Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aniriga

2 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..
aniriga 2019.07.23 15:19:00
@Captain Admin:fárasztó egy segg vagy
Mélységesen együtt tudok Veled érezni, hiszen velem közel 6 éve szinte ugyanez történt.A 39. héten beindult a szülés és mi bevonultunk a kórházba. Az ügyeletes orvos elvitt megvizsgálni. Nézegetett egy darabig, majd a képembe vágta, hogy a magzat elhalt. Már vagy 2-3 napja, nem…..
aniriga 2012.06.01 13:08:36
Kár,hogy rólunk egészségügyisekről mindenki azt hiszi,hogy gépek vagyunk és az a feladatunk,hogy 12órában kedvesek,barátságosak,megértőek legyünk minden beteggel,akivel csak az idő alatt találkozunk.Minden kérést teljesítsünk,lehetőleg azonnal,amit a beteg,az orvos,a hozzátartozó intéz felénk.Mert ugye mi az orvost is "kiszolgáljuk" nem csak a betegeket.Majd mikor utalják azt a fene nagy fizetésünket,lejtsünk öröm táncot,hogy mennyire meg is vagyunk becsülve mindezért!A mi munkánk nem csak fizikai,hanem óriási pszichés megterheléssel is jár!Ezt tudjuk és vállaljuk.Csak az a probléma,hogy nem tudunk feltöltődni,nem tudunk kikapcsolódni mert nem engedhetjük meg magunknak,a plussz munka nehézségeiről nem is beszélve.Ott kezdődne a munkánk megbecsülése,hogy pszichológiai vizsgához kötnék a pályánkat és csak a legrátermettebbeket engednék a beteg ágya mellé.Most viszont örülni kell,hogy valaki jelentkezik erre a munkára,még ha az,nem is a legmegfelelőbb munkaerő.A java lelép,mert kevés a pénz és mi is azzal füzetünk a boltban,meg a csekkjeinket is azzal adjuk fel és csak az marad aki máshova már nem kell és persze aki nagyon elhivatott,mert még olyan is van!Nem hiába van nagyon kevés nyugdíjas ápolónő,orvos.Nem érjük meg,mert nem tudunk a saját problémáinkkal időben orvoshoz fordulni.Nálunk a táppénzt el kell felejteni,csak életveszélyben.Mikor kivették a méhemet a főnővér első mondata hozzám,miután felébredtem az altatásból,hogy mikor jössz dolgozni.Mégis mindenki minket szid,a média tele van a rémtörténetekkel.Már úgy jön be a beteg,hogy előítélettel van irántunk.Én megértem ezt is,de a betegeknek is kellene változtatni a hozzáállásukon.Nagyon sokat tudnék mesélni,sok mindent megéltem.Jót is és rosszat is és én sem voltam mindig kedves,barátságos.De mindig törekedtem arra,hogy úgy bánjak a beteg emberekkel,ahogy azt fordított esetben én is elvárnám.Mi is emberek vagyunk!Egyre jobban azt érezzük,hogy nem hogy megbecsülve nem vagyunk erkölcsileg és anyagilag de még mi köszönjük meg,hogy elvégezhetjük ezt a munkát!Mire fel,kérdem én?
aniriga 2012.06.01 14:00:23
@bolondanya: Ezért írtam,hogy sajnos nem a megfelelő emberek dolgoznak a kórházakban és rendelőkben.Aki ezzel a felfogással él,hogy ennyi pénzért nem csinál meg ezt,vagy azt,attól gyorsan meg kellene szabadulni.Csak sajnos nem jelentkeznek egy állásra 1500an,hogy válogatni lehetne a sok közül.Pedig ha meg lenne becsülve anyagilag a hivatásunk,majd lehetne válogatni a képzettebbnél képzettebb és empátiától duzzadó jelentkező között.A pihenőnapokat is ki lehetne adni,kitudnánk magunkat pihenni,feltöltődve mehetnénk az éppen aktuális műszakunkba dolgozni.Mostanság csak 60óra túlórán felül fizetik ki a plusszot,le lehetne "csúszni",de akkor nincs aki dolgozzon.Úgyhogy időnként még ingyen munkával is támogatjuk szeretett hivatásunkat.Ki csinálja ezt meg,ki dolgozik a mai világban ingyen??Semmi bajom az asztalossal meg a villanyszerelővel de azért ne vegyük őket összehasonlítási alapnak,mert nem lehet párhuzamot vonni.
