Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budapest Investment Club

70 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára ma már senki számára nem újdonság, ha valaki azt mondja, hogy az internetes szolgáltatások piacát gyakorlatilag teljes mértékben meghódította az előfizetéses üzleti modell. Az embereknek már nincs különösebb igényük arra, hogy egy adott terméket megvásároljanak, és azt örökösen birtokolják…..
Forrás: 9to5mac.com Az Apple Inc. nagyszerű befektetés volt szinte mindenki számára, aki vásárolt a múltban – és azok a befektetők, akik legalább 15 évig birtokolták a részvényt, rendkívül meggazdagodtak. 2016-ban még Warren Buffett is, aki köztudottan nagyon szkeptikus a technológiai cégekkel…..
A legtöbben furán néznek azokra a tinédzserekre, akik azt mondják, hogy cipőkkel kereskednek. Azt gondolják, hadd játszadozzanak ezekkel a gyerekes gondolatokkal. Azonban nem tudják azt, hogy egy több milliárd dolláros piacról beszélünk, amikor a sneakerek adás-vételéről van szó. Kezdetek Először…..
Az FC Barcelona stadionja, a Camp Nou. Forrás: FC Barcelona Az FC Barcelona minden idők egyik legsikeresebb labdarúgócsapata, az európai klubok közül a Real Madrid és az AC Milan után a harmadik legtöbb kupát gyűjtötte be a nemzetközi sorozatokban. A 2014/15-ös szezonban a spanyol bajnokságot, a…..
A bitcoin és társainak legutóbbi rallyja magával hozta az új pénzügyi világ egy fontos mérföldkövét. Egy houstoni alap a nyilvános nyugdíjalapok közül először vásárolt „fizikai” kriptovalutát, újabb jelet adva arról, hogy a nagy intézményi befektetők is hamarosan megérkezhetnek ezekre a piacokra. A…..
A kereskedők számára a tickerek olyanok, mint a részvények és a tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF-ek) logói, sokan a vállalat vagy az ETF neve helyett részvény szimbóluma alapján hivatkoznak a termékekre. A részvénypiacokat megrohanó lakossági befektetők közelmúltbeli áradata közepette…..
90 százalékos áremelkedés egy év alatt? Biztos valami szuper-részvény. Ja nem, csak egy óra, amin Snoopy fekszik. Az Omega Speedmaster Moonwatch Silver Snoopy, forrás: Omega A fentebb említett óra a legelső Omega Speedmaster után 58 évvel készült 2015-ben és jelenleg az eredeti 7,350…..
A kérdésre a válasz az, hogy igen, ez minden bizonnyal valóra vált idén szeptember 7-én. Méghozzá El Salvadorban, mely egy kicsi, egy ötöd Magyarország területű, 6.8 millió lakossal rendelkező ország Közép-Amerika nyugati partján. A képen pedig az ország jobboldali populista elnöke Nayib Bukele áll…..
Vannak, akik az élénkítő hatása miatt fogyasztják, míg mások csak az íze miatt. Sokak napi rituáléjának szerves részét képezi, de kiváló kísérőként szolgál baráti találkozások során is. Hallgatók tömegeinek nyújt segítséget vizsgaidőszakok során, mérsékelt fogyasztását pedig számos jótékony hatással…..
Az elmúlt évtizedben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a 20. században folytatott energiahasználati gyakorlatok nem lesznek már sokáig fenntarthatók. A globális felmelegedés, ivóvízhiány, szélsőséges időjárás, mind a természet szűnni nem akaró segélykiáltásai, hogy változtatnunk kell, ha szeretnénk a…..
Növekvő veszteség, vagy csak lassan megtérülő befektetés? 1999-ben robbant be Sean Parker és a Napster, majd forradalmasította az egész zeneipart. A peer-to-peer alapon működő szolgáltatás egészen széles körben tette elérhetővé az ingyenes zenehallgatást.  Hét évvel később, 2006-ban a svéd Daniel…..
Az igen volatilis kriptopiac, az eddigi legnagyobb növekedésen ment át az elmúlt évben. Rengeteg a mozgás és lehetőség ezen a piacon. Az egyik műfaj, ami elterjedt ebben a környezetben, az úgynevezett pump and dump. A stratégia, ugyan hosszú múlttal rendelkezik és a hagyományos piacokon illegális…..
