Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bubu64

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Késő gyermekkorom és kora ifjúságom állandó programja volt a kaposvári színház látogatása. A '70-es évek végétől a '80-as évek közepéig zseniális színészek játszottak ott nagyon jó darabokat újszerű rendezésben. Szüleim cipelték a kölyköket egy kis kultúrára, mert: "Ha jó színházat akarok látni,…..
Egy röpke időre megakasztom a történelmi kitekintésemet, és a blog egyik vezérfonalához, az építészeti témákhoz igazodva adózok a helyi közszolgálatiságnak is. A lakossági, önerős – illetve jelen esetben részben önerős – útépítés/felújítás/aszfaltozás költségeiről lesz szó, egészen konkrét és…..
♣ Mottó 1.: "...A Virágos-park kövér öt éven át földalatti mozgalomként, illegalitásban működött, aztán a tagok úgy döntöttek, hogy nagyobb léptékben fognak játszani, és 2017-ben bejegyeztették az egyesületet, azon a néven, ahogy addigra közszájon forgott. Azt is kijárták az önkormányzatnál, hogy a…..
1824-ben egy híres írónak törvénytelen fia születik, a neve ifjabb Alexandre Dumas. Ugyanebben az évben valahol Normandiában világra jön egy kislány, Alphonsine Rose Plessis. Furcsa módon nélkülük sosem születik meg az operairodalom egyik legnépszerűbb operája, a La Traviata...
Viktor, te egy magyargyűlölő, nemzetgyilkos, náci, tolvaj geci vagy. Ámbár előfordul, hogy félreérthetően fogalmazok...
Bubu64 2022.07.31 10:07:54
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Ki tombol? Csak higgadt, reális értékelése a csútinak. Ideje volt, hogy nevén nevezzék a dolgokat. Jó, hogy a pávatáncban lépést vétett a góré, bár, ha jobban belegondolok szerintem szándékos volt a szövege.
Zord idők Vörös kód 2022.07.22 14:14:01
Mottó 1.: "Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta..." (Tippelj, hogy honnan van) Mottó 2.: "...Most egy globális erőforrás háború kellős közepében vagyunk, itt Magyarországon is. Ez nem egy távoli egzotikus harc. Nagyon keményen érinti Magyarországot is. Ez a…..
A poszt sorozat orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó indokáról a Nagy Armada összetételéről II. Fülöpről, a Kolostorpalota remetéjéről, aki útjára indította, Santa Cruz márkiról, aki az ötletet adta Medina-Sidoniáról, aki a nyakába kapta ennek az alapvetően elhibázott hadjáratnak a…..
Bubu64 2022.07.17 12:35:04
@zord íjász:
Köszönöm a tippet, letöltöttem mindkettőt és úgy csinálom, ahogy ajánlottad. Nagyon szeretem a történelmi könyveket és filmeket.
Soha nem szidok senkit, ha más a véleménye könyvről, filmről, ételről, ruháról. Maximum azt mondom, nekem nem jött be. Ízléseken nem érdemes vitatkozni.:)
Zord idők A kis zsidó komédiás 2022.06.01 16:55:08
A poszt tisztelgés Volodimir Zelenszkij előtt, ennek megfelelően a fideszeseknek, ha véletlenül ide kattintottak, jó utat kívánok a blog.hu más ösvényein. Szigorúan 18 éven felülieknek szóló tartalom...
A Darwin-díjat évente adják ki: annak jár, aki ostoba halálával megakadályozza, hogy ostoba génjei öröklődjenek így téve jobbá az emberi fajt. Tudományos kutatás alapja lehet, hogy az egyén szintjén működő Darwin-díj alkalmazható-e egész nemzetekre? Ha igen, akkor, úgy tűnik, hogy nekünk magyaroknak…..
Bubu64 2022.04.13 07:00:14
@zord íjász: Még dolgozom, olyan helyen, ahol 250-300 ezer az átlag kereset. Én abból a közegből tudok tapasztalatot szerezni. Sokszor teljesen elhűlve hallgatom az indokokat miért a csúti a number one Arról már letettem, hogy bármit is felhozzak magyarázatnak. Nem értik és nem hiszik el, amit mondok.
