Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magon_

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Magon_ 2014.11.03 14:26:55
@Bobby Newmark: Bár ez itt nagyon off, megérne egy elemzést. A Farming Simulator 2015 például napok óta az első háromban van a Steam bestsellers listáján (általában vezeti), halloween-es kedvezmények, aktuális CoD start és általános őszi játékdömping ellenére. Lassan nehezen lehet mondani rá, hogy aktuális párnapos őrület.

A Gamergate-ről meg nekem nem tud nem az eszembe jutni, hogy pár gamer megelégelte a gamersajtó állandó dörgölőzést a játékfejlesztőkhöz és a viszontválasz picit túl lett kompenzálva. Lehet mondani, hogy túltrivializálom, de kb minden ezt támasztja alá. :)
IDDQD A legnehezebb platformjáték 2013.07.31 23:29:29
Grath tumbliján találtam ezt az animgifet, és csendes bazmegelésre késztetett: Rögtön utána kellett néznem, melyik játék ez. Mint kiderült, a Cloudberry Kingdom, a Pwnee nevű New York-i indie csapat játéka, ami éppen ma jelent meg Steamen. Kickstarteres támogatással készült,…..
„E felvilágosodáshoz azonban semmi egyéb nem kell, csak szabadság, annak is a legártalmatlanabb fajtája: nevezetesen az ész minden kérdésben való nyilvános használatának szabadsága” (Immanuel Kant: Mi a felvilágosodás?) Kant történelemfilozófiai művei igen érdekes…..
Magon_ 2013.01.16 08:38:06
@mk27soundmaster: Olyan lendületesen átugrottad az eredeti hozzászólás érdemi részét, hogy csak úgy taccsant utána a felesleges betűhalmaz. Igaz, ezzel az eredeti blogbejegyzés is így volt. (Az már elárul valamit, amikor Kantot kell segítségül hívni, hogy hátha nem derül ki azonnal, hogy nincs semmi mondanivaló.)
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
Dühös lettem az Egy megcsúszott lélek vallomásaitól. Dühös, de a jó értelemben, akármilyen zavarosan is hangzik. Ez a könyv ugyanis Philip K. Dick egyetlen "hivatalos" szépirodalmi alkotása (félretéve azt a kérdést, hogy számos műve bőven beleférne ebbe a műfajba, ha nem…..
Serj Tankian – Harakiri(Serjical Strike) Serj Tankian valahol nagyon eltévedt. Két évvel ezelőtti, Imperfect Harmonies című, színes, szélesvásznú szimfonikus szirupkölteménye alig volt emészthetőbb tizenhárom kiló vattacukornál, elég sok ember torkán meg is akadt. A System Of A…..
Magon_ 2012.07.18 08:48:06
@sárospataki lány: Ha neked mondjuk az Angel Dust lemez nem "kulturálisan kiugró fontosságú alkotás", akkor úgysem fogunk sohasem közös nevezőre jutni.
Magon_ 2012.07.18 09:23:27
@sárospataki lány: Ugyan ne viccelj már, péel Epic, Falling to Pieces, Midlife Crisis, Evidence, Digging the Grave, Stripsearch, Last Cup of Sorrow, dugig vannak slágerekkel, és ezek tényleg csak a kommerciális sikerek, nem feltétlenül a szerintem legjobbak.
Magon_ 2012.07.18 10:20:23
@sárospataki lány: Féltem, hogy kár lesz belemenni, de ennél az Easy vs Under the Bridge óvódás versenyeztetésnél (roppant későn, de) abbahagyom.
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Magon_ 2012.07.11 12:29:36
@pizsama: Érdekességképpen mondom, hogy a várhatóval ellentétben Hajós a zenét írja, nem a szövegeket. ;) (Legalábbis eleinte így volt.)
Mandiner blog Tesis a világ 2012.03.30 23:01:00
  Az a János-arcú rendszerváltás. Az a következmények nélküli ország. Az a tompa érzés újra, mint amikor leesett, hogy Gyurcsány nem mond le. Az a haveri kutya, ami tovább vergődik. Azok a történetek, amik kiderültek. És azok, amikről mindenki tud, de még nem derültek…..
Magon_ 2012.03.31 11:26:47
@Dr. Zerge: Na, azért mert ennyi maradt meg, attól még nem igaz, többek között az index is bőven nyomatta a monnyonle-t, emlékezzünk UP híres cikkére pölö. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy szánalmasszervilis mindkét banda, pár üdítő kivétellel itt-ott. (Ez a poszt, péel.)
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
  A Magyar Hírlapnak adott interjúban Lázár János – miközben az akták nyilvánosságát illetően számunkra szimpatikus álláspontot képvisel – ügynökügyben elővette Schiffer András nagyapját:  – De akkor miért utasították el az LMP…..
Magon_ 2012.03.19 15:44:45
@bbjnick: Természetesen nem következik az egyik automatikusan a másikból, miért is következne. (MMint attól, hogy nem értek egyet Lázárral még nem kell egyetértenem vincenttel.)

