Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tudásra Vágyó Diákok szövetsége

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jöhet a második rész?? Ha nem láttad volna az első részt, akkor itt megtekintheted: https://tvdsz.blog.hu/2021/02/18/miert_miert_miert_349 A Balatont Magyarország tengerének is szokás nevezni. Nagyon szép hely, a magyar turizmus legnagyobb központja. Ezzel még nem lenne baj, ha minden ember egy…..
   A vitakultúra az emberi érték, a demokráciai technikák egyik alapeleme, lényeges a közösségfejlesztés területén. A személyes fejlődést és a szélesebb világlátást is elősegíti, az adott személy egy témát több szempontból is meg tud vizsgálni.  Sajnos hazánkban ez nagyon nincs kialakulva, az…..
Nem vagyok filmelemző, sem hozzáértő, de úgy gondoltam, hogy muszáj megírnom ezt a filmajánlót, mert számomra a Holt költők társasága egy olyan film, amit szerintem mindenkinek látnia kell (legalább egyszer) … Mára elég nagy teret hódítottak maguknak az akciófilmek, fantasy-k, szuperhősös…..
   Amikor ez a téma foglalkoztat, legelőször mindig az a kérdés ötlik fel bennem, hogy egyáltalán mi a barátság, és ki a barát? Az értelmező szótár szerint: két vagy több személy között levő baráti érzelem, viszony. Igen, ezt érti szerintem mindenki, de, ez csak egy fogalom meghatározására szolgáló…..
   Sokszor elgondolkodtunk a barátaimmal keserű sorsunkon, hogy miért egy jelenleg sok kérdésben érdemi változásra képtelen helyre kellett megszületnünk. Igazán nem akarunk politizálni, és a politikai hovatartozása miatt sem szeretnénk senkit megbántani. Ezért most párttól, kormánytól függetlenül,…..
A koronavírusos időszak alatt elszaporodtak az álhírterjesztők, míg korábban kisebb csoportokban, szektákban volt jelen, most már nap, mint nap szembesülhetünk hű követőikkel. Most, hogy karanténban van otthon sok ember, nagyon kis kontakttal a külvilág felé, sokkal könnyebben alakulhatott ki…..
           Mindenkinek vannak ideáljai. Lehet  az egy eszme, egy fogalom, egy létező vagy egy elképzelt személy. Valami, amit az ember a tökéletesség mintaképeként kitűz maga elé, és el akarja érni. Valami, ami célt ad az életnek, amiért sokan a halált is képesek vállalni. Valaki, akit az ember…..
            Ebben az évben már másodszorra vagyunk négy fal közé zárva. Életünk homo fisszként elég unalmas vagy magányos, vagy ki hogy érzi. Nekem például nagyon hiányoznak az osztálytársaim, gondolom, mindenki így van ezzel (kivéve talán egy-két tipikus magányos farkast). A karantén időszakában…..
Azt nem tudom, hogy én ki vagyok, de azt tudom, hogy kik a barátaim. Bár mondjuk mégsem. Egy embert nem lehet megismerni 2 hónap alatt. Szóval nem tudunk egymásról semmit, csupán osztálytársak vagyunk. Csak azért kezdtünk bele ebbe a blogolásba, mert miért ne? Távoktatás van, és mi homo sapiens…..