Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antiknapraforgó

241 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségem sem volt afelől, hogy tetszeni fog nekem ez az igen terjedelmes regény (696 oldal). Ugyanis, az első (Naomi és Knox története, Amin sosem leszünk túl című ) és a második (Amit sosem fedünk fel címet viselő - Lina és Nash történetét bemutató) rész is lenyűgöznek bizonyult számomra. Már a…..
Miután nemrég elolvastam Lucy Score Amin sosem leszünk túl című könyvét, alig vártam, hogy olvashassam az Amit sosem fedünk fel címet viselő folytatást (638 oldal). Míg az első részben Knox Morgan volt a férfi főszereplő, a második részben testvére, a jóképű, vonzó Nash Morgan dobogtatja meg a női…..
Amint megláttam a könyvtárban Lucy Score Amin sosem leszünk túl című regényét, egyszerre éreztem azt, hogy ki kell kölcsönöznöm és elolvasnom, és azt, hogy "biztosan hosszabbítást kell kérnem, mert nem lesz időm egy hónap alatt elolvasni" (tekintve, hogy a regény 654 oldal, és az olvasáson kívül…..
Catherine Anderson regényeit már korábban megkedveltem, ezért igen megörültem, amikor a Kötelék című kötetet emelhettem le a könyvtári polcról. A Mystic Creek sorozat 7. része ez a regény. Már tudom, hogy a Mystic Creek sorozatba tartozó könyvek önálló regényként olvashatóak, nem fontos pontos…..
Hozzávalók: 25 dkg túró 3 evőkanál majonéz 1 csokor kaporlevél apróra vágva só, bors A hozzávalókat alaposan elkeverjük. Friss, szeletelt kenyérre vagy pirítósra kenve is nagyon finom.   ..
  Hozzávalók: 5 szál sárgarépa (nagy) 1 fej lilahagyma (nagy)  3 cikk fokhagyma 4 db kis tömlős sajt (natúr, lágy)  50 dkg trappista sajt só, bors (Ebből a mennyiségből nekem két rúd lett)  Elkészítése: A sárgarépát apróra reszeljük, a fokhagymát összetörjük, a lilahagymát apróra vágjuk. A…..
Karen Swan regényeit mindig szívesen olvasom. Most sem okozott csalódást.  A Karácsony a TIFFANYNÁL főszereplője Cassie, aki férjével Skócia vidéki részén él. Amikor házassága válságba kerül, Cassie sorban meglátogatja három legjobb barátnőjét. Az a megállapodás születik köztük, hogy Cassie néhány…..
Antiknapraforgó Vers 2023.10.31 22:24:46
Vers Halászné Magyar Márta Gyertyafény a csendben      ..
Karen Swan - ha ezt a nevet meglátom egy könyv borítóján, már emelem is le a kötetet a könyvesbolt vagy könyvtár polcáról, ugyanis az írónő már az első regénnyel, melyet olvastam tőle, belopta magát olvasói szívembe.  Most sem csalódtam.  A rejtett ösvény is tele van mély érzelmekkel, izgalommal,…..
Nagyon kedvelem Karen Swan regényeit, így igencsak megörültem, amikor a könyvtárban újabb kötetetre bukkantam az írónőtől.  A titkos part című regény Szabó Olimpia fordításában 2022-ben jelent meg magyarul (21. Század Kiadó)  A történet Stockholm régi városnegyedében illetve Svédország gyönyörű…..
Hozzávalók: 1 nagyobb karalábé lereszelve 1 db tojás 15 dkg reszelt sajt só, bors, zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítése: A reszelt karalábét, a reszelt sajtot, a tojást összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi…..
Nagyon ritkán választok olvasmányul magamnak olyan művet, melyet bűnügyi illetve thiller, pszichothiller kategóriába sorolnak. Ám néha engedek egy-egy ajánlásnak, borító "csábításának" illetve fülszövegnek. A látogatók című Katherine Webb könyvet borítója miatt emeltem le a könyvtár újdonságokat…..
