Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énisfélek

0 bejegyzést írt és 607 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "A szó elszáll" 2022.03.17 09:03:59
  Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges…..
    Két dologban minden józan ember egyetért. Az első: senkinek sem jó az, ha a társadalom polarizált és széles a leszakadók tábora. A második: a felemelkedés útja a tanuláson és a munkán át vezet. Lehetünk jobbosok vagy balosok - republikánusok vagy demokraták; fideszesek vagy dékások -…..
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
énisfélek 2021.09.26 20:46:21
@Control_: "Néhányan úgy védekeznek, hogy az ablaktörlő spriccelőjét felső-állásba igazítják és a mögöttük haladóra irányítják. Mások direkt még jobban lassítanak. "

Egy valamit nem fogsz sohasem látni: azt, hogy egy ilyen maga elé engedje (segítse az előzésben) a siető, mögötte idegeskedő másik autóst.
A címbéli kérdés máris egy abszurd feltételezéssel indít: csinálni lehet-e valakiből valamit, ergo külső behatással lehet-e befolyásolni valakinek a szexuális orientációját. Még a hagyományos pszichoterápiában sem a pszichológus változtat az egyénen, inkább afféle kísérője a kliensek belső…..
Hogyan hatott a világjárvány a már több éve tartó agglomerációs bummra? Melyek a legnépszerűbb, legdrágább, legolcsóbb és leggyorsabban növekvő települések? Merre keresgéljenek, akik Pest-megyén belül maradnának Falusi CSOK-kal?..
Az Európai Unió az elkövetkezendő években 672,5 milliárd eurót, mintegy 230 ezer milliárd forintot fordít a világjárványból való kilábalásra. Átláthatóságot és számonkérhetőséget segítő mechanizmusok híján a hatalmas pénzösszeg könnyen a korrupció és a visszaélések forrásává válhat - derül ki…..
Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a…..
50 éve, 1971. február 2-án írták alá Ramsarban a vizes élőhelyek védelméről szóló megállapodást és nyilvánították február második napját a Vizes élőhelyek világnapjának. A nemzetközi egyezményhez Magyarország is csatlakozott, így számos hazai vizes élőhely került védelem alá. Vizes élőhelynek azokat…..
Bár nagy hírverést nem csaptak körülötte, megjelent a kormány honlapján a 2020-2022-es Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia. Az új stratégia egyes elemei, például a szervezeti integritás növelésére vonatkozó ajánlások üdvözlendőek, ugyanakkor az anyagot áthatja egyfajta bürokratikus-technológiai…..
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
énisfélek 2020.06.26 18:13:51
@jobangel: Már Parkinson mester is megmondta, hogy az a jó álláshirdetés, amire csak egyetlen ember jelentkezik: az, aki tökéletesen alkalmas az állás betöltésére. Tehát talán nem CV válogató embereket kellene képezni (ez az irányzat látványosan megbukott), hanem okos álláshirdetéseket megfogalmazó embereket.
Ez a Falujáró Motorvonat blog, miről szólna, ha nem a mellékvonalakról és azok fejlesztési lehetőségeiről. Most azonban indokolatlan vonalbezárások következnek, és fontos tisztáznom, hogy nem a vasútromantikus énem írja ezeket a sorokat, hanem a közlekedési rendszer optimalizálását és a fejlesztési…..
énisfélek 2020.06.26 15:07:28
@ruba: "az emberek megszavazták a saját adójuk emelését, csakhogy több vasút épüljön.."

