes sebességgel forog a Fidesz központi agya a Néppárttal kapcsolatos konfliktus miatt. ..
paraszthajszal 2019.03.08 21:11:32
@morpho: „A legutóbbi parlamenti választáson többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette”.

Na, már megint egy nagyokos lippsi „matematikus”?

Ennyi erővel akkor a legnagyobb lippsi párt ellen több mint hétszer annyian szavaztak (88,01%), mint mellette (11,99%).

Szóval tényleg ideje elhúzni a csíkot, lippsikéim?!

@taga20: „hülye egy jobbágy vagy paraszt!”

Ajvékolhattok kedvetekre, mi már csak röhögni tudunk rajtatok:
mindenszo.hu/ellenzeket-leleplezo-memek-erkeztek-rohogjuk-ki-az-ellenzeket/
paraszthajszal 2019.03.08 21:35:14
@morpho: „Örülök, hogy szerinted is többen szavaztak a fidesz ellen”

Pont, hogy nem.

37%-kal többen szavaztak az MSZP-P ellen, mint a Fidesz-KDNP ellen. (Persze titeket sose zavart meg az sem, hogy a választásokon nem valami ellen, hanem csak valami mellett lehet szavazni [a világ összes demokratikus országában], így sose fogtok semmit elérni, ha nem tudtok vállalható alternatívát nyújtani.)

Ami pedig a nemrégiben bejelentett családpolitikai intézkedéseket illeti, ezeket tekintve teljesen jogos a Magyar népre hivatkozni, hiszen a felmérések szerint a felnőtt népesség csaknem négyötöde (!) támogatja ezeket. pestisracok.hu/elsopro-a-magyar-kormany-csaladpolitikajanak-tarsadalmi-tamogatottsaga/

Az ellenzék magzatpózban sír, már megint kifogták a szelet a lippsi vitorlákból!
paraszthajszal 2019.03.09 05:40:13
@chrisred: Mint ahogy az sem, hogy egy ír tudjon keltául. Ha visszatelepül ide a Magyar, majd megtanul Magyarul is, anélkül itt nehezen is boldogulna. (Hacsak nem Spanyolországban, de akkor meg az Titeket nem kell, hogy zavarjon.)
Önálló akarattal és gondolatokkal eddig sem vádolta senki a propagandatermékeket, így könnyű dekódolni a Völkischer Beobachter friss, szerkesztőségi vezércikkét, amely az Európai Néppárt haladéktalan elhagyására szólítja fel (!) Orbánt...
paraszthajszal 2019.03.07 20:45:44
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hali, speciel a melóval már végeztem, már csak kikapcsolódásképpen ejtőzöm és fórumozgatok kicsit. De honnan jutottam itt eszedbe? e
Ehhez a topikhoz hozzá se szóltam eddig (uncsi, elcsépelt téma, ezt már elégszer kitárgyaltuk).
Úgy néz ki, hogy meglesz a többség két hét múlva Orbán Viktor kizárásához, bár a német uniópártok még nem tették le egyértelműen a garast; Daul szerint Orbán végképp elvetette a sulykot, az meg még illúziónak is túlzás, hogy beléptesse az EPP-be a Ligát és a PiS-t; • Gyurcsány Ferenc arra…..
paraszthajszal 2019.03.07 18:08:53
@LebensraumamOsten: „Repültök Európáából gennyes fideszcsicskák! Utána már csak itthon kell levadászni a félzsidó félcigány bandátokat” „Éljen a liberalizmus”

Ezt így együtt hogy? És főleg, miért? :-)))))

Egyébként ezzel a levadászással csak óvatosan, lippsikém! Nehogy az legyen a vége, hogy az Országgyűlési Őrségnek lippsi vérrel kell megöntöznie a Kossuth tér fáit!
paraszthajszal 2019.03.07 19:09:31
@BiG74 Bodri: Leginkább magából csinált hülyét a bomlott elmére utaló megnyilatkozásaival.
paraszthajszal 2019.03.07 20:18:42
@BiG74 Bodri: „ez a csávó akkor libsi, ha viktor meg olajsejk”

Igen, a neve speciel egy konkrétan Hitlerhez kötődő koncepcióra (Élettér Keleten) utal ( hu.m.wikipedia.org/wiki/Lebensraum ~ de.wikipedia.org/wiki/Lebensraum_im_Osten ), de ebből mondjuk az nem derül ki, hogy ennyire zavaros gondolatrendszert vall magáénak vagy simán csak trollkodik. De abból a szempontból tényleg nem számít, hogy ezzel csak magát égeti.
• A német uniópártok szeretnék elsimítani a Fidesz körüli botrányt, de Orbán eddigi nagy barátja, a CSU immár kész arra, hogy elengedje a politikus kezét  • Ha kizárják is a Néppártból, súlyos zavaró tényezőként Orbán Viktor továbbra is jelen lesz az európai politikában • A rossz rendőr, Kovács…..
paraszthajszal 2019.03.07 08:31:57
@Secnir: „elvárás, hogy orbán a miniszterelnök válaszoljon. a fidesznek nem üzent, orbánnak üzent.”

Egy apró probléma van azzal a gondolattal, amit itt elővezettél: Az Európai Parlamentben, a Néppártban nem a kormány, hanem a Fidesz képviselői ülnek. Ha kizárnak valakit a Néppártból, az a Fidesz lesz, nem a kormány; illetve – amire Hidvéghi is célzott – a pártfegyelem, a Néppárt határozatai szintén a Fideszt köthetik, nem a kormányt.

Persze ennek inkább csak elméletben van jelentősége: Orbán nem fog bocsánatot kérni sem a kormány nevében (mint miniszterelnök), sem a Fidesz nevében (mint pártelnök).
paraszthajszal 2019.03.07 08:37:06
@Secnir: „és persze erre a kormány mit tehetett? megváltoztatta az alaptörvényt, ahogy a képviselő kérte”

Ez persze butaság, mert az Alaptörvény megváltoztatásához az Országgyűlés összes képviselőjének kétharmada kell; a kormány legfeljebb javaslatot tehetne erre, de ilyen javaslatot előterjeszthet a képviselő maga is. (Alaptörvény S) cikk).
Az egész a Weber hibája. ..
paraszthajszal 2019.03.06 20:26:56
@GNDL:
„Gondolod engem érdekelnek a fasiszta/muszka álhírterjesztő propagandaszemeteitek mint a 888 vagy a mindenszo?”

Jelen esetben ez nem egy véleménycikk, hanem a Hidvégi-féle (Fidesz komm. ig.) sajtótájékoztatóról szóló MTI-hír nagyobb változtatások nélküli átvétele.

Ha neked jobban esik cicis nénis „hírek” között olvasni ugyanazt, akkor nesze egy blikkes link ugyanazzal a szöveggel:
www.blikk.hu/aktualis/politika/a-fidesz-reagalt-weber-ultimatumara-ebbol-nem-engednek/mrnebe9

@taga20: „akkor mi a tetves kurva anyátokért kampányoltok az epp ellen közpénzből szardarab fityeszbűnözők?”

Nem az EPP ellen kampányol a kormányzat, hanem a brüsszeli, veszélyes migrációs törekvésekről szól a tájékoztató kampány (amelyek részben a Bizottsághoz, részben a Parlamenthez kötődnek).
paraszthajszal 2019.03.06 20:36:13
@Toportyán Zsóti: „888 az vajon mi”

Egy médiatermék. De a Hidvéghi-sajtótáj-ról szóló MTI-cikket máshol is lehozták ugyanúgy. Pl. itt www.blikk.hu/aktualis/politika/a-fidesz-reagalt-weber-ultimatumara-ebbol-nem-engednek/mrnebe9

„Tiborczgyerek örökre elintézett titeket,jobb lett volna magyar zsebből kistafírozni a családot oszt akkor nem lennétek világhírű kispályás maffiás unijós pénztolvajok barmok.”

