Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zug_a_volga

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem valami új orsó, esetleg horgászbot beharangozója következik. Most még a csapból is ez folyik, az ereszről is ez csepeg, s ki hátrahajtott fővel, becsukott szemmel, ki pedig esernyőt tartva áll a hírzuhatag alatt. Nagyon sok vélemény olvasható erről pro és kontra, ahogyan…..
Fish&Dirt Hiteles? 2011.06.23 11:12:12
Minden hónapban megveszem a Magyar Horgászt. El is olvasom a cikkeket. Aztán azon szoktam gondolkodni, hogy mit hiszek el abból, ami oda le van írva. Szépen lassan kialakult bennem, hogy kinek mit hiszek el, ki mennyire hiteles nekem. Charles Bush alias Bokor Károly nekem a nagy negatív…..
zug_a_volga 2013.09.09 15:23:36
Hát nagy kíváncsiságomban mentem rögtön a Fishing Time fogási naplójába, hogy megnézzem milyen csalit is akasztott ez a galád Szarvas a süllő szájába.

Ahhoz képest, hogy a "buráska" milyen lendülettel támadja a szakírót, meglepődve láttam, hogy a süllő szájában egyáltalán nincs semmiféle csali.
fishingtime.hu/horgasz-fogasok/sullo/1160_sullo-balaton-gumihal

Az egyik haver röhögve mondta, hogy biztos Füstös szaktárs a BHRt (vagy mi az) éléről védheti ilyen elánnal a balatoni halakat, de szerintem nem ő az, mert akkor azt minimum tudnia kellene, hogy a balatoni fogasok színe eleve, a kifogás után is ilyen fakó, nem szükséges azokat órákig aszalni.

De ez is csak egy vélemény.
zug_a_volga 2013.09.09 23:42:10
@buráska: Lehet erőlködni, hangosabban mondani, hadd vörösödjön a fej. Ha jó esik, akkor minden nap. Add ki magadból! Hátha egy pofonnal kevesebbet kap a gyerek, ne adj isten, az asszony. Akkor már volt értelme.
zug_a_volga 2013.09.10 18:14:28
@buráska: Nem rúgtam én beléd, meg szarnak se gondoltalak. Ha idejössz trollkodni, ne légy ilyen érzékeny!
Több indokom is van, miért kell ezt végignézni. 1. Ha szereted a formás nőket, megkapod. 2. Ha csak gumival szereted az idegen csajokat, megkapod. 3. Ha kutyába veszed a nőket, megkapod. 4. Ha csak a motorok érdekelnek és a nőktől csak reggelit szeretnél, megkapod...
zug_a_volga 2012.09.12 20:06:43
Válság van, és ez a válság miért éppen a horgászmédiát kerülné el? Lapok alakultak és szűntek meg a közelmúltban, de jelentősen visszaesett a két piacvezető horgászújság, a Magyar Horgász és a Sikeres Sporthorgász értékesített példányszáma is. Néhány hónapja…..
zug_a_volga 2012.06.09 23:01:36
Nem rossz felvetés, nem rossz anyag. Kíváncsi lennék, honnan veszed, hogy "jelentősen visszaesett a két piacvezető horgászújság, a Magyar Horgász és a Sikeres Sporthorgász értékesített példányszáma is". Milyen számokat tudsz az állítás mellé felsorakoztatni?

Ma egyetlen horgászlap példányszáma auditált, az pedig a Magyar Horgász. Az összes többi hazudik az eladásairól. :-) A nyomdai információk szerint (2011) tudható, hogy a Magyar Horgászból többet nyomnak (!), (és több is fogy), mint az összes többi horgászlapból együttvéve. Az hivatalos információ, hogy a Magyar Horgász a legnagyobb példányszámban eladott havilap ma Magyarországon, nem csak horgászatban, hanem az összes témában, beleértve a bulvárt is! Nem ezért, de számomra a többi lap olvashatatlan, ezekre nem is térnék ki.

A minőség hanyatlása is részben téves percepció, inkább helyesek érezném azt mondani, hogy a fejlődő igényekkel nem tud lépést tartani. Ma is vannak jó anyagok, nekem, pedig régi motoros vagyok, inkább a fiatalabb generáció anyagai tetszenek; és régen sem volt minden hibátlan. Azért azt tudni kell, hogy a főszerkesztő 72 éves, és láthatóan konzervatív módon szerkeszt, nagyon nehezen szabadul a régi klisséktől. A címlapok nagyrészt katasztrofálisak, s néhány régi szerző is gyakorolhatna önkritikát, s választhatná a nyugdíjat. Szeretném kiemelni, hogy nem a kor miatt, hanem a drasztikusan eső színvonal okán.