Ha ősz, akkor kezdetét veszi a Bajnokok Ligája (BL) és az Európa liga (EL) új szezonja. Minden futball szurkoló izgatottan várja, miként teljesít majd csapata az új idényben. De vajon a klubok részvényeseinek is hasonló mértékben kell izgulniuk a pályán látottak miatt? Futball csapatok a…..
Egy új zöld mánia Napjaink egyik leginkább mainstream témája, a környezetvédelem és a fenntarthatóság természetesen a Wall Streetet és a befektetési univerzumot sem kerülhette el. A befektetők egyre nagyobb részének imponál a lehetőség, hogy a befektetéseikkel elősegítsék a felmelegedő bolygónk…..
Miután a koronavírus az Egyesült Államokban is felütötte a fejét, számos helyen lehetett olvasni arról, hogy egy kivándorlás vette kezdetét New Yorkból, már ami a pénzügyi nagyágyúkat illeti. A top célpontok közt megtalálható volt Los Angeles, New Jersey és Miami is. A legutóbbi adatok viszont azt…..
A kék arany elnevezést az elkerülhetetlen természeti ciklikusság és az emberi mohóság környezetre gyakorolt hatásainak áldozatává váló tiszta ivóvízre értjük. Habár az ENSZ Közgyűlése 2010. július 28-án határozatában alapvető emberi jogként ismerte el a tiszta vízhez és a megfelelő…..
A tavalyi bezuhanás után, melynek szimbóluma lehetne a negatív határidős olajár, ismét  rég nem látott magas árakon lehet energiához jutni. Az olajár hazánk számára ráadásul különös jelentőséggel bír, lévén, hogy Magyarország hagyományosan is erősen energiaimportra szorul. A tavalyi alacsony árak…..
2021-et írunk és kijelenthetjük, hogy az e-sport nem csak pillanatnyi villanás vagy a szórakoztatóipar egy tiszavirág életű terméke. Az e-sport itt van és nagyon valószínű, hogy a jövőben is itt lesz velünk. Az e-sport nézettsége egyre több tradicionális sportág nézettségére ver köröket és az…..
A növekvő lélekszám és ezzel együtt az öregedő társadalmak problémák egész sorát jelentik mind az államok, mind az egyének számára. Van azonban néhány iparág, amelyek számára mindez a stabil, hosszú távú növekedés biztosítéka. Ezek egyike a temetkezési üzletág. Nem véletlen, hogy ezen cégek…..
A cikk eredetileg az Alapblogon jelent meg május 13-án. Természeti katasztrófák, aggasztó társadalmi egyenlőtlenségek, megkérdőjelezhető vállalati transzparencia és végtelen vágy a tenni akarásért. Többek között ezek lehetnek azon fő – az elképesztő mértékű információáramlás hálójában – a…..
A gyakran fekete aranyként is említett kőolaj már hosszú évszázadok óta kíséri úton az emberiség mindennapjait, mégis a pillanatnyi értékét pontosan megbecsülni soha nem volt könnyű feladat. A kőolaj, mint nyersanyag már természeténél fogva is ki van téve a változó kereslet és kínálat folyamatos…..
A cikk eredetileg az Alapblogon jelent meg május 6-án. Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az, hogy annak ellenére, hogy évtizedek óta…..
A cikk eredetileg az Alapblogon jelent meg április 29-én. 300 százalékos emelkedés egy év alatt? Nem, ez most nem egy kriptovaluta lesz. A helyes megfejtés: fűrészáru. A CME Group által 2,4 köbméter változó hosszúságú faanyagra szóló határidős kontraktus az 1374 dollárt is elérte április végén. A…..
A cikk eredetileg az Alapblogon jelent meg április 27-én. A múlt héten robbant a hír, hogy Európa 12 patinás klubja egy új versenysorozat indítására készül. Azonban a hatalmas ellenszél és közfelháborodás romba döntötte a terveiket. Amennyire a szurkolók féltették a szabad versenyt, annyira…..
A cikk eredetileg a Concordeblogon jelent meg április 26-án. A zeneipar a streaming elterjedésével és megállíthatatlan növekedésével kétségtelenül egy szerkezetváltás küszöbén áll. Erre tett még rá egy lapáttal a világjárvány, ami a 2020-as évben szinte a földbe állította az élőzenei eseményekből…..