Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énisfélek

0 bejegyzést írt és 625 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nagy hírverést nem csaptak körülötte, megjelent a kormány honlapján a 2020-2022-es Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia. Az új stratégia egyes elemei, például a szervezeti integritás növelésére vonatkozó ajánlások üdvözlendőek, ugyanakkor az anyagot áthatja egyfajta bürokratikus-technológiai…..
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
énisfélek 2020.06.26 18:13:51
@jobangel: Már Parkinson mester is megmondta, hogy az a jó álláshirdetés, amire csak egyetlen ember jelentkezik: az, aki tökéletesen alkalmas az állás betöltésére. Tehát talán nem CV válogató embereket kellene képezni (ez az irányzat látványosan megbukott), hanem okos álláshirdetéseket megfogalmazó embereket.
Ez a Falujáró Motorvonat blog, miről szólna, ha nem a mellékvonalakról és azok fejlesztési lehetőségeiről. Most azonban indokolatlan vonalbezárások következnek, és fontos tisztáznom, hogy nem a vasútromantikus énem írja ezeket a sorokat, hanem a közlekedési rendszer optimalizálását és a fejlesztési…..
énisfélek 2020.06.26 15:07:28
@ruba: "az emberek megszavazták a saját adójuk emelését, csakhogy több vasút épüljön.."

A közutakat SEHOL nem keresztező (magasban illetve föld alatt futó), kizárólag a legnagyobb közlekedési gócpontokat 300 km/h sebességgel összekötő közlekedési rendszert párhuzamba állítani a magyarországi falu->város vonatközlekedéssel... finoman szólva csúsztatás.
énisfélek 2020.06.26 15:16:00
@ruba: "de amíg napi egy vonat megmarad egy vonalon addig mégis csak a vontatási költséget spórolta meg az állam"

A járatritkítással csökken a szervizköltség (műszaki átvizsgálás x kilométerenként, kötelező alkatrész csere X kilométerenként, stb), a takarítási költség, stb és talán a bérköltség is.
énisfélek 2020.06.26 15:24:20
@_Neville: "én a klímás Flirtben simán elsuhanok reggelente, míg ti nyomjátok a dugóban. "

Elhiszem, hogy vidám dolog mások befizetett adójából kényelmesen suhanni harmadmagunkkal egy klímás vonatban
és az ablakból jókat röhögni minden vasúti átjárónál a vonat miatt feltorlódott kilométeres dugóban anyázó tömegen,
de ebben az országban a lakosságnak csak elenyésző százaléka lakik egy vasútállomás közelében azok közül, akiknek a munkahelye is vasútállomás közelében van.
Az INDEX címlapja sokak számára kiindulópont. Ezzel kelnek, fekszenek. De miféle emberek gyűlnek itt össze! Írók, olvasók, hirdetők. No meg persze blogot írók, köztük bloggerek és lelkes amatőrök, akik itt engedik ki a gőzt. Na de mi lesz velünk, akik a népi internet legjavát „szolgáltatjuk”?…..
A Nemzeti Energia- és Klímatervben (NEKT) foglalt 12 százalékos kibocsátáscsökkentési célszám nem szolgálja Magyarország klímavédelmi érdekeit, derül ki az Energiaklub elemzéséből. A NEKT minden területen az energiafelhasználás növekedését tervezi, amiből jól látszik, hogy a műszaki szempontrendszer…..
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
énisfélek 2020.06.09 00:51:20
@Reggie: "Felrerakod es telen eltuzeled. "

Sajnos a hőszivattyún nincs ennek megfelelő nyílás :)
énisfélek 2020.06.09 01:02:06
@Amineknevetadokelveszik: "mikor jon el az ido, amikor mindenki tisztaban lesz vele, hogy a tulajdon kotelezettsegekkel is jar"

