Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ylvisákers

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
Ylvisákers 2020.11.23 01:55:46
@Everyl:
A fegyver nagyhatalom irányítani akar, és nem szövetkezni. Ez benne a lényeg, szolgálsz vagy véged.
Hat ilyen ország van. Jobb esetben szavazhatunk kit szolgálunk. Aztán megszoksz vagy megszöksz. Lehet kockáztatni, talán csak blöfföl?
Ha most ez a szavazásotok hivatalos lenne, a szavazó 66 (befolyásos) ország megválasztották maguknak irányízólát. az USA pedig világhatalomnak, a többi nagyhatalom részvételével. Demokratikusan megválasztották a diktatúrát.
Még jó, hogy csak egy felmérés...
Avagy amikor a tudósoknak majdnem sikerült kirobbantani a harmadik világháborút, évekkel a Szovjetunió széthullása után...
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
Ylvisákers 2020.11.22 05:29:24
Előre is elnézést, de témától eltérek kissé, csak közvetetten kapcsolódik a dilemmához.
A klíma változás és Globális felmelegedés, sajnos már nem csak fikció. És emellett a népesség drasztikus növekedése, főleg a 3. világokban(ez nehezen megy bele a fejembe, hogy pont ott...). Európa a Föld egészét tekintve a legjobb helyek egyike, mind földrajzi, mind gazdasági és társadalmi szempontból. Az itteni országokban jólét, biztonság, szabadság(látszata) van relatíve a többihez képest. Egymás ellen nem fognak fordulni az országok itt. Ez csak egy propaganda, hogy bomlasszon minket(honnan fúj a szél?). A szomszédaink nem akarnak megtámadni, Románia inkább tart tőlünk, ugye a Trianon miatti nem múló ellenságes hatása miatt. Pedig ahhoz még a szomszédainknak sem volt sok közük, mert nem ők döntöttek erről. A szlovákok is csak a kint élő magyarokat utálják, (mert magyarul beszélnek és nem olvadnak be!)
Valószínű ezért fegyverkeztek be és a tudtunkra is adták. Valóban azért kell a fegyver - ebben világban - hogy a meg nem támadást adja jelélül. Legalábbis egy magyarázat lehet rá.
Visszatérve a globális jelenségekre és hatásaira: Elindult egy terv: a szén-dioxid kibocsátás 30%ra 2025re, és 0 %-ra csökkentése 2030-35re. (A tankok-gyár 2024)
Ebbe nem megyek részletesebben bele, hogy miért, hogyan, stb
Ezt a tervet globálisan elfogadták,még Kína is részben. Ennek szellemében, ha ez nem sikerül, akkor a túlnépesedés, a gazdaság összeomlása, munkahely, a élelem, víz és készlethiány miatt, Európa célpont lesz az éhes, kilátástalan tömegek számára. Úgyhogy a mostani migráns invázió tekintsük főpróbának. Amit mellesleg már 50 évvel ezelőtt megjósoltak.
A jelek erre utalnak. Mert ahelyett, hogy a kormány a megújuló energia fejlesztésére, elektromos autógyárakat építésére stb költekezne, tankokba ruház be. Bár szerintem a saját energia ellátás fontosabb lenne.
Atomháborút és nagy pusztítóerejű harci eszközöket senki nem fog bevetni, mert akárki is kerül ki győztesen, mindenki veszít, és mindenhol nagy pusztítás lesz. Ha még maradna valami a háború után, nem tudnák újjáépíteni.
De ebbe nincs igazán semmi különös, vagy új. A történelemben számos népvándorlás, hanyatlás, kipusztulás volt. A térkép is folyton változik.
Jelen helyzetben a fegyverkezés, !a hatásos fegyverkezés! logikus döntés. De viszont az elszigetelődés, ellenségeskedés, és az esztelenség stratégiailag a gyengeség jele. Tudom, hogy ez egy szegény kis ország, nulla védelemmel, de szomszédaink pont annyira szegények és védtelenek. És pont tőlük tartunk, akik a szövetségeseink lehetnének, de legalább nem az ellenségünk. Az indiánoknak sem volt sok esélyük a törzsi rendszerben, de összefogás helyett ellenségeskedtek...
De akad még ötlet arra, hogy hogyan tud erre is pénzt előhúzni sok ország. E Kapitalista (Monarchia) világban nem országok és nagy hatalmak vannak, hanem nagyon-nagyon gazdag emberek. Ezek az emberek szerte a világon mindenhol élnek, és lemerném fogadni, boldogan és nagylelkűen hozzájárulnak saját országuk, lakóhelyük és a gazdaság biztonságossá tételéhez. A háború nem rombolás formájában zajlik, ha érted mire gondolok. Az emberek békét akarnak, és megélhetést. A gazdagok, meg gazdagok akarnak maradni, ami csak működő gazdaságban lehet.
És a legnagyobb vicc, hogy azok akik egymással fegyverrel kereskednek, megtámadják egymást? És mi van Magyarországon, ami bárkinek is kellene? Puli kutya vagy a Cifra palota?
Egy ilyen kis országot kilóra megvesznek...vettek.
Én a hadászathoz pc játék szinten értek, de ha védelemről van szó, akkor nem azzal szokták kezdeni, hogy megerősítik a határokat és biztosítják az erőforrásokat??
Ha háborúra kerül a sor, akkor minden hazaszerető, az otthonát, családját szerető ember önként harcba száll megvédeni azt, és mint mondták egy tankot olyan vezetni, mint egy traktort, rengeteg okos mérnök és számítógép-kezelő él nálunk. A kiképzés hatékonyabban és gyorsabban megy, mert nem szívatás, hanem az életösztön motiválja az embereket. A bajtársiasság történelmünk bátor hőseit szülte több ezer éven át, ha ez kihalt a magyarokból, akkor a nép is halott már.
Lőni vagy egy drónt vezetni már egy 6 éves kislány is tud( Battlefiel) elméletileg. A nagyobb baj fizikai megterhelés és nélkülözés. Mondhatni, a kövérség, jólét hátrány...
Ylvisákers 2020.11.22 08:44:39
@zbk:
Igazából ki és milyen okból támadná meg Európát? A nagyhatalmak kereskedelmi kapcsolat miatt nem észszerű, és egy ország, még az USA sem elég erős hozzá, hogy elfoglalja, és meg is tartsa Európát. Atomot nem vethet be, mert akkor értéktelen és lakhatatlan lenne. és minden Európai export eltűnne.
Ami szóba jöhet egy újabb migráns invázió, de azok meg lakóhelyet keresnek, ergo nem bombáznak le atommal. Az Unesco sem csupa jó szándékból segíti a szegény térségeket.Etesd a farkast, és nem akar felfalni!
A Nato-nak is fontos szerepe van a beavatkozásaival. És tagdíjat fizettük be a tankokkal. Ha így nézzük, a NATO-tagság elég fontos nekünk, de nem jó érzés.
Neveld a farkast, és szelíd lesz!

