Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varázslat fakanállal

437 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A március 15-ei hosszú hétvégén édesanyám meglepetés süteménnyel várt. Nagyon mosolyogtam, amikor a még meleg tepsit megmutatta, épp akkor lett készen, amikor megérkeztünk. Meghatódtam rajta, hiszen lisztérzékenyként nem ehetek mindenhol édességet, mint az átlagemberek. Egy finom sütemény, így igazi…..
A szürke és rohanó hétköznapokban a könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben. Ilyen tekintetben töltött gombafejek készítése mindig jó választás. Következzen hát a kedvenc receptem! Az elkészítéséhez nem kell Jamie Olivernek lenned, csak kövesd a receptet és könnyedén finom ételt…..
Világ életemben leveses voltam. Vallom, ha leves van akkor minden van. Azaz, ha van egy igazán jó leves, amiből két tányérral szed az ember, mert isteni finom, akkor a második későbbre marad. Télen amikor mindenhol mindenki tüsszög, a hidegből érkezünk a melegbe, egy laktató leves mindennél többet…..
Beköszöntött a december, ahogy kettőt pislogunk pedig már itt is a Mikulás. Szeretem az adventi időszakot, az ünnepi készülődésnek megvan a maga varázsa. A mi családunkban szerencsére nem az ajándékozás áll a középpontban, a legfontosabb az, hogy karácsonykor is együtt legyen a család. A közös…..
Beköszöntött az igazi  hideg ősz, ködös olykor esős reggelekkel, amelyeken már hőmérő igencsak a nulla felé közelít. Ez az bekuckózós időszak, amikor legszívesebben fel sem kelnénk az ágyból. Az óraátállítás sem segített ezen, az hogy most kinek van igaza az állítás létjogosultságával kapcsolatban…..
Mindig is nagyon szerettem a tiramisut, nemcsak azért, mert az elkészítése pofonegyszerű, hiszen még sütni sem kell tudni hozzá, hanem az íze volt az, ami rabul ejtett. A kávé és az édes mascarpone krémesen lágy harmóniája az, ami oly kellemes érzéssel töltött el kanalazás közben, hogy felmerült…..
Évek óta az egyik kedvenc nyár végi illetve őszi foglalatosságom a lekvárfőzés. A szüleim kertjében  már értek a fán a körték, így az értékes gyümölcs adott volt. Csak fel kellett szedni, megmosni, meghámozni és természetesen  megfőzni.  Lelkes segítőm is akadt a párom személyében, aki soha életében…..
  Ismered a saslikot? Az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, ami tetszés szerint variálható és elrontani szinte lehetetlen. Bátran ajánlom kezdő szakácsoknak, vagy olyanoknak, akik azt érzik, hogy nem sok tehetség van bennük a  konyhaművészethez. A párom állítása szerint nem tudni sütni…..
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Ismerős a mondat? Kedvenc jelenetem egyike az És megint dühbe jövünkből, amikor Terence Hill pisztácia fagyival feszíti a húrt.  Mindig megnevetett, ahogyan előadja magát, majd  végül a fagyi összeroppan Bud Spencer kezében.  Tombol a nyár, így nincs…..
Idén volt  tíz éve, hogy kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. Sosem fogtam fel ezt  az állapotot betegségként, bár papírom van róla, hogy életem végéig tartós fogyatékkal élő ember vagyok. Inkább úgy tekintettem erre az egészre,hogy kaptam az élettől egy második esélyt, hogy igazi hedonistaként…..
Évekkel ezelőtt ajándékba kaptam egy kézműves  rózsaszörpöt, amelynek bár túl cukrosnak éreztem mégis isteni volt az íze.  A rózsaszörp akkor felkerült a főzős bakancslistámra. Tavaly nyáron is szerettem volna kipróbálni, csak mire a barátaim között elkezdtem érdeklődni, hogy kinek van…..
Rákaptam a fermentálás ízére, mert egyszerű és a végeredmény gyomorsimogató. Sárgabarackot választottam alapanyagként, amit egy kis mentával dobtam fel. Kiemelném a gyümölcslé  enyhe szénsavasságát, amely jót tesz a gyomornak. Igazi probiotikus bomba a szervezet számára, segíti a méregtelenítést és…..
Sokan csak legyintenek, hogy ugyan már csirkecombot sütni mindenki tud, csak bedobod a tepsibe és megsül magától. Ezzel a ténnyel nem tudok vitatkozni, ám ettől függetlenül nem biztos, hogy a végeredmény olyan, hogy mind a tíz újjadat megnyalod utána.  A csirkecomb szeretete nálam állítólag három…..
