Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gonbolkozó

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor a Gellért-hegy a pestiek és budaiak Húsvétjának fontos kelléke volt -kálváriáját tavaszonként ezrek járták végig.  A hegyen rendezett húsvéthétfői búcsú pedig a gyerekek és a felnőttek egyik kedvenc szórakozása volt évszázadokon át, mézeskalács szívekkel,…..
Gonbolkozó 2020.05.26 11:27:40
@v2peti: A Kálvária teljes visszaépítése ma már nehezen menne, mert a régi Stáció, mai Sánc utcában végig házak állnak és elég nagy a forgalom is. Valamilyen emléket persze lehetne állítani neki.
Néhány napja tévedtem egyet. A közelgő országgyűlési választás hitelességéről tűnődtem, és azt találtam írni, hogy április 8-án 10286 szavazókör vár bennünket. Kiderült, hogy csak 10285. S mert az ellenzéki pártok körönként akár két emberüket is küldhették volna, 20572 helyett csupán 20570…..
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
Ifj. Knézy súlyosan hibázott a közvetítéskor. Ok, és akkor mi van? Ő az új Werner Naumann? (Goebbels titkára volt.) A NER megint lecsapott a migránsokra és a halál angyala, a voldemorti gonoszságú Orbán-rezsim dementora maga az ifjú Knézy Jenő? Nincs itt valami aránytévesztés? Nem túlzott-e az a…..
Szovjet sport és egészségmegőrzési plakátok az ötvenes évektől A Szovjetunióban a hivatalos álláspont alapján az elhízás elleni küzdelem és a sport kiemelt fontosságú volt. Ennek több oka is volt. A dekadens, elkényelmesedő nyugat felett az elkövetkezendő konfliktusokban könnyebben kerekedhet…..
Nehéz róla elfogultság nélkül szólnom, s hosszú élete bármelyik fejezetének kiragadása önkényes lenne, mégis vállalom mind a pártosság, mind az önkényesség ódiumát és felidézek két pillanatot e páratlan életútból. 1940. május 9-én Chamberlain elhatározta, hogy lemond a miniszterelnökségről. Nemzeti…..
First things first: az önéletrajz a világszinten leszakadó, bántóan dízelszagú németből átvett Lebenslauf tükörfordítása; már csak a szó használata is avítt, múltban ragadt, táblázatokat kinyomtató és vonalzóval összenéző emberre utal. Ugyanez igaz a curriculum vitae-re,…..
(Nota bene: Ha a kedves olvasónak e sorokon túljutva a mi kis vezetőnk jut az eszébe, akkor magára vessen, és viselje a következményeket.) A mélynövésű Caius Trebonianus Gallus már egészen kis korában biztos volt benne, hogy egyszer uralkodóvá válik. Bár alacsony sorból…..
Umberto Eco egy óriási műveltségű ember. Nagyszerű könyveket írt, ha véleményt mond, érdemes odafigyelni. Most pedig elég kereket mondott a Rózsa neve, A Foucault-inga szerzője. Az egyik torinói egyetemen tiszteletbeli doktorátusi címet kapott és az alkalmon volt lehetősége egy…..
Most, hogy már megint majdnem bukik az 0rbán, kihirdették az újabb triplabóvlit, a Jobbik pedig már lassan 70%-os népszerűségen áll a teljes népesség körében - úgy tűnik, a csodálatos Fideszke újabb zseniálisat húzott. Persze az ellendrukkerek hangosak és meggyőzőek. Persze,…..
Gonbolkozó 2015.03.23 08:40:57
@Buday András:

Pártunk és Korányunk már szabályozhatná végre hogy hetente hányszor menjek moziba, és a minimálisan ill. maximálisan hányszor éljek kedvesemmel szexuális életet is.
Az még nagyon hiányzik. Ennek ellenőrzése önbevalláson alapulhatna, amire egy számítógépes rendszert kellene kifejlesztetni.

A rendszer kifejlesztése EU-s pénzek felhasználásával történhetne, és a közbeszerzésre olyan cégek jelentkezhetnének, akiknek a vezetékneve szerepel a Bánk Bán-ban, a keresztneve pedig egyik Szent Királyunké.

Aki naponta aztán nem jelentkezik be és nem regisztrálja a mozilátogatást (mozijegyszámmal amit a mozik igazolnak, illetve az aktust (a partner kellene hogy visszaigazoljon), - ahhoz a NAV kiszállhatna rendkívüli pénzügyi enőrzésre, amely során az elmúlt 15 év számláival kellene igazolni, hogy egy fillérrel sem költöttem többet, mint az adózott jövedelmem...

