Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jsoponyai

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A holisztikus pszichoterápia egy integratív terápiás megközelítés, amely az embert egészében, a testi, lelki, szellemi és társas aspektusok összefüggéseiben vizsgálja és kezeli. Ez a megközelítés abból az alapfeltevésből indul ki, hogy az egyén egészsége és jóléte csak akkor érhető el, ha figyelembe…..
Az, hogy sztenderdek. Nem tesznek különbséget, sablonosak, nem egyediek, uniformizáltak, általánosak, nem személyre szabottak. Az emberek nem egyformák, különböznek egymástól. Minden ember egy egyedi megjelenés, önálló személyiség, sajátságos testi és szellemi működéssel. Nem sztenderd, nem…..
  Sok hiba és félreértés van a "kortárs" táplálkozási ajánlásokban. Ezek közül az egyik, hogy rendre azzal vannak elfoglalva, hogy mi kerüljön a tányérra. Mi legyen az, amit meg "kell"(ene) enni. Még mindig csak kevesen vették tudomásul, hogy nem az a fontos, hogy mi van a tányéron. Az a fontos,…..
Megfelelő embert a megfelelő helyre. Minden vezető álma, hogy a vállalatnál betöltendő pozícióra azonnal a legmegfelelőbb jelölt kerüljön és a dolgok rendben haladjanak. Ez nincs mindig így és sok esetben hosszas próbálkozások alkalmával kerül (ha kerül) csak az alkalmas munkavállaló a betöltendő…..
Ki vagyok én? Mit keresek én itt? Gyakori kérdések ezek fiatalkorban (sok esetben a felnőtt korban is). A dolgok lehetnének sokkal egyszerűbbek is, ha tudnánk a korrekt választ az első kérdésre, de kevesen vannak azok a szerencsések, akiknek zsigerből van rá valódi (nem idealizált, álom-illúzió)…..
Senki nem kapott az újszülött gyerekéhez használati utasítást, így mindenki "vakon" próbálgatja a legjobbat adni a saját gyerekének. Nem biztos, hogy elsőre sikerül, de  hosszú évek alatt, kitartó gyakorlással van úgy, hogy jól mennek a dolgok, de van úgy is, hogy még a legjobb szándékunk ellenére…..
Nos, odáig jutottak a dolgok, hogy a tudomány elvárja attól, aki belépett a "klubba", hogy mutasson is valamit. Aki keres (kutat) az talál és amit talált azt megosztja másokkal, hogy ők is tudjanak róla. Az eredmények adatokból születnek, de azokat valahol össze is kell gyűjteni. Így születnek a…..
-OK, de hogyan csináljam? -Egyszerű. Az autód képes üzemanyag nélkül menni? -Nem. -A tested képes táplálék nélkül működni? -Persze, hogy nem, naná. Enni-inni muszáj…vagy nem? -Így van, táplálkozni kell. Máskülönben úgy jársz, mint az a bizonyos ló, ami mire megszokta volna az éhezést, addigra…..
A túlélés elsődleges forrásai a légzés és a táplálkozás. Bármilyen táplálékot is fogyaszt el az ember, azt nem képes ugyanabban a formában asszimilálni. A bevitt táplálék fizikai és kémiai átalakulásokon megy keresztül. Ezeknek az átalakulási folyamatoknak a lefutását az emésztő tűz (Agni)…..
Az Ájurvéda filozófiai alapját képező Számkhja rendszer teremtéselmélete alapján a teremtett Világ a Purusa (ok nélkül létező szellemi, teremtő potencialitás) és a Prakriti (ok nélkül létező anyagi, teremtő potencialitás) találkozásából keletkező megrázkódtatás okán bomlik ki. Ekkor bontakozik ki a…..
A műszaki és vegyipari egészségügy előtti korokban a magasan fejlett szellemi kúltúrával rendelkező népek az embert a Természet részének és mindenek előtt szellemi lénynek tekintették. A fizikai vagy mentális egyensúlyából kibillent lényt....(egy pillanat. Itt meg kell jegyezni, hogy a kettő…..