Akadozva beszélt, furcsán hangsúlyozott, újrakezdte a szöveget, ráadásul amit egy rádióstúdióban tilos: kommentálta a hibáját, nyugtatgatta a technikusokat, megbicsaklott a hangja, nem tudott artikuláltan beszélni. Sokaknak úgy tűnhetett, részeg volt, ivott. El is terjedt gyorsan…..
Nincsen pótolhatatlan ember. A képességek szerencsére igen jól oszlanak meg a politikai közösség tagjai között ahhoz, hogy lehetővé tegyék a zökkenőmentes utódlást és folytatást. Miért kell mégis minden lemondást itthon egy hosszú és kínos agóniának megelőznie? Tényleg…..
aniriga 2012.04.02 21:28:03
@Stefánia kisasszony: Önnek elment az esze!
A Fidesz gyakran tűnik 80 éves nagybácsik gyülekezetének, de a jelek szerint az az információ mégis elszivárgott hozzájuk, hogy a kortárs magyar ál- és valódi fiatalok társaságban is bátran dicsérik a vonzó férfiakat. A "jó segge van" minősítést például ugyanúgy…..
Adjon a Like-od szebb jövőt!!!!!!!Harrach Péter legrosszabb álmaiban riogató ultraliberális legyen a talpán, akit nem győzne meg egy ilyen szöveg, és nem lájkolná be még a síró indián képénél is gyorsabban a Jobbik Facebook-oldalát. Pedig ez még csak egyetlen…..
aniriga 2012.03.01 21:23:19
Nővér vagyok... Szegény ápoló 2012.02.10 20:19:00
Az ápolás egyidős az emberiséggel. Ezt bátran kijelenthetjük. El tudom képzelni azt a helyzetet, amikor a kardfogú megsebesítette a neandervölgyi embert, a társa betekerte a vérző sebet a lenyúzott állatbőrrel, hogy elállítsa a vérzést. Az időszámítás előtt az ápolás és…..
aniriga 2012.02.11 11:06:16
@Karipapa01: Valóban!Mindannyiukra szükség van!Látszik,hogy ön még nem volt igazán beteg,nem volt igazán kiszolgáltatott helyzetben.Nem kellett,hogy megetessék,az oldalára fordítsák,vagy éppen kitöröljék a székletes fenekét.Mert ha átélte volna ezeket az élethelyzeteket,akkor majd más lenne a véleménye!További jó egészséget kívánok és azt,hogy ne keljen mindazt megtapasztalnia,amiről most beszéltem!Egy másik nővér.
aniriga 2012.02.11 13:53:41
@Dr. simonmondja.: Így van!Az államnak csak pénzkidobás az olyan beteg,aki teljes ellátást igényel egy kórházi osztályon.Csak viszi a pénzt és nem is keveset.Államunk a két lábon járó "betegeket"szereti,akik tízezreket hagynak ott a patikában ilyen-olyan csodaszerekért de közben nincsenek táppénzen és nem nyugdíjasok.Aki nem közéjük tartozik,az csak teher!Előbb utóbb megfontolják majd az eutanázia kérdését is.Át fogják "mosni"az emberek agyát és elhitetik velük,hogy hozzátartozójuknak és nekik is az a legjobb megoldás ha hagyják meghalni.Pedig csak a pénzről szól ez az egész.Gusztustalan!
Most, hogy tizenhárom hét után véget ért az Összeesküvők, nem rikácsolnak többet a bemikrofonozott anyósok főműsoridőben, és nem kell napi szinten szerelemnek hazudni a pezsgőfürdős szvingerpartikat, talán a Tv2 is levonja végre a tanulságokat. Egyrészt van egy jó hírem: ez a…..
aniriga 2011.12.21 15:01:42
Ördögi körbe kerültek a devizahitelesek. A kisegítésükre hozott gazdaságpolitikai intézkedések még egy lapáttal tesznek a gondjaikra.  A kedvezményes árfolyamon való végtörlesztés szeptemberi törvénybe iktatása óta a forint folyamatosan veszít erejéből. Egy eurót…..