Közelezettség és komoly éves extra költség az nagyon nem ugyanaz. Nem csak milliomosoknak van nagy díszkertjük, de pl szegényebb családok jövedelem kiegészítése lehet egy háztáji gyümölcsös.
Ha elkezdik a kertek tulajdonosait évente több tízezer forintos kötelező faág-elszállítási költséggel "büntetni", azzal talán azt sikerül elérni, hogy országos szinten mondjuk száz négyzetkilométernyi ma még fásított zöld terület jövőre le lesz betonozva, peches esetben allergén gaz fog teremni rajta.
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
énisfélek 2020.05.16 13:54:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én mindössze arra világítottam rá, hogy az embereknek (bizonyos IQ felett) gyanús lehet, hogy pl a kórházaknak szigorúan meg van tiltva, hogy ilyen adatokat maguk is nyilvánosságra hozzanak. Erre te egész kisregényt költöttél hogy ezzel más irányba tereld el a figyelmet a kérdésről :)
énisfélek 2020.05.16 14:28:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "De értelek, szerinted a halottak száma sokkal magasabb, csak a kormány eltitkolja a valós adatokat."

Egy elméletileg lehetséges forgatókönyv:
- a tavasz az influenza szezon ideje
- az előző években ilyentájt naponta mondjuk 120 ember halt meg az influenza szövődményeiben
- de az idén a Covid karantén miatt az influenza sem tejed, ezért idén csak 10-en halnak meg az influenza miatt
- a koronavírus miatt viszont naponta mondjuk 100-an halnak meg
- de mivel az összes halálozások száma így is alacsonyabb az előző évek statisztikáinál ÉS a mivel kőrházaknak szigorúan tilos maguknak nyilatkozni, ezért a hivatalos statisztikában nyugodtan lehet napi 10 koronavírusos halottat hazudni a tényleges 100 helyett.
Remélem érthető volt a levezetés.
énisfélek 2020.05.16 19:50:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha eleve abból indulsz ki, hogy a hivatalos halálozási adatokkal trükköznek,"

Ismét megpróbálod félrevezetni a témát. Én soha nem állítottam, hogy hazudnak, viszont gyakorlatilag feltettem egy kérdést, hogy ha nem akarnak hazudni, akkor vajon miért ragaszkodtak egy olyan (titoktartásra kötelezett) információs rendszer kialakításához, amelyben nincs lehetőség semmiféle ellenőrzésre, tehát a lebukás veszélye nélkül bármekkorát lehet hazudni?

"a magyar halálozási adatok a reg. fertőzöttek arányához viszonyítva kiugróan magasak"

Logikus, hogy a "fertőzöttek száma" arányszámot csak olyan országban szabad komolyan venni, amely országban a lakosság jelentős százaléka folyamatosan tesztelve van. Magyarországon gyakorlatilag nem történt semmiféle tesztelés, tehát aki itt a regisztrált fertőzöttek számára hivatkozik, az valószínűleg vagy igen buta, vagy éppen félre próbál vezetni másokat.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek 44 ezer magyar zeneműre május közepén. Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő. A járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeknek ezt a…..
énisfélek 2020.05.15 20:34:01
@szánmonoxid: "nem azok kapják a nagy pénzeket, akiket sokat játszanak"

Azok kapják a nagy pénzeket, akiket sokat játszanak. Viszont a rádiók nem azokat játsszák sokat, akiket sokan szernének hallgatni, hanem azokat az előadókat, akik után a rádiók tulajdonosai és a zenei szerkesztők kenőpénzt kapnak. Kapcsold be véletlenszerűen bármelyik mai zenét játszó magyar adót és szinte biztos, hogy éppen valami tehetségtelen szar hazai előadót fogsz hallani, amely előadót a menedzsere "befizette" a rádióban napi húsz lejátszásra. Aztán a rádió leadja az Artisjus felé a lejátszási statisztikát, ami alapján az előadó (+dalszerzők+menedzser) felmarkolják a nagy lóvét.
Ha valaki összehasonlítaná a nagy zenei rádiók többségének és pl a Youtube lejátszási statisztkikáit, az beszarna a röhögéstől. A rádiók által játszott zeneszámok aránya, keresztmetszete köszönő viszonyban sincs a hallgatók valódi igényeivel. De hát ezen itt, Korruptisztánban nem is csodálkozik senki.
     A Nézőpont Intézet áprilisi kutatása szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 5%-on áll a biztos szavazók körében, vagyis, elérték a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Ez egyszerre aggasztó és örömteli hír. Aggasztó, mert ez egyértelműen mutatja, hogy a politikai elit, már egy a…..
énisfélek 2020.05.14 18:58:41
@inteligens elenzéki: "Én mondjuk az ingyen bort is felvenném a programba"

