Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villany Péter

631 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.Szóval nem Jákob villanyszerelő létrájáról lesz szó. És nem is a Bibliai…..
Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.De történt itt egysmás az évek alatt. 1973-ban kezdték meg a lakótelep építését. 1971-ben Paksot középfokú…..
Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós…..
Nem mostani a történet, de a múlt hét pénteki napján a “villany” felújításának utolsó mozzanatai közben jutott eszembe, amikor is kimentem a fogyasztásmérőhöz áramtalanítani a panellakást. Lekapcsoltam a kismegszakítót, hogy be tudjam kötni az új hálózatot. Becsukva magam mögött a bejárati ajtót,…..
A vasárnap hajnali kávé majd kiesett a kezemből, és az álmosság is egy csapásra elillant, amikor a szokásos korai lapszemle során szembejött velem egy cikk az alábbi címmel: “Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon”. Ha érdekesek a részletek, akkor rákeresve…..
Felmerült az igény, hogy próbáljam meg nagyon egyszerűen leírni, hogy mi is az a teljesítménybővítés. Állok elébe, bár lehet, hogy aki jobban ért hozzá, annak azért szúrja majd a szemét. Nos a fogyasztásmérő - népies nevén villanyóra - tábláján 1, 2 vagy 3 darab kismegszakító (hivatalos nevén…..
A lakásfelmérések alkalmával mindig eljutunk arra a pontra, amikor a konyhában a főzőlap feletti elszívásra terelődik a szó. A tapasztalat azt mutatja, hogy azért az emberek 80%-a szerencsére tisztában van azzal, hogy egy panelban a központi elszívó mit is jelent.A konyha esetén ugye egyértelműen a…..
A lakásfelmérések alkalmával mindig eljutunk arra a pontra, amikor a fürdőben, wc-ben, illetve a konyhában az elszívásra terelődik a szó. Alapvetően a különböző helyiségekben más és más az elszívás funkciója.Míg a fürdőben a pára elszívása lenne a fő funkció, addig a mellékhelyiség és a konyha…..
Imádom a könyveket. Sajnos vannak olyan időszakok az életemben, amikor nem jutok el odáig, hogy olvassak. Illetve, ha el is jutok odáig, akkor nagyjából az első oldal közepénél lebukik a fejem, és elalszom. Ismerős?Persze mondhatnád, hogy egy jó könyvet nehéz letenni. Ugyanakkor tudnod kell, hogy az…..
Egyik kedvenc “idézetem” és jelenetem Hofi Gézától, ami a ‘Disznó mennyit fog fialni’ címmel található meg könnyedén. “Há’ szűzmáriaidesanyám [...] ez a nyüves disznó 10-et fialt, mikor 14 a terv [...]. Jajj mi’ csináljak, mer’ malacot nem tudok, [...], hát akkor csinálok statisztikát… magyar…..
A napokban olvastam erről, és mindig érdeklődve figyelem az árak változását. Mind az eladások, mind a kiadások esetén. Az ingatlanpiaci folyamatok alakulása ugyanis egy adott ponton a mi tevékenységünket is befolyásolja, egy vásárolt panellakás esetén ugyanis nagy az esély arra, hogy az elektromos…..
Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.Mostanában feltűnt, hogy egyre gyakrabban írja ki veszélyként, hogy ‘Kátyú az úton’. Ilyenkor…..
Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.Gondoljunk csak bele, hogy az elektromos autók…..
Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.A technológia nem új, hiszen régóta…..
Az a durva, hogy az internet úgy gondolta, hogy ez engem végülis érdekel. És ezért a tavalyi “kihirdetés” után azt hiszem 1 héten belül 5 különböző cég is megkeresett, hogy nagyon szívesen segít nekem az igénylésben.Múlt heti hír ugyan, de nem is csodálom, hogy ekkora siker lett a pályázat. Egy nap…..
Bár már elmúltak az ünnepek, de kijelenthető. hogy az indukciós főzőlapoknak jó karácsonya volt. Többek között azért, mert annyit adtak el belőlük, mint az előző két évben összesen.Hogy ennek mi volt oka? Hogy most mentek tönkre a korábban vásárolt és garancia-lejárt termékek (tudod, az urban…..
Én bevallom azt hittem, hogy ilyen már nincs is. Bár az is igaz, hogy az ismerősi körömben most már jó ideje nem találkoztam ezzel. Illetve a hölgy, aki ezekre nagyon rá volt kattanva, már jó ideje nem tagja a családnak.Épp ezért voltam annyira meglepve, mikor ügyfelem kétségbeesetten hív a…..
Egyik kedves ügyfelemnek szereltem fel a konnektorokat, kapcsolókat és lámpákat. Egy lakásfelújításnak gyakorlatilag ez az utolsó fázisa, a költözés előtt. Ilyenkor 1 napra még birtokba vesszük a lakást.Ezen alkalommal a tulajdonosok már beköltöztek, mivel ideiglenes világítást és áramvételezési…..
Úgy indultam neki ennek az évnek, hogy a korábbiakkal ellentétben “melósabbra” vettem a figurát. Vállalható volt a felújítás ezen része, még a 4 napos hét ellenére is. Még egy kis lazulásra is volt lehetőségünk: egyik nap korábban el kellett mennem.A pontos előre tervezés és odafigyelés okán nem is…..
Nem tudom mennyire ismeritek Bósa Istvánt, aki a ‘90-es évek egyik legérdekesebb csalója. Sztorijára mindenki felkapja a fejét. Annak idején gyerekfejjel még nem igazán értettem, miért ilyen nagy szám ez.Valószínű leghíresebb tette a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének az áruba bocsátása, ami mind…..
Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.A mai napra ehhez kapcsolódóan egy feladatot hoztam, amit egy történettel kezdek. Néha elviszem a gyerekeket…..
Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.Szóval onnan tudom ezt, hogy nálunk is van 2 belőle. Mármint gyerekből. Na jó, igazából lehet hogy 3, mert…..
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt értem, hogy lakott-e a lakás vagy újonnan vásárolt, esetleg örökölt.A tényleges különbség a kettő között…..
Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán sokk is?).Érdekes esetek, amik legtöbbször nem hagytak rossz szájízt maguk mögött, de a békés együttélést az ott lakók között nem…..
Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos "anomáliával" találkoztam, hogy több mint sok (talán sokk is?).Érdekes esetek, amik legtöbbször nem hagytak rossz szájízt maguk mögött, de a békés együttélést az ott lakók között nem…..