Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RolFic

322 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indonézia szép és jó, és mitagadás, könnyű hosszú időre elveszni benne, de azért egy nyugati kockafejűségben, higiéniában és szabályszerűségben szocializálódott anyámasszonykatonájának, mint amilyen én is vagyok mondjuk, átlag félévente nem árt egy-egy rövid látogatást tenni az országhatáron kívülre…..
RolFic 2014.12.03 13:07:58
Lebegtető lét UL OL LI test 2013.12.10 10:20:43
ez balra igazított ez középre igazított ez jobbra igazított ez balra igazított ez középre igazított ez jobbra igazított ..
Tavaly mi is készítettünk egy demo projektet, interaktív online prezentáció témában. Márcsak ezért is érdekelt, hogy mit tud az ugyanezen a vonalon mozgó, nemrégiben indult Slid.es (f.k.a. rvl.io). A fejlesztő Hakim el Hattabra először a stroll.js projektje…..
Persze hogy tudtam, hogy ez lesz a jövő, de nem sejtettem, hogy ennyire rosszul fog esni és ilyen fájdalmas lesz. Ugyanis kikerülhetetlenné vált a reklám a YouTube-on! Viszont egyelőre 2 opcióból választhatunk: - vagy 1 reklámot bevállal a kedves YouTube néző egyelőre csak 30 mp…..
Ilyet korábban csak a Terminátorban láttunk: "Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" - hangzott el a egykoron "Héj Google szemcsi, rendeld meg nekem ezt a nacit, csizmát és mocit de izibe!" - hangozhatna el a videóban, vagy a közeljövőben? Ti mi mindenre tudnátok /…..
A teljesség igénye nélkül szeretném összefoglalni, hogy én mit várok a 2013-as évtől. Milyen "trendek" fogják meghatározni egy átlagos KKV életét? Mikre érdemes odafigyelni? És milyen irányba érdemes irányítani a szekeret annak érdekében, hogy hosszú távon sikeres…..
Év elején érdemes egy pillanatra megállni, és összegezni az elmúlt év tapasztalatait és újult erővel vágni bele az új évbe, és hasznosítani mindazt amit tavaly tanultunk. Tapasztalataim alapján mindig egy kicsit nehezen indul az új év, mert mindig kell egy kis idő mire az ember…..
Múlt héten részt vettem a Mobile Hungary konferancián, ahol első kézből értesülhettünk róla, hogy hatalmas újításokra számíthatunk a Google Analytics terén, melynek célja, hogy az üzleti folyamat minden pontját mérni lehessen - akár még az offline vásárlásokat is…..
Mit tud egy átlagos KKV a Facebook kommunikációról és a jelenlétről? Jellemzően nem sokat, de egy valamit mindenki szeretne: "Legyen jó sok rajongónk a Facebook-on"! Értem én, hogy mindenki sok rajongót szeretne, de valóban ez kellene, hogy legyen minden esetben a cél? Nem lehet, hogy…..
Most, hogy lezárult az elnökválasztási őrület az USA-ban hínapról-napra egyre többen szeretnék megfejteni, hogyan sikerült Obama csapatának meghódítani az internetezők szívét és hogyan tudták behálózni az emberek online és offline életét. A Readwriteweb - nem reprezentatív…..
Rettentően foglalkoztat, hogy mennyire fogja átalakítani a gondolkodásunkat és a memóriánkat ez a teljesen új világ, ahol a zsebünkből előrántva az okostelefont pillanatokon belül választ adhatunk számtalan kérdésre. Ez viszont úgy tűnik, hogy engem jobban foglalkoztat, mint…..
TRUE SKIN from H1 on Vimeo. Ilyen lenne a jövő? Testbe épített implantátumok? Villogó LED-ek, hologrammok és robotok mindenfelé? Zsúfolt utcák, és már-már cyborg szerű lények? Hát nem tudom... Az biztos, hogy ijesztő, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valami hasonló…..
