Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chinok

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Chinok 2020.11.23 14:53:34
Bocs hogy megzavarom az idillt, de hogy lehet ellenőrizni, hogy egy telefonakku eredeti vagy hamisítvány?
Vettem egy akkut az Xperia X-hez, mert mindig lemerült reggelre a régi.
Na az új majdnem ugyanilyen rossz, csak nem kapcsol ki hanem lemerül kb 5%-ra 50-ről.
Szóval a telefon még tétlen állapotban is majdnem a fele töltését elveszti.
imgur.com/a/otMy5QA

Próbáltam gyári visszaállítást, ugyanaz. Próbáltam más oprendszert, ugyanaz.
Ha kikapcsolom, akkor persze tartja a töltöttséget.
Próbáltam másik töltővel is.
Bekapcsolt állapotban nem segít rajta semmiféle akkukímélő app sem. Stamina mód se számít, de úgy értelme se lenne a telefonnak, mert minden lényeges funkciót lekapcsol.
Még az ultra stamina módot is használtam, ami aztán végképp használhatatlanná teszi, de úgy is merül.
Használat közben úgy 0,5-1%/perc sebességgel merül. A közelében sincs annak, amit a gyári értéken tudnia kellene. Még a SIM kártyát is kivettem, de az se számít.

Lehet, hogy rossz a telefon, de első körben az akkut szeretném kizárni.
A képen szereplőt küldték a boltból. A net tele van ilyenekkel, de sehol semmi észrevétel, hogy ezek eredetiek -e vagy sem.
A Sonyhoz persze nem lehet fordulni, 4 éves ősi telóval nem foglalkoznak.
Egy fórumon se tudják, hogyan is lehet megállapítani, hogy ez eredeti -e vagy sem.

Valakinek valami tapasztalata ezekkel?
Chinok 2020.11.23 17:24:17
@Club Sandwich: Köszi a választ. Áramfelvételt mérő appot próbáltam, bár nem tudom, ezek mennyire megbízhatóak. Aszerint a telefon 83%-ban tétlen állapotban merült, aminek a felét a prociműveletek tették ki, szám szerint 1023 mAh-át a meglévő 2620-ból. Ez nagyjából stimmel is, ha a százalékokat nézzük.
Olyan, mintha valami hardverhiba lehúzná az akkut.
Ettől a bolttól már rendeltem, semmi baj nem volt a korábban küldött akkuval. Könnyen lehet, hogy most sincs.
A kapacitásmérő appok mindent mondanak 1200-tól 2300-ig, szóval azokkal se megyek sokra.
Az intelligens töltő jó ötlet, bár elég nehéz csatlakoztatni a milliméternyi érintkezőkkel, de ahogy látom, nem lesz más megoldás.
Chinok 2020.11.25 08:57:48
@Club Sandwich: Végül visszaküldtem, mert 70%-ot veszített a töltésből egy éjszaka alatt. Nem is volt lehetőségem hozzájutni ilyen töltőhöz.
Próbálkoztam a Sony ügyfélszolgálattal, ők kioktattak, hogy legközelebb vegyek közvetlenül tőlük akkut. Amikor megkértem őket, hogy ellenőrizzék nekem a szériaszám eredetiségét, nem voltak hajlandók, mert ők nem nyitják ki sosem a telefonokat. Az fel sem merült, hogy esetleg megkérdezzenek valami belsős emberkét, elvégre nem rájuk tartozik, ők csak az ügyfélszolgálat. Az IBM magyar részlegével is így jártam korábban, ahol kijelentették kerek-perec, hogy nem tudnak segíteni, amikor pedig a német IBM-nek írtam, azonnal jött a megoldás a gondomra. A német Sonynak kellett volna írnom, de már mindegy.
Így nem derült ki, hogy eredeti vagy hamisítvány volt -e az akku, vagy csak a teló romlott el, valószínűleg az utóbbi, mert az előző gyári akku is így merült le.
Óriási szerencse, hogy létezik a 14 napos elállás, mert totális lutri hogy milyen akkut kap az ember. Persze lehet menni a Sony márkaszervizbe is, ahol az akku ára mellett még kiszámláznak 12.500 Ft munkadíjat is, plusz 2.500 Ft postaköltség. Ez majdnem négyszeres árkülönbség egy húszezres telefonhoz.
Cserébe tuti gyári lesz az akku, szóval kinek mit ér meg.
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
Chinok 2020.11.15 13:36:30
@Hegge Balázs: Még be se vezették a tilalmat, máris megy az üres fenyegetőzés. Innen lehet tudni, hogy jó döntést hoztak a szabályalkotók, mert mindenre képesek vagytok azért, hogy spóroljatok pár rongyos ezrest a környezet és a lakóközösség rovására. Beszoptátok.