Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balsay Dalma

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelenlegi blogbejegyzésünkben egy új esetet hoztunk nektek, amely a közösségi média platformok társadalmi megmozdulások során betöltött szerepét taglalja. A korábbi, Green Movementről és a My Stealthy Freedomról szóló blogbejegyzéseink arról tanúskodtak, hogy a közösségi média megfelelő használata…..
Sokak számára megújulást jelent az új, 2021-es év, így van ezzel a Facebook is. 2021 számos újdonságot hozott a közösségi média felületre, amelyek között jó pár hasznos újítás van, de bizony akadnak olyanok is, aminek sokan talán nem örülnek. Már nem kell sokat várni arra, hogy mindenki számára…..
A twiplomácia egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Ahogy ebben a cikkünkben is láthattátok, egyre több politikussal lehet találkozni a különböző közösségi média oldalakon. De vajon hol helyezkedik el ez a nemrégiben kialakult fogalom a kommunikációs szegmensben?  Az ORF remekül…..
A különböző közösségi média felületeken megállás nélkül megy a harc a követőkért és az emberek figyelméért. Szinte ma már akkor mondunk valakit híresnek, ha bizonyos követőszámot elért valamely social media oldalán. De vajon tényleg ez a legmegfelelőbb szempont a népszerűség méréséhez?  Jelenlegi…..
Folytatjuk sorozatunkat arra vonatkozóan, hogy hogyan segíthetnek a közösségi média felületek a különböző társadalmi összefogásokban. Korábban írtunk arról, hogy a Green Movementet miként segítették a social media platformok. Jelenlegi bejegyzésünkben szintén egy iráni eseményen keresztül mutatjuk…..
A közösségi média platformok életünk szinte minden területét megkönnyíthetik, legyen szó személyes vagy közérdekű, társadalmi területeiről a mindennapoknak. Jelenlegi blogbejegyzésünkben a 2009-ben, Iránban zajlódott Green Movement eseményén keresztül annak fogunk utánajárni, hogy hogyan képes a…..
Valószínűleg a legtöbben már találkoztatok az egykori amerikai elnök, Donald Trump valamely közösségi média oldalával. A politikus előszeretettel képviselteti magát a legnépszerűbb social media platformokon: Facebookon, Twitteren és Instagramon is jelen van. Trump meglehetősen informális, olykor…..
Egy korábbi blogbejegyzésünkben beszámoltunk már arról, hogy milyen nagy népszerűségnek örvendenek a különböző közösségi média platformok a diplomaták, politikai szereplők körében. Olyannyira elterjedt napjainkra a diplomáciai kommunikáció a social media felületeken, hogy mára már 189 ország…..
A koronavírus életünk minden területét átrendezte valamekkora mértékben, s nem kímélte a zeneipart sem, ami a gyülekezési korlátozások miatt igen nagy veszteséget él meg napjainkban. Vagy mégsem? Jelenlegi cikkünkben a Covid zeneiparra való hatásaival foglalkozunk, ezen belül is főleg annak járunk…..
A világ vezetőinek posztolási szokásairól szóló blogbejegyzésünk alapján összegyűjtöttünk nektek 10 tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan is érdemes diplomáciai kommunikációt folytatni a különböző közösségi média felületeken. Ha érdekel, hogy mi segíthet abban, hogy minél több interakciót…..
A Twiplomacy 2020-as tanulmánya szerint 189 ország vezetője van jelen valamely közösségi média platformon. Az ENSZ tagjainak 98%-áról mondható el ugyanez, csupán 4 tagállam nincs jelen a Twitteren – Laosz, Észak-Korea, São Tomé és Príncipe, valamint Türkmenisztán. 2020. június 1-jén az összesen…..
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a karácsonyi időszak mindannyiunk életében különleges helyet foglal el. Sokan már december első napjától kezdve – vagy akár ennél korábban is – karácsonyi lázban égnek, és akár hetekkel előbb elkezdik tervezgetni, hogy mivel is lepjék meg szeretteiket…..
A Twiplomacy kutatása szerint 2020. áprilisában 184 ország állama és vezetői voltak megtalálhatók a Facebookon. Ez a létszám kettővel többet jelent a 2019-es adatokhoz képest. Ezzel az ENSZ tagállamok 95%-áról mondható el, hogy jelen vannak a közösségi média platformon. 9 tagállam Facebook…..
Az internet térnyerésével szinte életünk minden területe átrendeződött. Ahhoz, hogy akár magánszemélyként, akár vállalatként érvényesülni tudjunk a mai világban, a közösségi médiában való jelenlét elengedhetetlenné vált napjainkra. Ez alól nem jelent kivételt a diplomácia területe sem. Ezen…..
Az utóbbi időszakban gyakran találkozhattunk azzal az újonnan fennálló jelenséggel, hogy politikai szereplők online felületeken folytatják az addig offline, személyesen megtartott tárgyalásaikat. Számos esetben engedtek betekintést a politikusok követőik számára az ilyen módon megtartott…..