Az "early adopter"ek már akár több éve ebook olvasót használnak, de a nagy többség azért még mindig nem szabadult meg a hagyományos könyvektől és nem ruházott be 20.000 Ft körüli összeget egy használható ebook olvasóba.A készülék árán kívül ennek az is az oka, hogy a…..
Tegnap jött a hír Marck Zuckerbergtől, hogy immáron 1 Milliárd aktív felhasználója van a Facebooknak, ezen túl viszont számos kevésbé örvendetes hírrel is kecsegtették a napokban a céges weboldalak üzemeltetőit. Egyre kevesebb ember látja a Facebook oldalak bejegyzéseit A…..
Az elmúlt években teljesen kiment a köztudatból a myspace, ami 2005-től 2008 elejéig a világ leglátogatottabb közösségi oldala volt, ám a Facebook teljesen lenyomta és mára már a zenekarok nagy része is elköltözött tőlük. A fenti ábrán látható, hogy nagyon megcsappant a…..
Tegnap a Google Magyarország által szervezett YouTube szemináriumon vettem részt, ahol hivatalos forrásból értesülhettem a YouTube-al kapcsolatos újításokról. Számos érdekesség hangzott el, de maga az alap gondolkodás és misszió a legelgondolkodtatóbb, miszerint a smart TV-k…..
A Trademob kutatása szerint a mobilos hirdetésekre érkező "kattintások" 40%-a tévedés vagy szándékos csalás eredménye (un. click fraud), ezért nagyon oda kell figyelni, hogy mit és hogyan hirdetünk mobil eszközökön.  22% véletlen A probléma nem is magával a mobilos…..
A CAPTCHA célja, hogy megkülönböztesse az emberi felhasználót a számítógéptől, így segít kiszűrni a kéretlen, botok által küldött (SPAM) üzeneteket. Sok-sok weboldalon találkozhattok vele például regisztrációkor, üzenetküldéskor, megrendeléskor. Jellemzően különböző…..
Bár őszintén szólva a grid téma kapcsán arra számítottam, hogy a hazai webdizájnerek, sitebuilderek közül 3-nál többen elmondják szakmai véleményüket, és ezzel egy elég fontos alapkérdésben láthatunk tisztábban, végül ez mégsem következett be. Igaz ugyan, hogy páran…..
RolFic 2012.09.04 15:34:43
@Kamela: Én is csak ajánlai tudom a Trello.com-ot! Kiváló bármilyen projektre és ingyenes! (elméletileg az is marad, bár ezért simán adnék pénzt is) :)
Bár a Sunny Diner nevében napsütést, kinézetében pedig autentikus amerikai feelinget ígér, olyan rettenetes szélviharban értünk oda, amit senkinek sem kívánok. Szerencsére beülve már nyugodt lett a hangulat, és elkezdődhetett a BpBurger sorozat első beszámolójának…..
A Facebook a napokban hozott ki egy infografikát, ami a Facebook hirdetések hatékonyságát hivatott bemutatni. Jól tudjuk viszont, hogy azért az a legjobb statisztika az, amit saját magadnak 'készítesz', ezért érdemes fenntartásokkal kezelni a hivatalos Facebook infografikát is. A…..
Szerintem sokan emlékszünk még a betárcsázós 56K-s modem krehácsolására, a lassan letöltődő weboldalakra, amikből meglehetősen kevés is volt persze, a 'füstös' chat szobák varázsára és arra, hogy órákig eltartott 50 MB letöltése, főleg ha a kedves családunk egy tagja…..
Egyre közeledni látszik az a kor, amikor már keresnünk sem kell a Google-ben, hanem elég lesz belépnünk a Google fiókunkba, és automatikusan elénk tárul minden információ ami minket érdekelhet. Annyi adatot (big data) gyűjt rólunk a nagy testvér, hogy alig győzi feldolgozni,…..