Az ingyen sör önmagában gyenge tréfa. Én levezetném valódi profi pénzügyi elemző segítségével, hogy hogyan lehetne VALÓBAN megvalósítani az ingyen sör szlogent. Na AZ lenne az ütős média hír, átvennék kényszerűségből még azok a portálok is, akik amúgy nem nagyon szeretnék ;)
A magyar választók nagy részének annyira tele van a töke a négyévenként lehetséges tolvajváltással, hogy lassan már bárkire hajlandók szavazni, akiről feltételezhető, hogy megkapná az erkölcsi bizonyítványt.
énisfélek 2020.05.14 23:58:29
@white999: Kizárólag abból az emberből lesz jó politikus, aki nem AKAR politikus lenni. Aki politikus akart lenni (potenciális korrupt tolvajok, hatalommániások és aljas pszichopaták), azokat automatikusan törölni kellene a válaszhatók listájáról.
A társadalmi nemek és a korrupció közötti kapcsolat, nevezetesen az a feltevés, miszerint a nők eredendően kevésbé korruptak, mint a férfiak, heves viták és egyben a tudományos érdeklődés tárgyát képezi. Ugyanakkor az erről kialakult kép továbbra is gyakran ellentmondásokkal terhelt. Az alábbi…..
Az IQ szintet többé-kevésbé genetikailag meghatározottnak tartják, bár a gyerekkori táplálkozás, a családi környezet és az oktatás is egyértelműen befolyásolják. Vannak viták abban a szakértők között is, milyen módon mérhető és pontosan mit foglalhat magába, viszont körvonalazható egyfajta átlagos…..
énisfélek 2020.03.01 15:01:47
@John Nethem: "Magas intelligenciájú is lehet akár HIT gyülekezetes"

A legtöbb szerveződés (politikai pártok, vallások, stb) tagsága két részre oszlik: a naiv többségből (bárányok) és a szervezet előnyeit kihasználó ravasz "farkasokból". A HIT gyülekezetben is vannak magas IQ-jú tagok, de közülük egyik sem a birkák közé tartozik.
énisfélek 2020.03.01 15:05:53
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Míg a maszáj meg tudja különböztetni az ehetőt a mérgezőtől, tud készíteni dárdát , nyilat, íjat, tudja használni is, képes kommunikálni a többiekkel cserkészés közben, a Mensa rendes tagja nem. "

Neked halvány fogalmad sincs arról, hogy mit jelen az IQ.
„A megépítésekor 40 ezer férőhelyes atlétikai stadiont jóval kisebb társadalmi párbeszéd övezi, mint amekkorát az épület mérete és különösen tervezett elhelyezése indokolna. A nagy nyilvánosságot kapó konszenzusos politikai támogatás mellett egyáltalán nem jelennek meg a kiváló adottságú barnamezős…..
énisfélek 2020.02.11 10:23:42
@vajdasagi: A rómaiak cirkusz alatt műsort, szórakoztatást értették és nem haszontalan, ezért értelmetlen méregdrága épületek sokaságát.
énisfélek 2020.02.11 15:46:57
@Zabalint: A Duna Budapesttől lefelé alkalmatlan a fürdésre. A város szennyezi. Tehát szabadstrandot létesíteni csak a város legfelső részein vagy még feljebb lehetséges.
énisfélek 2020.02.11 15:59:52
@énisfélek: A szellemileg gyengébbek kedvért leírom másképpen is: a római mondás értelme azt, hogy ha a buta nép tud enni és szórakozni, akkor a nép nem háborog. A nép szórakoztatása manapság már nem cirkuszokban történik, habár ezzel nem érten egyet az a kb száz darab fanatikus futball szurkoló, aki még ma is minden hét végén ellepi a száz hatalmas stadion lelátóját (tehát minden stadiont egy-egy darab szurkoló lep el). A lakosság maradék 99,999 százaléka nemhogy soha nem jár stadionba, de a magar futball gondolatától is röhögőgörcsöt vagy idegrohamot kap, vérmérséklettől függően.
Az energia szektor megújuló energiaforrásokon alapuló megreformálása nem egyszerű feladat, hiszen technológiai, nagyságrendi és szabályozási szempontokból vagy akár politikai és társadalmi téren is rengeteg, egymással összefüggő problémakört kell ehhez egyszerre megoldani. Ezen problémák megértése…..
énisfélek 2020.01.25 11:01:44
@clemens: "Vagyis megoldást a mindenható a piac kiiktatása, és egyfajta tervgazdaság bevezetése jelentheti."

