Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villany Péter

349 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem tudom ki hogy van vele, de imádom a munkámat. Bár van olyan része, amit már nem 100% örömmel csinálok (a poros-piszkos feladatokra gondolok elsősorban). De ezekből szerencsére - kiváló helyismerettel és rengeteg knowhow-val rendelkezve, - nincsen már sok, így gyorsan “túl lehet esni rajta”.Az…..
Nagyon kemény az élet. Felelősen gondolkodó vállalkozóként pedig, aki több ember megélhetését, és ezáltal több család életét is befolyásolja így vagy úgy, még nehezebb. Egyszerre figyelni arra, hogy jó legyen mindenkinek: munkatársaknak és ügyfeleknek egyaránt.Békeidőben is embert próbáló feladat…..
Amellett, hogy az utóbbi időben a hiszékenység vámszedői újra gyűjtik a skalpokat, mindig is voltak kóklerek. Kíváncsiságból rákerestem a jelentésére, és meglepődve olvastam, hogy a kókler nem a hozzá nem értő vagy a rossz munkát végző ember szinonimája.A kókler ugyanis: ravasz ember; másokat hamis,…..
Végre egy kis kikapcsolódás. Úgy érzem ez már járt nekem az utóbbi idők nagy hajtása után. Jólesett “elbújni” a világ elől. Úgyhogy aki esetleg nem ért el, attól elnézést kérek, és a héten minden elmaradásom bepótolom.Általában nyitott szemmel megyek az ilyen kirándulásokra, nyaralásokra, mert…..
Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a…..
Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.Még július elején rendeltem egy egyszerűbb, előre összeállított rendszert, hogy a…..
És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.De az alapgondolat nem ördögtől való, és játsszunk is el vele egy pillanatig.A…..
Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.Én konkrétan most az akkumulátorokra…..
A héten két érdekes hívásom is volt. Viszonylag sürgős munka miatt kerestek meg, amit most nem tudtam vállalni, mert már eléggé a jövőt tervezem szerencsére.Az első telefonáló az idős nagyszüleinek vett panellakást, és ezt szerette volna rendbehozatni “áram ügyileg”. Hogy végül talál-e kivitelezőt a…..
Tegnapról folytatva: sem a visszatáplálós, sem a szigetüzemű napelemes rendszer nem az igazi számomra. Így hát a választás az úgynevezett hálózatos szigetüzem lett. A teljes fogyasztásunkat lefedő mennyiséget telepíteni nem tudtam volna (fizikailag nincs elég felület, földre pedig nem teszem).Ezért…..
Régóta (másfél-két éve) játszom a gondolattal, hogy a tetőre varázsolok valamilyen eszközt, ami hasznosítja a nap energiáját. Vacilláltam a napkollektor (ami a vizet melegíti) és a napelem (ami áramot termel) között. Végül a rendszerbe illesztési és a szakmai szempontok (villanyszerelés) miatt az…..
Amikor az ember nyitott “házban”, falak között dolgozik, nem csak a nagy meleg az ellensége. Bár ha belegondolok, akkor ezek az élőlények semmiképp sem ellenségek, de néha igazán kellemetlenné tudják tenni a munkát.Ami igazán meglepő, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt megtalálják az élőhelyüket.…..
Hát azért a nyugis hét nem indult nyugisnak, és bizony egy furcsa eset miatt. Régebben történtek érdekes események az életünkben, és emiatt a szóbeli megállapodásokat mindig írásban is megerősítjük, és ezt kérjük ügyfeleinktől is. A szó elszáll…Ez történt ebben az esetben is. Még áprilisban “ütöttük…..
Végre… Bár dolgozom még mindig, mint egy güzü (güzü: keményen dolgozó ember, aki magát nem kímélve szorgoskodik). De a héten már végre látom a végét, és kevésbé húznak fel más szakmák csúszásai.Hozzátartozik természetesen az is, hogy végre visszatért mindenki, minden munkatársunk, és emiatt sem…..
