Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gary Hoon

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..
Paranoid Android Fletóbeszél 2010.03.20 09:52:00
   Mint alant megtekinthető, hallgatás közben a gépbe jegyzeteltem magamnak a fletó évértékelőjét. Nem kellett volna, persze, de ha valaki akar élvezkedni...... Már megírtam a fletóról a pszichiátriai szakvéleményemet, de némi rövid tanulsága van annak is, ha az ember…..
 Rendkívüli kárt okozott Sólyom László köztársasági elnök úr Magyarországnak azzal, hogy aláírta a holokauszttagadást tiltó törvényt! Nem csupán azért, mert rábólintott az egyértelműen ostoba jogszabályra. Nem csupán azért, mert a nyilvánvalóan ezer sebből vérző,…..
  Nem lehet minden hülye mellé paragrafust állítani.   Ha Sólyom László asztalára kerül egy törvény, a köztársasági elnök három dolgot tehet: visszaküldi az Országgyűlésnek, bocsássák újbóli megtárgyalásra. Ha alkotmányellenesnek találja, elküldheti a taláros…..
Mandiner blog Orbán-veszély 2009.06.04 11:11:00
  Rászolgálni látszik Szlovákia az év elején a cseh EU-elnökség nyitánya alkalmából Brüsszelben kiállított, s nagy botrányt kiváltó – a tagállamokat ironikus allegóriákban ábrázoló – Entrópia szoborcsoport rá vonatkozó darabjára. Az északi szomszédunkat…..
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
A Média Hungary másik nagy témája a soha meg nem születő médiatörvény. Tizenhárom éve várunk egy újabb és jobb szövegre, ami nem csak a parlamenti pártok hatalmát biztosítja az amúgy azóta már senkit nem érdeklő közmédia felett. Most Jánosi György, szocialista…..
A Média Hungary egyik fő témája a közmédiák esetleges összevonása. Hát persze, hogy az MTV vetette fel, hogy minek ide Magyar Rádió, meg Duna Televízió, lehetne egy nagy Magyar Tartalomipari Vállalat (mondjuk, hívhatnák úgy a szavak kezdőbetűit egymás mellé biggyesztve, hogy…..
Gary Hoon 2009.05.27 09:38:23
Pár éve beszélgettem egy amerikai helyi (Cleveland) közmédium programigazgatójával. Ők szolgáltatják Ohio állam északi részén a közt mindenkinek, körülbelül hárommillió embernek. Van egy tévécsatornájuk és egy rádiójuk is. Éves összevont költségvetésük kb. harmada volt a magyar közmédiumokénak. Ennek felét kapták csak az államnak befizetett adókból, a többit az őket fenntartó helyi alapítványok kalapozták össze, meg a helyi lakosok küldtek kis csekkeket nekik a jó műsorért cserébe.
Ja és 150 embert foglalkoztatnak! Ebből kb 100 műsorkészítő, a többi könyvelő, titkárnő, takarító. Viszont van rengeteg önkéntesük, akik tenni akarnak a helyi közösségért valamit.
FONTOS: valóban közfeladatokat látnak el. Napi 12 órában oktató-nevelő műsor a gyerekeknek, fiataloknak, időseknek. Plusz néhány hírműsor, meg komoly és alter koncertek, kereskedelmi adókat nem érdeklő filmek, helyi amatőr rendezvények. Eszük ágában sincs olyan profitérdekelt vállalkozásokba beszállni, mint Forma-1, focivébé, profi élsport, Madonna koncert, stb.
Elvégre azért tartják fenn őket részben adókból, hogy olyan feladatot lássanak el, amit a kereskedelmi adók nem akarnak. Elvileg itthon is ez lenne az elv, csak abban nincs pénz...

Vajon van ebben az országban annyi ember, aki magáénak érzi az MTV/MR/Duna TV hármast, hogy önként és dalolva eltartsa őket? Önkéntesként, ingyen dolgozzon nekik? Havonta kis adományokat küldjön részükre?
Valahol ezeknél a kérdéseknél kellene szerintem elkezdeni.
  Az MDF-ben az a zseniális, hogy több mint két évtizede történt megalakulása óta lényegében folyamatosan válik, bomlik, oszlik, szakad, ennek ellenére még mindig létezik, sőt még plakátokra is van pénze. Most éppen Hock Zoltán és Katona Kálmán lázadtak fel, mert…..
Gary Hoon 2009.05.12 17:22:39
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
Legalábbis a The Amazing Race című, amerikai reality-vetélkedő szerint, aminek vasárnapi adásában bepillantást nyerhettünk abba, hogy mit is gondolnak az erdélyiekről az amerikaiak. Maga a műsor, ha valaki nem ismerné, egy afféle Flúgos futam-80 nap alatt a Föld körül…..
Gary Hoon 2009.03.04 14:55:54
Tök rendben van az Amazing Race. Jó kis műsor, jó kis feladatok. Jól megírt forgatókönyv szerint, kiváló rendezéssel.