Tiborcz és az Elios ügyében elavult infóid vannak, nem volt bűncselekmény:; pestisracok.hu/az-ellenzek-egyik-legszomorubb-napja-buncselekmeny-hianyaban-szuntette-meg-a-rendorseg-az-elios-ugy-nyomozasat/
paraszthajszal 2019.03.06 20:52:18
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Te nézzed inkább a cicis néniket az erotikus blogokon, az európai politikai játszmák túl bonyolultak egy ilyen egyszerű lélenek, mint te.
A magyarok sehogyse járnak jobban, csak ha együttes erővel megdöntik a NER-t...
paraszthajszal 2019.03.05 21:34:51
@GNDL: Hiába lypschykém, a matematika cáfol téged. Nincs, nem lehet teljesen arányos rendszer bejutási küszöb, és azon a küszöbön elhasaló pártocskák mellett. A matematika hasába nem mesélhetsz lyukat. :-DDD
paraszthajszal 2019.03.06 00:26:52
@Efhetven: "akkor nem követi őket büntetőeljárás, amennyiben eredményesen befejezetté válnak."

Lehet erre is bazírozni, csak nem hiszem, hogy érdemes.

De mondhatnánk azt is, hogy akkor se követi őket büntetőeljárás, ha a reménybeli elkövetőket az Országgyűlési Őrség tagjai helyben agyonlövik, és lippsi vérrel öntözik meg a Kossuth tér fáit.

@GNDL: "elég szarul fogjátok érezni magatokat a közelgő rendszerváltás után"

Nagy a pofád, lippsi. A nagy semmire.

200 év múlva itt még mindig Orbán Viktor kései utódai törvénykeznek majd a Várban, miközben a te unokáid Londonisztánban egy helyi muszlim kényúr szexrabszolgáiként vagy mosogatófiúkként keresik majd meg a kenyérre valót.
paraszthajszal 2019.03.06 08:22:46
@GNDL: „hanem már akkor is az Orbán- meg a Szijjártó család.”

Harmatosch próbálkozás ez, lypschykém. A Kádár-rendszerben sem Grósz alatt, sem előtte, sem utána nem a járási vagy kerületi párttitkárok vagy az egyszerű párttagok fújták a passzátszelet. A Ti D-209-etek vagy a pufajkás Gyulátok viszont már akkor is miniszterek voltak… Szóval erről ennyit.

„60+ és a halál között vannak, Kásler vagy Náray-Szabó például már most alig tudnak megszólalni a demenciától”

Sikerült kiválasztani két olyan, köztiszteletben álló, valóban idősödő professzort, akiknek – közéleti szerepvállalásuk dacára – azért igazság szerint a politikai súlya nem túl nagy (Kásler minisztersége dacára; de Náray-Szabó ilyesmivel se dicsekedhet). Kívánok mindkettejüknek jó egészséget, hosszú életet; de ha ne adj' Isten 2022 körül már visszavonulnának is a politikától, ez aztán aligha rogyasztaná meg a Fideszt.

Arról nem is szólva, hogy fontos szerepeket, frakcióvezetői, fontos miniszteri tisztségeket náluk sokkal fiatalabbak is viseltek/-nek, mások mellett pl. Gulyás Gergely (1981), Kocsis Máté (1981), Szijjártó Péter (1978), Lázár János (1975) és Rogán Antal (1972) mind frontvonalbeli politikusok (bár Lázár most a háttérben van). Államtitkári szinten pedig még Gulyáséknál is fiatalabbak vannak, a káderutánpótlással tehát nincs probléma.

„el nem viszi őket pár lámpavas”

Úgy tudom, a lippsikék és az „Y-generáció” nyaka se immunis azért a kötélre, így a lámpavas nekik is opció lehet (ha már az elméleti lehetőségeket vesézzük ki, ugye)…

„idén és jövőre is már meg lesznek szorulva EU-s forrásból, 2021-től legkésőbb pedig egy kurva eurocentet nem kapnak majd”

Meglátjuk mi lesz a következő ciklusban, de a helyedben azért nem innék előre a medve bőrére. A Tanácsban Viktornak is van azért még pár aduja (pl. bizonyos esetekben vétó), amivel még képes lehet kellemetlen perceket okozni egyeseknek…

És az uniós pénzeken kívül még lehetnek azért más tartalékok is. Úgy tudom pl. nektek lippsikéknek is van még azért némi pénzecske a bőrötök alatt… Bevándorlási különadót még mindig nem fizettétek be, ugyika? Vissza fog ez ütni előbb utóbb, kamattal és bírsággal nagyobbra hízhat az a összeg. ;-)

„Nektek pöcsöm Magyarországon végetek van”

A botnak meg két vége. De ha a lippsikék hátán törjük el, lehet még akár négy is!
Besokallt a Néppárt, hogy már megint hülyére akarja venni a Fidesz.  Hosszú távra eldönti a Fidesz (és Magyarország) helyét Európában, miként dönt most a miniszterelnök.  Piros sarokban: Macron, kék sarokban: Orbán az európai választások előtt...
paraszthajszal 2019.03.06 07:53:13
@Toportyán Zsóti: Mi van lippsi, már hajnalban fűt a tablettás bor? Élőben legyél ilyen bátor!
A strukturált párbeszéd diplomatanyelven azt jelenti, le se hajlandó hányni. ..
paraszthajszal 2019.03.04 18:25:45
@azigaziraptor: „cigány!
Így már igaz!”

Hello nácikám, látom te a „néppártosodás” dacára még mindig büszke rasszista vagy?

Vigyázz, most éppen nem szabadna kimutatnotok a fogatok fehérjét, mert az újonnan megtalált lyppschy barátaitoknak éppen most kell meggyőznie a filoszemita és antifa szavazóbázisukat, hogy Ti már teljesen megváltoztatok, őszinte megbánással tekintetek a múltatokra, és kebletekre ölelitek az összes romát és izraelita vallású, származású honfitársainkat is.

Szóval csak óvatosan ezzel a cigányozással, nehogy még a nagy közös választási győzelem, a „patás” elűzése előtt kiderüljön, hogy ugyanazok a bigott, előítéletes neonácik vagytok, mint eddig.
paraszthajszal 2019.03.04 22:21:13
@azigaziraptor: „Tán vitatod? :-)”

Hogy egy neonáci, rasszista görény vagy? Dehogy vitatom!