A közutakat SEHOL nem keresztező (magasban illetve föld alatt futó), kizárólag a legnagyobb közlekedési gócpontokat 300 km/h sebességgel összekötő közlekedési rendszert párhuzamba állítani a magyarországi falu->város vonatközlekedéssel... finoman szólva csúsztatás.
énisfélek 2020.06.26 15:16:00
@ruba: "de amíg napi egy vonat megmarad egy vonalon addig mégis csak a vontatási költséget spórolta meg az állam"

A járatritkítással csökken a szervizköltség (műszaki átvizsgálás x kilométerenként, kötelező alkatrész csere X kilométerenként, stb), a takarítási költség, stb és talán a bérköltség is.
énisfélek 2020.06.26 15:24:20
@_Neville: "én a klímás Flirtben simán elsuhanok reggelente, míg ti nyomjátok a dugóban. "

Elhiszem, hogy vidám dolog mások befizetett adójából kényelmesen suhanni harmadmagunkkal egy klímás vonatban
és az ablakból jókat röhögni minden vasúti átjárónál a vonat miatt feltorlódott kilométeres dugóban anyázó tömegen,
de ebben az országban a lakosságnak csak elenyésző százaléka lakik egy vasútállomás közelében azok közül, akiknek a munkahelye is vasútállomás közelében van.
Az INDEX címlapja sokak számára kiindulópont. Ezzel kelnek, fekszenek. De miféle emberek gyűlnek itt össze! Írók, olvasók, hirdetők. No meg persze blogot írók, köztük bloggerek és lelkes amatőrök, akik itt engedik ki a gőzt. Na de mi lesz velünk, akik a népi internet legjavát „szolgáltatjuk”?…..
A Nemzeti Energia- és Klímatervben (NEKT) foglalt 12 százalékos kibocsátáscsökkentési célszám nem szolgálja Magyarország klímavédelmi érdekeit, derül ki az Energiaklub elemzéséből. A NEKT minden területen az energiafelhasználás növekedését tervezi, amiből jól látszik, hogy a műszaki szempontrendszer…..
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
énisfélek 2020.06.09 00:51:20
@Reggie: "Felrerakod es telen eltuzeled. "

Sajnos a hőszivattyún nincs ennek megfelelő nyílás :)
énisfélek 2020.06.09 01:02:06
@Amineknevetadokelveszik: "mikor jon el az ido, amikor mindenki tisztaban lesz vele, hogy a tulajdon kotelezettsegekkel is jar"

Közelezettség és komoly éves extra költség az nagyon nem ugyanaz. Nem csak milliomosoknak van nagy díszkertjük, de pl szegényebb családok jövedelem kiegészítése lehet egy háztáji gyümölcsös.
Ha elkezdik a kertek tulajdonosait évente több tízezer forintos kötelező faág-elszállítási költséggel "büntetni", azzal talán azt sikerül elérni, hogy országos szinten mondjuk száz négyzetkilométernyi ma még fásított zöld terület jövőre le lesz betonozva, peches esetben allergén gaz fog teremni rajta.
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
énisfélek 2020.05.16 13:54:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én mindössze arra világítottam rá, hogy az embereknek (bizonyos IQ felett) gyanús lehet, hogy pl a kórházaknak szigorúan meg van tiltva, hogy ilyen adatokat maguk is nyilvánosságra hozzanak. Erre te egész kisregényt költöttél hogy ezzel más irányba tereld el a figyelmet a kérdésről :)
énisfélek 2020.05.16 14:28:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "De értelek, szerinted a halottak száma sokkal magasabb, csak a kormány eltitkolja a valós adatokat."

Egy elméletileg lehetséges forgatókönyv:
- a tavasz az influenza szezon ideje
- az előző években ilyentájt naponta mondjuk 120 ember halt meg az influenza szövődményeiben
- de az idén a Covid karantén miatt az influenza sem tejed, ezért idén csak 10-en halnak meg az influenza miatt
- a koronavírus miatt viszont naponta mondjuk 100-an halnak meg
- de mivel az összes halálozások száma így is alacsonyabb az előző évek statisztikáinál ÉS a mivel kőrházaknak szigorúan tilos maguknak nyilatkozni, ezért a hivatalos statisztikában nyugodtan lehet napi 10 koronavírusos halottat hazudni a tényleges 100 helyett.
Remélem érthető volt a levezetés.
énisfélek 2020.05.16 19:50:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha eleve abból indulsz ki, hogy a hivatalos halálozási adatokkal trükköznek,"

