Regisztráció Blogot indítok
Adatok
windermere

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Társaság levelezéséből. Helló! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kislányom három és fél éves, hajnalban felébresztett minket, hogy egy néni van a szobájában. Nem vagyok babonás, de hiszek neki. Azt mondta, hogy a  "néni" fehér volt, és piros volt a nyelve. Utána vissza sem…..
 J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott tanítványainak tartották magukat,…..
windermere 2011.04.25 07:49:03
@tundrazuzmo: "Nekem tetszik, pedig személyes kapcsolatok fűznek az elítélthez."

Csatlakozom :)
Az írás szellemes és teljesen korrekt a témához való hozzáállása. Jó ilyet olvasni!
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
A szuverén Magyar Köztársaság elnöke találkozott Vatikán államfőjével.Említhetjük, hogy az őszintén hívő (és nem Schmitt-módra megvallásosodó) Antall József nem csókolt kezet II. János Pál pápának. Úgy gondolta, ő minden magyar miniszterelnöke a katolikusoké, a…..
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
Gyerekszoba Harapjon rád a cápa! 2010.05.20 09:28:00
Kendra Phillips még maga is gyerek - legalábbis kis túlzással -, hiszen csupán 19 éves. Texasból, egész pontosan Sugar Landből származik, és jelenleg számítogépes-animációs tanulmányokat folytat a Ringling College of Art and Design iskolában. Ám van egy olyan érzésem, hogy…..
Szelíd Olajfa 52% 2009.06.10 12:33:47
Mit lehet az oka ennek az 52%-nak? Az egyes szakmák képviselőiben megbízók arányának alakulása Magyarországon – 2009. tavasz Helyezés Szakma Bizalom 1. Tűzoltóság 98%…..
apostol.blog.hu Levél Istennek 2010.03.24 18:53:07
Dolgozott egy férfi a postán, akinek az volt a dolga, hogy a rosszul, vagy olvashatatlanul felcímzett leveleket kezelje. Egy napon érkezett egy levél, amelyről hiányzott az irányítószám, de még a pontos cím is, és remegő kézírással mindössze annyi állt a borítékon: Istennek. A…..
Titokban a Vatikánban is mérlegelik a római katolikus papok és szerzetesek kötelező nőtlenségének esetleges eltörlését - írta pénteken a La Repubblica című olasz lap.A római újság szerint a szentszék csak több évtizedes távlatban gondolja eltörölni a cölibátust.Az odáig…..
windermere 2010.03.24 19:41:46
@berciXcore: Tehát ezek szerint te nem fogadod el hitelesnek az Egyiptomból való kivonulás (sőt, az ottlét) történetét, mert nem áll rendelkezésedre tárgyi bizonyíték róla. (Tudtad, hogy a hettitákról is azt gondolták, hogy olyan nép nem létezett, csak a bibliai "mesékben" van szó róluk - mígnem jelentős leletet találtak róluk a múlt században?)

Kíváncsi lennék, hogy akkor mondjuk az ApCsel 7 úgy, ahogy van hazugság? Hogyan tudsz megbízni akkor a Biblia bármely kijelentésében, ha nem tudhatod, mi igaz belőle és mi nem? Hiszen a tudomány is folyamatosan fejlődik, elméletek születnek és dőlnek meg - akkor a bibliaértelmezésed is ennek függvényében változik? Mi tud lenni akkor a fix pont az életedben?
windermere 2010.03.25 07:02:07
@berciXcore: Teljesen irreleváns, hogy én mit gondolok erről vagy bármely más bibliai történetről. Isten Szava nem attól áll meg, hogy halandó emberek mit gondolnak felőle...

Lehet, hogy még nem minden eseménnyel kapcsolatban találtak biblián kívüli bizonyítékot - viszont azok a régészeti leletek, amiket megtaláltak, mind a bibliát hitelesítik (pl. feljegyzések főemberek neveiről stb). Egyébként érdekes: minden mást könnyedén elfogadunk hitelesnek - a bibliai feljegyzéseket miért nem? Ezen az alapon az ókor legtöbb dokumentumát és történelmi eseményét megkérdőjelezhetnénk.