@Toportyán Zsóti: „Gazdád az elsőszámú neonácikok simogató”

Mesélj „barátom”, ki is barátkozik mostanában Sneider „Cigány- és Zsidóverő” „Roy” Tamással és Gyöngyösi „Zsidólistázó” Mártonnal?
www.origo.hu/itthon/20190213-sneider-tamas-ujnaci-dosszie.html
www.origo.hu/itthon/20190213-gyongyosi-marton-magyarazkodik-zsidolistazos-ugyeben.html
paraszthajszal 2019.03.04 23:38:10
@morpho: „Tudom, Merkelnek kurvára kell Orbán”

Merkelnek már kurvára mindegy, az ő karrierjét már Orbán se tudná megmenteni, szegény Mutti a pártelnöki tisztségből már kiebrudalva, utolsó kancellári ciklusában egyre inkább béna kacsaként kénytelen végignézni, utódai hogyan próbálják menteni a menthetőt, a migrációs politikájukat felülvizsgálva, a múlt hibáit és felelőseit feltárva. A Mutti még legfeljebb azon izgulhat, hogy az utolsó időszakot legalább engedjék neki végigcsinálni, ne utálják ki még idő előtt.
www.welt.de/politik/deutschland/article187053100/CDU-Partei-will-Fluechtlingspolitik-2015-ohne-Merkel-aufarbeiten.html

@MrzNur: „A Zorigótól (Kamuhírek Orbán seggéből...) hírt linkelni olyan, mint leugrani egy magas toronyból kötél és ernyő nélkül.”

Ez a hasonlat inkább a korábbi német migrációs politikára állna – ezt már a CDU/CSU is szívesen visszacsinálná, de már késő.

„Naponta legalább 11 késes támadás történik Németországban. Csak tavaly 4100 esetet jegyeztek fel.”
www.origo.hu/itthon/20190301-remalomma-valtak-a-nemet-mindennapok-keses-tamadasok.html
Az Átlátszó közölt portrét a kormány- és Fidesz-közeli Szijj Lászlóról, a Duna Aszfalt tulajdonosáról, abban szerepel ez a - feltehetőleg - drónnal készül kép. Szijjról eddig is tudni lehetett, hogy a Gellérthegyen építtet villát magának, de eddig nem láttuk, hol és hogyan él a rezsim egyik,…..
paraszthajszal 2019.03.04 16:56:25
@rasztaszív: Egy elhivatott, megszállott vállalkozó a hivatalos 40 órás munkahéten túl nemhogy évi 400, hanem akár 1000 órát is dolgozhat a vállalkozása sikeréért.

@maim: „te tényleg komolyan gondolod,hogy egy ilyen villát tehetséggel és elszántsággal lehet megszerezni”

Esetleg nagy-nagy szerencsével (megnyered a lottót – de mindenki nem lehet 5-találatos nyertes, csődbe is menne a Szerencsejáték Zrt.).

„Gondolod,hogy az átlagbérből élők tehetségtelen szerencsétlenek”

Az átlagbérből élők többsége az egyszerű alkalmazotti (beosztotti) létet választja (kisebb erőfeszítés, kevesebb kockázat – és kisebb ellentételezés). Abból sose lesz ilyen házad.

Ez nem azt jelenti, hogy semmihez nincs tehetségük, szakemberként lehetnek nagyon jók, de nem biztos, hogy tehetséges vállalkozók.

„Egy ehhez hasonló villa folyamatos seggnyalásból,félrenézésből és még ennél komolyabb dolgokból épül fel.”

Egy vállalkozóból biztos nem lesz gazdag ember, ha a kapcsolati tőke építéséhez, az üzletszerzéshez nincs érzéke. Te ezt nevezheted seggnyalásnak is, de az angolszász marketing szakirodalomban is azt olvashatjuk, hogy „A vevő a király!”, mert belőle él a vállalkozó. Ha valaki ezt az alapelvet nem érti meg, abból lehet ugyan jó, ügyes kezű szakember (pl. asztalos), de dúsgazdag üzletember soha.
A napokban két részeg férfi vert meg nőket, férfiakat vegyesen egy fővárosi szórakozóhely előtt. Mondhatnánk, hogy ok nélkül – de erre amúgy sem létezik indok. Azért bunyóztak, mert ahhoz volt kedvük és megtehették. Épp, mint a Fidesz – de az állampárt még azt sem mondhatja: bocs, részeg voltam...
paraszthajszal 2019.03.03 14:34:12
@Toportyán Zsóti: „Vona Gábort lebuzizó fajtádnak”

1. Hol és mikor buziztam én le Vonát? Soha, semmikor.
2. Egyáltalán miért foglalkoztatna engem egy bukott politikus nemi eltévelyedése (ha történetesen tényleg meleg)?
3. Mi köze ennek a jelen témához? Terelgetünk, terelgetünk, lippsikém?
paraszthajszal 2019.03.03 17:46:34
@az EU pénzek zsákolója: „nekem úgy tűnik, a Cziggányod”

Hello nácikám, látom te a „néppártosodás” dacára még mindig büszke rasszista vagy?

Vigyázz, most éppen nem szabadna kimutatnotok a fogatok fehérjét, mert az újonnan megtalált lyppschy barátaitoknak éppen most kell meggyőznie a filoszemita és antifa szavazóbázisukat, hogy Ti már teljesen megváltoztatok, őszinte megbánással tekintetek a múltatokra, és kebletekre ölelitek az összes romát és izraelita vallású, származású honfitársainkat is.

Szóval csak óvatosan ezzel a czigányozással, nehogy még a nagy közös választási győzelem, a „patás” elűzése előtt kiderüljön, hogy ugyanazok a bigott, előítéletes neonácik vagytok, mint eddig.

@Zoltan Hazafi: @morpho: „A kormány plakátolhat, a pártok nem”

Így van, plakátolni valóban tilos még, de ettől még más, szokásos kommunikációs csatornák felhasználhatóak a választókkal való kapcsolattartásra, de kampányolni még valóban tilos. Remélem ezúttal sikerül is betartanotok a szabályokat, és nem kell visszafizetni a kampánypénzeket, kár lenne, ha azokat a szép pártirodákat el kéne árvereznetek.

„Vagy te azt gondoltad reakciónak, hogy Fletó tart egy sajtótájékoztatót és reagál? Egy plakátkiállításra? Szóban?”

Ha a sajtótájékoztató derogál a kis drágának, akkor tőlem kiadhat írásos közleményt is. Úgyis leszarom, mit gondolnak.
• Orbán is érzi, hogy túllőtt a célon, ezért hamarosan személyesen igyekszik leszerelni a CDU elnökének aggályait  • Weber azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy most már aztán tényleg elég!  • Le Monde: amikor Közép-Európa belesüpped a korrupcióba, fontos volna, hogy az Európai Ügyészség első…..
paraszthajszal 2019.03.03 15:07:01
@Toportyán Zsóti: „Sajna gazdád mindenhez úgy ért mint a focihoz”

2015-ben 30 szűkös év után az első nagy válogatott tornára (eb, ahol a nyolcaddöntőbe is bejutottunk) jutott ki a válogatott; míg a gazdaságban rekordsebességű volt a növekedésünk. Ezek után érezhetően izzadtságszagú ez az erőlködés, amit előadtok.

Pampogás helyett inkább olvasgassál, művelődjél:
mindenszo.hu/most-erkezett-felminositette-magyarorszagot-a-standard-poors-az-ellenzek-mar-magzatpozban-bog/
mindenszo.hu/ettol-az-ellenzek-sirva-fog-fakadni-5-szazalek-folott-a-magyar-gdp/
• AKK a szőnyeg szélére állította Gulyás Gergelyt és Balog Zoltánt, akik a plakátkampány miatti nemzetközi botrányt igyekeztek elrendezni Berlinben  • Palotaforradalom érlelődik az Európai Néppártban Orbán Viktor ellen, mert vannak olyan pártok, amelyeknek fontosak az elvek és ami sok, az sok •…..
paraszthajszal 2019.03.02 10:51:19
@Toportyán Zsóti: „Ahogy elnéztem megint riadólánc van”

Ja, riadólánc van a szegény szopóágon lévő lippschikéknek, hogy jönni kell ajvékolni, mert süjjedőben a halyó!
mindenszo.hu/most-erkezett-50-felett-a-fidesz/
paraszthajszal 2019.03.02 11:10:33
@MrzNur: „Ja, és alkalmasint megérett a vágásra is”

Én úgy tudom, a lipschikék egyike-másika is érett lenne a vágásra. Bár te ránézésre értük rajonghatsz.
pestisracok.hu/gurmai-zita-oldalan-csak-ugy-omlik-a-gyuloletkampany-a-miniszterelnokot-is-felakasztanak/

@Ms.Cunnesburry: @taga20: „milyen rendcsinálás te szerencsétlen fityeszork?”

