Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_magyar_ember_

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Manapság egyre több mobilgyártó jön rá arra a szomorú igazságra, miszerint a specifikációk és a készülékek valódi képességei csak másodlagosnak mondhatók az eladásokat tekintve. Sokkal fontosabb ugyanis az adott típus vagy épp az egész cég marketingje. Ide értendőek a szlogenek, a megvásárolt…..
Ha friss formában már nem beszerezhetők a nyári gyümölcsök, megtaláljuk őket aszalt változatban is. Az aszalt gyümölcsök előnye nemcsak a tartósság, hanem az egészségünkre gyakorolt jótékony hatása is. Változatos módon felhasználhatók az étkezések során is. Mi most az országosan kapható aszalt…..
_magyar_ember_ 2020.12.04 12:03:33
@maradokapénzemnél: jobban utánolvasva:

"A magasabb hőmérséklet tartományban már néhány fok is jelentős eltérést mutat a lebomlási sebességben. A kísérletek azt mutatták, hogy a C-vitamin lebomlása a gyümölcsben, zöldségben már a leszedés pillanatában megkezdődik.

Ez a folyamat a hőmérséklet, vagy az idő növekedésével csak felgyorsul. Láthatjuk, hogy ezeknek a kísérleteknek a leírása a vitamin 50%-nak lebomlására vonatkozik. Ettől függetlenül, érdekes adat, hogy a C-vitamin felének elbomlása 50 Celsius fokon kb. egy óra alatt megtörténik.

Állítólag az alacsonyabb hőmérséklet tartományokban is vannak furcsa adatok. Ezek szerint -1 fokon a C-vitamin 90%-a 40 nap alatt bomlik el, -3 fokon pedig 100 nap alatt. Tehát elmondhatjuk, hogy a C-vitamin lebomlása még fagyasztott állapotban sem áll meg."