Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajós Ágnes

925 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Imádom a ragukat. Sokféle alapanyagot lehet összekutyulni aszerint, hogy éppen mit van kedvem enni. Ki lehet bontakozni készítés közben, előre el lehet készíteni az alapanyagokat és az utolsó pillanatban összedobni. A most következő receptet ezen az oldalon találtam. Először nem akartam…..
Lassan 10 éve, hogy elkezdtem írni a blogomat, és pontosan 10 éve, hogy elvégeztem a szakácstanfolyamot. Egy nagyon kreatív gyakorlati tanárom volt, aki a klasszikusokon kívül több ismertebb külföldi ételt is megmutatott. Ez az egyszerű, de igazán különleges saláta is a repertoárban volt, azóta…..
  Legutóbb kicsit körülnéztem a hűtőben, és csak a saját örömömre összedobtam egy olyan igazi Ági-kedvence ebédet. Főszerepet kapott benne a padlizsán és a csirkemáj, a krémes hatás kedvéért egy kis sajt és persze friss, ropogós saláta. Finom lett, próbáljátok ki!   Csirkemáj padlizsánraguval,…..
Legnagyobb nyári kedvencem a caprese saláta, főleg, ha friss, a saját kertemben termett paradicsommal készíthetem. Maga az ízvilág is annyira a kedvemre való, hogy többféle ételben feldolgoztam, ötleteimet itt találod.  Most a hétvégi húslevesben főtt, megmaradt csirkemellet kevertem a salátába,…..
Most már lassan mindenhol lehet ilyen-olyan rákot kapni, és bevallom, én nagyon megkedveltem.  Egyszerű elkészíteni, minden fűszer jól áll neki, szinte mindennel kombinálható.és a legtöbb körettel "kompatibilis". Most egy olyan kombinációt hoztam, ami a legtöbb ázsiai országban szinte…..
 Pár éve szerencsém volt eljutni Lengyelországba, egy technikai cég meghívásából két nagyon tartalmas napot tölthettem ott. Itt írtam róla részletesen. Sok ételt kóstoltunk, még többet készítettünk el egy fiatal szakácslány/hölgy irányításával. Ez volt az első étel, amit kóstoltam a sok finomság…..
 Gyerekeim kedvenc sütije a zserbó, amikor készítek, max. 2 nap alatt elfogy egy tállal. Nemrég egy kicsit változtatni szerettem volna a régi recepten, kerestem valami golyót vagy valami más formát a sütinek. Akkor találtam ezt a tallért (itt) és annyira megtetszett, hogy rögtön el is…..
   A helyzet az, hogy (bármilyen fura) beleszerettem egy főzős csatornába. Persze nem kell félreérteni, nem a csatorna vezető szakácsába, sokkal inkább az átala készített ételekbe. Pont olyan fogásokat készít, amit az én családom imád; vagyis húst hússal, de a legtöbb esetben szuper töltelékekkel,…..
 Bazsalikomos krémes finomság sonkacsíkokkal A krémlevesek nagy népszerűségnek örvendenek, de az én anyukám már gyerekkoromban "feltalálta". Az volt ugyanis a helyzet, hogy nagyon válogatós voltam, de ha összeturmixolta a zöldségleveseket, úgy megettem. Most pedig én csinálom ugynezt a finnyás…..
A legutóbbi hűtőkisöprés eredménye :) Na, igen, így karácsony után kicsivel tele van a hűtő maradékokkal.  Gondolom, hús nincs sok, legalábbis az fogy el először :) Én most a fagyasztóba is benéztem, találtam pár bajor kolbászkát és egy kis fagyasztott sütőtök-pürét. Felül pedig volt néhány…..
Krémes-ropogós töltött gomba, ízkavalkád hús nélkül  Sokszor semmi kedvem húst enni, ilyenkor a legjobb megoldás az ilyen-olyan töltött zöldség.  Aki ismer, tudja, mennyire szeretem a sajtokat, ha lehetne, csak ezen élnék :) Szóval nemrég megtöltöttem pár gyönyörű portobello gombát néhány…..
Kívül ropogós, belül puha és nagyon fahéjas Sajnos csak ritkán próbálok ki új sütiket, aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok édesszájú. Viszont a fiúkáim meg a Zuram imádják. Szóval időnként kedvezek nekik és a megszokott zserbón és almás pitén kívül összedobok valami szimpatikus kinézetű édességet…..