Sajnos az Országgyűlésben ezek a lippsikék szemtelenedtek el nagyon. Most már kínjukban csak echte btk-s cselekményekkel tudják felhívni magukat a figyelmet. Garázda, terrorista cselekményekkel (tévészékház-foglalási kísérlet, hamis tűzriadó keltése), az Országgyűlés működésének jogellenes akadályozásával (házelnöki pulpitus elfoglalása, közlekedés akadályozása, sípolás) próbálták lejáratni a parlament és legfőbb közjogi méltóságaink (házelnök, legfőbb ügyész, államelnök és miniszterelnök) tekintélyét.

Sajnos eddig a néppárti tagság miatt nem lehetett velük szemben keményebb eszközökkel fellépni, de nagyon itt lenne az ideje, hogy valaki móresre tanítsa őket, hogy örökre megjegyezzék, hogy a köztévé és a parlament nem játszótér.
paraszthajszal 2019.03.02 19:10:22
@Orbán veje: Hello haver, látom a mondanivalód ma is (mint minden másik napon) kimerül a nemzeti érzelmű kommentelőkkel szembeni közönséges gyalázkodásban, személyeskedésben, érvekkel ismét nem sikerült hozzájárulnod a színvonalas vitához.

Nem akarsz a változatosság kedvéért egyszer a személyek helyett inkább a témával foglalkozni?

De ha a Néppárt-téma nem is tetszik annyira (kicsit már tényleg uncsi), akkor pl. megpróbálhatod megmagyarázni azt is, hogy hogy száguldhat a Magyar gazdaság rekordsebességgel, ha a gazOrbánék a lopáson kívül nem értenek semmihez?
mindenszo.hu/ettol-az-ellenzek-sirva-fog-fakadni-5-szazalek-folott-a-magyar-gdp/
Idáig 9 párt támogatja, hogy a Néppárt vegyen búcsút a Fidesztől, már a CDU-CSU is megingott.  Weber szerint nagyon gyorsan döntést hoznak a magyar EPP-tagság ügyében, de jó volna, ha Orbán megkövetné Webert. Az európai konzervatívok akár már március 20-án, egyszerű többséggel megszabadulhatnak a…..
paraszthajszal 2019.03.02 11:27:17
@István Tamasi: „Annyi bizonyára történik, hogy még a saját maga elképzelt esélye is elszállna O1G-nek, hogy egyszer meghatározó vezére lehetne Európának.”

Ezt a butaságot amúgy mégis honnan veszitek? A b1 élénk fantáziával megáldott szerzőcskéin, néhány lippsikén kívül senkitől nem olvastam olyat, hogy Orbán bizottsági elnöki tisztségre vágyna.

De egyébként ha lennének is ilyen törekvései, ezek megvalósítására a túlfejlett liberális, bevándorláspárti szárnnyal rendelkező Néppárton belül pont nem lenne (lett volna) sok esélye; sokkal inkább egy új pártcsalád tagjaként lehetne erre halvány esély, ha az európai pártok erőviszonyai a liberális vonal kárára rendeződnek át radikálisan. (De ehhez még minimálisan 8-12 év kellene.)
paraszthajszal 2019.03.02 12:48:36
@DeiFlagellum: „A lényeg ismét NEM a »kizárás-nem kizárás«”

Ja, a lényeg még mindig az, hogy Magyarországon ki adja a főnit, márpedig ezen a téren most se álltok jól: mindenszo.hu/most-erkezett-50-felett-a-fidesz/

„AZ EPP elég sok szarból kihúzta O1G-t és a fityiszt, elsikált neki sok szemétséget, és mindig elsikálta a dolgokat” „Ha kizárják, akkor a legnépesebb és legbefolyásosabb pártcsalád nem fog segíteni nekik”

Ja, „szarból kihúzta”, „mindig elsikálta”, aha, persze, mint a 7-es cikkelyes szavazásnál is, mi…? Szóval szolidaritási érv kilőve, ez eddig se működött így.

„jönnek majd az uniós szankciók”

Sajnálatos módon lippsikém, a 7-es cikkes eljáráshoz még mindig konszenzus kellene a Tanácsban, márpedig a lengyelek ezt nem fogják megszavazni (btw. a kormánypártjuk a PiS, ami nem néppárti, mégis, ők viszont tényleg szolidárisak velünk).

„Kemény pénzmegvonások, stb., stb., stb., ami sokkal jobban fáj majd O1G-nak, mint bármi más”

Hát erre azért várhattok még egy darabig, ui. erre (a 7-es cikkes eljáráson kívül, ami nem fog átmenni) egyelőre még a jogalap sincs meg nektek, a következő ciklus uniós pénzelosztása pedig a britek kiszállása miatt egyébként is kemény meccsnek ígérkezik – nem csak Orbán számára.

Ráadásul az esetlegesen kieső pénz egy részét akár más forrásból is pótolhatjuk, pl. Budapestre költözik a Nemzetközi Beruházási Bank is. Na meg ideje lenne a lippsi NGO-k pénzecskéit is megcsapolni picit, mert a madarak azt csicsergik, hogy mindeddig elfelejtettétek befizetni a bevándorlási különadót, ugyika? Pedig a NAV türelme nem tart majd örökké…
Marslakó elégedetten csettintett mind a 3 nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margitszigeten milyen praktikus leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kiirtásával. Amikor legutóbb itt járt még minden ronda zöld volt és a lombok beleakadtak a leszállóegységbe, alig tudta földre manőverezni…..
paraszthajszal 2019.03.01 15:19:21
„Figyelj migránskám. Az, hogy az óra 4700 forintot mutat nem azt jelenti te szalajtott réti nigger, hogy ennyit fizethetsz. Este van és este a dupláját kell ám nekem adnod, különben leverem a sorosista buzi pofádat.”

Viccesnek gondoltátok magatokat (nagyon erőltetett), de speciel az irománynak ez a része fején találja a szöget. Mert azt csak a hülyék gondolják, hogy ezek a szegény „szírek” (akiknek papírjuk persze nincs a szírségükről) idáig gyalogolnak majd Aleppóból. Erre pedig egy egész iparág épült rá, akik hasonlóan lehúzós, rossz arcok, mint a mesebeli hiéna taxis.

„More than 90% of these irregular migrants used facilitation services at some point during their journey. In most cases, these services were provided by migrant smuggling networks. (…)
A migrant’s journey takes them from their country of origin through a number of transit countries to their eventual country of destination. Migrant smugglers and other criminals offer a wide variety of often highly priced services throughout this journey. These facilitation services include the provision of transportation, accommodation and fraudulent documents. (…) Migrant smuggling is a highly profitable business. In most cases, migrant smuggling services require limited investment by the networks involved and are in persistent high demand.

