Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egysegelem

0 bejegyzést írt és 416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tésztája átmenet a csokoládépuding és a piskóta között. A tortarétegek között lágy mogyoróvajas krém és sós karamellás, pörkölt amerikai mogyoró bújik meg. Kívül bitang csokoládékrémmel borítottam.    Snickers torta (12 szelet) a tésztához:  130 g holland…..
A sört már évezredek óta szívesen fogyasztják, és hazánkban is az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, évente 71 litert fogyasztanak belőle átlagosan. Ezzel egyébként a középmezőny tetején helyezkedünk el Európában.A legtöbb sört egyébként Csehországban isszák, évente átlagosan 149 litert, de a…..
Erősen felügyelt látogatók, a külföldről alig valamit tudó helyiek, a turistáktól begyűjtött útlevelek és nagyon szigorú, külföldiekre vonatkozó szabályok – ez mind Észak-Korea egy kanadai pár szemével. Justin és Anna Williams együtt már több mint 100 országban…..
Nem olyan régen jött divatba nálunk is a Mindenszentek előestéjének megünneplése, amely egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep. Ryan Duncan azt gyűjtötte csokorba, hogyan is viszonyulunk ehhez az egészhez mi, keresztények? Nehéz más olyan ünnepet elképzelni, amely annyira…..
GasztroMenza Epres zabpalacsinta 2015.08.22 14:01:52
Klasszikus vékony palacsinta. Annyi különbséggel, hogy ez egészséges, mivel zabpehelylisztből készül. Ettől sokkal ízletesebb natúran is, mint a hagyományos palacsinta. Ha elkészíted, hidd el rászoksz erre a verzióra! Hozzávalók 2 személyre: 100 g zabpehelyliszt 2 tojás 300…..
Miután a Saul fia elnyerte az Aranyglóbuszt, majd megkapta az Oscar-jelölést is, az internetes kommentekben  szép számmal előkerültek a “zsidók számára a legjobb üzlet a holokauszt” érvelés különböző változatai, ideje megnézni, kik és mennyit is kerestek a holokauszton. Hogy azokat se hagyjuk…..
A Gyermeknapot Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. Azt javasolták a…..
egysegelem 2015.05.31 23:29:48
@Shopping: Mit kellene tenni Sziriaban?
Nagyjából két hete jelent meg a Mortal Kombat X, a vérben tocsogó kivégzések szerelmeseinek nagy örömére. A MK széria készítői el is kezdték döngetni a mellüket és világgá kürtölték, nincs és nem is volt jobb verekedős-franchise a videojátékok története során. A Tekken…..
A palacsinta az az étel, ami biztosan minden magyar családban a kedvenc fogások közé tartozik. Sósan elkészítve lehet köret, édes töltelékkel pedig mennyei desszert.   Amikor vegan lettem azt hittem le kell mondanom róla, hiszen "hagyományosan" kell bele tojás és tej, emiatt az a téveszme terjedt…..
  A Húsvét véget ért, minden visszaáll a régi kerékvágásba. Biztosan Ti is jó sok sonkát, tojást, kolbászt ettetek, ahogy az ilyenkor szokás. Ezek az ünnepek nem épp a diétáról szólnak, ilyenkor mindenki egy kicsit elengedi magát, és jól megpakolja a bendőjét :) Viszont,…..
A tegnapi kis kitérő miatt aggodalmat, tessék elfelejteni, haladunk tovább a megtervezett útvonalon. Kommunikációs triptichon újabb táblája a nőket idegesítő mondatok egy halmaza, nyugodtan lehet bővíteni, semmi gond. Előre figyelmeztetek lesz férfi bomlasztó mondat gyűjtemény…..
Az őszülés folyamata régtől fogva érdekli az emberiséget. A hófehér hajkorona látványa önkéntelenül is tiszteletet parancsoló, tekintélyt kihívó lehet; talán nem véletlen, hogy a mesékben, csodás történetekben a bölcs, sokat látott és sokat megélt személyeket,…..
A Riporterek Határon Nélkül nevű nemzetközi gittegylet év végére egy nagyszerű kis videóval lepte meg a világot, amelyben a sajtó szabadságát korlátozó főgonoszokat szedték össze. Az összeállítás remekül demonstrálja, mennyire szükség volna valóban független sajtóra –…..
egysegelem 2013.12.23 15:47:12
egysegelem 2013.12.23 17:24:45
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Orbannak erre egyelore nincs meg a lehetosege Europa kozepen, az EU tagjakent. De a cikk nem ezt allitja, hanem arrol ir, hogy bizonyos vezetok erdekesen kezelik a sajtot. Marpedig ki ne tudna, hogy az ellenzeki sajto megregulazasara kulon torveny szuletett, hogy a teljes kozszolgalati tv, radio parcsatornakent uzemel (ennek Mon van hagyomanya, nem vitas, de az MSZP idoket megszegyenito modon tortenik, mert ez a merteku szervilizmus azert nem volt talan mar a kesoi Kadar rendszerben sem). Nem kell tulertekelni amit a video allit.
egysegelem 2013.12.23 19:13:55
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Amihez Orban eddig hozzafert, ott csak a propaganda megy 24/7, az nem valasz erre, hogy meg van amihez nem fert hozza. Igen, az internetet egyelore meg nem szurik Mon. De meg 1-2 ciklus a NERbol, es meg fogsz lepodni.
A Orbán hitbéli főtanácsadója, Balog Zoltán református lelkész szükségesnek tartotta egy kicsit alázni nem keresztény-hívő polgártársait. „A keresztények nem próbálják meg lejjebb venni az erkölcsi ’lécet’ még akkor sem, ha nem tudják átugrani, szemben a nem…..
egysegelem 2013.11.13 17:09:48
“Yeah, fighting a war to fix something works about as good as going to a whorehouse to get rid of a clap.”  (Norman Mailer: The Naked and The Dead) Nem szép dolog vamzerkedni, ugyanakkor érdemes elgondolkozni azon, hogy Seres László 2013. augusztus 30-án a HVG-n megjelent…..
A hírcsatornák pillanatok alatt beszámoltak arról, hogy Ferenc pápa úton hazafelé a repülőn formabontó sajtótájékoztatót tartott és ezen a melegek társadalmi integrációját sürgette. Szavait még biztos, hogy nagyon sokan, és sokféleképpen fogják elemezni, értelmezni és…..
Ez a fent olvasható címmondat jutott eszembe, miután minden fellelhető anyagot átnyálaztam a tegnap még csak szűk körnek, ma már a nagy nyilvánosságnak is szóló szárszói dzsemboriról. Én ma a munkahelyemen voltam, Farkasházy Tivadar szerint nem vagyok a balliberális értelmiség…..
egysegelem 2013.06.24 00:10:07
@IMHO: Te nem sokat ertesz ebbol a cikkbol, igaz-e?
egysegelem 2013.06.24 00:14:28
@IMHO: Mission Accomplished
A rövid válaszom: nem. A hosszabb, hogy nem véletlenül bocsát most százmilliós nagyságrendben közpénzt a Fidesz Schiffer pártjának azzal, hogy engedélyezi a frakció-alapítást. Ennek lehet oka pusztán az ellenzék további forgácsolása, lehet célja egy -- ma persze…..