Bubu64 2022.04.13 08:02:05
@midnightcoder2: Ezért írtam, jó ez így, ahogy van. Tanuljon a magyar. Az államadósságot a helyedben nem hoztam volna fel.
Bubu64 2022.04.13 08:05:14
@midnightcoder2: Te valóban nem tudod értelmezni, amit írok? Hagyjuk az egymással való kommunikácót jó! Azt írtam, hogy a jobbágyok is a NER-re szavaztak, ez az ami érthetetlen számomra.
Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán írt első posztban már felsoroltam mi az az öt kérdés, amelyre, ha egy háborút kezdeményező fél nem képes egyértelmű és józan, racionális, pozitív (meggyőző) választ kell adni, akkor történelmi bizonyosság, hogy vereséget fog szenvedni.  Ígértem egy példatárat, ami…..
Jó, persze túlzásokba ne essünk, nehogy összejöjjön egy újabb kétharmad. Ha áprilisban nyer a Fidesz, az egy vereséggel felérő győzelem lesz, hovatovább pirruszi, csak hogy egyértelmű legyen, milyen rendkívül művelt vagyok két bazmeg között.  Mert aki átveszi a stafétát áprilsiban, az egy totális…..
Normális országban a közelgő választáson nem az lenne a kérdés, hogy Viktor kormány közelbe kerül-e, hanem az, hogy eléri-e az öt százalékos bejutási küszöböt. De Magyarország sosem volt normális ország, így a kormányzásra mind szakmailag, mind erkölcsileg ALKALMATLAN Viktor még tényező lehet. Már…..
A jó dolgában hülyülő, frusztrált idióta értelmiséginek látszók legújabb sportja, hogy megkérdőjelezzék a jelenlegi világrendet. Nem is lenne ezzel baj, ha megmaradna értelmiségi szellemi maszturbáció szintjén a dolog, de az internetnek hála ostoba prolik ezreinek velőt rázó primitívsége…..
A poszt 18 éven felülieknek szól. Ukrán katonák a történelem leghíresebb trágár levelének írása közben. Az arcok és az egyenruhák változnak, de a harc időtlen. Forrás: Twitter / Business Ukraine/innen, ha tudni akarod mi ez ♦ Mottó: "El fogunk menni a végsőkig. Harcolni fogunk... harcolni fogunk…..
Az a jó a magyar történelemben, hogy az ezer éves haza bizonyos sormintákat követ. Mármost aki ezeket felismeri, az el tudja kerülni a negatív hatásokat, aki nem, az rááll a szopóágra ezzel is bizonyítva a sorminta létét. (Aki pedig felhívja erre a figyelmet, azt jó esetben hülyének nézik, rosszabb…..
Bubu64 2022.01.29 13:15:10
@a nagy hohohorgász: Akinek a Jóisten nem adott humorérzéket, azzal nem lehet mit kezdeni. Sajnállak.
Zord idők Piaci rés 2021.12.15 14:52:39
2012. május 5. A Nagykovácsi Termelői Piac a helyi Általános Iskola parkolójában, a Kossuth Lajos utca 99. szám alatt található, egészen pontosan a Kossuth Lajos utcát és a Nagyszénás utcát összekötő úton/keskeny parkolási folyosóban. A piaci résben. Ez, amiről szó lesz, a Német Nemzetiségi…..
Bubu64 2021.12.20 06:25:02
@zord íjász: Ne viccelj, nincs mit köszönni, érdekelt. Kellemes ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak!
Bubu64 2021.12.21 07:16:50
Felszállok a Blahán a 4-es villamosra. Mákom van, találok ülőhelyet. Pár perc, és arra kódorog egy hajléktalan. Büdös, mint a görénylyuk, de mivel érzem szagát, meg is van az aznapi covid-teszt. Nyújtogatja mocskos kezét, arrább húzódom, mert: ellenség. A szomszéd ülésen hatvanöt év körüli jól…..