A rough estimate of the yearly turnover of migrant smuggling can be produced by multiplying the approximate number of irregular migrants reaching the EU, most of whom were facilitated, with the average cost of the facilitation services provided by migrant smuggling networks. Overall, the estimated criminal turnover associated with migrant smuggling to and within the EU is between EUR 3 - 6 billion for 2015 alone.”
www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/migrant_smuggling__europol_report_2016.pdf

Gyanús, hogy akik itt nálunk nagyon propagálnák ezt a bizniszt (Migration Aid – Éjjeli Őrjárat”; Helsinki Bizottmány, Amnesty stb.), azoknak részesedésük lehet ezekben a hálózatokban…
Orbán a politikai antiszemitizmussal végképp elvetette a sulykot, ezért nem lehet tovább halogatni, hogy kirakják az Európai Néppártból;  A skandináv, balti, holland és luxemburgi konzervatívoknak végképp elegük van Orbán Viktorból, már a németek sem dédelgetik, de azért a szakítástól ők még…..
paraszthajszal 2019.03.01 06:48:30
@Orbán veje: „Remélem a Néppárt kibassza a diktatúraépítő fideszt a soraiból a picsába”

Be careful what you wish for; you just might get it.

Ebben az esetben végre lendületesen végrehajthatnánk a mocsárlecsapolást, lippsimentesítést az oktatási-tudományos-kulturális szférákban is, keményen seggberúghatnánk az akadékoskodó lippsikéket.
paraszthajszal 2019.03.01 08:31:18
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Már bocs, de ez az agyonlövetés mégis honnan jött?! Faji-vallási alapú megkülönböztetésről, zsidóüldözésről szó sem volt..Emlékeztetnélek arra, hogy mostanság éppen az „egyesült ellenzék”, köztük a balliberális pártok kokettálnak a korábban bizonyítottan neonáci (Sneider „Roy” Tamás), zsidólistázásra buzdító (Gyöngyösi Márton) politikusokat a frontvonalban tudó szélsőjobbal.

Amiről én beszélek, az csak annyi, hogy a továbbiakban nem szabad hagyni (a korábban rosszul értelmezett „autonómia” nevében sem), hogy az állami pénzből fizetett egyetemi oktatók, tudósok a tulajdonképpeni feladatuk (a nemzetgazdaság kiszolgálása képzett szakemberekkel, hasznosítható kutatási-innovaciós eredményekkel) helyett a katedrán pártpolitizáljanak; haszontalan, kökdöknéző „kutatásra” pazarolják az adófizetők pénzét. Teret kell adni a szolgáltatási szemléletnek: azt kutassák, azt oktassák, ami a kormányzat, a tudománypolitika irányítói szerint szükséges, ne azt, ami „jólesik”.

Aki meg ezt nem hajlandó elfogadni, hepciáskodik, a kormány ellen próbálja hangolni a hazai és nemzetközi közvéleményt, azt ki kell rakni, mint macskát szarni; hasznosítsa csak a „szakértelmét” a versenyszférában! (Ha akarod, nevezheted ezt B-listázásnak, én ezt természetesnek, alapvető elvárásnak gondolom.)
Viktor korábbi szóvivője a BBC Hard Talk című műsorában szerepelt, amikor bakot lőtt. A riporter megkérdezte tőle, hogy miért vannak utcán a nemzetközi felháborodást kiváltó Soros-Juncker plakátok. Ő meg azt válaszolta, hogy hát azért, mert kampányidőszak van...
paraszthajszal 2019.02.27 17:07:07
@GNDL: „De, egészen konkrétan a Fidesz-KDNP _politikai_ véleményét tükrözi a kampány”

A tájékoztató kampány nagyrészt TÉNYEKET tükröz. Mire készül Brüsszel, mit szeretne csinálni. A cél az, hogy ezen tények, információk birtokában, felelős, jó döntéseket hozhassanak a polgárok.

„maga az Európai Bizottság cáfolta pontról pontra a kampányban megfogalmazott _politikai_ állításokat”

Nem cáfolta, hanem megerősítette (így nem egyszerűen politikai állítások, hanem tények):
„Brüsszel beismerte, hogy a kormány által bemutatott elképzelések léteznek, és beismerte, hogy ezek a tervek növelnék a bevándorlást Európába, ezért a kabinet szerint veszélyesek”
„Az Európai Bizottság megerősítette, hogy létezik egy jogi előterjesztés a bevándorlók kötelező szétosztására, és változatlanul szorgalmazzák az EU-n kívülről történő áttelepítéseket is egy egységes uniós keretrendszerben - fejtette ki [Dr. Kovács Zoltán] államtitkár.
A brüsszeli testület elismerte azt is - folytatta -, hogy a például Görögországban tartózkodó migránsok bankkártyákat kapnak, amire eddig több mint 110 millió eurót fordítottak. (…)
A bizottság »bevallotta« továbbá, hogy meg akarják erősíteni a Brüsszelből irányított határvédelmi rendszert - mondta Kovács Zoltán, emlékeztetve Angela Merkel német kancellár korábbi szavaira, miszerint ez csak a tagállami szuverenitás csorbulásával érhető el. Hozzátette: »elismerték azt is, hogy az Európai Parlament (EP) elfogadta a migránsvízumokról, az úgynevezett humanitárius vízumokról szóló előterjesztést, ez pedig gyakorlatilag az előkészítése annak, hogy a bizottság melléállhasson«”
www.origo.hu/itthon/20190226-kovacs-zoltan-europai-bizottsag.html

„az Európai Bizottság cáfolatait kellene a kormányzatnak cáfolnia”

Nincs mit még egy körben megcáfolni, ha az érdemi állítások valóságalapját a Bizottság elismerte vagy állításaival tartalmilag maga támasztotta alá.

„hogyan működik az EU”

A formális eljárásokról bárki, aki akar, a Szerződések révén tájékozódhat. Még ez sem egyszerű, így bárki, akinek a munkájához mindez nem szükséges, nem könnyen igazodhat ki ebben, illetve előfordulhat olyan tévedés, hogy valaki a sokszor zavarba ejtően hasonló nevek között megbotlik, persze egy újságírótól, tévéstől ez valóban csúnya hiba/tájékozatlanság, de mennyiben számonkérhető egy ilyen hiba a kormányon? Szerintem semennyire. (Pláne, hogy a HírTV nem a közmédia része.)

„az Európai Bizottság tisztségviselőit az az Európai Parlament szavazta meg, amelynek összetételéről idén májusban is dönteni fognak, maguk az EU tagállamok választópolgárai”

Terelsz barátocskám, hol és mikor hatalmazták fel a MAGYAR választópolgárok az uniós intézmények ilyen-olyan tisztségviselőit, tagjait, kiskutyafüléit arra, hogy kötelező kvóták alapján MAGYARORSZÁGRA telepítsenek be migránsokat? Az a fajta gyenge és közvetett legitimitás, ami a Bizottság Európai Parlamenti jóváhagyásából következik, legfeljebb arra érv, hogy májusban jól át kell gondolnunk,hogy kire adjuk a szavazatunkat, hogy a következő Parlamentben és Bizottságban már ne válhassanak dominánsá a bevándorláspárti politikai erők.
paraszthajszal 2019.02.27 17:41:56
@GNDL: „Pedig sorolhatnád, elég rövid lehet a lista”

Itt megnézheted a listát: mindenszo.hu/ime-igy-lopta-szet-a-fidesz-az-orszagot-7-ev-alatt-teljes-lista/

„»Nem cáfolta, hanem megerősítette«

Ööö: ec.europa.eu/hungary/news/20180225_eu_migration_policy_facts_hu :D”

Mégis min vigyorogsz? Cukormázba csomagolva ugyan, de ott van benne a megerősítés:
„Íme a tények:
Humanitárius vízumok? Az Európai Parlament korábban elfogadott egy határozatot, amelyben arra kéri a Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetéséről”

Ezt mondta Kovács is? Ezt mondta Kovács is. www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-630.712+01+DOC+PDF+V0//HU&language=HU

„Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége? Az Európai Bizottság javasolta, hogy hozzanak létre egy európai Menekültügyi Ügynökséget”

Tehát van javaslat ilyen ügynökségre, ez is pipa.