A másik ok, a jelen helyzetben egy háború a gazdaság végét jelentené az egész világra, tehát aki kezdené a támadást, az az egész világ ellen indítana támadást. Akár tetszik akár nem ez már egy szép nagy hangya boly. Tehát a nyílt ütközet, támadás rizikós, a biofegyverek, adatgyűjtés, és tömegmanipulálás megy.
Az USA se minőségben se mennyiségben nincs élen. Ha a mennyiséget nézzük: a fél ország kínaiak tulajdonában vannak , plusz a gyárak és üzemek.
Ha a minőséget nézzük. A exportja sokkal több, mint a hazai termékek, aminek a java kínai. Tehát a minőséget is csak exportálja. Az amerikai életvitelről már nem is beszélve vagy a értelmi szintről vagy a kultúrájáról. Fiatal országként kevés történelmi kinccsel rendelkezik, És a népessége a világ népességeinek vegyes válogatott társasága, amelynek telepes őseinek javarészt bűnöző, számkivetett és menekült. Ami eredménye a magas bűnözési rátát, és a fegyvertartási jogot.
Amelyik kutya ugat, nem harap. Senki nem akar bevetni atomot...még egyszer, ha csak nem egy vírus értelmi szintjén van, és képes elpusztítani az egyetlen helyet, ahol élhet.

Az USA-t szinte mindenki utálja, talán a franciák, norvégek nem.
De szerintem ezeket a kijelentéseket nem az USA tette, hanem az elnökük. A polgárok biztos nem akarnak bombázni, és nem támogatnák ezt a háborút, kivéve durva agymosással.
Az amerikai álom már csak a filmekben létezik(Propaganda)
Van még a kínaiak és indiaiak inváziója, ami régóta lassan megy végbe, de atomot ők sem fognak használni sehol.
Minőségben a németek, mennyiségben a kínaiak az elsők. A technológia csak akkor számít minőségnek, ha hasznos és nincs káros hatása.
(A tankgyár nem éppen ilyen)