Még rengetek ötletem lenne, amire a "paraszt magyarok" (ahogy tituláltad honfitársaidat) ugranának...

Nem akartok felvenni Habonyi Árpi stábjába...
Havi pár milláért tudnám vinni ezt a vonalat.
:-)
Lisztes megmondja a tutit Trója 2015.01.18 15:44:19
Az egyik legősibb hadicselről tán mindenki hallott már: többet ésszel, mint erővel, mondá Odüsszeusz, és egy falóban elbújva, és azt búcsúajándéknak álcázva haverjaival bejutottak Trója városába, megnyitva annak kapuit a közelben sunyuló görög erőknek. Mármint a híres…..
Gonbolkozó 2015.01.20 12:00:09
@lisztes: Patroklosz Achilleusz valójában távoli rokonok voltak, egészen pontosan Patroklosz Achilleusz dédnagybátyja lehetett (mindkét hősnek ugyanaz az Aegina nimfa volt az őse, csak Patroklosznak nagymamája, Achilleusznak meg dédnagymamja). Egyébként a két hős apja is jóbarát lehetett, ugyanis rajta vannak az Argonauták utazási listáján... Patroklosz és Achilleusz viszonyát egyébként külön Wiki szócikk is elemzi - az angolszász érdeklődést jól mutatva leginkább az Aiszkhülosz által felvetett homoerotikus szálat elemezve...

Mindez azonban nem annyira érdekes: a Görög mitológia egy külön világ, rendkívül bonyolult kapcsolatokkal, rokoni szálakkal. A tömérdek antik, klasszikus és reneszánsz (sőt modern) szerző mind valahol gazdagította a mondakört... Sokkal-sokkal több, mint egy Wiki szócikk, vagy egy holywoodi film.

De a mondák akkor jók, ha nem vesznek ki a képzeletünkből....

Ezért tetszett a Trója, mert visszadta a történet (legalább egy részét) és újra (3000 év után megint és megint) átérezhetővé tette Akhillész szenvedését Patroklosz halálán, Priamosz fájdalmát Hektór hősiességét, Brüeszész szépségét, Agememnon alávalóságát...

Tök mindegy, hogy Akhilleusz szőke volt-e... (egyébként a monda szerint igen :-) ).
                                           Elmegyek ebédelni.                                                         Falus Ferenc dr.                           …..
Kíváncsi vagy, hogy milyen leszel 20 év múlva? Milyen kérdéseid lennének magadhoz? Most aztán megnézheted magadat és még válaszokat is kaphatsz! Az Orange nevezetű telekommunikáció szolgáltatónak sokan ismerjük a régi szlogenjét: "The Future's Bright. The Future's Orange." A…..
Pengeváltás zajlott Orbán Gáspár és a 444.hu között arról, hogy az Orbán trónörökös vajon közszereplő-e. Gáspár szerint ő nem az, ő állampolgár, a 444.hu szerint viszont az, hiszen évek óta szerepel a médiában apja oldalán. Szerintem magától értetődő, hogy…..
A szabadságunk leáldozása és maradékának féltése szerencsétlen módon összecsúszott egy multi belső szervezeti döntésével -- lehetne mondani száraz (gyáva?) média tónusban. Az ügy mindenesetre a cégek etikai kódexein és CSR (társadalmi felelősségvállalási) politikáján…..
Gonbolkozó 2014.06.08 11:18:02
@unionista: Az értékelés számos pontjával, pláne nehány kitetelevel (enyhe antiszemita felhang...:-( ) nem értek egyet, a konklúzióval viszont majdnem. A "vidék" elesett, ez nagyon látszik. Fellállt az a feudalista állapot, ami arrafelé nagyon otthonos, megvan a nehány politikai-gazdasági potentát akihez igazodni kell, ill. lehet. Ellenzéki érvelés szinte csak a Jobbiktól érkezik, az meg olyan amilyen, alternatívát nem kínál vagy ugyanazt mondja mint a Fidesz, vagy még nagyobb ertelmetlenseget. A népharagot viszont tudja manipulálni...

Jelenleg a demokratikus ellenzéket naponta gyaluljak bele fizetett es önkéntes toll okok a földbe. Megtehetik, mert országszerte gyenge.