És továbbra sem értem, hogy mi alapján állapítod meg egy történetről, hogy mese vagy történelem?
Az egyiptomi kivonulás egyik mozzanata például erősen profetikus jelentőségű: A kivonulás előtti estén a zsidóknak le kell ölniük egy bárányt, és megkenni a vérével az ajtófélfát, hogy a halál angyala elkerülje őket, amikor az elsőszülötteket jön megölni. Mi ebben a profetikus? A bárány vére ment meg a haláltól...
És Jézus ugyanerre az eseményre való emlékezés előestéjén áldoztatott fel, hogy a kiontott vére megmentsen a haláltól...

Ha elkezdesz válogatni, dominóként megy vele a többi is - ezért kérdeztem rá arra a bizonyos fix pontra, hogy akkor nálad mi az?
windermere 2010.03.25 10:15:04
@berciXcore: Figyelj, nem tudom, milyen panelkérdésekre gondolsz, mert engem tényleg érdekel, hogy min nyugszik a hited, ha a biblia egyik legnagyobb jelentőségű eseményét nem tartod igaznak?

Így szólt az Úr pl. az Ezékiel 20,10-ben: "Kihoztam őket Egyiptomból, és elvittem őket a pusztába".

Ha ez hazugság, akkor honnan tudhatod, hogy az összes többi kijelentés is nem az?

Vagy egy másik: "És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie" (Jn 3,14) - Jézus ezzel a pusztai vándorlás és a rézkígyó történetét igazolja, amikor ugye a mérgeskígyók MINDENKIT megmartak, de MINDENKI, AKI FELTEKINTETT a rézkígyóra, megmenekült. Ez pedig, ahogyan Jézus utal rá, annak előképe, hogy a bűn révén MINDANNYIAN halálra vagyunk ítélve, de MINDENKI, aki Jézusra tekint, és Tőle várja a szabadulást, megmenekül.

A zsidó nép nem véletlenül szívott annyit; azért is történt ez a sok minden, hogy okuljunk belőle; hogy az egész világ megismerje rajtuk, a történelmükön keresztül Istent.

Továbbra is nyitott a kérdés, hogy mi az akkor egyáltalán, amit a bibliából készpénznek vehetünk?
Egy új témát dobok be fórumozásra: imádkozás! Aki hisz Istenben, az szokott imádkozni is. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy milyen gyakran és hogyan kell imádkozni. A hogyannal kapcsolatban több példát is felhoz nekünk Jézus. Egyszer azt mondja a saját szobánk sötétségében…..
Finoman fogalmazva is borzalmas videót találtam a Berciblogon. Az karizmatikus egyházakról láthatunk képeket. Karizmatikus káosz - berciblog v2.5  Hasonló videó Magyarországról:   ..
windermere 2010.03.06 18:11:34
@Spirál: köszi, bár nem biztos, hogy annyira örülnél nekem, ha ismernéd a véleményemet egyes római katolikus tanításokról ;-)) De tudok píszí, jobban mondva udvarias lenni, és hát korántsem biztos, hogy nekem van igazam :)
windermere 2010.03.07 07:18:09
@infaustus: A normális pünkösdi gyülekezetekben milyen jelenségek fordulnak elő? Még soha sem voltam ilyenben, de készséggel elhiszem, hogy Isten ma is ugyanúgy adja a lelki(illetve ugye szellemi) ajándékokat, mint kétezer éve. Csak nem értem, miért van különbség, hiszen ezesetben minden élő gyülekezetnek pünkösdinek kellene lennie, nem? Vagy lehet, hogy a "hagyományos" gyülekezetekben a kevésbé látványos lelki ajándékokon, a pünkösdiekben pedig a kézzelfoghatóbban megnyilvánulóakon van a hangsúly?
Ha akarnám, ott folytathatnám, ahol a legutóbbi bejegyzésemet abbahagytam. Csak akkor nem ez nem egy objektív beszámoló lenne a Nyári Táborról. Bár nem biztos, hogy végülis az lesz… Majd eldöntitek.  Ha akarnám, adhatnám azt a címet e bejegyzésnek, hogy SZÓSZ-HÉTVÉGE…..
windermere 2010.02.09 14:44:00
@Gyogyó: Köszönöm a választ és a megnyugtatást.
A felekezetköziség pedig jó dolog, amíg biblikus elvek érvényesülnek ;)
nem tudom, te hogy vagy vele, de én tartok attól a filmtől vagy könyvtől, amelyet mérföldkőnek, megrázónak, kihagyhatatlannak harangoznak be. úgy érzem, eldöntötték helyettem, hogy ez egy klassz valami, és nekem parancsra rajonganom kell(ene), és ha nem ezt teszem, hát szégyelljem…..
windermere 2010.02.09 14:38:35
@endike: Szia, bocs, nem vettem észre, hogy válaszoltál.
Sokat gondolkoztam azon, amit írtál, mert nagyon érdekes felvetésnek tartom az athéni beszédet alapul venni. A blogomban is írtam, de röviden itt is elmondom, hogy ha megnézed a teljes beszédet, Pál maga mondja el, hogy
1. Istent nem lehet bálvánnyal tisztelni,
2. mindenki térjen meg,
3. mert ítélet lesz.
És bár sokan vannak, akik kigúnyolják, néhányan mégis megtérnek és hívővé lesznek a hallgatók közül.