Tegnap érintettem már az utolsó mondatommal azt, hogy rövid távon külön “iparág” jöhet létre a rezsicsökkentés csökkentése utáni tényleges rezsicsökkentésre. Lesznek majd valódi megoldások, és természetesen lesznek csoda módszerek.Sajnos az emberi hiszékenység nem ismer határokat, és olyan emberek…..
Kicsit késve (egyszerűen még mindig túl sok a munka, és a napi események követése is megvan, de nem jut időm ezeket mélyrehatóbban átgondolni), de reagálnom kell a múlt heti eseményekre.Nem szeretnék ítélkezni, és mivel egy kicsit jobban követtem az eseményeket a szakmámból kifolyólag is a…..
Tegnap röviden leírtam a rezsicsökkentést, talán sok újat nem tudtam mondani ezzel kapcsolatban, mert nem is lehet. Némileg homály fed bizonyos részeket, ezért azokat nem szeretném elemezni, és azt gondolom nem is tisztem.Nézegetve a számlámat, szép keretben szemet szúr nekünk: “A rezsidíj…..
Tegnap ott hagytuk abba, hogy az egyetemes villamosenergia szolgáltatást megismertük. Ha röviden akarom elmondani, hogy szerintem mi is ez: hát a hatósági áras áram eladás egyik lehetősége, ahol a hatóság be tud avatkozni a piaci folyamatokba.Igazából ha megnézem, akkor ezen keresztül volt könnyen…..
Folytassuk hát… Már majdnem ott vagyunk, ahová indultunk, de még nem egészen. A rezsicsökkentés bevezetéséhez és fenntartásához szükség volt egy olyan “intézményre”, amin keresztül ez levezényelhető volt. Tisztáznunk kell tehát, mi is az az egyetemes szolgáltatás?Korábban megbeszéltük, hogy létezik…..
Ahhoz hogy megértsük a számlánkat, és ezen keresztül a minket kiszolgáló rendszert, először is tudnunk kell egy nagyon fontos alapvetést. Mégpedig azt, hogy ahhoz, hogy nekünk “áramunk legyen” az ingatlanunkban, két cég szükséges. (Na jó, persze a folyamatban több is, de ettől most tekintsünk el,…..
Nehéz helyzetben van az, aki ki szeretné nyilatkoztatni az igazságot a jelenlegi helyzetben. Valószínűnek tartom, hogy ha százalékosan kellene meghatározni, hogy ki mennyire “találja el a valóságot”, kevesen lennének a magas számok tartományában.Szerintem ez egy törvényszerűség is a nagy számok…..
Nagyon sok megkeresést kapok ezzel kapcsolatban az utóbbi időben. A hívások egy részét a tényleges igény hajtja, mert a beszerezni kívánt gépeket a jelenleg meglévő szinten használni majd nem lehet.Másik részét viszont a félelem. A félelem, hogy ha nem lesz pl. gáz vagy távfűtés, akkor nem lesz elég…..
A minap lakás átvételkor szóba került a címben leírt dolog. Teljesen érthető a kérdés és a bizonytalanság, hiszen, ahogy a Tanú című filmben is elhangzott a sokszor a ma már szállóigévé vált mondat: “a nemzetközi helyzet, egyre fokozódik”.Sajnos ez a mondat most is aktuális, és bárhonnan nézzük,…..
A múlt héten ígértem, hogy megnézem az elmúlt egy évben az általunk sokat használt kábelnek az áremelkedését. Gondoltam ezt már csak azért is, mert a 2021-es adat (265.- Ft) és a 2022-es napjainkban tapasztalható adat (380.- Ft) között nagyon nagy a különbség.Szépen látszik a számokon a trend. A…..
Tapasztalataim szerint több megoldás is kínálkozik egy nehéz helyzet megoldására. De adott pillanatban csak egy döntésen múlik, hogy melyik irányt választod. Engedhetsz az elvárásokból, és akkor könnyebb lesz a munka fizikai része. De ebben a pillanatban veszíted el azt, aki valójában vagy, s amiért…..