Pesten viszont erős lehetne. Es "Pest" alatt természetesen az 50kmes agglomeráció is benne van. Pestre alapozva fel lehetne építeni egy demokratikus altarnativat! Itt nem önt még el (21.sz lévén nem is tud) mindent az állami propaganda gépezet.

Ez történt Szerbiában is. A "vidék" 10 éven at beszavazta mindig Milosevis-et, csak Belgrád es Újvidék volt ellenzéki. Aztán szépen megis összeomlott az egész rémuralom...
A KARD Emlékmű-gumicsont 2014.04.09 18:05:57
Hiszti? Handabandázás? Megy az indulatos vita Schiffer András és Kálmán I. V. Olga tegnapi ATV-beli csörtéjén, de véleményem szerint - bár a többi megfogalmazással is egyet lehet érteni - egy faék-egyszerűségű gumicsontról van szó, amire a baloldal bukott része újra és újra…..
Válasszunk Diktatúrát akarunk? 2014.03.23 12:32:42
Putyin egy diktátor. És akkor mi van? Népszerű, támogatott, megválasztották. És a legfontosabb az, hogy mivel arra számolhat, hogy marad nincs rajta hatalmas nyomás, hogy a bukás esetére félretegyen. Annál inkább tudja, hogy a vagyona, országa, akkor ér neki is a legtöbbet, ha az…..
Gonbolkozó 2014.03.24 07:07:13
@Kim lr Szen: a diktátorokat nem azét kell leváltani, mert van jobb.

Azért mert diktátorok es ameddig ok uralkodnak nem is tud kiderülni, hogy van-e jobb.

Mint most nálunk: mar olyan mértékben korlátozták az ellenzék nyilvánossághoz jutási esélyeit, hogy erősen kétséges egyáltalán szabadok-e meg ezek a választások?

Putyinnak is van"ellenzéke", szépen donesztikalt ellenzéke. Nehány debil part alakulat (Zugjanov fele kommunisták) es nehány olyan part aki általában pont ugyanazt gondolja mint ő.

Ezt szeretne megvalósítani a Fidesz.
En meg ezt nem szeretnem.
Nem szeretnek meg egy választást, ahol nincsenek viták es max nehány rövid partjirdetmeny engedett meg, miközben az ellenzéket napi 1,5-2 órán at ocsaroljak főműsoridőben.

Nem érdekel, hogy béna e az MSZP. (Tényleg az)

A kérdés: Putyin legyünk vagy szabadok?

Es ekkor a Böbe majom is egy megfontolandó alternatíva lehet.
Gonbolkozó 2014.03.24 07:14:00
@Kim lr Szen: meg azt is vegyük figyelembe, hogy a lenyúlt manyup mellett 4 eé eltérítik ász addig magánnyugdíjpénztárakba áramló befizetéseket. Így egyesek ugy számolnak, hogy bevételük kb 10 ezer milliárddal nőtt. Így tudtak növekvő adósságállományát csinálni.

Ja, es 2008-tol volt egy olyan gazdasági válság is, amilyent nem láttunk mar 70 éve.
2010-tol újabb ilyen sokk nem volt.
Rajtunk kívül minden szomszédos ország már javul is.

Nálunk viszont megy a plakátokon, hogy "jobban teljesitenek" csak tudnám miben...
Gonbolkozó 2014.03.24 07:22:25
@midnight coder:
Bem szeretnék hosszan mérleget vonni, mert mar nincs sok idom:

Kormányoldal jobb radikálisok:
Szabadon fogható adások:

-M1
-M2
-Duna
-Duna world
- TV2 (most már)

- Kossuth es a kozradiok
- Lánchíd
- Mária
- Class fm

Ja, es minden további egyébként elvileg semleges kis rádió a Simicska által összeállított hír blokkot adja le naponta többször

Ellenzék:

- Klubrádió
- ATV
- Tilos(?)

Ezek vagy csak Budapest körzetében foghatók (Klub), vagy kódolt adások (ATV)

Gratulálok a (puha) diktatúrák híveinek
A rezsitábornok nagyon bátor, amikor katonákkal a háta mögött kell kinyilatkoznia az ájult híveknek, vagy amikor Obersovszky-díjas újságírók kérdeznek alá a Magyar Rádióban, de speciel Mesterházyval nem mer kiállni vitázni. Úgy látszik még élénken él benne annak emléke,…..