Bubu64 2021.12.21 06:36:38
@bandiras2: Te beteg vagy. Hogy jön ide a csúti? Nem erről szólt az írás, talán olvasd el!
Sajnos a jó Isten nem adott Neked humorérzéket, nem tudom, hogy az alábbi meghatározás szerint melyik igaz Rád, de fogadd részvétem!
"Egyes elmé­le­tek sze­rint, ha a kre­a­ti­vi­tá­sunk, a kom­mu­ni­ká­ciós kész­sé­günk, intel­li­gen­ci­ánk és a szo­ci­á­lis érzé­künk kellő­képpen fej­lett, akkor nagy való­színű­ség­gel a humor­ér­zé­künk is jó. E fel­fo­gás sze­rint, az előbb fel­so­rolt kész­sé­ge­ket kell tre­ní­roz­nunk, ha humor­ér­zé­kün­kön aka­runk csi­szolni. Mások sze­rint a gye­rek­kori kör­nye­zet hatá­rozza meg a későbbi humor­ér­zé­ket, vagyis az, hogy milyen humorú embe­rek vet­tek min­ket körül gye­rek­ként és egy-egy élet­hely­zet­ben milyen jelentő­sé­get kap­tak a spon­tán poé­nok. Ez a nézet kevés esélyt ad a humor­ér­zék fej­lesz­té­sé­nek, mivel az idő kere­két nem tud­juk vissza­for­gatni, hiszen e sze­rint gye­rek­ko­runk­ban nagy­já­ból min­den eldőlt."
Bubu64 2021.12.21 06:41:19
@TanNé: Hamis, de egy újabb lehetőség a társadalmat tovább szeletelni, egymásnak ugrasztani. Ezért szenzációs ez az írás, teljesen leírja ezt a szitut.
Zord idők Puzsér meg Tóta 2021.12.09 10:15:39
Ezt most muszáj kiírnom magamból. A poszt szigorúan 18 éven felülieknek szól...
Bubu64 2021.12.10 08:56:00
Nagyon szeretem Edét, csúcs nő.

Mi tagadás kedves Íjász, régebben én is úgy gondoltam, hogy nagyon örülsz, hogy Orbán került hatalomra, és nem értettem miért hiszel neki, nem vagy ostoba, használod az eszed, akkor miért? Valahogy úgy vagyok Veled, mint az Elegem van! bloggerrel. Na végre! érzésem van, úgy tűnik elmúlt hála Istennek ez a kis elfajzás.

Puzsér nem marad ki a kardcsörtetésből, ő ugyanúgy hadonászik vele ész nélkül, talán MZP-hez hasonlítható a stílusa. Nem lehet, hogy ezért rúgták ki sok helyről?

"Az Index a maga korlátok közé szorított módján – most erősen kapaszkodj meg a széked karfájában! – valóban független online újságot csinál, valóban próbál kiegyensúlyozott, viszonylag pártatlan és elfogulatlan lenni, és nem csak annak akar tűnni."

Íjász! Még mindig hiszel a mesében, és ha az Indexnél is így gondolják, ők is mesevilágban élnek. Addig mehetnek csak el, amíg engedik őket. De mivel nem hülyék, így ők is tudják, azt gondolják túlélnek mindent. Nagy csalódás lesz. Te akár 20 éve gondoltad, hogy nem lesz Népszabadság?

Tehát az Index vagy egy tudathasadásos állapotos oldal, vagy egyszerűen hangulatmérő, feszültség oldó eszköz azért hagynak fenn általam is kedvelt írókat. Vagy egyszerűen álca, hogy á-á-dehogy minket nem a Rogán propagandisták pénzelnek, hiszen ennek, és ennek az írása is megjelenhet, ezért a hírek is igazak, amiket a "hivatásos újságírók" is írnak. Higgyetek nekik, hasít a gazdaság, Kánaánban élünk.