Ja, és a szereplők is kitűnően el tudják játszani amire megkérik őket. Ezért tűnhetett annyira életszerűnek a táskalopás és a szerencsétlenkedés. Ugye nem gondolja senki sem komolyan, hogy a realityk eseménysorát tényleg a szereplőkre bízzák...

Bárcsak így tudnánk mi magyarok is tévéműsort gyártani!

A kedves véleményíró életéből valószínűleg kimaradtak az úttörőnapi akadályversenyek, amik abból a sztereotípiából indultak ki, hogy ebben a szocialista országban minden kis pajtás drótkötélen csúszik az iskolába és közben kézigránátokat hajigál a gulyáságyúba.
Na, az Amezing Race nagyjából ugyanilyen akadályverseny és nem kultúrantropológiai disszertáció. Aki utóbbira kíváncsi, menjen a könyvtárba és ne a tévét bámulja!

Egyébként amikor a Gundeles gulyásos epizódot vetítették kb öt évvel ezelőtt, éppen Amerikában éltem. Kiváló alkalmat adott arra, hogy a műsort megtekintő ismerőseimnek meséljek Magyarországról. Komolyan érdeklődtek, és a magyar boltból beszerzett Erős Pistát kóstolva rájöttek, hogy nem a chilli vagy a jelapego pepper a legtutibb csípős méreg.
Mikor hazajöttem, épp a Cadillac Drive ment Wahornnal és Fábrival. Na, azt a szart és sztereotíp unalmat amit ott a magyaroknak Amerikáról meg Szibériáról nyomtak béna forgatókönyv, béna rendezés és átlátszó improvizálás mellett...

Gary Hoon 2009.03.04 15:22:19
@kultúrterrorista:

Talán igazad van. Valószínűleg bennem van a hiba, hogy alkotó emberként nem igazán értem az elemző lelkeket.

Mert ugye tévéműsort csinálni egy szakma. Ez a tévés.

A csinálásról véleményt formálni, elemezni, fanyalogni az is egy szakma.
Ez a kritikus.

Meg valószínűleg a csinált kép által közvetített virtuális valóságot és a virtualitás valóságra való visszahatását elemezni is egy szakma, ez utóbbi lehet a kultúrantropológus.