„Bankkártyák a bevándorlóknak? A regisztrált menedékkérők minden országban bizonyos juttatásokat kapnak, hogy fedezni tudják alapvető szükségleteiket. Görögországban létezik egy olyan program, amelyben az Európai Bizottság ad ilyen támogatást, mégpedig nem készpénzben, hanem előre meghatározott összeggel feltöltött, mindenki számára sokkal biztonságosabb és ellenőrizhetőbb készpénzkártyák formájában”

Ezt mondtuk? Ezt mondtuk! stb.

„Egyrészt nincs kötelező kvóta”

Akkor biztos ez az ítélet is csak tévedésből született arról, hogy az olasz, görög migránsokat KÖTELEZŐ átvenni:
curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2017-09/cp170091en.pdf

„van ez úgy hogy tudod, a többség szokott dönteni”

Van ez úgy, de akkor meg ne is tessék itthon se pampogni, amikor a többség úgy dönt, hogy a muszlim migránsaitokból nem kérünk, EGY SE JÖJJÖN, fogadja be őket a Juncker meg a Verhofstadt, lehetőleg a saját házába!

„olyan témákba szóltok bele amiről halvány lila fingotok sincs”

De még mennyire, hogy van!

És ha mi Magyarok azt akarjuk, hogy az összes libsi a muszlim migránsokkal együtt takarodjon a halál faszára, akkor el is fogjuk érni, hogy eltakarodjanak a halál faszára. Aztán ott jogászkodhattok kedvetekre, mehettek még Strasbourgba is, itten nektek többet már nem osztanak lapot.
paraszthajszal 2019.02.27 22:56:10
@GNDL: „Tehát nem az Európai Bizottság, hanem az Európai Parlament, ugye. Ennek ellenére a »tájékoztató« kampányban Junckert mutogatjátok” „ebben az Európai Tanácsnak és az EP-nek kellene határoznia. Megint csak szó sincs Junckerről”

A plakáton KÉT ember szerepel, Soros György és Jean-Claude Juncker, a képláírás pedig az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”, amely a figyelemfelkeltés céljával tömören, egy mondatban fogalmazza meg az üzenetet, ami TERMÉSZETESEN nem csak a Bizottságról, hanem más uniós intézményekről, döntéshozókról, így az Európai Parlamentről is szól, ahol szintén ott ülnek Soros György emberei (pl. Judith Sargentini)

Az, hogy ezen intézmények hivatalos székhelye nem feltétlenül Brüsszel, hanem Strasbourg vagy Luxemburg, egy irreleváns technikai részletkérdés, amin maximum a tudálékos libsikék szeretnek lovagolni (de ha akarjátok, akkor ti szapulhatjátok akár Strasbourgot is, ha az általatok most hőn szeretett nyugati „liberális demokráciák” egyikében a nyílt utcán erőszakolják meg a feleségetek vagy a lányaitok a most betelepített „menekültek”).

Viszont azt, hogy kormány kritikájának tárgya korántsem CSAK a Bizottság, hanem a többi uniós intézmény is, a lehető leghivatalosabb, legautentikusabb forrásból tudjuk:

„Az európai parlamenti választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.(…)

Kitért továbbá arra, hogy az EP is több migrációt elősegítő döntést hozott, sok-sok milliárd forintot akar adni például a bevándorlást támogató civil szervezeteknek.”
www.origo.hu/itthon/20190222-orban-viktor-az-embereknek-joguk-van-tudni-mire-keszul-brusszel.html

„Amely felkérést az Európai Bizottság visszautasított. A történetnek itt van vége”

Helyett: egyelőre itt van vége. A Bizottság magyarázata is azon csúsztatások közé tartozik, ami technikai értelemben lehet igaz, de valójában nem a történet megnyugtató lezárása.

Az lehet, hogy a már „béna kacsa” fázisba lépett Juncker-bizottság a leköszönéséig hátralévő időben, az EP-kampány idején már nem tervezi a parlamenti kezdeményezés felkarolását, jogszabály-javaslat benyújtását, de mivel ez egy politikai jellegű döntés, egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy a még idén hivatalba lépő utódjaik sem fogják, különösen, ha netán nem a néppárti, hanem neadjisten, a szocdem vagy liberális jelölt kerül a Bizottság élére (ezért se mindegy az sem, hogy hogyan, kire szavaznak a Magyar és uniós választópolgárok).

„Nem ezt mondta ki a bíróság, csak azt, hogy a miniszteri tanács határozata jogszerű volt, ugyanis a kormányzat ezt kérdőjelezte meg: index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/06/az_europai_birosag_dontese_a_kvotaperben_1294_menekult_befogadasa/

És tartalmilag miről volt itt szó? 1294 menekült kötelező Magyarországra telepítéséről, a kormány és a választók akarata ellenére, különben szarrá bírságolnak minket! És ezt maga az Index cikk írja:
„Az Európai Bizottság magyar tagja, Navracsics Tibor már majdnem másfél évvel előre figyelmeztett, hogy a testület az ilyenkor szokásos eljáráshoz nyúlhat, ami júniusban be is indult. Ez kezdetben oda-vissza levelezésből áll, ennek a szakasznak értünk június végén az utolsó lépcsőjéhez.

Ha egy hónapon belül nem érkezik kielégítő válasz, az Európai Bíróság elé kerül az ügy, azaz épp mostanában várható ez a lépcső. Utána pénzbírság lehet belőle, ha nem kezdünk el menedékkérőket átvenni Görögországból és Olaszországból.”

A veszély, amivel egy rossz összetételű, bevándorláspárti többségű Parlament és Bizottság járna, pontosan az, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések megfúrására csak a Tanácsban lesz lehetőség. (Pl. a kötelező kvótára tett javaslatot is újra felmelegítik.)

„Én személy szerint leszarom ezt a migránsozó rettegéseiteket”

Szerintem pont addig fogod leszarni, amíg nem a te rokonaidat fejezik le a karácsonyi vásáron vagy erőszakolják meg a nyílt utcán.
www.origo.hu/nagyvilag/20180909-mindennapossa-valt-a-migransok-elkovetett-szexualis-eroszak-europaban-rengeteg-not-eroszakoltak-meg.html
www.baon.hu/orszag-vilag/karacsonyi-vasarok-a-terrorfenyegetettseg-arnyekaban-1628521/
Orbán rátesz egy lapáttal a Juncker elleni kampányra, a Néppárt nagy dilemmában van, hogy miként "honorálja" a produkciót, a Horvát Parasztpárt azonban már döntött: ott hagyja az egész konzervatív bagázst. Orbán, Trump, Putyin, Kickl házi olvasmánya az 1984, amely irodalmi formában mutatja be a…..
paraszthajszal 2019.02.27 07:47:11
@rallus:
„Sokkal korrektebb lett volna azokat a képeket kiplakátolni, ahol Juncker úr hősként küzd az isiász ellen” :-))))

Ha valaki még nem látta volna: www.origo.hu/itthon/20180715-juncker-botladozas-isiaszok.html
• Valami érlelődik a Néppárton belül a Fidesz miatt, de senki se gondoljon küszöbön álló szakításra  • Nem ártana, ha Németország tekintettel volna Európa jövőjére és belemenne bizonyos kompromisszumokba Macron tervének valóra váltására, mert különben széteshet az unió  • Közép-Európa lényegesebb…..
paraszthajszal 2019.02.26 19:32:28
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Magyarul tolvajkodott a gazdád, és rajtakapták. Ezt még a feketeöves fideSSfasszopók is elismerik, sőt a gazdád maga is.”