Ne becsüljük le a háttérben dolgozó pszichológusokat, propagandistákat, akik mesterei a tömegbefolyásolásnak. Egyébként köszönöm a két közíró összehasonlítását, érdekes volt
Völner elvtárs jó elvtárs volt, csak lebukott. Vicces, hogy pár hete maga Viktor tisztelte meg azzal, hogy vigyoroghatott mellette, amint Feri bátyánknak beígérte a nyolcvanast. Pedig Viktor már akkor tudta, hogy Völner kuka. A sajtó most kezdi feltárni az ügy hátterét, de még nem jutottak messzire.…..
Bubu64 2021.12.10 07:51:54
Ez nem egy vicc, amelyben a poén a természeténél fogva a végére marad. Sőt. A Nagykovácsi fáiról szóló blogposzt-sorozatot a falu egykori lakói iránti mély tiszteletadás jegyében egyenesen illik a poénnal kezdenem. Vagy minimum in medias res, a dolgok közepébe vágva, hadd szóljon az felütés...
Zord idők Demokratikus szombat 2021.09.20 10:10:19
  ♣ Tedd fel magadnak a kérdést: a településen, ahol élsz, mennyire vagy jelen? Mennyire vagy látható és hallható? Van valami pozitív plusz, amit akár az árnyékban maradva hozzáraksz a helyi élet, a környezet... a település arculatának javításához? És ha van, azt inkább magányos harcosként teszed,…..
Bubu64 2021.10.04 16:52:01
@zord íjász: Fura.
Bubu64 2021.10.05 10:24:45
@zord íjász: Igazad van, de én nem láttam kompromittálót az írásában, de lehet, hogy csak nem tűnt fel.
Kezdjük ott, hogy az előző posztunk kérdésére Karácsony Gergely helyes választ adott a visszalépésével. Nagy kalapemelés érte. Nagy ellenszélben volt, a körülötte zsezsegő haszonlesőknek nem ez volt az érdeke, de ő képes volt felülemelkedni a szocik és minden más érdektámogatója nyomásán, amikor…..
Bubu64 2021.10.17 22:21:17
@Boldeone2: Kinek mit jelent a karizmatikus vezető? Sok németnek Hitler is az volt, Orbán is az a híveknek. Ez a kérdés. A pitbull akkor sem engedi el az áldozatot, ha pofán rúgják. Biztos, hogy ez jó? Kiszámíthatatlan, Orbán sem az, akkor miért ne maradhatna?
Bubu64 2021.10.17 22:21:24
@h.kovacs: Ugye ezt költői kérdésnek szántad, mert választ nem fogsz kapni rá.:)
Mostanában az ellenzéki jelöltek egymást felülmúlva ígérnek súlyos áristomokat Viktornak, családtagjainak, strómanjainak, meg úgy általában mindenkinek, aki az elmúlt tizenkét évben a Fidesz környékén megfordult. És a neten zsizsegő kommentelők reakcióját elnézve erre van igény. Az a jó ebben, hogy…..
Végre újra van min rugózni, az előválasztás eredménye bizakodásra ad okot. Kissé paráztunk, hogy Dobrev túlnyeri magát, de ezt megúsztuk, Budapest összeszámolása után 2-3 százalékpont lesz a különbség Karácsony előtt, ez semmi.  Lényegében eldőlt, hogy ha Karácsony és Márk-Zay közül az egyik…..
Bubu64 2021.10.02 15:29:17
@sírjatok: Ez az, mondom ezt, úgy, hogy a fővárosban élek. Nem kellene lenézni azokat, akik vidéken élnek.
Bubu64 2021.10.02 15:31:49
@Maláj tigris: Mi van, ha Orbán mögé áll be, sokan ettől tartanak.
Sokan és sokszor dolgozták már át és fel Shakespeare ikonikus Rómeó és Júliáját, nem véletlenül. Semmi nem világít rá jobban az egyes közösségek, embercsoportok közötti véres csatározások, gyűlölködések értelmetlenségére, mint egy tragikus-szép szerelem. Csak a szerelem eufóriája képes felülírni a…..