Az egyik szupermarketben vettem almás-sajtos kukorica salátát egyik nap, amikor nem volt kész ebédem. Meglepően finom volt, ám úgy éreztem ár-érték arányban nem érte meg. Innen jött az ötlet, hogy legközelebb inkább otthon készítek ilyet. Igaz a mondás, hogy nincs új a nap alatt, mégis lehet valami…..
Kóstoltál már békát? Ha nem akkor, ez a kicsit szokatlannak tűnő téma neked szól! Egyik nap a barátnőimmel egy étteremben vacsoráztunk, amikor az étlapon a vörösboros békaragun akadt meg a szemem. Sohasem ettem békát, mindig érdekelt, hogy vajon milyen lehet az íze, ezért filóztam rajta, hogy…..
Az új évet pár plusz kilóval és magas vérnyomással sikerült indítanom, ezért visszatértem az egészségesebb ételek készítéséhez. Ez így jobban hangzik, mintha azt mondom, hogy diétázom. Igyekszem úgy hozzáállni, hogy nem lemondásként fogom fel az adott helyeztet, hanem lehetőséget látok benne. Most…..
Minden évben változtatok az  adventi koszorún, egy fakorongos koszorú alapot újítok fel és variálom különböző színű gyertyákkal. Tavaly olyan szinten sikerült elpakolnom, hogy idén hiába kerestem kétszer is a gardrób egyik rejtett cipős dobozos zúgában sem sikerült megtalálnom. Gondoltam,…..
A lestyán a kedvenc kerti fűszernövényem, amelynek az íze a zellerére emlékeztet. Jellegzetes illata és markáns ízvilága semmivel sem téveszthető össze, több fűszerkeverékből ismerős lehet az íze. Ez az a fűszer, amely szinte minden ételt képes pozitív értelemben megbolondítani. Nagymamám…..
A levelesek közül a krémlevesek a kedvenceim, mert számtalan ízvilágot találhatunk ki. Kreativitásunknak semmi sem szabhat határt,  ha jól össze tudjuk válogatni, hogy milyen zöldség és fűszer passzol egymáshoz. Évekkel ezelőtt vendégségben, a barátnőm ebédre előételként sárgarépa-krémlevessel…..
Világéletemben szerettem főzni, már hat évesen odaálltam bográcsozáskor a kondér mellé és figyeltem, hogyan fő benne a gulyásleves. Naná, hogy én kavargattam nagy fakanállal.  Aztán természetes volt, hogy a nyarakat a nagyinál töltöttem és vele együtt sütöttem és főztem. Ma arról  beszélgettem az…..
A szendvicskrém elkészítésének a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Mit kell tenned? Beszerzed a hozzávalókat és szinte  csak összekevered. Milyen az íze? Krémesen lágy, a juhtúrótól kicsit sós, ami remekül passzol a hagymák enyhén pikáns ízéhez. A recepetet bátran ajánlom a kezdő…..
A házi készítésű szendvicskrémek szerelmese vagyok, vonz az újabb és az újabb ízek kipróbálása. Hogy miért készítsünk otthon szendvicskrémet? Mert könnyű elkészíteni őket, nem kell hozzá Jamie Olivernek lenned  csak összekevered az alapanyagokat és már kész is van.Tudjuk, hogy milyen hozzávalók…..
Szeretem a halakat pédául a füstölt sprotnit fokhagymás kacsazsíros pirítóshoz. Egy harcsapaprikásnál túrós csuszával csak a kondérban főtt halászlé jobb, azonban a tonhallal nem voltam jó barátságban. Kifejezetten nem szerettem, egészen addig amíg  el nem kezdtem személyi edzőhöz járni.…..
Sütöttél már kacsát? Nem? Nos, eddig én sem. Az igazság az, hogy ezaz édesanyám reszortja szokott lenni, az egyik ünnepi menü kacsacomb párolt lilakáposztával. Most azonban rászántam magam, hogy a kacsát én készítsem el. A Julie&Julia azaz a Két nő egy recept című film jutott az eszembe, amikor…..
Rendszeresen szoktam almát sütni, csak lekvárral megtöltve és dióval meghintve. Almát szoktam tenni olykor sült csirkecomb mellé is, remekül passzol az édeskés íze a húsokhoz. Most egy klasszikusnak  nem mondható desszert következik mivel nyersen is szoktam almát sajttal falatozni, kézenfekvő volt,…..