A piac meg eldönti, hogy a három szakma képviselője közül melyikre tart igényt...
:)
Az alábbi eset kapcsán a Tévé ügyvédjének szlogenje cseng vissza a fülünkben, miszerint „ne hagyják magukat becsapni, átverni, megkárosítani”. Az újépítésű társasházak vásárlói közül rengetegen mérgelődnek a lakáson belüli garanciális javítások elmaradása…..
Konzervatórium Fodor kiütve 2008.12.15 12:03:00
Igazán nem szeretek az SZDSZ-ről (sem az MDF-ről) írni, egyrészt, mert ennyi erővel valamelyik kisgazda nyugdíjasklubról is írhatnék. Másrészt meg mert jókat nem nagyon lehet, csak röhögni a szerencsétlenségükön. De nézzük a fejleményeket! A Reakció Ilyen ország pedig nincs…..
Proszektúra Nyakó nyelvtudása 2008.12.09 14:55:00
Amikor valamely politikusunk hirtelen valamilyen – többnyire piszkos anyagi – okokból a közérdeklődés középpontjába kerül, akkor lepődünk meg azon, hogy milyen keveset tudunk róla egyébként.Bizony ez a helyzet a gyakorta csípős nyelvű, kicsit durvábban fogalmazva:…..
Szabó Máté a minap felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy intézkedjen a gyülekezési joghoz kapcsolódó ismeretek belső oktatásáról. Ennek módjára lenne egy szerény javaslatom.A rendszerváltozáskor azt hihettük, a rendőrség is egy megújult szemléletű…..
Milyen ajándékot szeretnél kapni a Jézuskától? Minek örülnél a legjobban? Mi okozná a legszebb meglepetést számodra? Tegyünk egy gyors próbát ennek az eldöntésére! Kedves olvasó, dőlj most nyugodtan hátra, és hunyd be a szemedet! Nem jó, akkor nem tudsz tovább olvasni. :) Na…..
Ma reggel a Napkeltében Fodor Gábor kicsit pironkodva ismerte el, hogy a Parlamentben véletlenül félrenyúlt az egyik szavazás kapcsán. Épp az ellenkezőjét nyomta annak, mint amit akart. Azt már csak én fűzöm hozzá, hogy tette mindezt annak ellenére, hogy a híradások szerint minden…..
Ettől hangos most a sajtó. Ettől az újabb miniszterelnöki könyvbemutatótól. Én nem tudom, miért van az, hogy egyébként viszonylag értelmes, normális emberek - na jó nevezzük őket inkább politikusoknak -, időnként kényszerét érzik annak, hogy fényezzék magukat, s…..
Konzervatórium Igaz történet 2008.09.24 06:12:00
1985 ősze, T. Miklós leendő politikai blogger első munkanapja az oviban.- És mit szeretnél, mi legyen a jeled?- Csillag.Ezt én a legnagyobb természetességgel mondtam, ugyanis ideológiailag képzetlen ovisként nem voltam tisztában vele, hogy veszi az ki magát, ha az ember csillagot…..
Gary Hoon 2008.09.24 23:38:48
Gary Hoon 2008.09.24 23:39:23
Ajánlom Békés Márton remek írását a magyar köztársaság "hagyományairól". (Különösen ajánlom a chartistáknak)..
Megjegyzés: a bejegyzés az elhangzottak viszonylag részletes leírására törekszik, hogy kijöjjenek az apró finomságok anélkül, hogy egyoldalúvá válna a leírás - viszont az előadások többsége elég sok interpretációs rétegen haladt át, szóval lehet, hogy végső soron…..
Gary Hoon 2008.09.24 00:01:29
Igazán jó kis írás. Eredetileg sajnáltam, hogy nem tudtam elmenni, de minél több helyről olvasom el a beszámolókat, rá kell jönnöm: ez is csak felesleges időtöltéssel telt pár órája lett volna életemnek. Elvégre az előadók nézeteit ismerni lehet korábbról, a külföldiekét a netről. Őket ugye épp azért hívják meg, hogy böfögjék vissza, amit már százszor száz helyen megtettek.
A kérdező hallgatók és kerekasztalbeszélgetők közé meg mindig becsúszik pár hülye, aki miatt csapnivaló a színvonal, félremegy a beszélgetés, stb.

A lényeg, hogy az adóinkból jó kis propagandát csinál a kormány az adófizetők megveréséhez. Nem teljesen gördülékeny még a henger, de ha döcögve is, halad...

Abban a szerencsében volt részem, hogy évekig Amerikában tanulhattam újságírást. Ott a lelkünkre kötötték a következőket:
1. A kormány hazudik. Minden kormány, mindig, mindenhol.
2. Magára adó újságíró nem fogad el a kormánytól semmit. Még repülőjegyet, hotelszobát, utazási költségtérítést sem. Akkor sem, ha egy hivatalos delegációval utazik, és akkor sem, ha a kormány által finanszírozott konferenciára megy. Ha elfogadja, azzal deklarálja, hogy megvehető.
3. Az újságírónak joga van politikát csinálni. Ugyanúgy, mint bármely állampolgárnak. Csak tegyen különbséget a hír és a vélemény között. (Pl. az USA-ban az újságírók jó része szavaz a választásokon. Mégpedig regisztrált demokrata vagy republikánus szavazóként teszik ezt. Így elég könnyű róluk kideríteni, hogy melyik párthoz húznak. Ezt általában nem is titkolják, a hivatalos önéletrajzukban is szerepeltetik néhányan.)

Ja, szélsőjobb? Olyant szerintem itt Magyarországon pár évtizede nem láttunk. Még az utcán sem. Még eldugott kocsmákban sem. Majd ha itt is horogkeresztes, náci egyenruhás alakulatok vonulnak, mint pl tesziik, tehetik azt Chicago utcáin, akkor érdemes lesz róla komolyan beszélni. Addig csak amolyan tanuljunk a történelemből felkiáltással tegyük ezt.

(Bocsánat, hogy hosszú hülye hozzászóló szerepét játszottam és esetleg félrevittem.)
Konzervatórium Ki a liberális? 2008.09.23 07:07:00
A baloldalnak van egy olyan látványos szokása, és Gabrilo kolléga szokta ezt gyakran emlegetni, hogy nem csak azt szereti megmondani, ki a baloldali, hanem azt is, hogy ki az igazi konzervatív. Persze mindkettőhöz nagyon ért: Kádár János például szocdem politikus volt, ahogy azt…..