Az energiaszolgáltatás sok országban az állam kezében van, nem lett átadva profit maximalizáló pénzéhes hiénák kezébe.
énisfélek 2020.01.25 11:16:15
@Pipas: "És ha az időgép kifejlesztésére koncentrálnánk, akkor minden egyes problémánk megoldódna egyszerre. "

Időgépet még senki sem csinált, viszont alkoholt mát tudunk gyártani pl vízből és széndioxidból, napelem áramának segítségével, csak éppen az összes kipróbált eljárás igen rossz hatásfokú (egyelőre). Ha valamelyik módszert sikerülne hatékonnyá fejleszteni, azzal olyan energiatárolási és szállítási lehetőségek nyílnának meg, hogy az emberiség energiagondjainak 95-99 százaléka egy csapásra megszűnne. Az Afrikában vagy az egyenlítői óceánokon úszó napelem-szigeteken megtetmelt alkoholt (napenergiát) csöveken vagy tankhajókon lehetne szállítani akárhová a világon.
A Szahara területe kb tizedének megfelelő napelem képes ellátni az egész emberiség mai energiaigényét.
A genfi egyetem kutatói új módszert találtak ki, amely állításuk szerint nagyobb sikert eredményez a diákok többség által rettegett tárgy elsajátításában. Tanulmányuk, a ZDM Mathematics Educationban jelent meg. Az ACe-Arithmecole-nak elnevezett program segít a diákoknak abban, ne intuiciókra, vagy…..
énisfélek 2020.01.11 21:03:13
@tonuzobakerdez: Aki csak érettségi/felvételi miatt tanul matekot, az talán már tudja, hogy a vizsgák után soha többé nem lesz szüksége erre a tudásra, csak elrabolták az idejét a valóban hasznos dolgok oktatása helyett.
Itt a Papríkató sorozatunk második része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Isten azt is látja, amikor zuhanyzok?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel Istennek, akkor mi lenne az?  Két egyetemi lelkész vállalta, hogy a legjobb kérdéseket…..
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
A kivételek ellenére kutatások szerint erős korreláció mutatkozik egy ország fejlettsége (fejlődőképessége) és vallástalansága (elvallástalanodása) között. Ugyan a fejlődésnek és a vallásosságnak is megvannak a maguk árnyoldalai, egy harmadik típusú mérés, a boldogságindexek, mégis inkább a…..
Dánia a globális éllovas a szélenergia felhasználásában, már ma is több mint 40 százalékban széllel fedezi az áramigényét, de hamarosan meglehet az 50 százalék is. Összehasonlításképpen: Magyarország energiatermelésének csak egy százaléka a szélenergia. De vajon miért ennyivel nagyobb a dánoknál a…..
énisfélek 2019.11.28 18:07:27
@teéjesenmindegy: Leírom máshogy, hogy te is megértsd: Magyarországon az átlagos szélsebesség 3 m/s , egy hagyományos szélerőmű viszont 10 m/s alatt nem termel szinte semmit. Az ország leg-szelesebb pontjain is csak az évnek kb 10 százalékában van annyi szél, hogy egy szélerőmű jelentős mennyiségű energiát termeljen. Tehát az idő túlnyomó részében nem hoz egy fillér nyereséget sem, viszont megépítése százmilliókba került, tehát mindent beleszámítva súlyosan veszteséges vállalkozás. A szélerőművek gyarapodásával csak ez a veszteség gyarapodna tehát aki Magyarországon soksok szélerőművet szeretne látni, annak finoman szólva hiányzik egy kereke (csúnyán szólva nagyon hülye, mert nem vette a fáradságot, hogy utánaolvasson a szélerőmű létesítés feltételeinek, de nyilvánosan okoskodni, azt bezzeg tud).
Az elmúlt időszakban több helyen halhattuk – a témával hivatalból foglalkozó egyes tisztviselőktől is –, hogy Budapest levegőminősége egyre javul, valójában nincs is szükség sürgős, érdemi intézkedésekre, azonnali beavatkozásra, mert már elmúltak azok az idők, amikor Budapest sereghajtó volt az…..
énisfélek 2019.11.05 19:23:07
@erol: "Egy éves bkv bérlet 100000 ft, szerintem nem drágább. "

