Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferenc Éri

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A The Times of Israel cikke szerint a rabszolga-kereskedelem nem csak a keresztények bűne volt, hanem a zsidóké is, méghozzá jócskán. Ez pedig ellentétes a történelem könyvekben általánosan leírtakkal vagy a popkultúra által sugalltakkal. E cikk zsidó történészek és történész rabbik munkái alapján…..
Ferenc Éri 2022.02.11 17:19:05
@ez a nevem senki: Angol zsidó nincsen? Mondjuk az arab már határeset, de ha van néger zsidó, miért ne lehetne arab zsidó?
Róma története még ma is meghatározó, talán a legnagyobb hatású birodalom. Nem véletlen, hogy rengeteg mozgóképes anyag játszódik ebben a korban. Az otthonainkba 2005-ben érkezett egy nagyszabású sorozat, mely a Város nevét viselte. Két évadot élt meg, és sokáig, egészen 2014-ig birtokolta a…..
Fenntarthatóság, küzdelem és jövő. A globális klímaválság csúcsán elkezdődött a rovaripar forradalma. A rovarevés nem újkeletű, hiszen már az ókorban élt a szokása, de a modern európai ember még csak ismerkedik a tücsökliszt és a rovarhamburger gondolatával. Milyen kedvező hatásai vannak a rovarok…..
Ferenc Éri 2022.02.05 08:22:57
@weirdo: Még egy, én egy kerti faszibuliban ettem tücsköt, kimondottan finom volt, egy karika gyulai meg hagyma között. A cimborám pókot evett, ő sem mondta, hogy rossz:)
Minden napra egy film Cowboy Bepop 2022.01.01 14:00:00
Űrkalandos, fejvadászos, régi kapcsolatokkal szembenéző. Spike Spiegel és Jet Black jó barátok, aki együtt fejvadászokként keresik a kenyérre valót. Mindkét férfinak megvan a maga baja: Jet egykor rendőr volt, akit bemártottak és börtönbe küldtek. Elvesztette a becsületét, de ami jobban fájt: a…..
Ferenc Éri 2022.01.04 09:16:27
  Sokan gondolják egy bizonyos kor elérése után, hogy az életben már semmi új nem történhet. Túl késő új mesterséget tanulni, új kompetenciákat szerezni, álmokat megvalósítani, világkörútra menni. Egy francia blogger hölgy azonban éppen ennek ellenkezőjét bizonyítja saját példáján a Huffington…..
A mustangok: Amerika vad lovai (Mustangs: America’s Wild Horses) a címe annak a dokumentumfilmnek, amelynek producere és narrátora Robert Redford, a betétdalokat pedig Diane Warren, Patti Scalfia, Bruce Springsteen felesége, és díjugrató olimpai bajnok lánya, Jessica Springsteen éneklik. A mustang…..
Ferenc Éri 2021.12.09 10:46:23
@gigabursch: Ezt nem értem, ki kéne, celine dion? vagy eilish?
Ferenc Éri 2021.12.17 14:40:42
@gigabursch: Azé' pár dolgot lerakott a rendőrcsizma mellé az asztalra... Én sem nagyon szeretem a mai dolgait, de hamarabb lesz szobra, mint nekünk kettőnknek együtt:)
CrF1nge Perez, Verstappen amigoja 2021.11.07 19:28:23
Függetlenül attól hogy, hogy a Red Bull nem az első sorra pályázott a már-már orbitálosan hosszú egyenes miatt, ami az első kanyarhoz vezet, meglepődtem azon, hogy a Mercedes ezen a pályán valamit tudott mutatni, pedig ez a helyszín nekik olyan, mint ausztria, magyarul kevésbé dominánsabbak.…..
Remélem jegyzetelsz Disney.....
Ferenc Éri 2021.10.25 13:24:10
@Androsz: itt van egy pont
Ferenc Éri 2021.10.25 13:30:16
@Gyingizik: Azért az sem reménytelen, többször megnéztem. Más megközelítés, kevesebb pénz.
Csingacsguk vagy Bőrharisnya, ma már a világirodalom része, s írójuk az amerikai irodalom egyik első képviselője, aki egy nappal 62. születésnapja előtt hunyt el 1851. szeptember 14-én. Mindebből következik, hogy James Fenimore Cooper, 1789. szeptember 15-én született a New York állambeli…..
Két téma motoszkál a fejmben már egy ideje, de nyilván a leghúzósabb két hónap (szeptember és június) közül egyik épp most tombol és azt sem tudom, hol áll a fejem. Egyrészt tanári fronton, másrészt szülő fronton is morgolódok rendesen. Főleg utóbbi esetben, mivel a gyerekek sulijában tombol a…..
A víz, mint energiaforrás már ma is szerepel a megújuló energiák között, legalábbis azokban az országokban, ahol ehhez megfelelőek a természeti adottságok. Most azonban a szakemberek komolyabban is elkezdtek foglalkozni azzal, hogy miként lehetne felhasználni az óceánokat az…..
Ferenc Éri 2021.06.14 10:20:10
@gigabursch: Ez egy nagyon jó felvetés, nekem is az a véleményem, hogy az emberiségnek semmi helye nincsen ezen a bolygón. De ha lesz B-terv, szólj. Amúgy ilyen erőművet 1993-ban láttam Hollandiában, nem is értem, miért tálalják most újdonságként.
Halmozottan hátrányos helyzetű a mi családunk, van benne mindenféle ideológia mellett elkötelezett. A feleségem például hithű orbánista. Így aztán, mikor elhangzott a szó, és zengett az induló a propaganda szarokban, ő elsőként regisztrálta a famíliát oltásra. Ennek eredményeként kaptam egy rakás…..
Ferenc Éri 2021.04.16 06:43:22
@MAXVAL birсaman közíró: De te is dögölj meg, azt hittem, ezen már túl vagyunk
Ferenc Éri 2021.04.16 06:44:46
@Rodney_2: 18 éves gyerekkel? ki szopta le a háziorvost? fel ne nyomjuk...
Alapvetően nem vagyok az a típus, aki sűrűn cserélgetné a mobilokat. Persze kipróbálom az újdonságokat, hiszen kíváncsi vagyok rájuk, de az, hogy egy-egy új készülék miatt évente/félévente telefont váltsak, egyáltalán nem jellemző. Emiatt is igyekszek vigyázni az általam használt mobilra, ami…..