Ismét megpróbálod félrevezetni a témát. Én soha nem állítottam, hogy hazudnak, viszont gyakorlatilag feltettem egy kérdést, hogy ha nem akarnak hazudni, akkor vajon miért ragaszkodtak egy olyan (titoktartásra kötelezett) információs rendszer kialakításához, amelyben nincs lehetőség semmiféle ellenőrzésre, tehát a lebukás veszélye nélkül bármekkorát lehet hazudni?

"a magyar halálozási adatok a reg. fertőzöttek arányához viszonyítva kiugróan magasak"

Logikus, hogy a "fertőzöttek száma" arányszámot csak olyan országban szabad komolyan venni, amely országban a lakosság jelentős százaléka folyamatosan tesztelve van. Magyarországon gyakorlatilag nem történt semmiféle tesztelés, tehát aki itt a regisztrált fertőzöttek számára hivatkozik, az valószínűleg vagy igen buta, vagy éppen félre próbál vezetni másokat.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek 44 ezer magyar zeneműre május közepén. Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő. A járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeknek ezt a…..
énisfélek 2020.05.15 20:34:01
@szánmonoxid: "nem azok kapják a nagy pénzeket, akiket sokat játszanak"

Azok kapják a nagy pénzeket, akiket sokat játszanak. Viszont a rádiók nem azokat játsszák sokat, akiket sokan szernének hallgatni, hanem azokat az előadókat, akik után a rádiók tulajdonosai és a zenei szerkesztők kenőpénzt kapnak. Kapcsold be véletlenszerűen bármelyik mai zenét játszó magyar adót és szinte biztos, hogy éppen valami tehetségtelen szar hazai előadót fogsz hallani, amely előadót a menedzsere "befizette" a rádióban napi húsz lejátszásra. Aztán a rádió leadja az Artisjus felé a lejátszási statisztikát, ami alapján az előadó (+dalszerzők+menedzser) felmarkolják a nagy lóvét.
Ha valaki összehasonlítaná a nagy zenei rádiók többségének és pl a Youtube lejátszási statisztkikáit, az beszarna a röhögéstől. A rádiók által játszott zeneszámok aránya, keresztmetszete köszönő viszonyban sincs a hallgatók valódi igényeivel. De hát ezen itt, Korruptisztánban nem is csodálkozik senki.
     A Nézőpont Intézet áprilisi kutatása szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 5%-on áll a biztos szavazók körében, vagyis, elérték a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Ez egyszerre aggasztó és örömteli hír. Aggasztó, mert ez egyértelműen mutatja, hogy a politikai elit, már egy a…..
énisfélek 2020.05.14 18:58:41
@inteligens elenzéki: "Én mondjuk az ingyen bort is felvenném a programba"

Az ingyen sör önmagában gyenge tréfa. Én levezetném valódi profi pénzügyi elemző segítségével, hogy hogyan lehetne VALÓBAN megvalósítani az ingyen sör szlogent. Na AZ lenne az ütős média hír, átvennék kényszerűségből még azok a portálok is, akik amúgy nem nagyon szeretnék ;)
A magyar választók nagy részének annyira tele van a töke a négyévenként lehetséges tolvajváltással, hogy lassan már bárkire hajlandók szavazni, akiről feltételezhető, hogy megkapná az erkölcsi bizonyítványt.
énisfélek 2020.05.14 23:58:29
@white999: Kizárólag abból az emberből lesz jó politikus, aki nem AKAR politikus lenni. Aki politikus akart lenni (potenciális korrupt tolvajok, hatalommániások és aljas pszichopaták), azokat automatikusan törölni kellene a válaszhatók listájáról.