Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Párnás

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma ismét egy 1980-ból származó kihajtogatható Lego insertet hoztam nektek, ami talán a Lego egyik legemberségesebb arculatát mutatja. Ez a papíranyag a Town cuccokra koncentrál és csupa mosolygós arcot, mosolygós gyereket illetve csupa kedves készletet láthatunk. Az egész valahogy egy békebeli…..
Párnás 2020.12.04 11:22:05
Korábban azt ecsetelték, hogy a mai Lego-nál is ugyan azok a témák megvannak így nem igaz az, hogy nem lehet többfélét építeni a mai készletekből. Téves! A Lego jövője a fenntarthatóság, igyekszik a piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodni, de a hozzá adott értéke kevesebb, azaz amiért létrejött a Lego pontosabban a kreatív alkotás háttérbe került a profit miatt. A mai generációnál lerövidült az a szakasz ahol a Lego leköti, sokaknál nincs is jelen a gyerekkorban mert az ingerült szülő vagy nagymama a kezébe nyomja a tabletet csak, hogy végre csönd legyen. Ezért van egyre több olyan készlet, ami kifejezetten felnőtt gyűjtőknek készül.
Én nem állítóm, hogy a 2020 City készlet ne nézne ki jól, de koránt sem nyújtja azt a fajta kreativitást amit a 80-as, 90-es évek készletei, főleg az akkori Technic.
Gyerekkoromban testvéremmel közösen mindössze 3.5 kg Lego készletünk volt, egészen hihetettlen, de ebből szinte bármit meg tudtunk építeni, olyan kreativitásunk volt, állítom igazi építőmesterek voltunk. Aztán később mikor már jól fizető állásunk volt mind a ketten ész nélkül vásároltuk Lego-kat miközben a feleség gyanakodott, hogy valami másik nőhöz járunk miközben csak a készleteket szereztük be és rejtettük el valahol a garázsban. Jelenleg 50-60 kg készletünk lett és ma szart se tudunk belőle építeni. Mondtam is a feleségemnek, hogy baszki elfelejtettem Lego-zni. Megszületettek a gyerekek természetesen le sem szarták a Lego-t, egyedül az egyik fiam Duplo-zik bár ezzel egészen jókat játszunk. Az új készlettel többször megpróbáltam egyszerű dolgokat építeni nem a speciális elemek a legszembetűnőbb, mert ebből készlet szintes sincs sok hanem, hogy milliónyi, jelentéktelen elemek vannak a dobozban amiből egy istenverte házat nem lehet normálisan felépíteni. Ha megnézek egy új készletet elaprózott az egész és ha részeletesebben megnézed persze, hogy nem lehet normálisan építeni semmit az 1x1 és 1x2 lapos, valamint speciális elemekből. Régen miért tudtunk nagyszerű dolgokat építeni? A kulcs a készletismeretben rejlik. Utólag visszagondolva csoda, hogy a szüleink agyában nem pattant el az ér, amikor egész nagy túrtuk a Lego-t, de azért mert azt az elemet kerestük amit be kell oda építeni és ami már fejben meg volt.