Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A jövő bírósága

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk átköltözött az Arsboni felületére. Korábbi cikkeink archívuma is onnét érhető el. ..
(Ződi Zsolt)  Hosszú előkészítés után jelent meg április utolsó napjaiban a Bizottság rendelettervezete a mesterséges intelligencia szabályozásáról. A dokumentum nagyon sok kételyt eloszlatott azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog az EU viszonyulni az MI-hez. Kicsit szigorúbban, mint ahogy azt a…..
Blogbejegyzésünkben Anglia és Wales igazságügyi rendszerének egy, az online tér felé nyitó újítását, a kisebb büntetőügyekben alkalmazható Egységes Igazságszolgáltatási Eljárást mutatjuk be, amely a kezdeti kritikus fogadtatás ellenére egyelőre úgy tűnik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és még…..
(Ormai László) A magyar közigazgatásban és a bíróságokon is nagy lépések történtek az elektronizáció felé, de sok esetben még csak félúton járunk. Meg kéne tenni a következő bátor lépéseket azokon a területeken, ahol az automatizáció mindenkinek csak előnyöket tartogat. Kb. 1,5 évvel ezelőtt egyik…..
(Osztovits András)  Kínáról az első asszociáció még a jogászoknak sem a kifinomult, hatékony igazságszolgáltatási rendszerük. Az európai szemmel nehezen megérthető államhatalmi berendezkedésű országban a gazdaság fejlődése egyre nagyobb nyomás alá helyezte a kínai bíróságokat, hogy azok átlátható…..