Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grisa

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyás miniszter: "Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan…..
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
"Aki nem velünk van, az ellenünk", ugye, és hát Simicska nincs velük, és aki Simicskával van, az ellenség, azaz Kálmán Olga az eddiginél is jobban szúrja a szemüket, tessék csak nézni: Lokál:..
1. Az emberi hülyeség határtalan. De a jó politikus úgy van hatalmon, hogy országa hosszú távú érdekeit tartja szem előtt, a hülyékre csak a gonoszok, a debilek és a hatalommániások lőnek. 2. Mindenhol birka a nép egy része, de néhány egyszerű varázsmondat ismételgetéséve a többség is bárhol…..
MoonShot A holdkomp 2014.01.22 08:30:00
Az első asztronauta, aki a holdkomppal repült, elhűlt, mikor először meglátta a papírvékony szerkezetet: „Szent Mózes, tényleg ezzel a micsodával fogunk repülni?" Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című…..
Nagyot fog csalódni az állam, ha komolyan azt hiszi, hogy az állami alkalmazásban dolgozó mérnököktől jobb teljesítményt várhat, mint a magántervezőktől. Nincs értelme hivatalnokokat csinálni a mérnökökből. Tiltakozik a mérnökkamara is; kár, hogy nem egészen hitelesen. A…..
Grisa 2013.12.20 14:29:59
@Tündér_Lala: Eddig is volt beleszólása a tervek tartalmába a megbízónak (sőt neki volt a legtöbb) akár az állam az akár más. A baj nem a mérnökökben van, hanem a sok inkompetens projektgazdának aki a NIF-ben vagy máshol össze kéne fogják a fejlesztéseket. Sokszor látni, hogy halvány lila segédfogalma sincs a projektvezetőnek, hogy mit is kellene csinálnia, milyen iránymutatásokat kellene adnia, tervezőnek, bonyolítónak, kivitelezőnek.
Ezzel a lépéssel legalább kialakulhat egy réteg (állami tervezők) akik jó eséllyel nem a szakma krémjéből jőve partnerei lehetnek ennek a kontraszelektált társaságnak. Vak vezet majd világtalant.
Az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten nyolc Indexvideós dokumentumfilm debütált. A héten levetítjük ezeket az Indafilmen: első nap Horváth Balázs 2oo7-es filmjét mutatjuk be, a 120 centi tömény erőszakot. A sorozatok 2oo7 és 2o12 között…..
GFG Blog Maradt és szakadt 2012.11.18 12:47:32
“És egy pár üveg sörtől / Majd mindenki elfelejti, / Hogy az lett, amit így / Pont nem akart itt senki.” (Kispál és a borz: Disznók tánca)   Volt egy kongresszus. A hétvégén az LMP kongresszusa arról döntött, hogy az elfogadott stratégia értelmében tárgyalásokat…..
Grisa 2012.11.18 15:19:29
@Martian: Bocs de az új választási szisztéma szerint nem lesz 6-7%-os párt. A győztes mindent visz! Az egy álom amiről írsz.
A poszt több más cikkhez hasonlóan tipikus fidesz udvarlás az Lmp-nek. A Gyurcsány-Bajnai Szövetség emlegetése pedig röhejes az után ahogy a bejelentkező DK-t elhajtották. Igaza van Runciter-nek a posztíró mehet a pártpénztárba beváltani a csekket.
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
Miközben Szili Katalin Szájer József hátoldalán kérdezi a népet a Fidesz-kormány megbízásából, hogy milyen alkotmányt akar a nép, maga már a válaszokat be sem várva saját alkotmány-koncepciót terjesztett az Országgyűlés elé. Itt valami már megint nagyon össze lett…..
A mellébeszélés és kimagyarázás lassan tananyag lesz minden magára valamit adó kommunikáció szakon. Nyakó István is docense a szakmának, de amiket a két utódja a napokban összehordott, azon szerintem ő is elsírta magát az irigységtől. Orbán Viktor Nemzeti Trubadúrjának…..
Meglehet, tréfának szánták, de a legkevésbé sem volt vicces, amikor az új médiatörvény-tervezetet kritizáló ellenzéki képviselőknek fideszes honatyák gyűrűjében kellett elmondaniuk a hozzászólásukat. A legtragikusabb az egészben azonban az, hogy ebben a meglehetősen…..
Grisa 2010.12.22 16:38:12
"Az EU nem fogja büntetni Magyarországot a nyugdíjrendszer megváltoztatása miatt" - közölte Matolcsy György, Európa második leggyengébb pénzügyminisztere kedden Brüsszelben.Hogy miért? Matolcsy erre is magyarázattal szolgált:Az EU-országok…..
Grisa 2010.12.07 20:39:10
@tollaszerge: sajnos ott a pont. A kis ujjukat sem kell mozdítaniuk. Ha az idióta neki akar rohanni a falnak, akkor kér elé vetődni, a fal úgyis keményebb nála.
A tegnapi Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után egy kiss kussolást vártak volna a naivak, esetleg Orbán sírósarcú nyilatkozatát, miszerint "meg kell érteni a Zembereknek, nincs más lehetőség...", de a NER kirobbanó formában van, óriási fordulatszámon pörög tovább.…..
Égető szükség van egy elrettentő példára, de az biztos, hogy egy miniszterelnök esetében mindenféle gyanúnak tízszer olyan biztosnak kell lennie. A legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben Budai Gyula kérdésére nem cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc is gyanúsított lehet a…..
Grisa 2010.11.05 13:31:02
@=Daniken=:
Mélységesen egyetértek. Cirkusz az egész, amin el lehet csámcsogni a zembereknek. Egyébként érdekes ez a speciális relativitás elmélet amivel az ilyen ügyeket jobboldali fórumozók kezelik. Én nem hallottam 10-12 éve, hogy hangosan követelték volna az akkori hatalom birtoklóinak bezárását Kaya Ibrahim, Ezüsthajó, ne mi nyerjünk a legtöbbet ügyekben.... Vagy az már rég volt tán igaz sem volt? Nem vitatom, ha valakinek a felelőssége bármilyen gyanús ügyben megállapítható, akkor azt kell kapja amit a törvény előír számára, nade minden oldalon! Már várom az első gyanús ügyeket Fidesz oldalról hogyan fogja magyarázni a sok agyhalott.
A Fidesz ahelyett, hogy megszabadulna a csúfosan megbukott polgármestertől, valamiért kiáll mellette. (Fotó: Mitter Balázs/szeretgom) Három dolgot biztosan megtudhattunk a tegnapi, Lázár Jánossal készült Magyar Nemzet-interjúból. Az első, hogy a Fidesz vezetősége végre…..
Grisa 2010.10.27 10:54:06
@KG2000: Nagyszerű! Akkor nyilván az a bírósági ítélet is igazolja a volt jegyzőt Csomor Sándort, ami törvénytelennek mondja ki kirúgását és visszahelyezi hivatalába. Kár, hogy ezt a JOGERŐS ítéletet épp Meggyes nem tartotta be szándékosan. Vagy a bírósági döntés csak akkor mérvadó ha nekünk kedvez?
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..