Csakhogy nem erről volt szó eredetileg, hanem arról, hogy az állítás faramuciságára rámutatás egy hasonló példával automatikusan validálná az eredeti állítást, mert ez nem igaz.
Magon_ 2012.03.19 16:00:27
@bbjnick: Szóval az az állításod, hogy a vincent nem az eljárás faramuciságát akarta felmutatni, hanem csak rúgni akart Lázárba/Fideszbe? Mert azért ez se lett világosan leírva az eredeti posztban, amire reagáltam :)
Magon_ 2012.03.19 16:51:32
@bbjnick: Szerintem ez abszolút nem mellékszál, mert te ezzel azt mondod, hogy vincenték nem azért vették elő Schöpflint, hogy bemutassák az érvelés tarthatatlanságát/komolytalanságát, hanem sima nekemTEnepofázz-ból. Szerintem ez a lényeg. Szóval nem mutatták be? Hogy lehet a Lázár-érvelésről bemutatni, hogy nem tartható, szerinted? Ami már nem 'levegőbe beszélés', de még nem 'ugyanolyan parasztság'?
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
  Sokan nem értenek egyet azzal, hogy az ügynöktörvényt leszavazta a Fidesz-KDNP frakció. Helyesen. Természetesen az ügynöktörvénynek már réges-rég meg kellett volna születnie és a Fidesznek kellett volna megszülnie azt.   Azonban ne feledjük, hogy az ügynök csak egy…..
Magon_ 2012.02.28 13:44:54
@basel: Ez a 'megsemmisítették a legfontosabbakat' meg a 'tonnányi iratokat hordtak ki' olyan béna urban legend, hogy nagyon. A takarózás magasiskolája.
  Újratöltve és elutasítva. A kormánypárti képviselők nagy többségének NEM szavazatával nem vették tárgysorozatba Schiffer András egyszerű és világos javaslatát az ügynökkérdés lezárásáról, mellyel bárki nyíltan hozzájuthatott volna az ügynökaktákhoz. A…..
Metallica – Beyond Magnetic (Universal) A Metallica azon kevés zenekarok közé tartozik, amelyek még képesek komoly vitákat gerjeszteni. Pró és kontra indulatos érvek hangoznak el egy-egy albumuk megjelenésekor, legutoljára ugyebár a Lou Reeddel közösen készített Lulu után.…..
Magon_ 2012.02.08 22:19:30
@dr. mesterseges szinezek: "a gigantikusra tervezett színpad előtt már a régiek sem lézengenek." Lófaszt, kérlek alássan, még mindig minden stadion dugig tömve Metallica koncert alatt, tökfüggetlenül attól, hogy esetleg a fele csak a régi számokért ment el.
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Magon_ 2012.01.04 19:24:04
@bastian: Ez így tök viccesen hangzik. És akkor aki így kimegy az utcára péel boltba, akkor arról így ránézésre eldöntöd?eldöntitek? hogy akkor most ő kap egy nagy verést/tarkónlövést, ha éppen nem jó ember? Vagy így behívsz/hívtok mindenkit és jöhet a "Crucifiction? Good. Out of the door, line on the left, one cross each." ? De tényleg érdekelne ez a polgárháborúsdi. Esetleg egy ilyen egyik banda az Oktogon-tól, a másik a Hősök Teréről indul, és akkor első vérig? Vagy mészár?
IDDQD Hardcore-e vagy? 2011.12.07 18:47:26
Vajon mennyi játék a túl sok játék? Mikor mondhatjuk azt, hogy valaki túlzásba viszi, és ez már egészségtelen? Egy reggeltől estig végigjátszott hétvége? Napi átlagban 2-3 óra? 4? 5? Nyilván egyéntől függ, meg attól, hogy  mennyi ideig tartja az ember azt a napi X óra…..
Magon_ 2011.12.08 19:59:27
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Nyilván trollkodsz csak, de pont a FF-eket említeni példaként az mókás, nem hiszem, hogy van még sorozat a játéktörténelemben, ami ennyire egymástól különböző tagokat bír felmutatni. Sokan (tkp. jogosan) meg is vádolták a Square-t, hogy csak a neve miatt (== profit garantált) hívja az aktuális játékot úgy, mert amúgy se világban se rendszerben nincs semmi közük egymáshoz. :) Ettől függetlenül sok jrpg megy egy kaptafára, de pont nem az FF-k azok.:)
Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Kb. ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica, igaz, az első találkozás után kellett még pár hónap, mire ’81 októberére…..
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
Magon_ 2011.10.12 19:04:28
Mastodon – The Hunter (Reprise/Magneoton) A Mastodon tipikusan az a zenekar, amelyikből a sajtó csinált kultuszt. Amikor egy EP után felvették Remission című első lemezüket, azt már ugrásra készen várta az amerikai underground, és annak rendje és módja szerint annyiszor mondta,…..
IDDQD Heti retro: Frogger 2011.09.08 17:30:00
A napokban jött ki a Konamitól egy új Frogger-játék, és még kettő készülőben van – ezekkel a cég a klasszikus program harmincadik születésnapját ünnepli. Az évforduló mellett mi sem mehetünk el szó nélkül: Heti retrónk főszereplője ezen a héten a játékipar…..
Trivium – In Waves(Roadrunner/mTon)Már évekkel ezelőtt megfogadtam, hogy ha valamelyik metálzenekar még egyszer katonás, indulószerű introval kezdi a lemezét, azon nyomban kihajítom a francba az egészet. A Trivium képes volt így kezdeni az új albumát, amire csak annyi mentsége…..
A Wikileaksről bármilyen véleményt közzétenni kockázatos vállalkozás. Annyi érdeket megsértett már ez a szivárgó oldal, annyi tyúkszemre rálépett, de egyúttal annyi előnyt is szerzett másoknak, hogy objektív vélemény már szinte nem is létezik a tevékenységéről. A…..
Magon_ 2011.09.06 17:00:14
@kumin: Gyakorlatilag OV most ismerte be a sajtótájékoztatón, hogy igaz.
B-oldal TOP10 RHCP-dal EVÖR 2011.08.30 07:00:00
A 2011-es év egyik legrosszabb pillanata eddig az volt, mikor kinyitottam a Slane Castle DVD tokját és nem volt benne a DVD. Lejátszóban? Nem, ott sincs. Azóta sem találom. (Nyilván valamelyik barátom annyira megszerette, hogy azóta is a lejátszójában csücsül. Nincs éppen pont…..