Mivel is kezdjem? Talán a traumával, amit akkor éltem át, amikor megtudtam, hogy férjem, akit imádok, és akinek  társa, barátja, szeretője, szerelme vagyok, mikor melyikre van szüksége, erotikus masszázsra jár. Nem csak úgy hébe-hóba, vagy véletlenszerűen, vagy jaj, hova…..
 mer hiányzik a múlt idők jele. István írja vagy inkább Sándor:Örömmel jelentem, hogy megtaláltam Budapesten a Barátok közt...
Otthonában látogattuk meg a kormány által rendelt, történelmi témájú festmények egyik készítőjét. Mint ismeretes, az első és második világháború, a Tanácsköztársaság, Trianon, a Holokauszt és 1956 tablóképei még készülnek, mi azonban exkluzív betekintést…..
aniriga 2011.11.04 20:40:34
Nem tudom, ki mennyire mozog otthonosan más kontinensen élők temetkezési kultúrájában, de hátha nem csak számomra meghökkentőek az afrikai szokások…  Ghánában például többet költenek a temetésre, mint egy esküvőre. A gyász színe a bordó és a fekete, de ha valaki…..
Édesanyám 85 évesen saját lakásában élt. Szellemileg teljesen friss volt, keresztrejtvényfejtéssel, olvasással és TV nézéssel kötötte le magát. A mozgás nehezen ment számára, fájtak az izületei. Mi, a gyerekei (én a lánya és a bátyám) segítettünk neki az élethez…..
aniriga 2011.05.22 11:31:01
@thbogyó: Ne Neogramormont használj!A vérző sebes felületet Betadinnal /ha nem érzékeny a jódra/ecseteldd,utánna Sudo krémmel /recept nélkül kapható/vékonyan kendd be,ott is ahol piros és ott is ahol vérzik.Sok sikert!egy nővér
 A Fidesz frakcióvezetője azt állítja, hogy a buzi megélhetési politikusokról beszélt azon a nyilvánosságra került hangfelvételen, ami 2008-ban (vagy 2010-ben) készült a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén. Mégis bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg fingott.…..
A gesztusok és szimbólumok kormánya lassan inkább emlékeztet természeti katasztrófát okozó elemi csapásra, mint felelős vezetőkből álló emberek gondolkodni képes csoportjára. A kiforgatjuk a világot sarkaiból mentalitás az egyetlen, amit egy durcás ötéves homokozó…..
A karácsonyi bejgli és pihenés mellé Bud Spencer és Terence Hill sem maradhat el. A televíziók - ahogy eddig - úgy most is kedvenceinkkel szeretnék megtartani vagy növelni nézettségi rátájukat. Nem titok, hogy egy BSTH filmet akár 1.5-2 millió néző szokott figyelemmel…..
aniriga 2010.12.25 16:14:31
 „Végre megjött a szavazók jobbik esze!” – örvendezett saját Facebook-oldalán a Tv2 egyik munkatársa harminc másodperccel a Megasztár tegnap esti döntőjének azon pillanata után, mikor Tilla Kökény Attila nevét mondta ki továbbjutóként a tehetségkutató…..
aniriga 2010.12.11 21:57:00
@brazileiro: A Tabáninak volt egy teltházas koncertje a SZIMA csarnokban és most jelent meg a 2.Nagylemeze,ami már aranylemez.Az elsőhöz képest,amit gyorsan kiadtak mérföldkövekkel jobb.Zeneileg korrekt,szövegei művésziek.Ajánlom figyelmedbe,ha nem is kedveled,egyszer hallgasd meg,szerintem megéri!
Ilyenkor, év vége felé óhatatlanul is megrohamoz bennünket a karácsonyi ajándékozás kérdése. A média egy présgép erejével nyomja bele a képünkbe ezt a témát, úgyhogy kitérni előle a lehetetlenséggel határos. A minap például találtam egy cikket, amelyben minden idők…..
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
aniriga 2010.12.04 15:02:02
@Gatinho: Szerintem egyértelmű a dolog.Zámbó "király"Imre összes rajongója Melindára szavaz.Őket meg lehet etetni ezzel a stílussal.Imrénk iszonyatos szövegeit is szinte habzsolták magukba.Aztán ott van még a maunyika só rajongó tábora,akik fogorvos helyett,emelt díjas smsekre költenek.....és ne feledkezzünk meg azokról,akik kicsit se értenek a zenéhez.Engem már irritál ez a nő!Ha ő nyer,akkor javasolni fogom,hogy mindegyik zsűritag vigye haza egy-egy hónapra,mert ők szabadították ránk!