Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit.P

197 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavasz beköszöntét számomra a napsütés, a rügyező, virágzó fák, bokrok, a zöldellő fű, a tarka-barka illatozó virágok és a daloló madarak jelzik. Végre pihenni tér a ködös, szürke, kopár, csendes tél. Persze nem a forgalmas utcákon kell mindezt keresni, ott nincs csend, és nem hallatszik…..
Megtervezem a februárt! – gondoltam egy hónappal ezelőtt. Milyen legyen? Nyilván klassz! „Képzeld úgy, mintha már meglenne, hisz a gondolatnak teremtő ereje van!" Ritkán tervezek. Minek? Jellemzően sose lesz belőle semmi. „Ember tervez, Isten végez!” – a közmondás általában győzedelmeskedik…..
Már eltelt egy hónap az évből, pedig mintha csak most lett volna szilveszter. Jövőre mi fog eszetekbe jutni az idei januárról? A "gályáztam a munkahelyen, dühöngtem, mire haza értem, már semmihez sem volt erőm, és kedvem se? Éjjel ébren hánykolódtam a stressztől, nappal majd elaludtam a…..
Nem ismertem a fiatalember zenéjét. Fogalmam sem volt ki Ő. Persze a szemem sarkából valószínűleg láttam a hírek között, hogy Azahriah (egy, kettő,) három koncertet ad a Puskás Arénában, illetve, hogy összeomlott a jegyvásárló felület, mivel azonban az énekes neve ismeretlen volt, és (sajnos)…..
Szeszélyes egy április! Szél fúj, eső esik, néha havazik, de van, hogy kék az ég, ragyogóan süt a nap, és már zöldell a fű, virágoznak a fák, bokrok, nyílik a jácint, tulipán. A madarak, dalolnak rendületlenül! Tavasz van, gyönyörű! A füvet azonban nemcsak virág színesíti, hanem csokipapír,…..
Húsvétra váratlan ajándékokat kaptam. Nem, nem csokit, nem is hímes tojást, de még csak nem is élő nyulat, ezeknél sokkal érdekesebb meglepetésekben volt részem. Ki volt az ajándékozó? Talán a legpontosabb válasz: a SORS. Az első pénteken „érkezett”, a YouTube volt a „közvetítő",  jött az…..
A hat éves Kyát elhagyja édesanyja. Búcsúzóul el se köszön, meg se puszilja, meg se simogatja. Még a kanyarból sem integet vissza - pedig mindig vissza szokott, mikor elmegy otthonról - hiába lesi a kislány. Épp hogy belekezdtem, és majdnem abba is hagytam a regény olvasását. Nem szeretem, amikor…..
Felébredt. Óvatosan megmozgatta végtagjait, de jó, nem fájnak a lábaim, tudatosult benne az öröm. Bár, „ha elmúltál negyven és reggel úgy ébredsz, hogy nem fáj semmid …”, jutott eszébe a vicces mondás, sőt, ha ötven is elmúltál, ajjaj, de hála Istennek, még élek! Mosolyogva nyújtózkodott és…..
- Fel kéne kelni! - Korai még! Csak fél 9! Különben is szombat van. Olyan jó itt a puha ágyban! … Utálok korán kelni! - Ha-ha! Ne röhögtess! Miért, máskor korán kelsz? Korááánnn? Hánykor is? 5-kor? - Na jó! Sose kelek korán! Most azonban 9-ig még fészbukozom, akár tetszik, akár nem! - Az jó, klassz…..
Nem tudom, az időseken kívül mások szoktak-e elmélkedni, esetleg rágódni a múlton. Bevallom én nem, ma azonban egy cikk kapcsán elkezdtem töprengeni milyen is volt az életem az ezredforduló környékén. Először semmi sem jutott eszembe, aztán lassan, hézagosan érkeztek az emlékek, és ahogy a puzzle…..
- Én is úgy akarok vezetni, mint te! Olyan erőszakosan! - közölte velem az unokahúgom, mikor kézbe kapta a jogosítványát. Megdöbbentem, még hogy én erőszakosan vezetnék? Aztán elgondolkodtam. Igen, az biztos, hogy dühöngök, fenyegetőzöm, és káromkodom a volán mögött,... de csúnyákat mutogatni nem…..