1. Ellentétben veled, cicus, nekem nincsen gazdim, a kommentjeid alapján Téged bizonyára Soros György „patrióta” (khm!) finanszíroz, én viszont semmilyen megbízási vagy munkaviszony jellegű jogviszonyban nem állok sem Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrral, sem Kubatov Gábor pártigazgatóval.

2. Közönséges rágalom, hogy a miniszterelnök úr az Elios-szerződésekből bármilyen anyagi előnyt realizált volna, természetesen soha semmilyen „tolvajkodást” nem ismert el sem ő, sem a kormány. Egyébként, amint azt korábban jeleztem is, ezt az ügyet az illetékes hatóságok már bűncselekmény hiányában lezárták, így hiába is trollkodtok, már kidurrant a lufitok. pestisracok.hu/az-ellenzek-egyik-legszomorubb-napja-buncselekmeny-hianyaban-szuntette-meg-a-rendorseg-az-elios-ugy-nyomozasat/
paraszthajszal 2019.02.26 20:39:06
@sinus67: … lábakon állt a politikailag motivált gyanúsítás, el is hasaltatok már a nyomozati szakaszban!
paraszthajszal 2019.02.26 22:32:26
@sinus67:
„És az ő magyarázkodásukra hivatkozol!”

Basszus, ember! Te teljesen szenilis vagy? Ezt kérted te: @sinus67: „Mellesleg meséld már el, miről tájékoztatja a kormány a nagyérdemüt?”

Kérésedre én beidézem neked egy államtitkártól (ennél hivatalosabb kormányzati forrást nehéz lenne találni), hogy miről fog szólni a tájékoztató kampány, erre picsogsz itt nekem, hogy „az ő magyarázkodásukból idézem”.

Ki a franctól idézném azt, hogy miről fog szólni a kormányzati tájékoztató kampány, ha nem a kormányzattól.

„az EU hivatalos honlapjáról, az ülések jegyzőkönyveiből”

Te, mi a rákot képzelsz rólam – azt hiszed engem csak így csicskáztathatsz? Én megtettem, amire kértél, elmagyaráztam, miről szól a kormány tájékoztató kampánya – hogy ez a kormányzati tájékoztató kampány téma volt-e valamilyen EU ülésen (milyen ülésen? parlamenti ülésen? bizottsági ülésen?), de őszintén szólva, nem is érdekel – nyálazza át a jegyzőkönyveiket, akinek két anyja van.

Ha az államtitkár által hivatkozott humanitárius vízumra vonatkozó, az európai parlamenten már keresztülnyomott javaslatra gondolsz, azt itt találod:
www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-630.712+01+DOC+PDF+V0//HU&language=HU (magyarul) vagy www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-630.712+01+DOC+PDF+V0//EN&language=EN (angolul)

A kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés: curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2017-09/cp170091en.pdf (az előzményeket is hivatkozza).

„totál felesleges veled vitázni!”

Azzal valóban felesleges vitázni, ha kérsz valamit, én meg megcsinálom. Azt nem vártam ugyan, hogy meg is köszönd, de azért ez a stílus eléggé elgondolkodtat, hogy máskor is tegyek-e eleget egy ilyen kérésnek.
A Néppárt alighanem jobban járna, ha eltávolítaná soraiból a Fideszt, ám akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...) ; A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról; Az…..
paraszthajszal 2019.02.25 18:29:30
@rasztaszív: Feltéve, ha nem állnak fent kizáró okok, amelyekből párat már felsoroltam.
paraszthajszal 2019.02.25 18:41:46
@rasztaszív: Hát ezek közül max. a letartóztatás esete vonatkozhatna rám. Kiutasítani magyar állampolgárt az országból nem lehet, ugyanígy nem értelmezhető magyar állampolgárra az, hogy terhet jelent a szociális ellátórendszerre, sem a munkavállalási engedély nélküli munkavállalás vagy a 90 napon túli tartózkodás tilalma (amelyek megszegése szintén a migráns kipenderítésével járhat).
paraszthajszal 2019.02.26 21:06:54
@csakegyvalaszto: „a különböző Fideszes álláspontok evolúcióját soroltam el, és már nem látok köztük kohéziót”

A Fidesz és a kormány migrációval kapcsolatos alapelve egyértelmű: „a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni”. www.origo.hu/itthon/20190226-orban-a-bajt-nem-kell-europaba-hozni.html

Természetesen ez NEM azt jelenti, hogy a határontúli Magyaroktól meg kell tagadni az állampolgárságot vagy a befogadást, ez nem migrációs politika kérdése, hanem a nemzeti összetartozásé. Persze ezt egy magadfajta lippsi nem érthezi, mert nektek még a székelyekről is csak a „román” (23 millió román) jut eszetekbe.
A totális tudathasadáson túl immár az értelmetlenség sem probléma az állampárt számára. Az uniós választások előtti „tájékoztató” kampánnyal nem csupán saját magukat köpik szembe, de a józan észt is...
paraszthajszal 2019.02.26 15:28:13
@Zoltan Hazafi: @Peter Götz:
Libtards = sore losers.
paraszthajszal 2019.02.26 15:48:26
@Zoltan Hazafi: „ A vesztes te leszel, parika”
Tavaly áprilisban kiütéssel győztünk – visszavágó idén májusban, de eddig ott se áll jól a szénátok…

„Már ide tart fél Dél-Amerika”
Hazugság, csak a magyar származású venezuelaiakat fogadjuk be.

„egyszer ez sem fog segíteni rajtatok”
Reménykedni lehet, libbantkám: két hónap – és eljön az igazság pillanata!
paraszthajszal 2019.02.26 17:46:49
@Zoltan Hazafi: „kiebrudalják a Fideszkét a néppárti akolból”

Ez a szappanopera már hónapok óta megy, eddig is csak a nyálatokat csorgattátok erre, minden eredmény nélkül.

De ami a számotokra a legszomorúbb lehet, hogy ha még be is jönne ez a várakozás, ugyan mi a fenétől lenne akkora katasztrófa nekünk, ha tényleg megtörténne a szakítás a részben lippsi, sorosista téglákkal is gyengített Néppárttal?

Akkor majd alakít vagy választ magának másik pártcsaládot a Fidesz; ez még új esélyt is adhat: egy erős bevándorlásellenes frakciót lehet alakítani az EP-n belül, amire a Fidesz részéről biztosan meglesz a nyitottság.

„Ez lesz a nagy győzelem?”

Nem, a nagy győzelem az EP-választáson várható, ahol az ellenzék a számunkra legpesszimistább becslések szerint sem szerez (együtt sem) annyi mandátumot, mint a Fidesz-KDNP, akik a mostani várakozások szerint eggyel növelhetik a mandátumaik számát a legutóbbi választásokhoz viszonyítva.
index.hu/kulfold/ep/2019/02/18/ep-valasztas_mandatum_momentum_parbeszed_kutyapart_mkkp_europai_parlament/
Mondjuk ehhez az kellett, hogy bíróság kötelezze őket erre. ..
paraszthajszal 2019.02.25 20:18:50
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
„anyszomorítóan mélysötét illibbant, az ugyanaz!”