Sajnos teljesen egyet kell, hogy értsek azzal, hogy az internetes "szakírók" óriási hányada tehetségtelen önjelölt, és a megjelenő anyagok minősége értékelhetetlen. Vannak persze üdítő kivételek, ezek egy része nagy valószínűséggel a nyomtatott szaksajtóban is megállná a helyét.
zug_a_volga 2012.08.14 16:09:45
@dark future: Nem az volt az..:-) Etetőhajóval történt meg az eset. vezércikkben alázás, beljebb reklám.... Ez van.
Racing Dream Norbi itthon nyert! 2012.05.06 15:35:00
Baromi nehéz írni, tele vagyok érzelemmel. Mit tele, túlcsordultak, könnyekkel küszködő gyerek vagyok. Köszönöm! De kezdjük az elején. A ma reggeli warm up nem volt egy nagy durranás, Norbi kb. azt az időt autózta, amit szombaton. Tűkön ülünk, várjuk a repülő (gördülő)…..
Racing Dream Nyitva áll a ring 2012.05.04 09:58:00
Eljött az év egyik legfontosabb sport hétvégéje, újra Magyarországon a legrangosabb túraautós sorozat. Azért jelenidő, mert a csapatok itt vannak (Dióspatonyból gyalog is ide értek volna), a paddock megtelt, a boxokban készülődés. Egy barátunk ma reggel kint járt, és küldött…..
 Örök mutogatás egyik oldalról a másikra: "Divat drukker!" És mivel az összes divatdrukker jelenleg Barca szurkoló, ezért összeállítottam egy kis "pakkot", hogy meg tudd igazi drukker vagy-e, vagy csak divat. Tudod a tagadás a legbiztosabb jele a…..
Fish&Dirt Botokról... 2012.02.14 17:28:00
Na jó, akkor legyen.Leírom, hogy mit gondolok a botokról úgy általában aztán akkor ki lehet bontakoztatni az érveket ellenérveket és jöhetnek a tuti tippek, hogy aztán mindenki kimehessen a hétvégén a Fehovára, hogy ott verje el a kosztpénzt fontosabbnál fontosabb új botokra,…..
zug_a_volga 2012.02.22 07:52:32
@Z o l i ("Z"): Igen, a tényekkel nehezebb vitatkozni. Azért valami oka csak lehet, hogy a pergető OB mezőnyének jelentős része teljes megelégedéssel, a legmagasabb szinten is használja a Pulse-t, emellett magasan a legnépszerűbb, legjobban eladott Berkley sorozat az egész világon!

Valamelyikünk ismeretségi köre (és a fél világ?) téved...:-)
zug_a_volga 2012.02.22 08:45:43
@Z o l i ("Z"): Továbbra sincsenek érveid, sosem volt Pulse-od, ismerősökre hivatkozol. Ez nagyon karcsú.

És tévedsz, sajnos sem a Pulse, sem a Street eladásaiból nincs részesedésem. Bár lenne!

Az meg, hogy szerinted Szarvas Zoltán vagyok...hm, még nem döntöttem el, hogy ez bók, vagy alázás.

A témában újat már nem tudok mondani, szép napot mindenkinek!
zug_a_volga 2012.02.22 21:40:51
@tromb1: Szia, a témát lezártam a magam részéről, de a "feszességet" tekintve pontosan így értem én is, és ebben az értelemben használtam a kifejezést!
Fish&Dirt Orsókról... 2012.02.14 20:08:01
Őrült termékeny vagyok ma. Szóval az orsókkal már merőben más a helyzet, mint a botokkal. Őszintén szólva, addig, ameddig azt gondolom, hogy a botokkal megvagyok, addig a multis quantum-om és a workhorse 40-es shimano nexave-e kivételével az összes pergető orsómat ki kellene…..
zug_a_volga 2012.02.17 07:45:30
@Insulator: Ami azt illeti, 2011-ben a hazai disztibútoron keresztül 0,azaz nulla db Neos talált gazdára. Vagy nem volt, vagy nem is tudtak róla a boltosok.
zug_a_volga 2012.02.17 20:25:47
@tromb1: Te tudod melyik évben volt utoljára gyártva az ABU Suverän? ;-) Azóta nagyon komoly szériák indultak és szűntek meg, mint a 700-as és 800-as sorozat csupa fém orsói, vagy a ALUbody megbízható darabjai. Én a mai napig a 700-asokkal pergetek harcsára és a kuttyogató botomon is az van.

Orsóban talán a Daiwa az első még mindig, csak elképesztően túl van árazva. A Shimanonál meg sajnos az utóbbi évben egyre több a (garanciális) probléma. Minőségben zuhannak.
A blogger rémálma, mikor élete egyik legjobb pecája után, a vendéglátója megkéri, hogy 2 hónapig kussoljon az élményről. Pontosan ez történt, mikor Vass Csabával kifelé motoroztunk úgy éjfél körül a Dunáról.Ma végre megjelent a Magyar Horgász és benne a közös kalandunk,…..
zug_a_volga 2012.02.07 17:33:23
@steveolson: Szia megnéztem a linkelt anyagodat, rögtön az első képen egy kis Mitchell Avocet Gold orsó integet.;-) Van egy nekem is.

Nem rossz anyag.