Fáj a hátam. Belenézve a fürdőszoba tükörbe, majd elájultam... Te jó ég! Ez meg mi a fene? Lapockámon rózsa kókadozik, alatta cirkalmas betűkkel egy szó virít: ÉLJ!! Egy tetoválás! Elment az eszem? Még hogy „Élj!!” Mi történhetett tegnap éjjel? Hogyan fogom megmagyarázni a lányomnak? Arcomat…..
Ha nem olvastál Sandfordot, minden idők egyik legnagyobb íróját hagyod ki. Idézi a regény borítója Stephen King véleményét. Sok évvel ezelőtt egy tv műsorban hallottam először a krimiíró John Sandford, és főhősének, Lucas Davenportnak a nevét. Kern András említette őket, szeretem Kern Andrást,…..
Érdekesen sikerült a karácsony, szerintem mindannyian meglepődtünk, főleg én! A család tervezett, a "sors" döntött! - Apa, várunk 24-én ebédre, és itt is alhatnál. Ne töltsd magányosan a szentestét! – invitált a fiam. Egy pillanatra elakadt a lélegzetem. A 24-i meghívást sejtettem, de hogy náluk…..
Bevallom, mikor olvastam vasárnap, hogy a rivotril elfogyott, meglehetősen ideges lettem. Én is szedem, elég baj számomra, ha nem kapható, de mi lesz, ha egyéb orvosságok is kifogynak? Sokan vagyunk, akiknek sajnos muszáj bevenni tablettákat, esetleg többfélét is, akár tetszik, akár nem. Életünk…..
Mást sem értek. Vajon miért nem ellenőriztették nyáron a fűtési rendszert? Nem volt pénz? Nem volt idő? Na ne… idő volt, elég későn kezdődött a fűtési szezon. 15 fokban az utcán bélelt, vastag blézert húzok a kardigán fölé, vagy átmeneti kabátot, pedig mozgok, nem tanórán ülök a padban. A rétegesen…..
Családunkban a halászlé nem tartozott a hagyományos karácsonyi ételek közé, valamelyik családtag nem szerette, így anyu sose főzött. Én halételeket az iskolai menzán, vagy étteremben ettem, és felnőttként is csak a boltban vett fagyasztott halrúd sütéséig jutottam el. Pár napja azonban…..
A metró aluljárón baktattam keresztül, amikor egy sietős léptű férfira lettem figyelmes, kezében nagy szatyor. Odaért a kínai édességbolt mellé, a táskát teljes erejéből a földhöz-falhoz vágta, esett-gurult a tartalma az aluljáró mocskos kövezetére, ő pedig rá sem nézve „művére”, beviharzott az…..
A főorvosnő ránézett a papírokra, és köntörfalazás nélkül közölte velünk a rettenetes diagnózist: demencia. Első pillanatra meg sem rémültem, mert nem ismertem a betegség részleteit, hála Istennek, eddig nem kellett megismerkednem vele. Miután azonban a doktornő tájékoztatott bennünket a demencia…..
Talán nem is elveszett, inkább megkésett? Szerencsére el nem késett! Szerelmes romantikus filmre utaló cím. Hát majd kiderül, mi lesz belőle. - Mit hozott a Télapó? – rohant le köszönésképpen Éva, a kolléganőm. - Mit-mit? Amit szokott! Semmit! – vágtam rá morcosan. Pedig – bízva a csodába –…..
Egy nagy kérésem lenne Hozzád, akiről tudjuk, csodákra is képes vagy: Úgy szeretnék egy unokát! Sokat gondolkodtam, minek örülnék a legjobban? Első és legfontosabb nyilván az egészség. Annak érdekében, mindent megteszek, ami tőlem telik. Na jó, legyünk őszinték, ez pici túlzás, de azért igyekszem.…..
November 27-én, azaz a karácsony előtti 4. vasárnap idén is beköszönt az adventi időszak, mely december 24-ig tart. A türelemről, a várakozásról, a szeretetről szól, felkészítjük lelkünket az ünnepekre...
- Képzeld, mi történt! - nagynéném mindig harsány, magabiztos hangja alig hallhatóan szól a telefonból...
Jó ez a munkahely. Kicsi postahivatal, pár dolgozó, jókedv, udvariasság és kulturált ügyfelek. Mindig jön valaki, akit ki kell szolgálnunk, nincs idő lábat lógatni...
Feküdtem az ágyon, és vártam, hogy sorra kerüljek. Bár éjszaka nem aludtam és egy napja nem ettem, sem álmos, se éhes nem voltam. A gyomrom görcsölt az idegességtől. Nem sejtettem, hogy ilyen szörnyű lesz...