Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dannyrose

3 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Puzsér Róbert Média: a népek ópiuma címmel tartott stand-up estet csütörtökön a Bazaar Klubban. Terítékre került Hajdú Péter, Friderikusz, Tvrtko és Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője is. Kérdés, hogy mennyivel különb náluk a magyar média fenegyerekének kikiáltott kritikus, aki maga is a…..
Induljunk ki abból, hogy júliustól itt elektronikus útdíj fizetés lesz (muhaha). Jó, hát azt nem mondtuk, hogy melyik július lesz. De nem is ez a lényeg. És nem is az, hogy van némi igazság abban, amit a szegény kis megfélemlített Getronics mondott, hogy ezek a szarházi vállalatok…..
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Megadja Gábor (Konzervatórium) írását olvashatják.     Tíz év esztendő telt el a Fidesz 2002-es veresége óta. Azóta sok minden történt, olyannyira, hogy egyes…..
dannyrose 2012.05.03 10:46:23
Néha összejönnek a dolgok, és megy minden mint a karikacsapás. Május 23-án jelent meg hazai vasútfelújítási bizniszről a posztunk. Négy nap múlva válaszolt a kérdéseinkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő. Június 3-án az egyik parlamenti képviselő, interpellációt írt a…..
dannyrose 2011.06.20 15:52:06
@Doubledecker: ilyen beruházást csak megfelelő hatástanulmánnyal lehet elfogadtatni az európai bizottságnál, amely bizony a sokat emlegetett német és holland adófizetőket képviseli, ők rábólintottak a projektre. Mi is belefizetünk az EU kasszájába, mi is elfogadjuk a pénzelosztást irányító szabályokat. Mi mikor szólnánk bele valaha is német vagy holland közbeszerzésbe? Egész Európának érdeke, hogy kelet felé jó minőségű vasútvonal álljon rendelkezésrer, a németek kaszálják az ilyen beruházásokon a legnagyobbat, mert piacot nyit nekik keleten. Ne legyünk már ennyire naivak.
dannyrose 2011.06.21 08:22:13
@hüjeliba: hát, hogy az alépítményhez részben kell csak hozzányúlni az nem egészen igaz. A töltéskoronát a teljes szakaszon cserélni kell. A pálya lehet, hogy az Alföldön megy keresztül, de abba beletartozik a hortobágyi nemzeti park is.
Nem lehet 100 méteren belül építkezni, ezért nincsenek ott házak, nem kell kisajátítás. Nem létezik ma Magyarországon település, ahol ezt a törvényt betartanák.
dannyrose 2011.06.21 08:28:27
@zero: kedves zero, ebből látszik, hogy nem értesz hozzá. Műtárgyat nem azért tesznek bele, mert úgy van kedvük, hanem mert 160 kmes sebességnek feltétele, hogy bizonyos forgalmú kereszteződéseknél külön szintű legyen. Pályaudvart meg azért újítanak fel, mert hiába újítod fel a pályát, attól még az utas nem szokik vissza, ha lekoszlott a váróterem. Ezt több beruházásba felosztani hülyeség, mert drágább lenne és a nagy részét nem lehetne eu-ból finanszírozni.
A hétfői posztunk kapcsán a feltett kérdéseinkre megjött a NIF válasza: "Véleményünk szerint a két kiválasztott beruházás a horvátországi Križevci – Koprivnica vonal, illetve és a Devecser-Kolontár vonalszakasz káresemény utáni felújításának összehasonlítása…..
dannyrose 2011.05.27 16:23:31
www.sinekvilaga.hu/2010_6_Iszapkatasztrofa_Kolontar_es_Devecser_tersegeben.php?index=4

"A vasút ismét üzemképes lett, 60 km/h-s sebességgel a forgalom felvehető volt, de csak vasúti szempontból."

60km/h kontra 160 km/h

:)
Nyilván ez is részét képezi a mostani "Ugocsa non coronat" jellegű hozzáállásnak, miszerint az EU bekaphattya, úgyis mi adjuk az elnököt és majd megmutatjuk, hogy kell a dolgokat csinálni, mert nekünk Brüsszelből ne diktáljanak. Semjén Zsolt - teológus-szociológusként…..
Vastagbőr 2012-re készülnek? 2011.03.25 09:31:00
A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek. Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az…..
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
  „Most, hogy a munkavállalók megkapták 2011 első fizetését, mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz hazudott, amikor azt mondta: senki sem fog rosszul járni. Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése miatt mindenki rosszul jár, aki nem keres legalább…..
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
  „Zagyva György Gyula nem a Jobbik tagja”. Hát igen. Ez már egy, a politikai pubertáson is túljutott párt visszakézből adott reakciója, nem egy ifjúsági mozgalomé. Klasszikus hárítás-technika, ami nem a klubszerűen működő, a közösség minden, formális és…..
Miután Magyarországon a Fidesz-KDNP alakított kormányt, s Orbán Viktor május 29-én letette a miniszterelnöki eskűt, immáron a régióban Lengyelország után hazánkban is jobb-közép kormány alakult, mely európai téren is kiváló együttműködést folytat a kontinens, de…..
Észak- Rajna-Vesztfália választ. A legnépesebb német tartományban május 9.-én kerül sor a tartományi választásokra. Ez a választás tűnik a tavaly ősz óta kormányzó CDU-FDP koalíció első nagy próbatételének. Nézzük, hogy alakul a politikai helyzet e fontos…..
A lengyel alkotmány 131.cikkelye értelmében az „államfő halála után a Lengyel Köztársaságot a házelnök képviseli, aki az államfő akadályoztatása esetén annak helyébe lép”. Ebben az esetben ez a 1952-es születésű, mérsékelt jobboldalt képviselő Bronisław…..
  Kampányostobasági versenyünkben Nyakó István után Vona Gábor érdemli meg tőlünk az újabb svéd modellt. A komolyan vehetőségtől egyre inkább a torgyánizmus felé csúszó Jobbik-elnök tegnap a párt győzelmét és a gárda országkormányzását vizionálta, valamint a…..
Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít a rendőrség egy zalai csoportot. A társaság szokatlan összetételű: a gyanú szerint a keszthelyi Jobbik-elnök környékbeli romákkal alkotott egy csapatot - írja a Népszabadság Online. A történet azért különösen pikáns, mert a…..
Mandiner blog 500. 2009.12.29 19:01:00
  Üdvözöljük a Reakció Facebook-klubjának ötszázadik tagját, akivel már beelőzzük a Fidesz FB-s táborát, és lassan a Jobbik-klub is érezheti tarkóján hideg leheletünket, vagy hogy is mondta anno Pokorni.  Arra biztatjuk Facebook-profillal rendelkező többi olvasónkat…..
A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre…..