"[N]em szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség.

A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg.

Azért rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd az egész földkerekség fölött egy férfi által, akit erre kiválasztott, akiről bizonyságot adott mindenki előtt azáltal, hogy feltámasztotta a halálból."

Amikor a halottak feltámadásáról hallottak, egyesek gúnyolódtak, mások pedig azt mondták: "Majd meghallgatunk erről máskor is."
Pál ezután eltávozott közülük.
Néhány férfi azonban csatlakozott hozzá, és hívővé lett: közöttük az areopágita Dioniziosz is, egy Damarisz nevű asszony, és velük együtt mások." (ApCsel 17,29-34)

(Kéry Zs. vagyok, de csak a saját blogomba írok a teljes nevemen)
El Mondo blog Eretneknek lenni 2010.01.12 10:00:00
Lehet, hogy valamit elrontottam. Eretnek lettem. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az eretnek első jelentése: "Aki valamely vallás hiv. hittételeitől eltérő nézeteket vall". Ez az idézet további kérdések légióit hozza fel, azonban most szigorú leszek, és csak…..
Halihó, mi a stájsz, öcsém-facsiga? Már rég jelentkeztünk, igen, de Jóska és jómagam is bokros teendőink miatt megint lecsúsztunk a Maslow-piramis csúcsáról. Szomorú dolgok ezek, de talán sok-sok év múlva azt mondjuk: megérte! A mai dolgozat Nadsat olvasónk keze munkáját…..
windermere 2009.03.08 16:17:30
@lolperec:
Azért ez beszarás, hogy van, aki már az Apple vs PC vita ürügyén is képes zsidózni...
Más is az eszedbe jut néha?
Tibivel nem hittük volna, hogy ilyen hamar megtaláljuk az elveinkkel szimpatizáló kemény magot, ezúton is köszönjük, hogy olvastok!Ugyanakkor elég sokan vetettetek fel kérdéseket és szóltatok be, például:  Csúszkálunk a rossz ízlés, a tahóság és a modorosság között. //…..
-Jolikám, ne hülyéskedjetek már, ezt a drága étkészletet... vagy rátok szakadt az OTP? ;-) Írtuk az utóbbi vendégséges posztokban nagyrabecsült szándor tanult kolegámmal. Hosszú-hosszú ideje zavarnak olyan bevett, udvariaskodó szokások, amelyeket még ha tényleg illik is…..
Persze az RTL Klubnak is foglalkoznia kell az olimpiával, még ha mozgóképeket legfeljebb a stadion kijáratánál sült sertéstüdőt kínáló árusokról tudnak is csak mutatni, de De Vitray Tamás akkor is olyan az RTL Klub hírstúdiójában, mint egy ottfelejtett Skoda-féltengely az Én,…..