Egyébként nem fogok álszenteskedni, én is viszek el halat, de volt olyan estém 2011. novemberében, hogy 8 süllő és 8 köves ment vissza, haza egy sem.
zug_a_volga 2012.02.07 19:12:09
@steveolson: Nekem is van még réggebbről is, az első generációból. Még most sincs kutya bajuk sem! Nem tudom láttad-e már a Michelle Mag Pro Light orsókat. Kicsit drágább, de nagyon eltalált konstrukció. Érdemes megnézni egyszer!
TComment Használt BMW? Soha 2012.01.09 06:15:00
Ha ön a címben jelzett mondattal az ajkán alszik el minden este, akkor ne kattintson, ez nem az ön autója. Akinek prémiumtermék kell, az legyen hajlandó áldozni is rá. Mert akkor jó, még így, hétévesen is. Mai cikkünk blogposztja...
zug_a_volga 2012.01.09 16:21:01
@Jovanotti: a hirdetésben..."tolatóradar elől, hátul..." B+ én előre nem szoktam tolatni. Micsoda csürhe..ezeken mindig jót nevetek...
zug_a_volga 2012.01.09 16:51:17
@mifolyikittgyöngyösön??: a "tolatóradar elől-hátul" egy agyatlan nepper-fordulat, amivel a hirdetések jelentős százalékában találkozhatsz.

Megnéztem pár hozzászólásodat. Befizetted már 2012-re a Mensa Hungariqa tagságit?
Egy hatéves ígéretet váltott be Talmácsi Gábor a hétvégén, amikor Répa Kata navigálásával elindult a szilveszter ralin. Kata egy kiváló navigátor, Gábor pedig ügyes kezű srác, így annyira nem meglepő az ötödik helyezés. Tegyük hozzá, hogy nem egy magyar bajnoki (ORB) futam…..
TComment Nem kérek elnézést 2011.12.16 06:15:00
Ha fájdalmas üvöltést vél hallani a távolból, tudja, hogy kicsiny szerkesztőségünk tagjai jajgatnak, mint Csontbrigád a kopasz sziklán. ..
Nincs kedvem lemenni horgaszni. Osszetort az a kepem, hogy itt ez a csodas viz, szerelmetes Dunam es erintetlenul csak arra var, hogy halait horogra csaljam. Vege az alomvilagnak. A valosag az, hogy csoda minden egyes kifogott hal. Es Te teso, hogy usztad meg a halot? Talan tul pici voltal?…..
Belsőség Kici, occo 2011.10.27 10:50:00
Kb. egy éve fedeztem fel egy népszerű kínai rendelős oldalt, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend nálunk. A kezdeti vad rendeléshullám után kicsit tapasztaltabban rendelgetünk. Például nem szabad nagyon komolyan venni a technikai leírásokat az elektronikai cikkeknél. Ezt az…..
Na akkor folytassuk...Szóval 3 óra zötykölődés után sikeresen megérkeztünk RibarRoja de Ebro településre.                         Fontos, hogy ha valaki arról…..
Az ominózus fotó. Felül, a radar által tévesen észlelt sebességAz eljárást lefolytatják, és az vezető, néhány hónapnyi hercehurca, illetve körülbelül százezer forint elköltése után úgy érezheti, sikerült bebizonyítania: a Rendőrség néha nem elég körültekintő, a…..
Magamról beszélek, ha valakire rajtam kívül illik a leírás az csak a véletlen műve. :)A Nanofil-ről jutott az eszembe, meg arról a könyvről, amit most olvasok. A könyv Michel Houellebecq Térkép és a Táj című könyve, amiben ismét hangsúlyt kap a szerző elemi vonzalma a…..
Fish&Dirt Ebro, jövünk! 1. rész 2011.09.13 23:34:00
Na elkészültem. Megvan minden. Asszem.Szóval hónapok óta gyűjtöm, rakom össze a kellékeket és most befejeztem. A kulcs a mókához a 2 harcsázó bot. Azt hiszem, a lehetőségeimhez képest a két legjobb motyót sikerült…..
Wolfgang Ziegler neve jó eséllyel nem mond sokat nekünk, ellenben ha megnézik az alábbi kis videót, akkor sok sört nyerhetnek, hiszen ki fogadna egy kéthengeres, hatszáz köbcentis Trabantra egy E30 M3 ellenében a széles, hosszú Hockenheimringen? Senki.   Kivéve, aki tudja, hogy…..
Na azért a xzoga teszter srácnak sem mindig sikerül :) De azért érzitek, hogy első dobásra üti harcsa. Hiába, az Ebro a király! Az Ebro a király, de Zug a Volga felhívta a figyelmemet arra, hogy ez a video a Pó-n készült. Köszi Volga! :)  ..
Hölgyeim! Íme az új Old Spice-reklámarc, akiről egyelőre nem tudjuk, hogy csak részben, vagy teljesen helyetesíti-e az online szenzációt, Isaiah Mustafát, akivel a márka és a Wieden+Kennedy díjak tömkelegét söpörte be az elmúlt egy évben.    Az új ember Fabio,…..
zug_a_volga 2011.07.22 10:28:43