Akik nem gyakran közlekednek, azoknak nem éri meg bérletet vásárolni, a jegy viszont drágább, mint az autó. Aki vidékről jár be dolgozni és rendszeresen nem talál ingyenes P+R parkolóhelyet, annak nem éri meg bérletet venni a parkolási költségei mellé, olcsóbb minden nap bepöfögni egészen a munkahelyéig. És még lehetne sorolni...
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
énisfélek 2019.10.22 16:18:36
@midnightcoder2: a telefonomon egyedi Androud fut, speciális tűzfallal, de mindez nem sokat ér, ha sok alkalmazás csak akkor hajlandó dolgozni, ha ugyanakkor megengedem számára a kémkedést is. És arra sincs mód, hogy telepítés előtt a Play áruház az alkalmazásokat a kémkedés szerinti sorrendben listázza ki :)

Interneten semmiért nem fizetek, amiért nem lehet Paypal-en keresztül fizetni.

A facebook függőséggel kapcsolatban: mivel az IQ-m 80 felett van, ezért nem vagyok fenn a faszbúkon.
énisfélek 2019.10.22 20:51:30
@midnightcoder2: " a legrafináltabb kémprogram is csak azt az infót tudja megszerezni, ami ott van."

Sajnos nem tudok telefonálni kontaktlista nélkül, nem tudok navigálni kikapcsolt GPS-szel, satöbbi. Tudom: tartsak magamnál két telefont, az a megoldás.
énisfélek 2019.10.23 11:02:38
@CoolKoon: nem kel ehhez még CyanogenMod sem, az újabb Android alapból tudja ezt (alkalmazások --> jogosultságok engedélyezése/tiltása). A baj akkor van, ha az alkalmazás azonnal felfüggeszti a fő tevékenységet is, ha megvonjuk tőle a kémkedés lehetőségét. Pl a múlt héten egy Huawei szoftver addig nem volt hajlandó figyelni az okosóra szívritmus érzékelőjét, amíg nem engdedtem neki hozzáférést a GPS-hez. Vagy bármelyik tök egyszerű wifi térerő mérő szoftver nem hajladó elárulni a wifi értékeket, amíg nem engedélyezem számára a GPS hozzáférést (ez mondjuk nem a kis szoftver kémkedése, hanem maga az Andrid beépített kémkedése miatt van).
 Az Eurostat legutóbbi mérései ismételten igazolták, hogy a magyar népesség elöregedőben és fogyóban van, aminek leginkább a társadalom fiataljai látják kárát. A folyamatos kivándorlás, Kelet-Magyarország egyre jobban való elszakadása vagy az aktuálpolitikai helyzet mind mind csak következményei…..
  A problémásnak vélt agresszív viselkedés az emberi környezetben élő kutyák esetében mindig csupán egy felszíni “tünet”, egy jelzés a kutya részéről, hogy valami nincs rendben. Mélyebbre ásva, a kiváltó okot/okokat megtalálva és orvosolva, az agresszív viselkedés alábbhagy, megszűnik.   Ebben a…..