Lippsikém, a zOrbánék akartak zsidókat listáztatni, vagy a Gyöngyösiék?

Ki is jött azzal, hogy meg kéne nézni, nem Jaffa-e véletlenül az a narancs?

Kik is voltak azok, akinek a legsötétebb nyilas időket idéző megnyilatkozását a Fidesz-KDNP-kormány államtitkára, Fónagy János tette helyre?

Koalíciós partnerünk pedig már van, a KDNP – együtt kényelmes, 2/3-os többségünk van a parlamentben, mi a fenének kéne nekünk bárki más, pláne az egykori neonácikat dédelgető, de a hatalomért Simicskától Gyurcsányig bárkivel összefeküdni hajlandó Jobbik?

Ha már újnyilasokat akarnánk a kormányba (de nem akarunk, mert minek?), akkor legalább a karakán, a baloldallal nem kokettáló Mi Hazánkat választanánk, de semmiképpen nem ezt a Jobbikot.
paraszthajszal 2019.02.26 06:56:22
@vajdasagi: „De nyilván a Juhász Péterékre azért szavaztak kevesen, mert az LMP-re, a Jobbikra, a Momentumra szavaztak, hiszen azoknak nagyobb esélye volt.”

Ó, a Momentumra?! Az más, úgy megértem, hiszen ők bejutottak…

Ja, nem :DDDD

Ami a ti szempontotokból szomorú, hogy még ha e pártokra adott szavazatokat összeadnánk is, akkor se lennétek a fasorban se hozzánk képest. ;-)

@Pop40: „A Geci vajdád bukása után a börtönben is nektek lesz, tolvaj bolsi.”

De harciasnak tetszik lenni, lippsikém. Csak nehogy aztán a végén Te kerüljél a hűvösre a nagy lelkesedésben.

A nemzeti oldal bukására pedig még várhatsz egy darabot. Addigra szerintem már a hamut is mamunak mondod majd. :DDD

„Varga nyilatkozat”

Mi is lett a sztori vége?

Emberünket új vágták ki, mint macskát szarni?

Szóval erről azt hiszem ennyit…
Ha a magyar miniszterelnök nem lép egyet hátra, még az európai választás előtt a Néppárton kívül találhatja magát. Timmermans szerint Orbán Weber Achilles-sarkát jelenti a Bizottság elnöki tisztéért vívott csatában.  A fiataloknak még nincs egzisztenciális vesztenivalójuk és a múltjuk miatt sem…..
paraszthajszal 2019.02.24 22:55:53
@Látens Inszinuáció: „Mi a helyzet a Nagy Helga sztorival?”

Blanka, nem Helga.

És egyébként azóta sem posztolta senki a félévi bizonyítványát, nem derült ki, hogy ténylegesen mennyire jó tanuló (vélhetően semennyire), csak az, hogy ő tagadta, hogy három tárgyból bukásra állna, a suli erről a tanuló személyiségi jogaira tekintetel hivatalosan nem adhat ki infót, és mindenki eldöntheti, hogy a mocskos szájú csajnak hisz, vagy a Riposzt informátorának.

Ami biztos, hogy Nagy Blanka maga is azt nyilatkozta, hogy „augusztusig kivonja magát a politizálásból”*, NEM pedig pl. júliusig, ami azért azt sejteti, hogy nyáron a saját várakozása szerint is lesz még dolga a tankönyvekkel?

* nepszava.hu/3025786_augusztusig-nem-politizal-nagy-blanka
paraszthajszal 2019.02.25 06:52:35
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Fasz közöd van hozzá”

Ha már ő az új lángoszlop, a fény az éjszakában, akit az ellenzéki választók csodálnak, azért számukra is informatív lehet, ha kiderülne, hogy a mocskos szájú azért Blankácska mégse lehet akkora vátesz, ha a középiskolás matek is túl nagy falat neki.

„Nem csak ő tagadta, de a gazdád láncos kutyái is”

Te hülye vagy, basszus!

A helyreigazítás közzététele nem jelenti azt, hogy valójában ne gondolnák igaznak az eredeti cikket, ez csupán egy jogi kötelezettség, amelyet bíróság vagy bírósággal való fenyegetés révén értek el náluk.

Ha pl. a fülest az érintett tantestület egy névtelenséget kérő tagjától kapták, de tárgyi bizonyítékot (pl. azt a bizonyos bizonyítványt) nem kaptak hozzá, akkor közvetlenül bizonyítani nem tudják ugyan a rossz tanuló voltát, de továbbra is meg lehetnek győződve arról.

Valódi választ csak akkor kapnánk, ha Blankácska (vagy egy jóakarója) kiposztolná a szkennelt bizit a nyilvános internetre, hadd lássuk benne a jeleseket; de van egy olyan érzésem, hogy azért a hökgy annyira mégse érzi az eredményeit dicsekvésre alkalmasnak.
paraszthajszal 2019.02.25 21:14:51
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
„2010 és 2017 a mi költésünk is sokat nőtt. A régiós országok hitelből vertek ránk 10%-ot?”

Államadósság/GDP arány:
Magyarország 2010: 80,2%, 2017: 73,3% –6,9%: Sajnos még mindig magas, ezért a törlesztés a GDP-nk igen nagy hányadát emészti fel a régiós versenytársainkhoz viszonyítva, ezt a magas rátát az El Qró-koalíció hagyományozta ránk (és ne fogjuk a válságra, hiszen a válságig is jelentősen növekedett az I. Orbán-kormány 2002-es leköszönésekor tapasztalt szinthez képest; persze egy jó részét még Kádár atyánk hagyta ránk, akit szintén csak az AIC folyamatos növelése érdekelt, a GDP stagnálása idején is).

Románia 2010: 29,7% 2017: 35,1% +5,4%: Még mindig egészen alacsony szinten van, de egyértelműen nőtt, el lehet mondani, hogy a románok valóban hitelből költöttek többet. De van mire elereszteni a gyeplőt, hiszen a magyar MSZP-SZDSZ kormány leköszöntekor a román államadósság értéke kevesebb, mint a maastrichti küszöbérték fele volt.

Bulgária 2010: 15,3% 2017: 25,6 +10,3: Ugyanaz a tendencia, mint románéknál, csak hatványozva. De megtehették, hogy berúgták az állami stimulus pörgette hajtóműveket, hiszem a maastrichti határérték negyedéről inultak; ilyen alacsony szint mellett a törlesztés nem von el jelentős erőforrásokat a gazdaság egyéb szereplői, a háztartási fogyasztás elől.

Görögország 2010: 146,2% 2017: 176,1% 29,9%: Ők az elrettentő példa, hogy mi lett volna, ha az El Qrás még egy-két cikluson keresztül folytatódik. Pedig közben az AIC és a GDP már nem nőtt, hanem csökkent az EU-28-hoz képest! A tanulság, hogy ha az államadósság átlép egy küszöbértéket, akkor már csak sziszüphoszi erőfeszítések, óriási áldozatok árán állítható meg az adósságlavina. Ezért se volt Orbánéknak más választása, mint a takarékoskodás, mégha ez a fogyasztást visszafogta is. A fenntarthatóság fontosabb, mint a hedonizmus pillanatnyi öröme.