Antiknapraforgó Gyermeknapra 2023.05.28 07:00:00
poet.hu/vers/348979    ..
Kisgyermekek köszöntése https://www.poet.hu/vers/349084  ..
Antiknapraforgó Pünkösd 2023 2023.05.27 11:48:17
Halászné Magyar Márta Pünkösd 2023  poet.hu/vers/349045..
Amikor Kate úgy érzi, hogy házassága végérvényesen menthetetlen, de David továbbra is különféle ígéretekkel próbálja "megmenteni" a házasságukat, a fiatal nő Norwichban talál magának egy tökéletes búvóhelynek ígérkező házat, a Nightingale téren. Akkor még nem sejti, hogy itt elrejtőzni lehetetlen,…..
Antiknapraforgó Káposztás sonka 2023.05.14 17:27:35
Húsvétkor "esetleg" vendégeket vártam. Ez azt jelenti nálunk, hogy számítottunk vendégekre, de kicsit sem volt biztos, hogy el tudnak jönni. Semmiképpen nem szerettem volna olyan kellemetlen helyzetbe kerülni, hogy ne tudjam őket megkínálni egy kis ennivalóval, ezért kicsivel több kötözött sonkát…..
Bevallom őszintén, az ok ami arra késztetett, hogy "kikísérletezzem" egy saját, kovászos fánkféleség receptjét, az az, hogy a kovászom "etetése" során keletkező "felesleget" sajnálom kidobni. Készült nálam már kovászos kenyéren kívül így kovászos nokedli, kovászos kréker, mákos tekercs (bejglihez…..
Dani Atkins általam korábban olvasott regényei kivétel nélkül mind lenyűgöztek, és kivétel nélkül mindegyik olvasása során elsírtam magam, annyira meghatóaknak bizonyultak. A legfényesebb csillag az égen című regényét emeltem le nemrég a könyvtár polcáról, és elhatároztam, hogy nem fogok sírva…..
Mörk Leonóra írásait nagyon kedvelem, legyen az akár újságcikk, akár regény. Korábban már elvarázsolt remek regényeivel, így amikor megláttam a könyvtárban az Asszonyom, édes úrnőm című művét, azonnal leemeltem a polcról. Nem csalódtam, remek olvasmánynak bizonyult. Nem szeretnék cselekményleírást…..
Jill  Mansell regényei már korábban bebizonyították számomra, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtó, szórakoztató művek. Most pont egy ilyen, könnyedebb, de mégis tartalmas olvasmányra vágytam, így a  ne mondd, hogy vége! című (igen, így, kis kezdőbetűvel kezdődik a cím) regényre esett a választásom.…..
Antiknapraforgó Advent 2022 2022.12.13 09:22:09
VERS (Kép forrása: Pixabay) Halászné Magyar Márta Advent 2022   Advent ideje a szeretetről kéne szóljon,a lélek és a szív hangja arról daloljon,a várakozás varázslatos hangulatú hetei ezek,de csak akkor, ha a lényegét észreveszed.Kicsit sem szabadna, hogy a fontos az legyen,hogy az ember…..
Úgy gondolom, az utóbbi években egyre többen kényszerültünk egy aprócska rafinériára a Márton-napi vacsorát illetően, már ha tartani akarjuk magunkat a hagyományokhoz, melyek szerint  ezen a napon bizony libát kell enni, és hozzá lehetőleg újbort fogyasztani. Sőt, egy kis csalafintaságra idén…..
Antiknapraforgó Márton napján 2022.11.11 11:49:11
Gyovai Helén: Útikalauz az édes élethez - 50 felejthetetlen élmény Olaszországban  Korábban olvastam Gyovai Helén Hogyan lettem olasz mamma? című könyvét (itt írtam róla rövidebb ajánlót :…..