Ropogós zöldségek tojással, joghurtos mártással Általában a húsokat nem szoktam "agyon"fűszerezni, a són, borson kívül maximum egyféle fűszert adok hozzájuk. Viszont a köreteket szeretem variálni, sőt, ha van időm, többfélét is készítek. Nemrég hűtőkisöprést végeztem, "találtam" 1 fej brokkolit,…..
A tradicionális recept egyszerűbben Az utóbbi időkben sokat voltam romák között. Más kultúra, más szokások, de egy dologban biztos, hogy példát vehetünk róluk, ez pedig a vendéglátás. Úgy főznek, úgy számítanak, hogy bármikor beeshet egy vagy több rokon, ismerős, vendég, és mindenkit szívesen…..
Ez az első bejegyzésem a Blog.hu-n! De nem az első blogbejegyzésem, és végképp nem az első receptem :) Ötlet után kutatva találtam ezt a klasszikus magyaros ételt. Újabban, ha változatosságra vágyom, megnézegetem a helyi éttermek, kifőzdék kínálatát és onnan várok ihletet. Igyekszem megismerni…..
A legfinomabb szendvicskrém - szerintem Nem tudom, említettem-e már, hogy 1/16 részben zsidó származású vagyok. A nagypapám anyukáját a lánytestvéreivel együtt a második világháborúban a németek már "bevagonírozták", de az oroszok szerencsére leszedték őket. Amúgy a felmenőim Európa különböző…..
Frissen, forrón a legjobb! Ilyenkor ősszel (nekem mondjuk bármikor) adja magát a dolog, hogy almás sütit süssünk. Az almával egyébként nem túl jó a viszonyom, bár az igazán ropogós, enyhén savanykás, illatos fajtának nem tudok ellenállni.  Gyerekkoromban több kiló almát megettem évente, szerettem…..
Gyerekként utáltam, most nagyon szeretem :) A gyerekek (legalábbis az enyémek) rettenetesen válogatósak. De nem szólok egy szót sem, a világ legfinnyásabb gyereke szerintem én voltam. Szóval a minimum az, hogy ezt a problémát én is megéljem. Nagyjából 16 éves koromig kb. semmit nem ettem, utána sem…..
A megszokott ízek egy kis plusszal Tavaly meghívást kaptunk egy kertipartira, ahol kivételesen 5 percre sem kellett beállnom főzni. Sőt, királyként bántak velünk, fejedelmieket ettünk. Ott kaptuk a sok sült mellé ezt a salátát, annyira ízlett, hogy el is kértem a receptet és itthon…..
Ha találtok cukkinivirágot, ezt mindenképpen kóstoljátok meg :) Akinek van legalább egy kicsi kertje és szereti is, szerintem mindenképpen ültessen tavasszal cukkinit.  Teljesen igénytelen, nem kell vele csinálni semmit, és nyár közepétől meglepően sok termést fog hozni. A még bébi alakban lévő kis…..
Házi lepénykenyérrel és joghurtos zöldségekkel Imádok nyáron szabad tűzön készült ételeket főzni. Sőt, ha bográcsozunk, próbálom minél jobban megvariálni, különlegessé tenni az ételt. Legutóbb indiai ihletet kaptam, jó fűszeres ragura vágytam valami lepénykenyérrel, és ha már belemelegedtem,…..
Ahány ház, annyi szokás - én így készítem Előrebocsátom, nem, ez nem az autentikus recept. Azt talán senki sem tudja. Mikor étteremben dolgoztam, különleges borjútatárt kínáltunk, szóval a hagyományos változatot innen sem sajátíthattam el :) De mivel kíváncsi voltam, és többen is kérték tőlem,…..
Melengető, krémes zöldségleves Hiába van május, a mostani időjárás egyáltalán nem késő-tavaszias... Komolyan vágytam valami forró, krémes, jó sűrű (sőt, csípős) levesre, ami felmelegít.  Találtam a hűtő aljában egy kis kelbimbót (fagyasztottból is készülhet, akkor persze nem kell félbevágni),…..
A csirkés étteremlánc szendvicse otthon készítve Pár hónapja a Zurammal betévedtünk az egyik gyorsétterembe, gondolom az alcímből rájöttetek, hogy melyikbe. Aki ismer, az tudja, hogy kifejezetten drágának tartom és nagyon ritkán megyek oda, de most siettünk és nagyon éhesek voltunk. Éppen valami…..
A nagy klasszikus háziasabb formában Nekünk bloggereknek is követnünk kell a trendeket. Néha rá szoktam nézni a google-ra, hogy éppen mi az az étel, amire a legtöbben rákeresnek. Kíváncsi lennék, ki tudjátok-e találni, általában mi szerepel az első helyen? Anyukám szerint a paprikás krumpli - de…..