Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bdos

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 DDQ szerzőtársam legújabb írása egy kevéssé ismert incidenssel foglalkozik a hetvenes évek Jugoszláviájából.  (Sanjin Dumsic és Giulinao Marinkovic irásai nyomán) 1977 augusztus 16-án hajnali 01:40 perckor a Pan Adria 77-es járata Zágrábból egy rutinrepülésnek számító útra indult. Az úticél…..
A '80-as évek elején az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egy különleges és roppant veszélyes küldetés során 12 000 fekete zsidó embert menekített ki Szudánból Izraelbe. Az akció fedősztorijaként egy luxusüdülőt működtettek Szudánban, a Vörös-tenger partján. Az ügynökök napközben a mit sem sejtő…..
bdos 2020.11.27 23:57:10
@gintonic.azigazi: egy kis háttértörténet mfa.gov.il/MFA/AboutIsrael/People/Pages/Operation-Moses-Israel%E2%80%99s-Ethiopian-community.aspx
Az ok egyszerű és szomorú: az éhínség elől menekültek át Szudánba. Gyalog. Ahol az úton több ezren meghaltak. De akkor sem értem a testvéreik miért nem mentették őket már az otthonukból? Miért kellett Szudánba átrángatni őket? Ahogy olvasom a wiki alapján titokban még a szudáni titkosszolgálat is támogatta az akciót, szóval nagy konspiráció nem kellett. Az etiópok ekkora nácik lettek volna?